Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Επιτέλους Σάββατο! Έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για βόλτες με φίλους και φυσικά για κουζινοπειραματισμούς!

Για τις βόλτες μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στις στιλιστικές προτάσεις του maresei. Ας δούμε εδώ τα θέματα που αφορούν στη μόδα και το στιλ και ας υιοθετήσουμε τις προτάσεις που μας αρέσουν περισσότερο. Eίναι ευκαιρία άλλωστε να προσέξουμε λίγο παραπάνω την εμφάνισή μας, προσπαθώντας να δώσουμε αέρα ανανέωσης στην εικόνα μας.

Για τους πειραματισμούς στην κουζίνα, υπάρχει και πάλι ποικιλία προτάσεων. Πατώντας εδώ μπορούμε να δούμε με τη σειρά τα θέματα που σχετίζονται με την αίσθηση της γεύσης (από το πιο πρόσφατο προς το πιο παλιό) και να διαλέξουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Μα αυτή η όρεξη να μη σταματάει ποτέ... 

Ευτυχώς ποτέ δε σταματούν και οι ανακαλύψεις καινούριων συνταγών μετά από δοκιμές (και ενίοτε τυχαίες παραλείψεις) πάντα με φαντασία και λαχτάρα για νέες γεύσεις. Μία ακόμα συνταγή που δοκιμάσαμε χθες το απόγευμα (και σήμερα δεν υπάρχει πια) είναι μια διαφορετική μηλόπιτα, που μοιάζει αρκετά με τάρτα μήλου.

Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν έχει ζάχαρη. Βέβαια έχει σχετικά γλυκιά γεύση αλλά λόγω των μήλων. Είπαμε κάνουμε γλυκά κάθε τόσο, αλλά να μην κάνουμε κάτι να τρώνε και όσοι αποφεύγουν τη ζάχαρη;

Δείτε λοιπόν τα υλικά και αναλάβετε δράση:

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μήλα ή αν είναι μικρά 4, κατά προτίμηση κόκκινα ή κίτρινα (να μην είναι ξινόμηλα)
  • 125 γραμ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 κουτ. γλ. μέλι
  • 1 - 2 κουταλιές τριμμένα καρύδια
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
  • μοσχοκάρυδο
  • χαρτί ψησίματος

Για την εκτέλεση ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη (να μην είναι καυτή).
2. Όσο λιώνει μπορούμε να καθαρίσουμε τα μήλα και να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη μαζί με το μέλι στη λεκάνη του μίξερ.
4. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μείγμα γίνεται αρκετά σφιχτό.
6. Σε ένα στρόγγυλο ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε πάνω το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
7. Προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε για να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα (και μέσα στο μείγμα και οπωσδήποτε από πάνω).
8. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και εν συνεχεία απολαμβάνουμε το μήλο-δημιούργημά μας είτε ως πρωινό είτε ως απογευματινό! Αν και όσο είναι ζεστό είναι τόσο νόστιμο που μάλλον θα καταναλωθεί επί τόπου.

Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες, ενώ αν επιθυμούμε μπορούμε να μη βάλουμε μέλι και στη θέση του να βάλουμε μία κούπα ζάχαρη.

Μ' αρέσει | 2012