Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Όπερα της Βαλίτσας

Ετοιμάστε βαλίτσες και φύγαμε! Ραντεβού στο σταθμό του μετρό "Σύνταγμα" στις 18.00.

Αν δεν κάνω λάθος τυχαία πέτυχα την ίδια παράσταση πέρυσι μια Κυριακή σε μια πλατεία του Ναυπλίου και είχα εντυπωσιαστεί γιατί παρότι παράλληλα στην κεντρική πλατεία προβαλλόταν ο τελικός του Μουντιάλ Ποδοσφαίρου, η πλατεία που διαδραματιζόταν η παράσταση ήταν κατάμεστη. Μόλις διάβασα λοιπόν το σχετικό άρθρο στην Καθημερινή, χαμογέλασα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

"Η παράσταση - της Μποέμ - πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας την προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να καταστήσει το λυρικό θέατρο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό.

Tον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής της όπερας «Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι θα απολαύσουν οι επιβάτες του μετρό και όχι μόνο, που θα βρεθούν την Κυριακή 12 Μάιου, στις 6 το απόγευμα στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό «Σύνταγμα».

Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ).

Ευέλικτη, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η «Όπερα της βαλίτσας» ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής., με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά ... σε μια βαλίτσα, με σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας την προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να καταστήσει το λυρικό θέατρο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό.

«Η Όπερα της Βαλίτσας παρουσιάζει τη Μποέμ σαν μια εναλλακτική πρόταση, σε μια ευέλικτη συμπυκνωμένη παράσταση. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, αλλά με απλά μέσα, με την δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών μας, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Ισίδωρος Σιδέρης.

Η Μποέμ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ιταλικό κοινό την 1η Φεβρουαρίου 1896 στο Βασιλικό Θέατρο του Τορίνου υπό τη διεύθυνση του Αρτούρο Τοσκανίνι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα προβάλλονται υπέρτιτλοι στα ελληνικά."

Μας αρέσουν αυτές οι εκδηλώσεις και θέλουμε να γίνονται όσο πιο συχνά είναι δυνατό και σε όσα περισσότερα μέρη της χώρας μας γίνεται.

Όσοι λοιπόν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα και δεν έχετε κανονίσει κάτι για σήμερα το απόγευμα περάστε μια βόλτα από το Σύνταγμα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πηγή: kathimerini.gr, nationalopera.gr

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
25.11.2013
Για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου

Αν "με μια καλή κουβέντα, μπορούμε να φτιάξουμε τη μέρα του άλλου", τι θα λέγατε αυτή την εβδομάδα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις ημέρες των ανθρώπων γύρω μας;

Περισσότερα...
24.11.2014

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 1ο)

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 1ο)

Δειλά δειλά, μετά τα τζιντζερομπισκότα, ξεκίνησα τις πρώτες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για φέτος. Ίσως είναι λίγο νωρίς αλλά ήθελα να δω τι διαφορετικό μπορώ να κάνω, να ετοιμάσω καρτούλες και μικρά διακοσμητικά στο πνεύμα των γιορτών αξιοποιώντας κορδέλες, χριστουγεννιάτικα στοιχεία και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Περισσότερα...
26.01.2013

Ρεπορτάζ στην κουζίνα για ένα σούπερ πρωινό

Ρεπορτάζ στην κουζίνα για ένα σούπερ πρωινό

Για να μη νομίζετε ότι μένουμε στα λόγια, οι φωτογραφίες απεικονίζουν το σημερινό πρωινό μας.

Περισσότερα...
07.05.2013

Σπιτική πίτσα εν τάχει

Σπιτική πίτσα εν τάχει

Εύκολη, γρήγορη και ιδιαίτερα νόστιμη.. ιδανική για κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι όπως η αποψινή.

Περισσότερα...
27.11.2012
Γλυκό του κουταλιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό κουταλιού μαζί με τον απογευματινό ελληνικό καφέ;

24.12.2012

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για μόδα...

Περισσότερα...
19.11.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

Περισσότερα...
01.06.2013

David Garrett - Viva La Vida

David Garrett - Viva La Vida

Ένα video clip γεμάτο χρώματα!

Περισσότερα...
02.09.2012
Σταφύλια από τον κήπο σου...

Γευστική έκπληξη για τους συναδέλφους στο γραφείο! 

Περισσότερα...
04.05.2013
Η κρεμάστρα κορνίζα - πίνακας ανακοινώσεων

Κρεμάστρες, κορνίζες, φωτογραφίες, εικόνες.. Έχουμε δει αρκετές ιδέες εύκολες στην υλοποίηση, ενδιαφέρουσες και κυρίως για δημιουργίες που αλλάζουν συχνά και προλαβαίνουν την πλήξη.

Περισσότερα...
22.08.2013
Avicii - Wake Me Up

Υπέροχο τραγούδι για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας δυναμικά και να αφυπνιστούμε...

Περισσότερα...
24.05.2013

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Όταν έχεις τέτοια λεμόνια, απευθείας από το δέντρο του κυρίου Τ., από την παραγωγή στην κατανάλωση, χωρίς κέρωμα και με εκπληκτικό άρωμα, δεν μπορείς να μην το εκμεταλλευτείς... ακόμα και αν είναι να αθετήσεις (πάλι) την υπόσχεση στον εαυτό σου και στη... ζυγαριά σου για το κορμί που θες να χτίσεις μέχρι το καλοκαίρι...

Περισσότερα...
07.02.2015

Damien Rice - It Takes a Lot To Know a Man

Damien Rice - It Takes a Lot To Know a Man

Ένα εξαιρετικό κομμάτι! Πατήστε οπωσδήποτε play!

Περισσότερα...
13.11.2015

Το χρονικό μιας σχέσης vol.1 (δούναι και λαβείν)

Το χρονικό μιας σχέσης vol.1 (δούναι και λαβείν)

Ανθρώπινες Σχέσεις. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή όλων των ανθρώπων. Όλη μας η ζωή είναι σχέσεις, οικογενειακές, ερωτικές, φιλικές, συναδελφικές. Για να υπάρξει μια τέτοια κατάσταση απαιτούνται τουλάχιστον δύο άνθρωποι οι οποίοι καλούνται να «δώσουν» ο ένας στον άλλον, οπότε και να «πάρουν».

Περισσότερα...
13.04.2013

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Όταν ο ήλιος κάνει τη χάρη στους κατοίκους των Ιωαννίνων και νικάει τα σύννεφα και τη βροχή, τότε αυτοί προς ένδειξη ευγνωμοσύνης ξεχύνονται στους δρόμους.

Περισσότερα...
02.12.2012

Ένας πύργος από... σιμιγδάλι!

Ένας πύργος από... σιμιγδάλι!

Γλυκάκι θα φάμε σήμερα; 

Περισσότερα...
05.10.2014

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Μήπως τελικά το μαγείρεμα των άγριων μανιταριών είναι αντρική υπόθεση; Η διάσημη πλέον σάλτσα μανιταριών του οικογενειακού μας μανιταροσυλλέκτη αποτελεί πρόκληση και μυεί άλλον έναν άντρα στην κουζίνα. Η δική του εκτέλεση οδηγεί σε μια πιο πικάντικη αίσθηση που για τους άμαθους - σαν και μένα - στα καυτερά είναι δυναμίτης!

Περισσότερα...
13.01.2013

The Hunger Games

The Hunger Games

Με αφορμή το "ρητό" που προηγήθηκε, αποφάσισα σήμερα να δω για δεύτερη φορά την ταινία "Αγώνες Πείνας"..

Περισσότερα...
19.02.2013

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

..που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!

Περισσότερα...
19.07.2013
Χρωματιστή, λουλουδιαστή κι ευωδιαστή καλημέρα!

Να ξυπνάς το πρωί και να σε υποδέχεται ο ήλιος, η πρωινή δροσιά και τα ανθισμένα λουλούδια του κήπου! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις τη μέρα σου;

Περισσότερα...
28.11.2012
Καθημερινές εμφανίσεις

Δύο καθημερινές εμφανίσεις που μας άρεσαν πολύ από το jenny.gr!

30.03.2015

Οι μεταλλικοί κουβάδες αλλιώς

Οι μεταλλικοί κουβάδες αλλιώς

Μόλις βρήκα πώς θα οργανώσω μερικά από τα μονίμως ανοργάνωτα υπάρχοντά μου, αξιοποιώντας με δημιουργικό και «think out of the box» τρόπο τους μεταλλικούς κουβάδες μου, που αποτελούν ένα από τα αναμνηστικά του στολισμού του γάμου μου!

Περισσότερα...
22.02.2013

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική πρόταση για το Σαββατοκύριακο για όσους ζείτε στην πρωτεύουσα ή τύχει να την επισκεφθείτε.

Περισσότερα...