Η νοστιμότερη μηλόπιτα
Μια μηλόπιτα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις!
Είναι κέικ και είναι πεντανόστιμο! Είναι μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές της μητέρας και είναι απόλυτα εγγυημένη πάντα! Βγαίνει πετυχημένη κάθε φορά που την φτιάχνουμε και δεν μπορείς να της αντισταθείς. Αυτή τη φορά φόρεσε τα καλά της, απέκτησε γιορτινή διάθεση και έγινε μια ...χιονισμένη μηλόπιτα γενεθλίων!
Τα υλικά για τη συνταγή είναι (για μια στρόγγυλη φόρμα κέικ ή ένα ταψί Νο 30):
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- μισό φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 1 κουτ. σούπ. κανέλα και λίγη ακόμα για να ανακατέψουμε τα κομμάτια μήλων
- 3 κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια (μπορούμε να βάλουμε και άλλο τύπο μήλων της αρεσκείας μας αρκεί να είναι σχετικά γλυκά)
- μισό φλιτζάνι σταφίδες ή κράνμπερι
- λίγη κουβερτούρα τριμμένη ή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπ. ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
- άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για την εκτέλεση της συνταγής ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
1. Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.
2. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
3. Τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κομμάτια μήλου τα συγκεντρώνουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα. Ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Τελευταία προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου τα οποία έχουμε ανακατέψει με λίγη κανέλα ακόμα. Ανακατεύουμε ελάχιστα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα τα μήλα σε όλο το μίγμα του κέικ.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, όπως το κέικ. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα ψήθηκε στους 150οC στον αέρα για 45 λεπτά και μετά το σβήσιμο του φούρνου έμεινε άλλα 15 λεπτά μέσα στον ζεστό φούρνο. Ωστόσο, σε άλλο φούρνο μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος ή πιο υψηλή θερμοκρασία. Γι αυτό καλό είναι να προσαρμόσουμε τη θερμοκρασία και τον χρόνο ψησίματος στις συνήθεις συνθήκες που ψήνουμε το κέικ.
6. Όταν η μηλόπιτα κρυώσει καλά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη.
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε ;)
ΥΓ. Εδώ μπορείτε να δείτε και τη νηστίσιμη εκδοχή της μηλόπιτας.