Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η γιορτή της μητέρας

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και γιορτάζουν οι μανούλες όλου του κόσμου. Στην παρέα μας φέτος έχουμε άλλη μια μανούλα: Εμένα! Ψέμα; Πότε μεγάλωσα εγώ για να 'χω και παιδί... Περίεργο! Το συναίσθημα, η εμπειρία, η αίσθηση του να είσαι μαμά...

Μάλλον δεν το συνειδητοποιείς. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Ακόμα και βοήθεια να έχεις και κατανόηση απεριόριστη από το οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον, οι δυσκολίες είναι πολλές, το φορτίο βαρύ και η κούραση τεράστια. Ωστόσο, με το τρίπτυχο "να φάει, να το αλλάξεις, να κοιμηθεί" - μήπως και κλείσεις και εσύ έστω για λίγο τα μάτια σου - οι μέρες περνάνε γρήγορα. Βέβαια όταν το βιώνεις όλο αυτό, νιώθεις πως οι πρώτες 20-30 μέρες είναι οι μεγαλύτερες μέρες στη ζωή σου. Μέχρι να περάσουν, ειδικά όταν το μωράκι σου έχει πονάκια και κλαίει συχνά, σίγουρα περνάει από το μυαλό σου η σκέψη "Τι καλά που ήμουν στην ησυχία μου", όσο και αν φοβάσαι να το παραδεχτείς ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Το μωρό δεν είναι ακόμα σε θέση να σου δείξει τα συναισθήματά του, δεν καταλαβαίνεις πάντα γιατί κλαίει, η αλληλεπίδραση μεταξύ σας είναι πολύ περιορισμένη και σίγουρα νιώθεις ώρες ώρες πως απλά πρωταγωνιστείς σε μια ταινία χωρίς τίτλους τέλους.

Τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν κάπου στις έξι εβδομάδες. Τότε εσύ αρχίζεις να ξεπορτίζεις πιο εύκολα, με ή χωρίς το μωρό. Η εναλλαγή παραστάσεων είναι πολύ επικοδομητική, καθώς νιώθεις πως η ζωή κυλάει φυσιολογικά. Παράλληλα, το μωρό σου αρχίζει να σπάει τα πρώτα εκούσια χαμόγελα ανταποκρινόμενο στο δικό σου χαμογελαστό πρόσωπο. Και κάπου εκεί είναι που αρχίζεις να τρελαίνεσαι με αυτό γλυκό πλασματάκι και σταδιακά συμβαίνει αυτό που κορόιδευες... Το μωρό σου αρχίζει να σου παίρνει το μυαλό και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σου. Τα δίνεις όλα για ένα φαφούτικο χαμόγελο και αυτό από την πλευρά του διεκδικεί με κάθε τρόπο την προσοχή σου και μια ακόμα αγκαλιά. Και κάπως έτσι αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πως είσαι ΜΑΜΑ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
12.09.2015

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι

Τι  κι αν το μπαλκόνι σου είναι μικρό; Τι κι αν δεν έχει πολύ χώρο; Ιδέες υπάρχουν! Κι αυτή μου άρεσε πολύ!

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι!

Αφού δε χωράει τραπέζι και καρέκλες και καναπέδες και χαλιά και όλα αυτά που βλέπουμε σε φωτογραφίες και ζηλεύουμε και νομίζουμε ότι όλα τα μπαλκόνια - εκτός από το δικό μας - μπορούν να γίνουν επίγειοι παράδεισοι... Ε λοιπόν, γιατί να μη δημιουργήσουμε ένα μπαρ στο μπαλκόνι;

Περισσότερα...
19.03.2013

Παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό βιβλίο;

Παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό βιβλίο;

Μια από τις μεγάλες μου αδυναμίες για τον ελεύθερο χρόνο και τα ταξίδια, τόσο τα πραγματικά όσο και αυτά του μυαλού, είναι η ανάγνωση βιβλίων. 

Περισσότερα...
11.12.2012

Christmastreestas

Christmastreestas

Tα τελευταία χρόνια στην παρέα μας έχουμε καθιερώσει το κίνημα των Christmastreestas, μιας "ομάδας δράσης" που έχει ως αποστολή το στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της παρέας..

Περισσότερα...
22.09.2013
Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2013, γιορτάζουμε παγκοσμίως την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο της ημέρας λοιπόν διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Περισσότερα...
09.05.2013

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

O Σπύρος Παλούκης μας παροτρύνει να βάλουμε λίγη από τη μαγεία των παραμυθιών στη ζωή μας και να φτιάξουμε το δικό μας δωμάτιο των ευχών.

Περισσότερα...
26.08.2013
Ένα καλό πρωινό για μια καλή ημέρα

Η Δευτέρα έφτασε πάλι, το ξυπνητήρι χτύπησε νωρίς για τους περισσότερους, τα μάτια ανοίγουν δύσκολα, η διάθεση πώς θα ανέβει;

Περισσότερα...
27.11.2012
Πρωινός καφές

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Κι όταν ξεκινάμε με τέτοιο καφέ, τι άλλο να θέλουμε;

Περισσότερα...
21.11.2012

Τι φοράμε πάλι αύριο;

Τι φοράμε πάλι αύριο;

Άσπρο - μαύρο - γκρι: μια τριχρωμία ιδανική για όλες τις ώρες. Βγάλαμε και τα χοντρά μας κασκόλ και για μερικούς μήνες δεν τα αποχωριζόμαστε κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι.

Περισσότερα...
16.04.2013
TEDxThessaloniki 2013: Εντυπώσεις

Σας είπαμε ότι θα γίνει το TEDxThessaloniki, σας είπαμε ότι θα πάμε στο TEDxThessaloniki, σας είπαμε ότι πήγαμε στο TEDxThessaloniki, σας είπαμε ότι επισκεφτήκαμε και το παζάρι βιβλίου στο διάλειμμα του TEDxThessaloniki αλλά δε σας είπαμε τις εντυπώσεις μας...

Περισσότερα...
16.10.2012
Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των Beatles.

18.11.2015

Φωτιστικά οροφής VS φωτιστικών δαπέδου

Φωτιστικά οροφής VS φωτιστικών δαπέδου

Να απορεί κανείς ή να μην απορεί; Πώς μπορεί να κάθεσαι αραχτός στον καναπέ και να βλέπεις μια ταινία με αναμμένο το φως οροφής; Πώς μπορείς να διαβάζεις ένα βιβλίο ή να κάνεις δουλειά στον υπολογιστή σου χωρίς κοντινή πηγή φωτός υπό σωστή γωνία; Πώς μπορείς να δημιουργείς μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι χωρίς φωτισμό δαπέδου ή επιτραπέζιο φωτισμό σε διάφορα σημεία του σπιτιού; Πώς μπορεί να μαγειρεύεις χωρίς φωτισμό πάνω από τον πάγκο με αναμμένο το κεντρικό φως της κουζίνας; Πώς εμπνέεσαι με τόσο φως;! 

Περισσότερα...
22.04.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στη δρακόλιμνη του Γράμου

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στη δρακόλιμνη του Γράμου

Η καλοκαιρινή ανάβαση - περιπλάνηση στον Γράμο με πολλή ζέστη και ήλιο σου δημιουργεί την απορία (τη λες κι επιθυμία): Πώς να 'ναι άραγε το τοπίο χιονισμένο; Τι δυσκολίες κρύβει; Από πληροφορίες μάθαμε ότι η άνοιξη, καθώς λιώνουν τα χιόνια και αρχίζουν να ανθίζουν τα λουλούδια, είναι μια πολύ καλή περίοδος για ν' ανέβεις στη δρακόλιμνη του Γράμου και να απολαύσεις τοπία, θέα και... ανάβαση.

Περισσότερα...
11.11.2013

Robbie Williams - Go Gentle

Robbie Williams - Go Gentle

Ακούσατε το ολοκαίνουριο κομμάτι του Robbie;

Περισσότερα...
10.06.2013

Rihanna - Diamonds

Rihanna - Diamonds

Δευτέρα απόγευμα και ένα μουσικό διάλειμμα κρίνεται απαραίτητο για να πάρουμε δυνάμεις για τη συνέχεια της εβδομάδας.. Ανεβάζουμε την ένταση και ακολουθούμε το παράδειγμα της Rihanna η οποία:

"Shine bright like a diamond - Find light in the beautiful sea - Ι choose to be happy"

Περισσότερα...
11.12.2012

Τροφή για σκέψη, έμπνευση και αισιοδοξία

Τροφή για σκέψη, έμπνευση και αισιοδοξία

Κάθε εμπόδιο για καλό και κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Περισσότερα...
05.10.2013
Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο

Συνδυάστε μερικά κλαδιά με τα origami έργα σας και δημιουργήστε χειροποίητα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να αναμείξετε διάφορα υλικά και χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Περισσότερα...
07.10.2015

Η στρόγγυλη τραπεζαρία που θα 'θελα να έχω

Η στρόγγυλη τραπεζαρία που θα 'θελα να έχω

Αυτό που εύκολα θα άλλαζα στο σπίτι μου είναι η τραπεζαρία. Δεν είναι πως δε μ' αρέσει η υπάρχουσα. Μ' αρέσει! Και μάλιστα πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και με τον χώρο. Ίσως γι αυτό θα την άλλαζα. Για να μην ταιριάζει τόσο. Για να είναι κάτι διαφορετικό!

Και αν την άλλαζα πιθανότατα αυτή τη φορά να επέλεγα στρόγγυλο τραπέζι. Γιατί όσο τις βλέπω τόσο πιο πολύ μ' αρέσουν οι στρόγγυλες τραπεζαρίες! Οι ροτόντες!

Περισσότερα...
26.12.2012
Φωτιστικό από παλιό σίδερο

Μια ιδέα που πολύ μας αρέσει! Ένα φωτιστικό φτιαγμένο από το παλιό σίδερο της γιαγιάς.

Περισσότερα...
04.11.2014

King Dude & Chelsea Wolfe - Be Free

King Dude & Chelsea Wolfe - Be Free

Ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
20.08.2013

Savoir Adore - Empire of Light

Savoir Adore - Empire of Light

Οι Savoir Adore με ταξιδιάρικη διάθεση μας τραγουδούν για την αυτοκρατορία του φωτός..

Περισσότερα...
17.02.2013

Όταν η παράδοση συναντά τη gourmet γεύση

Όταν η παράδοση συναντά τη gourmet γεύση

προκύπτει ένα από τα νοστιμότερα και πιο ιδιαίτερα φαγητά που μπορεί να γευτεί κάποιος: Σαλμί με κυνήγι και τριμμένα καρύδια!

Περισσότερα...
21.12.2012
Μύρισε Χριστούγεννα..

Xθες η μητέρα έφτιαξε κουραμπιέδες και μελομακάρονα και μύρισε το σπίτι Χριστούγεννα! 

Περισσότερα...
11.02.2013

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Μuffins με παπαρουνόσπορο, cupcakes με μαρμελάδα δαμάσκηνο και άλλα τρία μικρά κεικάκια χωρίς πρόσθετα υλικά για όσους αγαπούν το άρωμα λεμονιού στα κέικ και δε θέλουν τίποτα να χαλάει τη γεύση του.

Περισσότερα...
26.03.2013
Φιλικές συμβουλές για αντρικές εμφανίσεις με στιλ

Ο φίλος μας στην Αθήνα, άφησε για λίγο το ποδήλατό του και τις βόλτες του κάθε Παρασκευή στο Freeday και μας έστειλε τις περί ανδρικής μόδας απόψεις του, όπως άλλωστε μας είχε υποσχεθεί. Φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει τους άντρες της παρέας για όσα πιστεύει σχετικά με τα "do" και "don't" των ανδρικών εμφανίσεων και αυτοί περιμένουν εναγωνίως όσα ακολουθούν παρακάτω. Ας διαβάσουμε λοιπόν όσα μας έγραψε για να δούμε αν διεκδικεί άξια τον τίτλο του γνώστη της αγοράς και της μόδας για το αρσενικό γένος.

Περισσότερα...