Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και λαχανικά

Θέλεις να κάνεις ομελέτα για πολλά άτομα και δε χωράει στο τηγάνι; Να μην χρειαστεί να την αναποδογυρίσεις με ότι ρίσκο αυτό εμπεριέχει; Η λύση είναι μία, ομελέτα φούρνου. Πολύ πιο νόστιμη, ωραία πλούσια υφή τύπου σουφλέ, και πάντα πετυχημένη.

Στο πρώτο brunch που κάναμε στο σπίτι (κι όμως είχαμε και στο χωριό μας brunch, το γνωστό μπρουτζαλ'σμένο ψωμί με τυρί, κεμπάπ και άλλα) ένα από τα εδέσματα ήταν μια πλούσια ομελέτα φούρνου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, τα απλώνουμε στο ελαφρώς βουτυρωμένο πυρεξ/ταψί και περιχύνουμε με τα αυγά. Νομίζω το μυστικό της νοστιμιάς είναι τα πολλά λαχανικά (ειδικά το κρεμμύδι) και η ελάχιστη σάλτσα ντομάτας με το τριμμένο τυρί στα αυγά. Μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το αλλαντικό και να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά, ή να προσθέσετε και πατάτες που έχουν μείνει ενδεχομένως από κάποιο φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στην ομελέτα για 6 άτομα βάλαμε:

- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 5 μικρά φρέσκα μανιτάρια
- 6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- Αλάτι & πιπέρι

Για το μείγμα αυγών

- 8 φρέσκα αυγά
- 150g τριμμένο κασέρι / ή φέτα
- Ελάχιστη σάλτσα ντομάτας

1. omelette preparation

2.sotarisma

3.setup

4.setup

ΥΓ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος η ομελέτα θα γίνει λίγο Βεζούβιος, don't worry είναι τα αυγά που έχουν αυτές τις τάσεις, ξεφουσκώνει μετά. Τρώγεται ζεστή αλλά και την επόμενη μέρα είναι τέλεια ακόμη και κρύα για πρωινό!

5intheoven

omelettelikevolcano

Δημιουργός και φωτογράφος: Νίκη Χ.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
25.10.2013

Open House 2013: Εντυπώσεις

Open House 2013: Εντυπώσεις

Το OPEN HOUSE THESSALONIKI άνοιξε για δεύτερη φορά τις πόρτες του...

Περισσότερα...
20.09.2014

Operalia, όπως λέμε “Να η ευκαιρία” στην όπερα

Operalia, όπως λέμε “Να η ευκαιρία” στην όπερα

Στη χώρα μας έχουμε δει κατά καιρούς πολλά μουσικά talent shows τύπου Fame Story, Super Idol, Pop Stars, Dream Show, The Voice (προφανώς θα ξεχνάμε και κάποια!) να δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανερχόμενους τραγουδιστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αποκτήσουν την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, ενώ κάποιοι από αυτούς μεσουρανούν πλέον στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας (και μπράβο τους!).

Περισσότερα...
08.10.2013

Tom Odell - Another Love

Tom Odell - Another Love

Ο Tom Odell παίρνει τη σκυτάλη από τη SMA RAG DA και μας τραγουδά για μια άλλη αγάπη..

Περισσότερα...
12.02.2013
Oversized κοσμήματα

Για κάθε ολοκληρωμένη εμφάνιση τα όμορφα ρούχα και τα περιποιημένα παπούτσια είναι απαραίτητα. Ωστόσο, τα αξεσουάρ είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Περισσότερα...
02.11.2012
17.01.2013

Mi Ultimo Tango En Atenas

Mi Ultimo Tango En Atenas

Ο Daniel Armando, ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Apurimac, συνέθεσε ένα μοντέρνο tango του οποίου οι στίχοι είναι ισπανικοί, όμως όλες οι λέξεις είναι ελληνικές!

Περισσότερα...
08.05.2013
Sfendami Mountain Festival 2013

Τα βουνά μας αρέσει να τα επισκεπτόμαστε, να τα κατακτούμε και αυτό φαίνεται και από τις ορεινές μας περιπλανήσεις. Κάθε επίσκεψη σε ένα νέο βουνό είναι μια νέα ανακάλυψη, η ομορφιά που συναντάς είναι απίστευτη, η φύση σου επιφυλάσσει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, περπατάς ή σκαρφαλώνεις και αποκαλύπτονται μπροστά σου τα θαυμάσια τοπία.. Και όλα αυτά δεν τα χορταίνεις ποτέ και δεν τα ξεχνάς ποτέ.. Οι εικόνες, η θέα, τα έντονα συναισθήματα δε σε αφήνουν στην καθημερινότητά σου, τα έχεις μέσα σου και έρχονται στην επιφάνεια με κάθε σχετικό ερέθισμα.

Περισσότερα...
25.08.2014

Μήλος, όταν η Αφροδίτη συνάντησε τους πειρατές

Μήλος, όταν η Αφροδίτη συνάντησε τους πειρατές

Μήλος, το νησί του έρωτα, των πειρατών, της Αφροδίτης, του απόλυτου τιρκουάζ, των σπηλιών, των ηφαιστείων, του ηλιοβασιλέματος, των ιδιόμορφων γεωλογικών σχηματισμών, της γεωθερμίας, των πετρωμάτων, της ιστορίας, των μεταλλείων και των ορυχείων. Ναι, η Μήλος είναι ίσως το πιο εξωπραγματικά όμορφο και γεμάτο γοητευτικές αντιθέσεις νησί και η πιθανότητα να την ερωτευτείς είναι δραματικά υπέρ της.

Περισσότερα...
19.01.2014

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Άλλη μια ωραία πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής για μικρά και μεγάλα παιδιά που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
22.01.2013

Never Give Up!

Never Give Up!

Αναπτύσσοντας σκέψεις για τη δημιουργικότητα, το φόβο μας να μη κάνουμε λάθη και αποτύχουμε και την απόφαση να επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, ας παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντεο από το TedxAthens 2012. 

Περισσότερα...
04.12.2012
Τίποτα δεν πάει χαμένο αν το δούμε αλλιώς...

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης με παλιά χωνιά που γίνονται κηροπήγια.

Και το σεμεδάκι με τη δαντελίτσα ταιριάζει απόλυτα... και είναι και στη μόδα! Πολύ ωραία ιδέα!

Περισσότερα...
09.02.2013

Can't take my eyes off you

Can't take my eyes off you

Επειδή σας άρεσε το χθεσινοβραδινό "Dancing Queen", είπαμε απόψε να ακούσουμε παρέα άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι που μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε για χορό! 

Περισσότερα...
08.09.2015

Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2015 - Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2015 - Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πέρυσι είχαμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να βρεθούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα downhill στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όπου οι αθλητές μας πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα και αφορμή για πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Αυτό το τελευταίο έγινε η αιτία να γνωρίσουμε (αν και η αλήθεια είναι ότι αυτός μας γνώρισε) έναν εκ των διοργανωτών του αγώνα σε μια επόμενη επίσκεψη μας στο χιονοδρομικό κέντρο. Και κουβέντα στην κουβέντα μας έπεισε - δε δυσκολεύτηκε και πολύ - να παρευρεθούμε και στο φετινό αγώνα για νέες φωτογραφίες.

Περισσότερα...
08.05.2013

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να περάσει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, για να σπάσει τη ρουτίνα, να νιώσει όμορφα και να χαλαρώσει; Νομίζω πως το μόνο που χρειάζεται είναι Απόφαση. Χρειάζεται να πάρει την απόφαση ότι θα αφήσει για λίγο τη βολή του, θα κουραστεί λίγο παραπάνω και θα αποδράσει, αναζητώντας ένα όμορφο μέρος, ένα τοπίο μέσα στη φύση με λίγους καλούς φίλους, μερικές λιχουδιές και άπειρη καλή διάθεση.

Περισσότερα...
27.11.2012
Πρωινός καφές

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Κι όταν ξεκινάμε με τέτοιο καφέ, τι άλλο να θέλουμε;

Περισσότερα...
18.08.2014

Τις έβλεπα στην αυλή και κάτι με έτρωγε...

Τις έβλεπα στην αυλή και κάτι με έτρωγε...

Καρέκλες παλιές, μεταλλικές, σκουριασμένες μα τόσο γερές... Δεν ήταν δυνατό να είναι όλα τόσο περιποιημένα και αυτές οι καρέκλες του σκηνοθέτη να μου χαλάνε την αισθητική. Μια απόφαση ήταν και ή θα πήγαιναν στα σκουπίδια ή για συντήρηση και επειδή μου φάνηκε κρίμα - είχαν και μεγάλη ιστορία, όπως επίσης και ηλικία-, επέλεξα το δεύτερο.

Περισσότερα...
12.10.2015

Τραχανότο άγριων μανιταριών

Τραχανότο άγριων μανιταριών

Εκεί που με ρωτάει ο μανιταροσυλλέκτης πατέρας πότε θα μαγειρέψω τα άγρια μανιτάρια με νέο τρόπο, εμφανίζεται μπροστά μου η φωτογραφία της φίλης Ανθής για ένα λαχταριστό τραχανότο άγριων μανιταριών. Και μαζί έρχεται και η συνταγή!

Περισσότερα...
24.09.2013

Ορεινές περιπλανήσεις - Περπατώντας στο Σκοτωμένο Νερό

Ορεινές περιπλανήσεις - Περπατώντας στο Σκοτωμένο Νερό

Τώρα που το καλοκαίρι πέρασε και μαζί οι θαλασσινές μας περιπλανήσεις, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα βουνά και τα λαγκάδια, στη φύση, στα δάση, σε μέρη όμορφα που αξίζει να επισκέπτεσαι όσο πιο συχνά μπορείς.

Περισσότερα...
17.12.2014

Pentatonix - Dance of the Sugar Plum Fairy

Pentatonix - Dance of the Sugar Plum Fairy

Μια διαφορετική και άκρως εντυπωσιακή a cappella εκδοχή του "Dance of the Sugar Plum Fairy" από τους μοναδικούς Pentatonix! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα..

Περισσότερα...
30.11.2013
TEDx Athens 2013

Ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Μέρα πρώτη.

Περισσότερα...
05.12.2012
Το Νήμα

Μετά το χθεσινό post για τη Θεσσαλονίκη και την επιλογή της από το National Geographic ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς του 2013, συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό το βιβλίο "Το Νήμα" της Victoria Hislop.

Περισσότερα...
16.12.2013

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Αυτά τα κουλουράκια, συνήθως σε σχήμα πλεξούδας, έκαναν πάντα όλο το σπίτι να μυρίζει κανέλα. Τα θυμάμαι να υπάρχουν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ήταν τα αγαπημένα της μαμάς και τα έφτιαχνε συνέχεια. Και λέω ήταν, γιατί τώρα πια τα φτιάχνει σε πιο light εκδοχή, χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Και ακόμα και τώρα, αυτά τα ελαφριά μπισκοτάκια κανέλας είναι τα αγαπημένα όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη εντός πολυκατοικίας και εντός παρέας.

Περισσότερα...
23.04.2014

Ώρα για αποτοξίνωση

Ώρα για αποτοξίνωση

Ένα μήνυμα της αγαπημένης μας φίλης Ιωάννας έφτασε στο inbox μας. Αυτή τη φορά δε μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές ομορφιάς ούτε σκέψεις περί αγάπης ούτε συνταγές της μαμάς. Αντί όλων αυτών, επέλεξε να μας μυήσει στη δική της τακτική αποτοξίνωσης μετά τις αμαρτωλές - σε σχέση με το φαγητό - ημέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...
14.03.2016

Λουτρά Πόζαρ: Ο απόλυτος προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Λουτρά Πόζαρ: Ο απόλυτος προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Επιστρέφουμε από το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου, αφήνοντας πίσω μας την αποκριάτικη διάθεση αλλά όχι και τη διάθεση για αποδράσεις και ανανέωση με μια διαφορετική πρόταση από τη φίλη Δέσποινα.

Περισσότερα...