Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες
Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ένα υπέροχο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες! Και μάλιστα νηστίσιμο! Έτσι θα έχουμε μια εξαιρετική λιχουδιά για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.
Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε το πεντανόστιμο μηλοκέικ!
Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα:
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο
- 3/4 φλ. ζάχαρη (Προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα και με τα μήλα. Αν είναι πολύ γλυκά μπορείτε να βάλετε μισό φλιτζάνι)
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλ. κανέλα
- Τριμμένο γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. σ. σταφίδες
- 2 κουτ. σ. καρύδια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο.
2. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
3. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε.
4. Προσθέστε τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε απαλά με μία κουτάλα.
5. Ρίξτε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 55 περίπου λεπτά.
6. Αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε.