Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ιδέες για το παιδικό πάρτι

Πόσα πάρτι έχουμε κάνει σαν παιδιά με γλυκά της μαμάς, τούρτα στην αρχή της μαμάς και αργότερα του ζαχαροπλαστείου για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα (ένας μύθος που καταρρίπτεται πλέον από την Αγγελική), γαβάθες με πατατάκια, με ποπ κορν, με μπισκοτάκια, με αναψυκτικά και άλλες πολλές λιχουδιές... με Γαρμπή και Ευριδίκη, με Δάντη, Καλλίρη και Ρακιντζή και άλλους πολλούς της ένδοξης εποχής τους... 

και πόσα πάρτι έχουμε ακόμα να περάσουμε από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά, την πλευρά των μαμάδων που κάνουν ένα σωρό ετοιμασίες με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους μεγάλους και ακόμα περισσότερο τους μικρούς καλεσμένους.

Με αυτές τις σκέψεις και με μια αναζήτηση στο Pinterest εντόπισα ιδέες που θα μπορούσαν να κάνουν ένα παιδικό πάρτι ή ακόμα και το τραπέζι μιας βάφτισης πιο διασκεδαστικό κυρίως για τα παιδιά. Αυτός δεν είναι ο σκοπός άλλωστε; Να περάσουν καλά τα παιδιά; Να χαρούν και μαζί τους να χαρούμε και εμείς;

Ας δούμε λοιπόν τρόπους που θα μπορούσαν να κάνουν έναν παιδικό μπουφέ να δείχνει πρωτότυπος και διασκεδαστικός.

1. Μαχαιροπίρουνα ή καλύτερα "κουταλοπίρουνα"

Πλαστικά κουτάλια και πιρούνια σε διάφορα χρώματα μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε δοχεία διακοσμημένα με ...κηρομπογιές, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους. Για το σκοπό αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γυάλινα βάζα ή μολυβοθήκες και να στερεώσουμε κηρομπογιές ή μπογιές γύρω γύρω δένοντάς τες με μια φαρδιά κορδέλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο εσωτερικό τους τα χρωματιστά κουταλοπίρουνα και η "δημιουργία" μας σίγουρα τραβάει το βλέμμα των μικρών μας καλεσμένων.

kidsparty1

Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να κινηθούμε χρησιμοποιώντας μολυβοθήκες ή βάζα πχ. από ντοματοκονσέρβες και να εκτυπώσουμε χρωματιστά χαρτιά ή ετικέτες σχετικές με το θέμα ή το λόγο του πάρτι (πχ. βάφτιση, γενέθλια, γιορτή), γράφοντας τις ανάλογες ευχές.

kidsparty2

Μια ακόμα εξαιρετική ιδέα είναι η κατασκευή "θήκης" για κουτάλια και πιρούνια με τουβλάκια τύπου lego. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερη η επιλογή μονόχρωμων κουταλοπίρουνων.

kidsparty3

Στην περίπτωση της "ατομικής" παρουσίασης κουταλοπίρουνων μια χαριτωμένη ιδέα είναι η εκδοχή του ουράνιου τόξου.

kidsparty4

2. Ποπ κορν, πατατάκια, γαριδάκια

Όλα τα παραπάνω είδη μπορούν να προσφερθούν σε ατομικές συσκευασίες και όχι σε μεγάλα μπολ για πιο εντυπωσιακά αποτέσματα. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν θήκες για muffins, χάρτινα χρωματιστά χωνάκια ή ακόμα και απλές χαρτοσακούλες.

kidsparty5

kidsparty6a 

kidsparty11

3. Ποτήρια 

Αντί για ποτήρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γυάλινα μπουκάλια από χυμούς (κυκλοφορούν στο εμπόριο χυμοί πχ. ρόδι) ή ακόμα και γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες και να τα διακοσμήσουμε με κορδελάκια ή ζωγραφιές. Εννοείται ότι μπορούν (και πρέπει) να συνδυαστούν με χρωματιστά καλαμάκια.

kidsparty7

 kidsparty8

 4. Μπισκότα

Τα μπισκότα, ειδικά αν πρόκειται για γεμιστά με κρέμα, σοκολάτα κτλ, μπορούν να γίνουν μπισκότα-σουβλάκι για τους βόρειους ή καλαμάκι για τους νότιους :)

kidsparty9

5. Φρούτα

Τα φρούτα είναι μια επιλογή που δε συνηθίζεται στα παιδικά πάρτι αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τα πιο φιλικά προς τα παιδιά φρούτα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς μια εναλλακτική μορφή και να τα παρουσιάσει πιο δελεαστικά στα παιδιά, πχ. μέσα σε μπισκοτένια χωνάκια παγωτού.

kidsparty10

(Συνεχίζεται... )

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
06.03.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Γράμο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Γράμο

Λένε ότι η τρέλα πάει στα βουνά... λέτε; Μπα, στους ανθρώπους πάει και παίρνουν με την πρώτη ευκαιρία τα βουνά. Γιατί όμως; Γιατί τους aresei. Και επειδή και μένα maresei, θέλω να μοιραστώ τη χαρά της ανάβασης, των ήχων αλλά και της ησυχίας του βουνού ή γενικότερα της εξοχής, το πνεύμα της ομάδας, του ψιλολαχανιάσματος, αλλά και την αίσθηση της "κατάκτησης" όταν φτάνεις στο τέρμα. Αυτό θα γίνει μέσα από μια σειρά τέτοιων εξορμήσεων στα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, αρχίζοντας από τον Γράμο.

Περισσότερα...
14.05.2014
Le papillon - Η πεταλούδα: Μια ταινία για όλη την οικογένεια

Η άνοιξη μπήκε δυναμικά! Το πράσινο κυριαρχεί και πάλι παντού και μας αρέσει τόσο πολύ!!!

Είναι ιδανική ευκαιρία να βγούμε στη φύση, να περάσουμε χρόνο μικροί και μεγάλοι μαζί, να ανακαλύψουμε τα υπέροχα τοπία και τις ομορφιές του δάσους, τα φυτά, τις πεταλούδες...

Αν όμως όλα αυτά φαντάζουν λίγο μακρινά για σήμερα, σας έχουμε μια εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση.

Περισσότερα...
21.01.2014

Federico Aubele - Somewhere Else (feat. Melody Gardot)

Federico Aubele - Somewhere Else (feat. Melody Gardot)

 Μια μελωδία απ' αλλού φερμένη..

Περισσότερα...
23.02.2013

Δικαίωμα στην Ελληνική Ιθαγένεια

Δικαίωμα στην Ελληνική Ιθαγένεια

Μια διαφήμιση που τράβηξε την προσοχή μας! Πιθανόν να την έχετε ήδη δει μια και η συγκεκριμένη καμπάνια ανακοινώθηκε τέλος Ιανουαρίου. Ωστόσο, όσοι δεν την έχετε πετύχει αφιερώστε 40 δευτερόλεπτα. Αξίζει τον κόπο.

Περισσότερα...
19.10.2013

Μαρίζα Ρίζου - Summer taste

Μαρίζα Ρίζου - Summer taste

Άλλο ένα γλυκό κομμάτι από τη Μαρίζα Ρίζου, η οποία απόψε θα γεμίσει με jazz και swing ήχους τη σκηνή του gazARTE.

Περισσότερα...
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
30.04.2013
Easter table art

Για όσους επιμένετε επίσημα και θέλετε να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό πασχαλινό τραπέζι, με σερβίτσια, κολονάτα ποτήρια και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ φαγητού, σας δίνουμε μερικές ιδέες..

Περισσότερα...
29.10.2014

Ένα διαφορετικό κεφαλάρι

Ένα διαφορετικό κεφαλάρι

Ένα χαλάκι ψάθινο, στρόγγυλο ή ορθογώνιο μπορεί να αλλάξει θέση...

Περισσότερα...
02.12.2013

Γαλατοψωμάκια: Ετοιμάστε τα τώρα!

Γαλατοψωμάκια: Ετοιμάστε τα τώρα!

Τι καλό θα ετοιμάσουμε απόψε; Η απάντηση είναι η εξής: Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα ψωμάκια που έχουν μια διακριτική γλυκιά γεύση και θυμίζουν τα αγαπημένα θεσσαλικά σιμίτια των παιδικών μου χρόνων. 

Περισσότερα...
05.05.2014

Εξόρμηση στις Πρέσπες

Εξόρμηση στις Πρέσπες

Όμορφος τόπος προορισμού η περιοχή των Πρεσπών.

Περισσότερα...
07.01.2013

Δυναμωτικό πρωινό για την έναρξη της εβδομάδας

Δυναμωτικό πρωινό για την έναρξη της εβδομάδας

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά. Η πρώτη εξολοκλήρου εργάσιμη εβδομάδα του έτους. Χρειαζόμαστε ενέργεια με ένα γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.

Περισσότερα...
10.05.2013
Απόστολος Βαλαρούτσος - Μετά Ξύπνησα

Μπορεί να ξημέρωσε εδώ και ώρες.. μπορεί να είστε ήδη στη δουλειά ή μπορεί να κάνετε δουλειές στο σπίτι.. Ό,τι κι αν ισχύει, ένα διάλειμμα είναι απαραίτητο και αυτή τη φορά απαιτεί να κλείσετε τα μάτια και να αφήσετε το ρυθμό του νέου τραγουδιού του Απόστολου Βαλαρούτσου να σας παρασύρει...

Περισσότερα...
20.03.2015

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοντούλα λεμονιά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοντούλα λεμονιά

Το γνωστό δημοτικό τραγούδι "Μωρή κοντούλα λεμονιά με τα πολλά λεμόνια..." ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση. Οι καιρικές συνθήκες, η περιοχή και το κλίμα, η καλή χρονιά(;), όλα μαζί συνετέλεσαν έτσι ώστε η κοντούλα λεμονιά της γειτονιάς μας ειδικά φέτος να φτιάξει τόσα πολλά λεμόνια που κυριολεκτικά σε πλήθος ανταγωνίζονται τα φύλλα της. Οι φωτογραφίες το μαρτυρούν.

Περισσότερα...
06.04.2015

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Τι κι αν φέτος η άνοιξη μας κάνει τη δύσκολη; Τι κι αν οι βροχές δε λένε να μας ξεχάσουν; Είδαμε δυο μέρες με λίγο καλύτερο καιρό και μια που δεν μπορούσε να μας κρατήσει το σπίτι, αναζητήσαμε μια διαδρομή, μια ορεινή περιπλάνηση, μια κορυφή βουνού, να πάρουμε τη δόση μας... Και κάπως έτσι τέλος Μαρτίου του '15 ανεβήκαμε για άλλη μια φορά στον Μπούρινο.

Περισσότερα...
03.04.2015

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Αυτό που δεν προλάβαμε να κάνουμε εμείς (και θέλαμε τόσο... και έφταιγα εγώ που δεν προλάβαμε...), όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, έκανε η φίλη μου η Δ. στην πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα της ...τουλίπας! Δε φτάνει που πήγε στο Ρότερνταμ και μας άφησε εμάς πίσω, περιπλανήθηκε και στη μαγευτική εξοχή της Ολλανδίας και επισκέφτηκε και το συνήθως πολύχρωμο Keukenhof, το τεράστιο πάρκο με τις τουλίπες!

Περισσότερα...
14.02.2013
Η αγάπη μέσα από τα λόγια των διασήμων

Στου Αγίου Βαλεντίνου δεν πιστεύουμε, υπό την έννοια του ότι πρέπει να γιορτάζουμε τον έρωτα και την αγάπη μία μέρα το χρόνο.

Όμως ο έρωτας και η αγάπη είναι πηγές χαράς και ζωντάνιας και έμπνευσης και κεφιού και φαντασίας και δημιουργικότητας και του πιο γλυκού μας χαμόγελου και λόγος για να ονειρεύεσαι και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος... και αφορμή για ένα σωρό συναισθήματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Περισσότερα...
05.04.2013

Food Styling

Food Styling

Να ένας ωραίος τρόπος να σερβίρετε τις λιχουδιές όταν έχετε κόσμο. Τα ξύλινα πιάτα ή πλατό ή δίσκοι κοπής ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν εναλλακτικές πιατέλες σερβιρίσματος όχι μόνο σε μπυραρίες και wine bars αλλά και στο σπίτι.

Περισσότερα...
26.03.2015

Οδοιπορικό στη Λίμνη Πλαστήρα

Οδοιπορικό στη Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα ή επισήμως λίμνη Ταυρωπού είναι μια από τις πιο γνωστές τεχνητές λίμνες της χώρας μας. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της, επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού. Η ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, γεγονός που δικαιολογεί και το όνομα με το οποίο η λίμνη είναι ευρέως γνωστή.

Περισσότερα...
25.12.2014
Χαρούμενα Χριστούγεννα

Έφτασε η μέρα! Χρόνια Πολλά και τις πιο θετικές ευχές μας για Λαμπερά Χριστούγεννα σε όλους!

Περισσότερα...
25.02.2016

Λαχταριστά σοκολατάκια καρύδας με τρία υλικά

Λαχταριστά σοκολατάκια καρύδας με τρία υλικά

Σας τα έταξα αυτά τα σοκολατάκια από την ανάρτηση για το πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου. Τα δοκίμασε κόσμος πολύς και όποιος αγαπά την καρύδα, τα αγάπησε και αυτά! Έρωτας με την πρώτη μπουκιά!

Περισσότερα...
25.05.2016

Write on me

Write on me

Επανέρχομαι με τραγούδι. Γιατί εγώ μπορεί αυτές τις κοπελιές να τις έχω παρεξηγημένες, πολύ μάλιστα, αλλά να που ποτέ μη λες ποτέ γιατί συμβαίνει κάτι σαν 20 φορές την ώρα.

Περισσότερα...
18.04.2013

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

με αφορρμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολτιστικής Κληρονομιάς.

Περισσότερα...
21.01.2017

Χοιρινό με πρασοσέλινο και αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη συνταγή

Χοιρινό με πρασοσέλινο και αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη συνταγή

Είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο. Είναι γεύση συνυφασμένη με γιορτινές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Το έφτιαχνε η μητέρα μου, ίσως και και η γιαγιά μου.

Τώρα το φτιάχνω εγώ για τα παιδιά μου. Σχεδόν πάντα στα γιορτινά τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μεταξύ άλλων οικογενειακών συνταγών που αποτελούν πια για μας παράδοση κατά τις μέρες των γιορτών.

Περισσότερα...
23.03.2015

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2015: Στον Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2015: Στον Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου Καρδίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, το περασμένο Σάββατο είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα όπου οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας και πάσης φύσης φίλοι του δάσους από Καρδίτσα, Λάρισα και άλλες περιοχές της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου για να τιμήσουν τη μέρα.

Περισσότερα...