Ρυζόγαλο να το φας... στο φλιτζάνι!
Το αγαπημένο μου ρυζόγαλο, με τη συνταγή της μαμάς, που την έχει πάρει από τη γιαγιά. Μια συνταγή που κρατάει χρόνια και περνάει από γενιά σε γενιά σήμερα μοιράζεται απλόχερα.
Το ετοίμαζε συχνά μέχρι τώρα η μητέρα, συνήθως μετά από δικό μου αίτημα, το περίμενα πάντα με ανυπομονησία και το έτρωγα με όρεξη!
Αυτή τη φορά όμως το ετοίμασα μόνη μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.
Να τα υλικά:
Η εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Στο μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι και διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα.
- Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 6-8 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
- Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
- Αφήνουμε τα ρυζόγαλα να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!