Mango Lassi
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η θερμοκρασία έχει ανέβει, οι τάσεις φυγής έχουν ενισχυθεί...
Τι λέτε λοιπόν για ένα δροσερό, υγιεινό και έθνικ ρόφημα; Έτσι για να δώσουμε στον εαυτό μας άλλη μια αφορμή για ένα έστω γευστικό ταξίδι!
Το lassi είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα με βάση το γιαούρτι και καταγωγή από την Ινδία και το Πακιστάν. Το συναντάμε σε 2 εκδοχές, την αλμυρή και τη γλυκιά. Εμείς σας προτείνουμε τη γλυκιά εκδοχή του με μάνγκο. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και άλλο φρούτο της επιλογής σας (ανανά, φράουλες κ.α.)
Υλικά για 2 μεγάλα ποτήρια:
- 1 μάνγκο
- 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
- λίγο τριμμένο τζίντζερ ή σαφράν ή κάρδαμο ή ροδόνερο
- 2-3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 κούπα γάλα καρύδας
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μάνγκο σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέτουμε το μέλι και το τζίντζερ/κάρδαμο/σαφράν/ροδόνερο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να γίνει αρκετά υδαρές το μείγμα.
4. Σερβίρουμε σε ποτήρια και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου (μέντας).
Στην υγειά μας και καλή μας απόλαυση!