Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στην Τύμφη

...Και να 'μαστε 15 μέρες μετά το οδοιπορικό στα Ζαχοροχώρια να πραγματώνουμε το "τάμα". Ανάβαση στη Δρακόλιμνη της Τύμφης μέσω καταφυγίου Αστράκας που είχε αναβληθεί λόγω καιρού. Ε τώρα συμβουλευτήκαμε ως και το δορυφόρο που δείχνει τον καιρό, όμως κι αυτός τελικά δε μας τα είπε καλά. Ξεκινάς με τις καλύτερες συνθήκες, τα κατάλληλα εφόδια και αποφασισμένος. Η πιθανότητα ελαφριάς και σύντομης βροχόπτωσης ήταν 20%, όμως πάλι είχαμε ψιλοπεριπέτεια...

Μετά το γνωστό μας πια δίωρο ταξίδι, 7:30 πρωινή με αφετηρία το Μικρό Πάπιγκο και την Αστράκα να μας δείχνει τις "διαθέσεις" της, η τριμελής ομάδα ξεκινά. Το ένα μέλος για πρώτη φορά, οι άλλοι τρίτη και ...φαρμακερή. Τη διαδρομή τη γνωρίζουμε καλά. Σακίδια, μπατόν, φωτογραφικές μηχανές έτοιμες και ...ώρα καλή που λένε. Αν δεν ανεβούμε και σήμερα η αναβολή θα 'ναι για του χρόνου πια. Γιατί; Μα θέλουμε να δούμε τη Δρακόλιμνη και τα γύρω απ' αυτή με χιόνια που ξέρουμε ότι ακόμη υπάρχουν. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Χιόνια, νερά πολλά, λουλούδια φρέσκα, πρέπει να "αποτυπωθούν". 

Να ο στόχος, εκεί που βγαίνει ο ήλιος.

DSCN1449

DSCN1076

Χωρίς "αδύναμο κρίκο" αυτή τη φορά να 'μαστε στο μονοπάτι που ξεκινάει ήπια στην αρχή, όμως μη γελιέστε... Απαιτείται ρυθμός σταθερός μέχρι να βρεις τις ανάσες σου, σιγά σιγά στην αρχή κι αρχίζει ο ανήφορος ταυτόχρονα με τα παιχνίδια του καιρού.

DSCN1091

Μισή ώρα μετά οι πρώτες ψιχάλες, προειδοποίηση για αδιάβροχο, η βροχή δυναμώνει και εμείς ανεβαίνουμε φυσικά. Τα χωριά Αρίστη, Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο όλο και απομακρύνονται.

DSCN1087

DSCN1123

Ο πρώτος στόχος είναι το καταφύγιο της Αστράκας.

DSCN1089

Το μονοπάτι για τη μισή περίπου διαδρομή μέχρι το καταφύγιο, είναι μέσα στο όμορφο δάσος και μετά αρχίζει το γυμνό σκηνικό.

DSCN1102

Πανέμορφα λουλούδια, πεταλούδες που λόγω της ώρας "ποζάρουν" άνετα και το τσάι που ετοιμάζεται να ανθίσει στολίζουν το τοπίο και ψηλά τα βράχια και η Αστράκα που συνεχώς "απειλεί" συμπληρώνουν την εικόνα.

DSCN1094

DSCN1106

DSCN1111

DSCN1427

DSCN1133

Αφού "φάγαμε" ήδη την πρώτη καλή βροχή, ο καιρός δείχνει ότι θα κάνει τερτίπια αλλά τίποτα δεν μας σταματά. Γνωρίζοντας από τις προηγούμενες αναβάσεις ότι νερό έχουν όλες οι βρύσες στη διαδρομή, είπαμε να έχουμε ένα μόνο μικρό μπουκάλι για να γλυτώσουμε από περιττό βάρος και να πάρουμε νερό απ' την τελευταία βρύση πριν το καταφύγιο. Όμως δυστυχώς μόνο αυτή έχει νερό, στις άλλες, αν και ανακαινίστηκαν πέρυσι και είναι χώροι για ανάσες, τρέχουν λίγες σταγόνες... ανάσες χωρίς νερό δεν γίνονται, άρα έχε νερό μαζί σου πάντα. Το μονοπάτι βέβαια είναι υπέροχα συντηρημένο.

Το καταφύγιο απ' την τελευταία βρύση που έχει πολύ νερό απέχει περίπου μισή ώρα. Να το σε λίγο φανερώνεται μέσα απ' τα σύννεφα που τυλίγουν την Αστράκα.

DSCN1146

DSCN1157

Λίγη βροχή ακόμη, παγωμένος αέρας, τα σύννεφα να κυνηγιούνται και εμείς κοντεύουμε να βγούμε στον Αυχένα και να αγναντέψουμε από κει προς τη Δρακόλιμνη. Τα "φορτοταξί" της Αστράκας βόσκουν αμέριμνα, τα δύο σκυλιά μας υποδέχονται με γαβγίσματα από μακριά όμως και να 'μαστε πάνω.

DSCN1164

Τώρα αρχίζουν τα πιο ωραία... μια μεγάλη χιονούρα μας "υποδέχεται" στην αρχή του μονοπατιού που πρέπει να κατεβούμε προς τη λάκκα Τσουμάνη, η οποία και πατιέται αλλά και παρακάμπτεται εύκολα.

DSCN1175

DSCN1182

DSCN1172

Το χιόνι παγωμένο φυσικά σε κρατάει πάνω αλλά γλιστράει. Η Αστράκα συνεχίζει το "θυμό" της και ο καιρός συνεχίζει τα παιχνίδια του, που με τις αλλεπάλληλες εναλλαγές τελικά αποδεικνύονται και όμορφα. Κάπου κάπου σκάει μύτη καμιά ηλιαχτίδα, συννεφιά, βροχή, αέρας και ήλιος λοιπόν εναλλάσσονται, μένουμε 5' για μια ανάσα και συνεχίζουμε για Δρακόλιμνη. Βρίσκεται εκεί ψηλά περίπου στη μέση που φαίνεται το ανάποδο Π ή Μ, εξαρτάται πώς το φαντάζεται κανείς, μία ώρα και κάτι δρόμος από το καταφύγιο.

DSCN1187

Φωτογραφίζεις όλα τα σημεία θαυμάζοντας ταυτόχρονα το τοπίο... καμία σχέση με τις προηγούμενες αναβάσεις...Τα κομμάτια απ΄ τις χιονούρες που υπάρχουν σε πολλά σημεία δίνουν άλλο χρώμα... Η εποχική λίμνη στη λάκκα Τσουμάνη είναι πανέμορφη,

DSCN1181

την προσπερνάμε, περνάμε και τα παλιά πετροκάλυβα

DSCN1200

και να 'μαστε στην πανέμορφη μικρή κοιλάδα... Αυτή πρέπει να 'χε στη φαντασία του ο συγγραφέας του "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι". Καλά τι βλέπουν τα μάτια μας; Τι ζωγραφιά είναι αυτή; Λουλούδια, νερά, λουλούδια... λουλούδια... Όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύχρωμο χαλί στα πόδια της Αστράκας.

DSCN1203

DSCN1219

DSCN1221

DSCN1224

DSCN1235

DSCN1289

Κι αυτή; Εξακολουθεί να 'ναι "φορτωμένη" σύννεφα και να απειλεί.

DSCN1195

DSCN1237

Κλείνεις τη μηχανή να γλυτώσει και τις νέες ψιχάλες, λες "ε, όλα τα φωτογράφισα" και μόλις τη βάζεις στη θήκη της, πάλι την ανοίγεις και το ίδιο τροπάριο συνεχίζεται. Δε σ' αφήνει το τοπίο να ηρεμήσεις. Διασχίζοντας λοιπόν αυτή τη μικρή αλλά πανέμορφη κοιλάδα, αρχίζει το τελευταίο κομμάτι που είναι και το πιο δύσκολο, ενώ δεν μοιάζει για τέτοιο. Η χιονούρα δεξιά όπως ανεβαίνουμε συνεχίζει μέχρι πάνω και κρύβει εκπλήξεις....

DSCN1212

DSCN1236

Προσοχή! Αργά τώρα, έχεις ήδη λίγο κουραστεί, κατέβηκες και το κατηφορικό κομμάτι από το καταφύγιο ως εδώ, τα πόδια χαλάρωσαν και τώρα πάλι ανήφορος, άρα αργά και σταθερά ανεβαίνουμε... Κάπου κάπου κοιτάμε πίσω μας την Αστράκα, ωχ, τώρα δείχνει πιο "θυμωμένη" όπου να 'ναι θα μας ξαναμουσκέψει, κλείνουμε μηχανές και λέμε "τέρμα οι φωτογραφίες, στη Δρακόλιμνη θα τις ενεργοποιήσουμε πάλι".

DSCN1238

Εδώ λοιπόν φαίνεται η ατυχία μας. Κυριολεκτικά στα 30 με 40 μέτρα μπροστά μας εμφανίζεται ένα πανέμορφο αγριοκάτσικο. Δείχνει ξαφνιασμένο, στέκεται, μας κοιτάζει για λίγο, αιφνιδιαζόμαστε κι εμείς και αυτό, προσπαθούμε να ξαναενεργοποιήσουμε τις μηχανές ενώ αυτό, αφού μας χάρισε μια καταπληκτική "πόζα" με δύο τρομερά άλματα εξαφανίζεται απ' τα μάτια μας. Τα βάζουμε με τη γκαντεμιά μας. Ενστικτωδώς τρέχω προς την κατεύθυνση που πήρε, δεξιά μας όπως ανεβαίναμε και προς τα κάτω, στο λάκκο με τη χιονούρα μήπως και κάπου σταθεί να το φωτογραφίσω. Όταν φτάνω σε τέτοια θέση ώστε να βλέπω όλη τη χιονούρα, προσπαθώ να διακρίνω κάποια κίνηση αλλά μάταια... Κι όμως, να 'το, μόλις κινήθηκε το είδα, μπήκε μέσα στο χιονισμένο μέρος, διακρίνεται εύκολα, οπότε με μπόλικο ζουμ, να 'τη όλη η κίνησή του... Επ, και κάτι άλλο κινείται...και τελικά είναι δύο, ζευγαράκι ίσως που τρόμαξαν από μας και πήγαιναν ψηλά για τα λημέρια τους...

DSCN1260

DSCN1262

DSCN1270

Καταπληκτική περίπτωση... για 5' τα παρακολουθώ, διακρίνονται μόνο στο χιονισμένο κομμάτι, αλλά τηλεφακός δεν υπάρχει... Οπόπε ότι τράβηξε η μηχανή τράβηξε, το βλέπετε. Και η παρέα που κατέχει και τηλεφακό πού είναι; Γιατί δεν μ' ακολούθησαν; Τελικά ακόμη πιο τυχεροί αυτοί, είδαν κοπαδάκι απέναντι στο βράχο ψηλά και έκαναν ωραία φωτογράφιση άλλων πέντε αγριοκάτσικων,

2013 109-001

αλλά κι εγώ ανεβαίνοντας να τους συναντήσω λίγο πριν τη Δρακόλιμνη, είδα κι άλλα ψηλά στα βράχια να κινούνται... σκέτη τρέλα, όμορφα ζώα, προστατευόμενο είδος.

DSCN1273

DSCN1276

Κοντεύουμε, όμως πάλι στέκεσαι, κοιτάζεις πίσω και κάτω χαμηλά, απέναντι το καταφύγιο και η Αστράκα,

DSCN1274

μπροστά σου χιονούρες λίγο πριν τη δρακόλιμνη,

DSCN1277

DSCN1278

δεξιά σου τώρα οι κορυφές της Τύμφης, σκέφτεσαι τι είδες πριν λίγο και δεν το πιστεύεις. Σε πιάνει γλυκιά αγωνία, σε τι κατάσταση θα δεις την ξακουστή Δρακόλιμνη... Ε, να 'τη λοιπόν όπως ποτέ δε τη φανταζόμασταν... ούτε στην Ανταρκτική να 'μαστε... απολαύστε την... φωτογραφίες ατέλειωτες.

DSCN1282

DSCN1284

DSCN1285

DSCN1291

DSCN1293

DSCN1297

DSCN1328

DSCN1334

Ούτε η παραμικρή σκέψη για ξεκούραση, ο καιρός τώρα δεν αστιεύεται. Τα χέρια ξυλιάζουν, οι μύτες τρέχουν, η ώρα είναι 11:30, μετά από 4 ώρες συνεχούς πορείας, δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα, ίσα που προλάβαμε να φωτογραφίσουμε, έρχεται μια χιονοκαταιγίδα, άλλο πράμα. 

2013 228

Αυτή σίγουρα ήταν "εκτός προγράμματος". Το χιόνι που φέρνει ο δυνατός αέρας μοιάζει σαν ρύζι, να μπαίνει στα μάτια σου και πού να προφυλαχτείς; Πίσω απ΄ το "παγόβουνο" καθίσαμε μέχρι να κοπάσει. Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, αλλά τα χέρια δεν μπορούσαν να κρατήσουν ούτε το κολατσιό, άρα άλλη φορά ρίξε και τα γάντια στο σακκίδιο καλού κακού... Κόβει λοιπόν το χιόνι ενώ συνεχίζει να φυσάει τρελά, να μη σ' αφήνει να προχωρήσεις. Καλό απ' τη μια γιατί έδιωξε τα σύννεφα, αλλά απ' την άλλη χτυπάνε τα δόντια απ' το κρύο, οπότε επισπεύδουμε την αναχώρηση... Αντίστροφη πορεία λοιπόν, εύκολη μέχρι τη λάκκα Τσουμάνη όπου κόβει τελείως ο αέρας κι άλλες φωτογραφίες, τα λουλούδια λες και μέσα σε δυο ώρες πολλαπλασιάστηκαν, η Αστράκα κοντεύει να "αποκαλυφθεί"

DSCN1361

DSCN1386

κι ανάβαση στο καταφύγιο.

DSCN1389

Ακολουθούν καταπληκτικό τσάι με μέλι, ντόπια μάλλον και τα δυο, δεκάλεπτη ξεκούραση και επιστροφή. Να και η Αστράκα που για λίγο μας δείχνει μέρος του "προσώπου" της.

DSCN1396

DSCN1400

Κόσμος αρκετός ανεβαίνει,όλοι έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν φαίνεται στο καταφύγιο

DSCN1404

και μεις "χορτάτοι" κατεβαίνουμε.

DSCN1388

Ο καιρός καθάρισε. Τώρα μας "ενοχλεί" ο ήλιος κόντρα μπροστά μας, είναι ήδη 14:30 η ώρα, κι' άλλος κόσμος ανεβαίνει... και 'μεις εύκολα να 'μαστε στη βρύση λίγο πριν το Μικρό Πάπιγκο που το πρωί την περιφρονήσαμε. Νεράκι, δροσιά, λίγες φωτογραφίες ακόμη μέσα απ' το χωριό και αναχώρηση.

DSCN1438

DSCN1445

DSCN1471

Όμως έχουμε προγραμματισμένη επίσκεψη και στις κολυμπήθρες του Ρογκοβού, αμέσως μετά το Μικρό Πάπιγκο.

DSCN1474

Το τρίτο μέλος της παρέας πρέπει να τις δει, όπως και τη γέφυρα του Βοϊδομάτη.

DSCN1486

Ε, να μην έχει και μια εικόνα από το φαράγγι του Βίκου; Επίσκεψη λοιπόν στο παρατηρητήριο του φαραγγιού στο χωριό Βίκος, συμφωνία για μελλοντική διάσχισή του, και καφεδάκι στην πλατεία.

DSCN1490

DSCN1493

DSCN1495

Δυσάρεστη έκπληξη το εξωφρενικό ποσό των 20 ευρώ για δύο ελληνικούς, μια σοκολάτα και τρεις ξαναζεσταμένες "σπιτικές" τυρόπιτες... Θα μου πεις δεν ήξερες, δε ρώταγες; Πού να το φανταστούμε...

Αλλά ας είναι, ας κρατήσουμε τις όμορφες εικόνες... Εξάλλου τίποτα δεν είναι ικανό να σκιάσει τα συναισθήματα που μας διακατέχουν απ' όλα αυτά που ζήσαμε σήμερα... 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
18.02.2013

Μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα και cranberries

Μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα και cranberries

ή αλλιώς Cookies Σοκολάτας για Tweety Girls, όπως ήταν ο τίτλος της συνταγής στο Tweety περιοδικό της μικρής μου ξαδέρφης.

Περισσότερα...
15.07.2013
Βαγγέλης Γερμανός - Κρουαζιέρα

Μια και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και για πολλούς ήδη ξεκίνησαν οι διακοπές, ας ακούσουμε παρέα το κλασικό αυτό και αγαπημένο τραγούδι.. και να ευχηθούμε "Καλές Διακοπές" σε όσους ξεκινά η άδειά τους σήμερα! Πολλές βουτιές και να περάσετε εξαιρετικά!

Περισσότερα...
11.09.2013
Επιστροφή στο σχολείο

Back to school, back to reality!

Πολλές σκέψεις κι άλλες τόσες αναμνήσεις μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτή την ημέρα.

Περισσότερα...
02.01.2014

Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Γαλλικό και αγαπημένο!

Περισσότερα...
07.07.2013

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Βαλς για ενα φιλί

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Βαλς για ενα φιλί

Κλείνουμε τη μέρα μας με ένα τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη από το τελευταίο άλμπουμ της.

Περισσότερα...
15.09.2013

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή Περιπλάνηση (Μέρος 3ο)

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή Περιπλάνηση (Μέρος 3ο)

Μετά τη Σύρο αναχωρούμε για την άλλη αρχόντισσα, την Πάρο.

Περισσότερα...
11.03.2015

Milan Fashion Week 2015

Milan Fashion Week 2015

Οι εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο χαρακτηρίστηκαν δικαίως από τις πιο ενδιαφέρουσες. Έπαιζε άλλωστε εντός έδρας. 

Αναφερόμαστε στη Candela Novembre, μοντέλο και style icon από την Αργεντινή, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει έδρα της το Μιλάνο, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο (Ιταλό αρχιτέκτονα) Fabio Novembre και τις 2 κόρες τους.

Το συνολικό της στιλ μας αρέσει ιδιαίτερα και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το στιλ των μαλλιών της.

Περισσότερα...
29.01.2013

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Χαλαρώστε και αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει σε χιονισμένες βουνοπλαγιές, ακολουθώντας μας σε μια φωτογραφική βόλτα στο πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας...

Περισσότερα...
16.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Μια και νωρίτερα αναφερθήκαμε στο ζεστό ρόφημα από τη Βουδαπέστη, τι θα λέγατε για μια βραδινή Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας;

Περισσότερα...
01.12.2012

Andy Williams - It's the most wonderful time of the year

Andy Williams - It's the most wonderful time of the year

H Χριστουγεννιάτικη μουσική που λέγαμε, έτσι για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα..

30.11.2012
Καλλιτεχνικό εργαστήρι και παλιμπαιδισμός

Καλά φέτος μιλάμε για μεγάλη προκοπή!

Περισσότερα...
15.12.2015
Γιώργος Γελαράκης - Καλημέρα

Μια μουσική καλημέρα θα πούμε σήμερα για να ξεκινήσει η μέρα μας με θετική διάθεση.

Το τραγούδι που ακούμε είναι η νέα δουλειά του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Γιώργου Γελαράκη. Ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να απολαύσουμε το κομμάτι.

Περισσότερα...
09.06.2013
Τι να φορέσω;

H Blair Eadie ξαναχτυπά.. με άκρως καλοκαιρινό look, το οποίο ονομάζει "americana".

Περισσότερα...
23.09.2015

Σπίτι να χαζεύεις, ιδέες να αντιγράψεις

Σπίτι να χαζεύεις, ιδέες να αντιγράψεις

...πες μου όμως, πώς τακτοποιεί κανείς τον ψυχικό του κόσμο, πώς τα καταφέρνει να ισορροπεί μέσα στα χαρτάκια και τα προγράμματα όταν συναντά στο διάβα του σπίτια σαν αυτό;

Περισσότερα...
13.12.2013

Christmastreestas 2013 IV

Christmastreestas 2013 IV

Χθες "τρυπώσαμε" σε ένα ακόμα σπίτι που στολίστηκε στο πνεύμα των ημερών και έχουμε τη χαρά να μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές ακόμα ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

Δέντρο, με την κλασική μορφή, μπορεί να μην υπάρχει στολισμένο αλλά εδώ υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές ιδέες για να δώσουμε στο σπίτι την εορταστική του εικόνα.

Περισσότερα...
16.10.2012
Το Μεγάλο Μυστικό

Από Το Μυστικό (The Secret) της Rhonda Byrne

Το Μεγάλο Μυστικό της Ζωής είναι ο νόμος της έλξης.

Περισσότερα...
01.11.2013

Καλωσορίζουμε το Νοέμβριο με νέο wallpaper

Καλωσορίζουμε το Νοέμβριο με νέο wallpaper

Για πότε  ήρθε το φθινόπωρο... για πότε μπαίνει και ο τελευταίος μήνας! Σε λίγο θα αρχίσουμε το στόλισμα! 

Μέχρι τότε όμως ας έχουμε έναν υπέροχο Νοέμβριο! Ας χαιρόμαστε την κάθε μέρα του μήνα! Ο καιρός κρατάει ακόμα ευτυχώς! Οι βόλτες συνεχίζονται... Ας βλέπουμε τα πράγματα θετικά και αισιόδοξα! 

Περισσότερα...
21.06.2015

Στιγμές ευτυχίας και αναζωογόνησης στο βουνό

Στιγμές ευτυχίας και αναζωογόνησης στο βουνό

"Σαν την Τύμφη δεν έχει"... Τη σύγκρινε ακόμα και με τον Όλυμπο. "Και όμως δεν συγκρίνεται! Το τοπίο είναι μαγευτικό, ανεπανάληπτο. Ίσως συγκρίνεται με το Οροπέδιο των Μουσών. Και μόνο με αυτό". Έτσι είπε μετά την πρώτη του ανάβαση στην Τύμφη.

Περισσότερα...
13.10.2013
Τα φύλλα στο τραπέζι σας

Σκεφτήκατε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το στολισμό του τραπεζιού σας σύμφωνα με την εποχή που διανύουμε;

Περισσότερα...
04.11.2012
Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει θάρρος.

Λάο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος, Ιδρυτής του Ταοϊσμού

31.03.2013

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

Αποχαιρετάμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης μουσικά με μια υπέροχη διασκευή!

Περισσότερα...
22.12.2012
Ώρα για κρασάκι..

Επίσκεψη στη Φλώρινα για τις Φωτιές 2012. Η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή, αλλά μέσα το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό. Καλή παρέα, ωραίο περιβάλλον, εξαιρετικό φαγητό πάντα με τη συνοδεία τοπικού κόκκινου κρασιού..

Περισσότερα...
30.03.2014

TEDxThessaloniki 2014

TEDxThessaloniki 2014

Την 1η Απριλίου ανοίγουν οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα εισιτήρια του φετινού και πέμπτου κατά σειρά TEDx Thessaloniki! Πιστέψτε το δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Περισσότερα...