Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Mια μικρή όαση μέσα στη μαμαδίστικη ρουτίνα

Εβδομάδα Θηλασμού αυτή που διανύουμε και χθες γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα με τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής έγιναν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Και γεγονός είναι ότι οι εκδηλώσεις αυτές στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, είναι πραγματικές γιορτές και γνωρίζουν μεγάλη απήχηση.

Όμως στις μικρότερες πόλεις, στην επαρχία, μερικά πράγματα είναι ακόμα ταμπού. Άκου εκεί να βγεις να θηλάσεις δημόσια!!! Πού ακούστηκε! Και πώς να βγάλεις το μωρό έξω στο κρύο! Λες και δεν υπάρχουν κατάλληλα ρούχα για να ντύσεις ένα μωρό! Άσε που συνήθως τα κουκουλώνουμε σαν κρεμμύδια. Αλλά ας μην ξεφεύγω από το θέμα...

Χθες λοιπόν σε μια από αυτές τις επαρχιακές πόλεις, στα παγωμένα Γρεβενά, αρκετές μαμάδες έντυσαν τα παιδάκια τους, βγήκαν από το σπίτι και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που διοργάνωσε η εθελοντική Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που δραστηριοποιείται στην πόλη. Και παρά τις επιφυλάξεις των διοργανωτών και το τσουχτερό κρύο, η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες τους για τα δεδομένα μιας μικρής κοινωνίας πάντα και έθεσε νέες βάσεις για τις αντίστοιχες μελλοντικές εκδηλώσεις.

Στις ήδη μαμάδες, θηλάζουσες και μη, και στις μελλοντικές μανούλες, μοιράστηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό, ενώ στις νυν και μέλλουσες θηλάζουσες μοιράστηκαν και βραχιολάκια θηλασμού. Επιπλέον μοιράστηκαν μπαλόνια σε όλα τα παιδιά και χειροποίητα σαπουνάκια σε διάφορα σχέδια και χρώματα, δημιουργήματα μιας δραστήριας μαμάς και μιας εκ των διοργανωτριών της εκδήλωσης. Όλοι, ακόμα και οι λιγοστοί μπαμπάδες που στήριξαν την προσπάθεια, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστό καφέ και νόστιμα γλυκά από τοπικό ζαχαροπλαστείο – χορηγό της εκδήλωσης, ενώ δύο εθελοντές κράτησαν συντροφιά στα παιδιά με ανάγνωση παραμυθιών, ζωγραφική και κατασκευή flexi-plexi.

Το μόνο που θα πω στο σημείο αυτό είναι ότι ακόμα και ο δικός μας Φίλιππος το μικρότερο παιδάκι της παρέας, όχι μωράκι πια, έμεινε καθηλωμένο στην καρέκλα του και άκουσε το παραμύθι. Μπράβο στην καλή μας αφηγήτρια! Και ας πούμε ότι ζωγράφισε κιόλας! Πιο πολύ στο τραπεζάκι παρά στο χαρτί του! Αλλά η κουκουβάγια μαμά (!!!) πολύ το χάρηκε που το παιδάκι της κατόρθωσε να αποτελέσει ισότιμο και υπάκουο μέλος μιας ομάδας παιδιών για τόση ώρα!

Επίσης να πω ότι ο δάσκαλος flexi – plexi ήταν μόλις 11 ετών! Ε μα πόσο χαρούμενη θα είναι και η δική του μαμά!

Εννοείται ότι οι θηλάζουσες μανούλες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να θηλάσουν τα παιδάκια τους δημόσια, σε ανοιχτό χώρο, στο προαύλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, με αρκετό κρύο. Και φυσικά αυτό δεν προκαλεί κανέναν! Είναι ίσως μια από τις πιο τρυφερές εικόνες που μπορείς να δεις!

Κατά τα άλλα, ανεξαρτήτως του αν είσαι ή δεν είσαι μανούλα φανατική του θηλασμού, σε τέτοιες εκδηλώσεις έχεις πάντα την ευκαιρία να γνωρίσεις και άλλες μαμάδες, να μοιραστείς τις ανησυχίες σου, να πάρεις απόψεις και συμβουλές και φυσικά να τις φιλτράρεις όπως επιθυμείς. Πάντως, επειδή κάνοντας παιδί ο κοινωνικός σου κύκλος σίγουρα αλλάζει, κάθε επαφή με άλλους νέους γονείς μπορεί να αποτελέσει μια μικρή όαση μέσα στη νέα ρουτίνα ταΐζω – αλλάζω – κοιμίζω. Οπότε καλό είναι να μην αφήνετε καμία ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη!

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Μπαλόνια με μηνύματα για τα παιδιάκια και ενημερωτικό υλικό. Η εκδήλωση είχε αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα! Ούτε διαμαρτυρία ήταν ούτε διαδήλωση. Έτσι διευκρινιστικά, γιατί στις μέρες μας, πολλές φορές σκεφτόμαστε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις...

image 11

image 5

image 6

image 7

image 20

image 34

Τα σαπουνάκια που έδιναν χρώμα σε ένα από τα τραπέζια υποδοχής

image 8

image 10

image 14

image 15

image 45

Τα γλυκά που ακόμα στη διακόσμησή τους είναι απόλυτα ενταγμένα με την εκδήλωση. Θυμηθείτε τα σχήματα στο δέντρο της αφίσας.

image 9

Τα παιδάκια στις παράλληλες δραστηριότητες απασχόλησής τους.

image 36

image 38

image 39

image 49

image 50

Οι μανούλες θηλάζουν δημόσια.

image 42

image 44

image 43

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
15.05.2017

Το αίνιγμα της Κερασόπιτας της Βάσιας Ακαρέπη

Το αίνιγμα της Κερασόπιτας της Βάσιας Ακαρέπη

Ένα μυθιστόρημα που θα μπορούσε άνετα να μεταφερθεί στη μικρή ή μεγάλη οθόνη. Όσο το διάβσαζα, το φαντάστηκα πολλές φορές σε εκδοχές ρομαντικής κομεντί. Ειδικά στις πρώτες σελίδες του. Και σίγουρα είναι μια καλή συντροφιά κατά την καλοκαιρινή σιέστα. 

Ξεκινά χαλαρά αλλά σελίδα με τη σελίδα σε κερδίζει όλο και περισσότερο.

Δεν πάει το μυαλό σου στην κατάληξή του. Δεν τις φαντάζεσαι τις εξελίξεις. Φαντάζεσαι διάφορα αλλά όχι αυτά που περιγράφονται, έτσι όπως περιγράφονται. Με ευχαρίστηση διαβάζεις τα... δυσάρεστα. Και αυτό, γιατί αυτά είναι που δίνουν έξτρα βάθος στην πλοκή και σε βοηθούν να σκιαγραφήσεις και να κατανοήσεις περισσότερο τους χαρακτήρες.

Περισσότερα...
03.06.2013

Monsieur Minimal - Party

Monsieur Minimal - Party

Το τραγούδι αυτό το πρωτοακούσαμε καιρό πριν και μπήκε άμεσα στη λίστα με τα αγαπημένα. Τώρα όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και το video clip του και είναι άλλη μια ευκαιρία να το απολαύσουμε παρέα. Άλλωστε η εκδοχή του με τη συμμετοχή της Μαριέττας Φαφούτη είναι το πιο δημοφιλές κομμάτι της playlist του maresei.gr!

Περισσότερα...
06.03.2013

The hidden strength inside of you: Climbing up the Gramos Mountain

The hidden strength inside of you: Climbing up the Gramos Mountain

I'd love to share with you the joy of experiencing a mountain, the sounds of nature, the tranquillity, the team spirit, the panting and the sense of achievement when you get at the top. There are a number of chances for such jaunts in Greece I could think of. I'm starting the one to Gramos mountain.

Περισσότερα...
09.04.2014

Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

Ένα απ' τα πολλά ξακουστά γεφύρια των Γρεβενών, μικρό μεν αλλά πανέμορφο και ξεχωριστής νοοτροπίας όσον αφορά στα υλικά κατασκευής του, είναι το πέτρινο γεφύρι της Αλατόπετρας ή Προσβόρου ή Γκαβού.

Περισσότερα...
18.10.2013
Open House Thessaloniki 2013: Βάλτε το στο πρόγραμμα!

Πάρτε μια γεύση από το Open House Thessaloniki 2012 για να δείτε τι περιμένει τους επισκέπτες.

Περισσότερα...
29.11.2012
Μια oreo-τουρτα!

Αυτό το κομμάτι τούρτα δείχνει το πιο νόστιμο γλυκό που θα μπορούσα να σκεφτώ αυτή την ώρα. Μια τούρτα φτιαγμένη με μπισκότα oreo. Πού μπορώ να βρω άραγε;

Περισσότερα...
24.08.2014

Aυγά ποσέ

Aυγά ποσέ

Aυτό το Σαββατοκύριακο, μια και μείναμε σπίτι μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα να πειραματιστώ στην κουζίνα και να ετοιμάσω ένα διαφορετικό πρωινό. Θρεπτικό και υγιεινό.

Περισσότερα...
28.09.2012
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολύ καλή ευκαιρία για ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο!

Περισσότερα...
28.02.2013
Οι περιπέτειες

Οι μικρές περιπέτειες είναι η χαρά της ζωής, είναι βασική προϋπόθεση για τις στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Περισσότερα...
13.01.2013
Tailor Swift feat. The Civil Wars - Safe and Sound

Μια και σήμερα αναφερθήκαμε στην ταινία "The Hunger Games" και τα μηνύματά της, ας κλείσουμε το Σαββατοκύριακο μας με ένα τραγούδι από το αντίστοιχο soundtrack.

Περισσότερα...
04.03.2017

Ανοιξιάτικες αναζητήσεις

Ανοιξιάτικες αναζητήσεις

Μπορεί να έχω μέρες να φανώ αλλά δεν έχω προλάβει να πάρω ανάσα... Λίγο τα παιδάκια μου που είναι μαλωμένα με τον ύπνο, λίγο λοιπές υποχρεώσεις και ο καιρός που έφτιαξε έστω προσωρινά και μας κρατάει εκτός σπιτιού, χρόνος για surfing και blogging δεν υπάρχει. Όμως σήμερα, μετά από πολύ καιρό, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό του pinterest και χάζεψα άνοιξη, χρώματα και στιλ!

Και εντόπισα φωτογραφίες που με ξεσήκωσαν για ανασκαφές και ψώνια. Δεν ξέρω αν προλάβω να κάνω είτε το ένα είτε το άλλο αλλά πολύ θα το 'θελα.

Περισσότερα...
02.04.2013

Το λαχταριστό σοκολατένιο κέικ της μαμάς

Το λαχταριστό σοκολατένιο κέικ της μαμάς

που πάντα έκανε θραύση σε όλες τις παιδικές μας γιορτές και όλοι μετά ζητούσαν τη συνταγή!

Περισσότερα...
16.10.2012

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις

...και ναι υπάρχει και αισιόδοξη όψη! Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ, να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και να ψαχτούμε λίγο γύρω μας.

Περισσότερα...
14.08.2013
Το γκρι παιδικό δωμάτιο

Έχετε σκεφτεί ποτέ γκρι έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο;

Περισσότερα...
24.01.2013
Προτάσεις για γλυκά γάμου (Μέρος 1ο)

Όσο ο χειμώνας κρατάει γερά, μπορεί οι γάμοι να μην είναι συχνό φαινόμενο αλλά πάντα μετά τις γιορτές ξεκινά η περίοδος της αναζήτησης ειδών γάμου. Μελλοντικές νύφες και κουμπάρες ξεκινούν τις έρευνες για νυφικό, στολισμό, μουσική κτλ κτλ... Είναι μακριά η λίστα...

Περισσότερα...
18.09.2012

Ειρήνη Σκυλακάκη - In the light

Ειρήνη Σκυλακάκη - In the light

Nice & Greek! 

Η Ειρήνη Σκυλακάκη είναι μια νέα ελληνίδα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. To "In the light" είναι το πρώτο της single και έκλεψε άμεσα τις εντυπώσεις..

Περισσότερα...
08.12.2012

Matisse - Lucky Day

Matisse - Lucky Day

Ένα από τα αγαπημένα νέα τραγούδια των Matisse, το οποίο περιλαμβάνεται και στο τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο "Paper Door" (2012). 

Aς το ακούσουμε κι ας ακολουθήσουμε την προτροπή τους..

Περισσότερα...
29.11.2012
Ουρανοκατέβατα cookies... πού πέφτουν να πάμε;

Τι ωραία θα ήταν να πέφτουν τέτοια λαχταριστά μπισκοτάκια από τον ουρανό αντί για τις τεράστιες σταγόνες βροχής; Σουρεαλιστικό... Αλλά και δε θα βρεχόμασταν και θα γλυκαινόμασταν!

Περισσότερα...
06.04.2015

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Τι κι αν φέτος η άνοιξη μας κάνει τη δύσκολη; Τι κι αν οι βροχές δε λένε να μας ξεχάσουν; Είδαμε δυο μέρες με λίγο καλύτερο καιρό και μια που δεν μπορούσε να μας κρατήσει το σπίτι, αναζητήσαμε μια διαδρομή, μια ορεινή περιπλάνηση, μια κορυφή βουνού, να πάρουμε τη δόση μας... Και κάπως έτσι τέλος Μαρτίου του '15 ανεβήκαμε για άλλη μια φορά στον Μπούρινο.

Περισσότερα...
27.11.2012
Πρωινός καφές

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Κι όταν ξεκινάμε με τέτοιο καφέ, τι άλλο να θέλουμε;

Περισσότερα...
31.07.2013
Πράσινη Γωνιά

Δημιουργήστε μια διαφορετική πράσινη γωνία στο σπίτι σας!

Περισσότερα...
08.02.2016

Η Δέσποινα και η πρότασή της για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - DIY massage oil

Η Δέσποινα και η πρότασή της για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - DIY massage oil

Έχεις μια φίλη, φίλη καρδιακή, φίλη που την κοιτάς και σε κοιτά και δε χρειάζεται να πεις πολλά. Φίλη που μαζί της έμαθες να μοιράζεσαι τα "μυστικά" της εφηβείας, τα καλά και τα άσχημα, το φοιτητικό χαρτζιλίκι, που το μεγαλύτερο μέρος του το έδινες στον ΟΤΕ για τις δεκάδες κλήσεις που κατόρθωναν να καλύψουν τα 504 χλμ. που σας χώριζαν. Φίλη από αυτές που δε συναντάς συχνά, φίλη που κι αν δεν της μιλάς συχνά, ξέρεις ότι χαίρεται ειλικρινά με τη χαρά σου και στενοχωριέται με τη λύπη σου.

Και έρχεται αυτή η φίλη και από αναγνώστρια, παίρνει πια ενεργό ρόλο και μπαίνει στη συγγραφική παρέα του maresei.

Περισσότερα...
28.01.2013
Νέες χρήσεις για τις παλιές ξύλινες σκάλες

Είναι μερικά πράγματα που δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα. Και όταν τα δούμε με φαντασία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργήσουμε όμορφες γωνιές.

Περισσότερα...