Σπιτική τούρτα μπισκότου για μικρά και μεγάλα παιδιά...
Βλέπεις αυτή την τούρτα και δεν πιστεύεις ότι είναι σπιτική. Την δοκιμάζεις και πάλι δεν πείθεσαι. Ξέρεις βέβαια πόσο ταλέντο έχει η φίλη σου στην κουζίνα και σε πολλών ειδών χειροποίητες κατασκευές αλλά πάλι.. αυτή η τούρτα σπιτική; Πότε πρόλαβε... πόσο να της πήρε... Μα τι αντοχές έχει... Και έπρεπε να ετοιμάσει ολόκληρο το πάρτι του γιου της...
Για να μας πείσει λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή... Η (χρυσοχέρα που θα ΄λεγε και η γιαγιά μου) Αγγελική ξαναχτυπά και μας γράφει τα παρακάτω:
Η οργάνωση ενός πάρτι ιδιαίτερα αν αυτό είναι παιδικό απαιτεί πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να αφήνουμε στα χέρια τρίτων το σημαντικότερο κομμάτι της γιορτής που είναι η ΤΟΥΡΤΑ!!!
Εγώ σας προτείνω μια εύκολη, νόστιμη και οικονομική λύση που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Υλικά:
- 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ.
- 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα (υπάρχουν έτοιμες στα ράφια του super market και αποτελούν την πιο γρήγορη λύση για τέτοιες ώρες)
- 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια (υπάρχουν έτοιμες στα ράφια του super market και αποτελούν την πιο γρήγορη λύση για τέτοιες ώρες)
- 800ml γάλα για τις κρέμες και 250ml για τα μπισκότα
- 2 κουτιά των 200ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
- 250γρ. φράουλες ή 2 μπανάνες
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
- χρωματιστή τρούφα
- 1 τσέρκι, κατά προτίμηση ορθογώνιο
Για τη διακόσμηση:
Παραγγείλτε απο το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς τη βάφλα με το σχέδιο που επιθυμεί το παιδάκι σας, και συμπληρώστε τα κενά με τρούφα χρωματιστή. Φυσικά η διακόσμηση έχει άπειρες επιλογές και αφήνω αυτό το μέρος στη φαντασία σας.
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ τις κρέμες για την τούρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά ώστε να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
- Σ' ένα δίσκο τοποθετούμε το τσέρκι και το ανοίγουμε σε διάσταση 25x35εκ.. Βουτάμε τα μισκότα στο γάλα, στο οποίο ρίχνουμε και το κονιάκ προαιρετικά και φτιάχνουμε την πρώτη στρώση απο μισκότο πανω στην οποία απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλια.
- Συνεχίζουμε φτιαχνοντάς κατά τον ίδιο τρόπο και δεύτερη στρώση απο μπισκότα.
- Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα.
- Κόβουμε τις φράουλες ή τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Φτιάχνουμε και τρίτη στρώση από μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγύ κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να καλύψουμε το πλαινό μέρος της τούρτας όταν αφαιρέσουμε το τσέρκι.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να δέσουν τα υλικά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τσέρκι προσεχτικά και διακοσμούμε.