Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2013, γιορτάζουμε παγκοσμίως την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο της ημέρας λοιπόν διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις διοργανώνται με τη συμμετοχή της Parallaxi και του "Θεσσαλονίκη αλλιώς".

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

H Parallaxi σε συνεργασία με την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών και το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη βοήθεια μερικών από τους σημαντικότερους φορείς της πόλης, (ΣΑΣΘ, ΟΑΣΘ, ΔΕΘ, ΟΛΘ, ΚΘΒΕ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Κρατικό Ωδείο, ΧΑΝΘ, ΚΜΣΤ, Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και ομάδες, σχολές, οργανώσεις και επιχειρήσεις κ.α.), οργανώνει ένα project που σκοπό έχει να αναδείξει εναλλακτικές προτάσεις για τη λειτουργία του κέντρου της πόλης.

 

Έξι δρόμοι, δυο πλατείες, 35 γεγονότα και δράσεις, πάνω από 500 άνθρωποι που δούλεψαν μαζί, οκτώ ώρες, μια μέρα ένας σκοπός. Να δούμε το κέντρο της πόλης μας ΑΛΛΙΩΣ!

Στον εξωτερικό δακτύλιο που περικλείει το κέντρο, Εγνατία –Εθνικής Αμύνης – Λεωφόρος Νίκης – Βενιζέλου η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά. Εσωτερικά του δακτυλίου θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία (εκτός των γραμμών 15,16,24 που θα εκτραπούν)

Δωρεάν ποδήλατα για όλους (πλατεία Αγίας Σοφίας), δωρεάν πάρκινγκ στις παρυφές του κέντρου (ΧΑΝΘ, Λιμάνι, ΔΕΘ, Δημαρχείο), δωρεάν δρομολόγια αστικών (από τις 12 μέχρι τις 4 στις γραμμές που διασχίζουν το κέντρο).

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 

Λασσάνη & Πρ. Κορομηλά - Ώρα για Παιχνίδι

12:00 - 14:30 Εκπαιδευτική δράση από το Αρχαιολογικό Μουσείομε θέμα "Άνθρωπος και φύση από τον μύθο στο σήμερα".

12:30 - 16:30 Εξερευνούμε τον φυσικό πηλό παίζοντας, κατασκευάζουμε μικρά και μεγάλα αντικείμενα με πολύ φαντασία από τους Hehe Art.

13:00 - 14:00 Μαγικά τρικ, αστείοι διαγωνισμοί, πολύ χορός και μουσική με τον Τιμολέων Τιραμόλα.

14:00 - 15:00 Αφήγηση παραμυθιού για παιδιά από το Contact Art Club με τίτλο "Αριθμός 72".

15:00 - 17:00 Αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους με την Κατερίνα Κλεάρχου.

18:00 - 19:00 Εργαστήριο t-shirt!! Φτιάχνουμε τα δικά μας μπλουζάκια όπως τα θέλουμε με την Λήδα Δοκουμετζίδη. Φέρτε το μπλουζάκι σας μαζί σας!

17:00 - 19:00 Δράση από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που αλλάζει την μορφή που βλέπουμε τον δρόμο με τρισδιάστατη ζωγραφική.

17:00 - 20:00 Αναβίωση αγαπημένων παιχνιδιών του δρόμου: Τζαμί, κουτσό, μουσικές καρέκλες, αγαλματάκια, καστέλια.

 

Αγίας Σοφίας - Let's Dance & Relax

12:00 - 13:00 Επίδειξη ξιφασκίας από Τμήμα Ξιφασκίας ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης.

13:00 - 13:30 Παράσταση από ΚΘΒΕ "Οι τρεις σωματοφύλακες και η μέρα χωρίς άλογο".

13:30 - 14:00 Απολαμβάνουμε κουβανέζικους και βραζιλιάνικους χορούς και κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο ρυθμό τους υπό την καθοδήγηση της Μάρθας Θεραπίδου.

14:00 - 15:00 Ο Αθλητικός Όμιλος Wushu-CHEN LONG με την Άννα Τανούλη μας κατευθύνει στον δρόμο προς την ειρήνη και την αρμονία με τάι τσι.

17:00 - 17:30 Η ομάδα χορού vertex σε μία παράσταση δομημένου αυτοσχεδιασμού με σημείο αναφοράς το ρόλο της αναπνοής στην καθοδήγηση της κίνησης.

17:30 - 18:00 Χορεύουμε όλοι μαζί σε λάτιν ρυθμούς! Διασκεδάζουμε κάνοντας zumba με την Penelope.

18:00 - 20:00 Χαλαρώνουμε με γιόγκα. Δυναμώνουμε το σώμα και ηρεμούμε το μυαλό μας με τη βοήθεια του Thessaloniki - Open Yoga Day φέρνοντας μόνο το στρώμα μας.

 

Γνωρίζετε άλλες πόλεις όπου διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις;  

 

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
14.05.2015
Imagine Dragons - I Bet My Life

Τι να πούμε για τους Imagine Dragons; Έχουμε γίνει fans!

Άλλο ένα τραγούδι που μας αρέσει πολύ! I bet my life on you!

Περισσότερα...
14.10.2012
Ώρα για χαλάρωση με μια γεύση από yoga...

Κυριακή απόγευμα... μια καλή ευκαιρία για ησυχία και περισυλλογή με μουσική κατάλληλη για yoga και χαλάρωση!

Περισσότερα...
03.02.2013
Χρωματιστά Λουλούδια

Για μια Κυριακή γεμάτη χρώματα και χαμόγελα!

Περισσότερα...
30.10.2016

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυτή τη φορά όχι με την κλασική συνταγή της γιαγιάς, που λέει "Τι να βάζει άραγε η γιαγιά, ας βάλω κι εγώ" αλλά με την επίσημη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Περισσότερα...
18.12.2012

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Μέρες τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για δώρα Χριστουγέννων για τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Και προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα. Φέτος βέβαια ο προϋπολογισμός όλων μας είναι κάπως περιορισμένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει...

Περισσότερα...
26.11.2012

Sea Wolf - Priscilla

Sea Wolf - Priscilla

Το κομμάτι που ξεχωρίσαμε από το νέο cd της μπάντας από την Καλιφόρνια, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012 με τίτλο Old World Romance.

Περισσότερα...
21.06.2014
Tι να φορέσω;

Δυο casual εμφανίσεις για τις βόλτες μας αυτό το Σαββατοκύριακο..

Περισσότερα...
01.12.2012
Καλό μήνα!

Καλό μήνα είπαμε σήμερα; Δεν είπαμε! Μόνο ότι είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και ότι είναι μια καλή ευκαιρία να βγούμε για φωτογραφίες! Καλό μας μήνα λοιπόν!

Περισσότερα...
30.12.2012

One Love | Song Around the World

One Love | Song Around the World

Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα αγαπημένο τραγούδι, χαρούμενο και μελωδικό.

Περισσότερα...
20.02.2013

Μια διαφορετική παπουτσοθήκη

Μια διαφορετική παπουτσοθήκη

Εκτός από τις παλέτες και τα ξύλινα τελάρα μπορούν να έχουν εναλλακτικές χρήσεις στο σπίτι μας. 

Περισσότερα...
13.02.2013
Mumford & Sons - Lover Of The Light

Με ένα πολύ ωραίο τραγούδι των Mumford & Sons κλείσαμε τη χθεσινή μας μέρα και με ένα εξίσου ωραίο τραγούδι επιλέξαμε να ανοίξουμε τη σημερινή.

Περισσότερα...
19.03.2013

Σπαγγέτι ολικής με σολομό

Σπαγγέτι ολικής με σολομό

Βλέποντας την ταινία "Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη" είπα να πειραματιστώ και να δοκιμάσω να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα ζυμαρικών! Η ταινία να σας πω την αλήθεια ήταν μέτρια, αλλά τουλάχιστον η προσπάθεια στην κουζίνα στέφθηκε με επιτυχία! 

Περισσότερα...
22.12.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Μπορεί να έμειναν λίγες μόλις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και να μην έχετε στολίσει είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για να ετοιμάσετε ολόκληρο δέντρο είτε γιατί απλώς βαριέστε. Όπως και να έχει σας έχουμε δύο προτάσεις, πολύ απλές, πολύ εύκολες, πολύ γρήγορες, πολύ οικονομικές για να στολίσετε και εσείς το σπίτι σας έστω και την τελευταία στιγμή.

Περισσότερα...
25.02.2013

And the Oscar goes to...

And the Oscar goes to...

Ενημερωθήκατε για τους νικητές των φετινών κινηματογραφικών βραβείων της γνωστής Ακαδημίας;

Η 85η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι ήδη παρελθόν και τα αποτελέσματα αυτής μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας για τους απανταχού σινεφίλ και όχι μόνο.

Περισσότερα...
18.04.2015

Φωτογραφίζοντας την ανατολή

Φωτογραφίζοντας την ανατολή

Τι κι αν ήταν Πάσχα; Κι αν θελαμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω, αν το σώμα και ο νους χρειάζονταν έστω και μια ώρα παραπάνω ύπνο για να ανακτήσουν τις χαμένες δυνάμεις... Η μασκότ - τους τελευταίους 15 μήνες - της οικογένειας είχε άλλη άποψη. Κάθε πρωί λίγο μετά τις 6, είχε μάτια ορθάνοιχτα και τρελή όρεξη για παιχνίδι. Και φυσικά δεν άφηνε σχεδόν κανέναν να ησυχάσει. Τι κι αν εμείς θέλαμε να του τραγουδήσουμε "Μη μας ξυπνάς απ' τις έξι, πριν ακόμα ο ήλιος να φέξει...". Το δικό μας "ξυπνητήρι" δεν καταλάβαινε τίποτα.

Περισσότερα...
18.07.2013

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Tι θα λέγατε για θερινό σινεμά απόψε;

Περισσότερα...
14.04.2013

Μα τι έκπληξη!

Μα τι έκπληξη!

Είσαι στο αυτοκίνητο κάπου στη Φλώρινα, στην άκρη της πόλης και εκεί που οδηγείς αμέριμνος... δεν πιστεύεις στα μάτια σου... Λες δεν μπορεί, δεν βλέπω καλά... Δεν τολμάς ούτε καν να πεις στο συνοδηγό σου τι βλέπεις, δεν τολμάς να το ξεστομίσεις... Είναι που δε βλέπεις και πολύ καλά μακριά αλλά τι να πεις "Α να ένας ελέφαντας!"; 

Περισσότερα...
09.04.2015

Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

Το ραντεβού είχε δοθεί. Την Κυριακή των Βαΐων θα ετοιμάζαμε Πασχαλινά Κουλουράκια! 

Μετά την επιτυχία των Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων οι fans μας ανυπομονούσαν για μια νέα δημιουργία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν τους απογοητεύσαμε. Το αντίθετο μάλιστα. Τα κουλουράκια μας τείνουν προς εξαφάνιση.

Περισσότερα...
17.05.2013

Η σαλάτα που κλέβει τις εντυπώσεις

Η σαλάτα που κλέβει τις εντυπώσεις

Πολύχρωμη, πλούσια και πάντα γευστική! Η σαλάτα του V. που κλέβει τις εντυπώσεις!

Περισσότερα...
29.11.2012
Παραστράτημα...

Ακόμα και με κάτι πρόχειρο, ένα βραδινό παραστράτημα χρειάζεται που και που. Τοστάκια, κρακεράκια και πατατάκια είναι ό,τι πρέπει για σήμερα.

Περισσότερα...
26.12.2012

Η συνεισφορά μου στο γιορτινό τραπέζι

Η συνεισφορά μου στο γιορτινό τραπέζι

Για άλλη μια χρονιά το τραπέζι των Χριστουγέννων ήταν μια απόλυτα οικογενειακή υπόθεση. 

Περισσότερα...
06.05.2016

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Καλησπέρα σας! Χρόνια πολλά και καλά και Χριστός Ανέστη!

Επανερχόμαστε στη διαδικτυακή μας παρέα μετά από ένα διάλεμμα αρκετών ημερών που μας χάρισε ξεκούραση, χαλάρωση, λίγο παραπάνω ύπνο, καθαρό αέρα, θέα στη θάλασσα, ήχους τζιτζικιών και κελαηδίσματα πουλιών. Ομολογώ ότι ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν οικογενειακώς. Οι μεγάλοι για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, ο Φίλιππος για να εκτονώσει όλη του την ενέργεια παίζοντας με τις ώρες στην αυλή και η μπέμπα για να έχει πάντα μια διαθέσιμη αγκαλιά να απαλύνει το κλάμα της.

Περισσότερα...
01.06.2014

Το wallpaper του Ιουνίου

Το wallpaper του Ιουνίου

Έτοιμοι για την πρώτη βουτιά; Μερικοί τυχεροί την κάνανε άλλοι την ονειρευόμαστε ακόμα! Και μέχρι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, ας τη ζούμε νοητά στην επιφάνεια εργασίας μας!

Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο, λοιπόν, με νέο wallpaper που εγκαινιάζει την καλοκαιρινή "φορεσιά" της οθόνης μας!

Περισσότερα...
29.04.2013
Τι να φορέσω;

Φέτος φοράμε ριγέ! Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα συνθήματα της άνοιξης σχετικά με τις στιλιστικές μας επιλογές.

Περισσότερα...