Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Semi-Gianduga κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Semi-Gianduga κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μια νέα φίλη του maresei.gr επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας μια από τις αγαπημένες της συνταγές.

Tην καλωσορίζουμε λοιπόν στην παρέα μας και μοιραζόμαστε τη χαρά μας μαζί σας.

Μη χάνετε χρόνο, προμηθευτείτε τα υλικά, μελετήστε τα βήματα για την εκτέλεσή της συνταγής της Μπέσσυς και αναλάβετε δράση. Δε θα χάσετε! 

Συνολικός χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες και 25 λεπτά περίπου.

Υλικά:

  • 1 πακέτο βιτάμ (250γραμ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 70 γραμ. αμυγδαλόσκονη
  • 5-6 κουταλάκια του γλυκού πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)

Για τη διακόσμηση:

  • 2 κουβερτούρες λευκές για το γλάσο
  • σταγόνες σοκολάτας
  • ξύσμα σοκολάτας
  • λίγη τρούφα σοκολάτας
  • αμύγδαλα ολόκληρα ψημένα
  • λίγη καρύδα τριμμένη

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει το μέιγμα
  3. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέiκιν
  5. Κατόπιν, προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τη φαρίνα, το μπέϊκιν και τέλος την αμυγδαλόσκονη
  6. Χύνουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τη πραλίνα
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα σε σχήμα κορμού
  8. Χύνουμε το λευκό μείγμα και από πάνω το σοκολατένιο
  9. Βουτάμε ένα μαχαίρι κάνοντας κινήσεις μέχρι το πάτο για να κάνουμε νερά
  10. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα και 15 λεπτά
  11. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα
  12. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί
  13. Ξεφορμάρουμε, γλασάρουμε και διακοσμούμε

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Y.γ. Μπέσσυ, σε ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και τη συνταγή και αναμένουμε νέες δημιουργίες σου!

Μ' αρέσει | 2012