Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

και θυμάσαι τον ορισμό της Ευτυχίας, όπως τον εξέφρασε σύντομα, λιτά και απέριττα και τόσο μα τόσο περιεκτικά, ο αγαπημένος όλων, Θανάσης Βέγγος.

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τί είναι ευτυχία.
Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια.

Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις.

Θανάσης Βέγγος"

Ακόμα κι αν δεν αναφερόταν σε παλάμες μικρές και τρυφερές, ακόμα κι αν μιλούσε για έρωτα. Έρωτας είναι κι αυτός!

Τι κι αν δεν πήγες διακοπές σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα; Τι κι αν δεν τριγύρισες και φέτος στα νησιά; Τι κι αν σκέφτεσαι τους φίλους σου εν καιρώ διακοπών με μια μικρή δόση ζήλιας;

Αυτές οι δυο παλάμες, μπερδεμένες στο μεσημεριανό ραχάτι, έρχονται να σου θυμίσουν ότι η ζωή είναι ωραία ακόμα και όταν νιώθεις πως "τόση ρουτίνα δεν την μπορώ, δεν την αντέχω...". Εξάλλου με έναν περίεργο τρόπο, όλες οι μέρες είναι ίδιες, κι όμως κάθε μέρα κάτι καινούριο γίνεται... Μια νέα συλλαβή προστίθεται, τα μπα - μπα - μπα διαδέχονται τα για - για - για και ο διάλογος στη γλώσσα των βρεφών καλά κρατεί... μια νέα κίνηση... τα πατουσάκια που μεγαλώνουν και προσπαθούν να πατήσουν, τα δοντάκια που ξεπροβάλλουν, οι αγωνιώδεις προσπάθειες για να φτάσει παιχνίδια και πάσης φύσεως αντικείμενα, παλεύοντας να μπουσουλήσει, τα τρανταχτά γέλια και αυτό το βλέμμα, αχ, αυτό το βλέμμα που μαρτυρά πως όλος του ο κόσμος είσαι εσύ.

Αυτά συνειδητοποιείς, η ευτυχία σου από τους δύο πέρασε στους τρεις και δυνάμωσε και όλα αυτά είναι η παρηγοριά σου για όσα έχουν αλλάξει στη ζωή σου, για τις ώρες ύπνου που δεν είναι ποτέ αρκετές και για όσα έκανες και πλέον έρχονται σε δεύτερη μοίρα, για όλα αυτά που δεν προλαβαίνεις να κάνεις και για όσα εύχεσαι να ξαναζήσεις.

Σίγουρα τίποτα δεν είνα πια το ίδιο, μα όσα βιώνεις είναι πιο έντονα, καταλαβαίνεις τι έχει αξία στη δική σου ζωή και ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητες. Καταλαβαίνεις πως μεγάλωσες και πως μάλλον ποτέ μα ποτέ δε θα είσαι ξανά τόσο ξένοιαστος όσο πριν. Κι όμως ξέρεις μέσα σου πως όλα αυτά - αν και κάποιες (πολλές) στιγμές σου κακοφαίνονται - αξίζουν τον κόπο απλώς και μόνο για να βλέπεις αυτό το βλέμμα, να χαίρεσαι αυτήν την αγκαλιά, αυτό το άγγιγμα και να βλέπεις αυτές τις δυο παλάμες...

Υγ. Εναν χρόνο μετά την καταγραφή τους, αυτές οι σκέψεις ισχύουν ακόμα κι είναι τόσο μα τόσο αληθινές.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
12.09.2013
Στην κουζίνα..

Σε αυτήν την κουζίνα μας αρέσουν πολύ:

Περισσότερα...
19.04.2013
Τι να φορέσω;

Έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής και αρχίζουν οι ερωτήσεις για τις στιλιστικές επιλογές του σαββατοκύριακου. Ο καιρός προβλέπεται καλός, οπότε οι βόλτες είναι δεδομένες. Έχουμε και πολλά παζάρια βιβλίου ανά την Ελλάδα, έχουμε και τα απαραίτητα ψώνια λίγο πριν το Πάσχα... Τι να φορέσω λοιπόν; Οι γυναίκες το σκεφτόμαστε από σήμερα, μπορεί να αλλάξουμε και μερικές απόψεις μέχρι αύριο, ενώ οι άντρες συνήθως ασχολούνται με το θέμα μόλις ξυπνήσουν. Εμείς πάντως θα αποπειραθούμε να δώσουμε απάντηση και στα δύο φύλα.

Περισσότερα...
28.12.2012

Τι νούμερο παπούτσι λέτε να φοράει η... αρκούδα;

Τι νούμερο παπούτσι λέτε να φοράει η... αρκούδα;

Μια βόλτα στη φύση μπορεί να κρύβει δεκάδες εκπλήξεις!

Περισσότερα...
29.12.2012

Τα μεγάλα παιδιά όμορφα φτιάχνουν...

Τα μεγάλα παιδιά όμορφα φτιάχνουν...

και περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Περισσότερα...
10.05.2014

Στο Αυγό της Ξάνθης

Στο Αυγό της Ξάνθης

Η πόλη της Ξάνθης είναι γνωστή για πολλούς λόγους: για το καρναβάλι, την παλιά πόλη και τις γιορτές της, το μίγμα των πολιτισμών που συναντά κανείς εκεί... αλλά για όσους αγαπούν τη φύση, είναι γνωστή και για την περιοχή γύρω απ' αυτή. Όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά, αξίζει να περιπλανηθείς στα ορεινά. Πολλά τα βουνά και τα λαγκάδια, τα χωριά και τα γεφύρια.

Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση που έχεις, επιλέγεις διαδρομές.

Περισσότερα...
30.12.2014

Η διατροφική κραιπάλη κατά την περίοδο των εορτών

Η διατροφική κραιπάλη κατά την περίοδο των εορτών

Μέρες γιορτής και χαράς, οικογενειακής θαλπωρής, αλλεπάλληλων συναντήσεων με φίλους και συγγενείς και συνεχούς φαγητού. Μα πόσο φαηγτό πια; Τόσο που να μη χωράει ούτε σε πιατέλες στο τραπέζι ούτε και στο στομάχι μας; Τι μας πιάνει τέτοιες μέρες και ετοιμάζουμε τόσο πολύ φαγητό, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποικιλία;

Περισσότερα...
05.01.2013

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Μπορεί ο Μύλος των Ξωτικών να είναι το βασικό αξιοθέατο των Τρικάλων κατά την περίοδο των γιορτών αλλά κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, ανακαλύψαμε πολλές ακόμα όμορφες γωνιές. 

Περισσότερα...
08.03.2013

Elvis Costello - She

Elvis Costello - She

Μέρα που είναι δεν μπορούμε να μην απολαύσουμε ένα τόσο όμορφο, τρυφερό και ατμοσφαιρικό ύμνο στη γυναίκα.

Περισσότερα...
26.03.2013
Φιλικές συμβουλές για αντρικές εμφανίσεις με στιλ

Ο φίλος μας στην Αθήνα, άφησε για λίγο το ποδήλατό του και τις βόλτες του κάθε Παρασκευή στο Freeday και μας έστειλε τις περί ανδρικής μόδας απόψεις του, όπως άλλωστε μας είχε υποσχεθεί. Φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει τους άντρες της παρέας για όσα πιστεύει σχετικά με τα "do" και "don't" των ανδρικών εμφανίσεων και αυτοί περιμένουν εναγωνίως όσα ακολουθούν παρακάτω. Ας διαβάσουμε λοιπόν όσα μας έγραψε για να δούμε αν διεκδικεί άξια τον τίτλο του γνώστη της αγοράς και της μόδας για το αρσενικό γένος.

Περισσότερα...
21.01.2013

Ειρήνη Σκυλακάκη - Wrong Direction

Ειρήνη Σκυλακάκη - Wrong Direction

Όπως είπαμε νωρίτερα για να είμαστε δημιουργικοί θα πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε τα λάθη. Άλλωστε μερικές φορές οι λάθος κατευθύνσεις είναι αυτές που μας οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό συνέβη και στην Ειρήνη Σκυλακάκη..

Περισσότερα...
04.05.2013
Η κρεμάστρα κορνίζα - πίνακας ανακοινώσεων

Κρεμάστρες, κορνίζες, φωτογραφίες, εικόνες.. Έχουμε δει αρκετές ιδέες εύκολες στην υλοποίηση, ενδιαφέρουσες και κυρίως για δημιουργίες που αλλάζουν συχνά και προλαβαίνουν την πλήξη.

Περισσότερα...
11.04.2013
Τι δώρο να πάρω;

Τι δώρο να του πάρω; Να είναι κάτι που θα το χαρεί, θα του μείνει, θα του αρέσει, θα έχει και ένα νόημα και δε θα είναι πολύ ακριβό.. Τι δώρο να πάρω σε ένα παιδί; Έρχεται και Πάσχα και αυτή η ερώτηση μάλλον θα τεθεί από πολλούς και όσο περνούν οι μέρες όλο και πιο έντονα..

Περισσότερα...
29.05.2013

Η ώρα της πίτσας!

Η ώρα της πίτσας!

Τι θα φάμε απόψε; Κλασικό ερώτημα και μια από τις αγαπημένες απαντήσεις είναι η πίτσα! Και όταν η πίτσα είναι σπιτική και ελαφριά, τότε απολαμβάνουμε το γεύμα μας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Περισσότερα...
14.07.2016

Φυσική προστασία από τους καλοκαιρινούς μας "φίλους"

Φυσική προστασία από τους καλοκαιρινούς μας "φίλους"

"Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά... προσπάθησε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι στο δωμάτιο".
- Δαλάι Λάμα

Περισσότερα...
13.01.2013
Hope vs. Fear

H δύναμη της ελπίδας!

Περισσότερα...
18.05.2013
Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Καλημέρα! Σαββατιάτικη, χαλαρή, θετική! Τι έχει σήμερα το πρόγραμμά σας; Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο πιο κοντινό μουσείο μια που τα μουσεία σήμερα έχουν την τιμητική τους και... έχουν και ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα...
02.02.2013
Ηλιοβασίλεμα

Ποιός μπορεί να αντισταθεί στη θέα του ηλιοβασιλέματος;

Περισσότερα...
23.09.2013

Ρυζόγαλο να το φας... στο φλιτζάνι!

Ρυζόγαλο να το φας... στο φλιτζάνι!

Το αγαπημένο μου ρυζόγαλο, με τη συνταγή της μαμάς, που την έχει πάρει από τη γιαγιά. Μια συνταγή που κρατάει χρόνια και περνάει από γενιά σε γενιά σήμερα μοιράζεται απλόχερα.

Περισσότερα...
01.03.2013
Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

Λίγες μέρες πριν την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη εκδήλωση στο Λονδίνο. Και εκεί οι street style εμφανίσεις ήταν πολύ προσεγμένες, αν και μάλλον ήταν λιγότερο εκκεντρικές από ότι στο Μιλάνο. Εμείς διαλέξαμε αυτές που μας άρεσαν περισσότερο και σας τις παραθέτουμε για να παίρνετε ιδέες και να ανανεώνετε το στιλ σας.

Περισσότερα...
22.08.2013
Μια αυτοσχέδια σύνθεση με ό,τι έχετε πρόχειρο

Άσπρο - μαύρο - καλάθια - φυτά... Βάλτε το προσωπικό σας γούστο και διακοσμήστε το σπίτι σας με ό,τι έχετε διαθέσιμο.

Περισσότερα...
28.01.2015

Ο ιβίσκος με τις πολλαπλές ιδιότητες

Ο ιβίσκος με τις πολλαπλές ιδιότητες

Εκτός από το αλάτι Ιμαλαΐων, η μητέρα μετά την τελευταία της επίσκεψη στη γραφική Ξάνθη, μου έφερε και ένα σακουλάκι με ένα κόκκινο βότανο. Το είδα και δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται, μέχρι που μου είπε ότι είναι ιβίσκος που τον αγόρασε γιατί όπως της είπε ο φίλος Όμηρος, έχει εξαιρετικές ιδιότητες.

Το άνοιξα το σακουλάκι, έβαλα το περιεχόμενό του σε ένα δοχείο τσαγιού και το τοποθέτησα στο ντουλάπι με τα βότανα. Και μπορεί να έμεινε εκεί ανέγγιχτο για μήνες αλλά από τότε που το δοκίμασα, συνηθίζω να προσθέτω λίγα φύλλα ιβίσκου πολύ συχνά στα ζεστά κοκτέιλ βοτάνων που εκτός από έξτρα γεύση αποκτούν και ένα θεσπέσιο κόκκινο χρώμα.

Περισσότερα...
05.01.2016

Επιτέλους άσπρη μέρα

Επιτέλους άσπρη μέρα

Το 2016 μπήκε φωτεινά και είδαμε κιόλας άσπρες μέρες!

Περισσότερα...
24.11.2013
Katerine Duska - One in a Million

Πολλά μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα! Η οποία σίγουρα είναι "One in a Million".

Περισσότερα...
01.01.2013

Καλή Χρονιά!

Καλή Χρονιά!

Στην υγειά μας και Καλή Χρονιά!!

Περισσότερα...