Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Στα 5 πρώτα το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης είχα την τύχη να βρεθώ πριν 6 περίπου μήνες. Δε σας κρύβω πως με εντυπωσίασε. Ο χώρος, το μενού, τα πιάτα ήταν πολύ καλά. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παραδέχτω πως και έχω φάει καλύτερο φαγητό και έχω βρεθεί σε πιο όμορφο χώρο με καλύτερο σέρβις. Ωστόσο, το σύνολο όσων προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο άφησε όλη την παρέα ιδιαίτερα ικανοποιημένη με μεγαλύτερο ατού βέβαια την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τους γύρω λόφους.

museum-rest-1

Οφείλω επίσης να ομολογήσω πως αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο για ξεκούραση μετά από μια επίσκεψη στο μουσείο και το κουραστικό "χάσιμο" με τις ώρες μπροστά στα εκθέματα. Σίγουρα δεν είναι ένα από τα κλασικά καφέ - εστιατόρια που συναντάς σε άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και επισκέπτεσαι με βαριά καρδιά ως αναγκαστική λύση. Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί έναν χώρο που μπορείς να επιλέξεις για το κυριακάτικο γεύμα σου είτε επισκεφτείς το μουσείο είτε θες απλώς να απολαύσεις νόστιμα ελληνικά πιάτα στο ομορφότερο σημείο της πρωτεύουσας.

museum-rest-6 

museum-rest-2

museum-rest-5

museum-rest-9

Έξι μήνες μετά την πρώτη μου επίσκεψη, λοιπόν, κρατώντας ακόμα ζωντανή την ανάμηση ενός καλού γεύματος και της εκπληκτικής θέας, βλέπω με ευχαρίστηση, πως το εν λόγω εστιατόριο κέρδισε μία από τις 5 πρώτες θέσεις στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόροα μουσείων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την καναδέζικη εφημερίδα Toronto Star. Αναλυτικότερα, στο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο "Museum Restaurants: Top 5 places to eat", το εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης κατατάσσεται στην 5η θέση ανάμεσα σε εστιατόρια άλλων κορυφαίων μουσείων του κόσμου, επισημαίνοντας πως αποτελεί έναν ιδιαίτερα βολικό προορισμό για τους επισκέπτες της Ακρόπολης, αφού βρίσκεται μόλις 300 μέτρα μακριά από το αρχαίο μνημείο και πολύ κοντά σε πολλά άλλα αξιοθέατα της Αθήνας.

museum-rest-4

Ήρθε η δικαίωση, επομένως, για τους υπεύθυνους του εστιατορίου που αν και βρίσκεται σε ένα τόσο τουριστικό μέρος, με θεωρητικά εξασφαλισμένη πελατεία, επέλεξαν να σέβονται τους πελάτες τους προσπαθώντας με επιτυχία να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το μόνο που μένει να πω είναι ότι θα μπορούσα να το επιλέγω για ένα γεύμα σε κάθε επίσκεψή μου στην πρωτεύουσα και να το συστήσω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα πιάτα του, μετά από μια βόλτα στην ομορφότερη περιοχή της Αθήνας.

museum-rest-7

museum-rest-8

Υγ. Περισσότερα στοιχεία (και το ωράριο λειτουργίας) για το εστιατόριο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του. 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
14.02.2013

Πάμε Μπάνσκο;

Πάμε Μπάνσκο;

Το Μπάνσκο είναι για τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας που αγαπούν το σκι, το snowboard ή ακόμα και τα σπα ότι η Χαλκιδική για τους Θεσσαλονικείς, ο Αγιόκαμπος για τους Λαρισαίους, το Πήλιο για τους Βολιώτες, το Γύθειο για τους Σπαρτιάτες, τα Φαλάσαρνα για τους Χανιώτες ή ο Αστέρας για τους Αθηναίους. Είναι ο ιδανικός προορισμός για την απόδραση του σαββατοκύριακου.

Περισσότερα...
13.04.2013

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Όταν ο ήλιος κάνει τη χάρη στους κατοίκους των Ιωαννίνων και νικάει τα σύννεφα και τη βροχή, τότε αυτοί προς ένδειξη ευγνωμοσύνης ξεχύνονται στους δρόμους.

Περισσότερα...
25.11.2012

Louis Armstrong - C'est si bon

Louis Armstrong - C'est si bon

Καλό μας βράδυ με jazz διάθεση!

11.03.2015

Milan Fashion Week 2015

Milan Fashion Week 2015

Οι εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο χαρακτηρίστηκαν δικαίως από τις πιο ενδιαφέρουσες. Έπαιζε άλλωστε εντός έδρας. 

Αναφερόμαστε στη Candela Novembre, μοντέλο και style icon από την Αργεντινή, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει έδρα της το Μιλάνο, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο (Ιταλό αρχιτέκτονα) Fabio Novembre και τις 2 κόρες τους.

Το συνολικό της στιλ μας αρέσει ιδιαίτερα και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το στιλ των μαλλιών της.

Περισσότερα...
06.05.2016

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Καλησπέρα σας! Χρόνια πολλά και καλά και Χριστός Ανέστη!

Επανερχόμαστε στη διαδικτυακή μας παρέα μετά από ένα διάλεμμα αρκετών ημερών που μας χάρισε ξεκούραση, χαλάρωση, λίγο παραπάνω ύπνο, καθαρό αέρα, θέα στη θάλασσα, ήχους τζιτζικιών και κελαηδίσματα πουλιών. Ομολογώ ότι ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν οικογενειακώς. Οι μεγάλοι για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, ο Φίλιππος για να εκτονώσει όλη του την ενέργεια παίζοντας με τις ώρες στην αυλή και η μπέμπα για να έχει πάντα μια διαθέσιμη αγκαλιά να απαλύνει το κλάμα της.

Περισσότερα...
16.10.2013

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Kλείνουμε τα μάτια, πατάμε play και έτσι απλά ο πολυτάλαντος Μoby μας παρασύρει σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι.. και μια υπέροχη ζωή..

Περισσότερα...
13.06.2013

Leftover Cuties - Sunnyside

Leftover Cuties - Sunnyside

Ακόμη ένα χαριτωμένο κομμάτι από τους αγαπημένους Leftover Cuties.. για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας χαμογελώντας..

Περισσότερα...
11.12.2014

Ο κανόνας των εσωρούχων

Ο κανόνας των εσωρούχων

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, αποτέλεσε την αφορμή για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την ανάλαφρη εορταστική διάθεση των τελευταίων ημερών και να ασχοληθούμε με κάτι πιο σοβαρό.

Πρόκειται για ένα θέμα που μας αφορά όλους είτε είμαστε γονείς είτε θείοι, νονοί, εκπαιδευτικοί κ.λπ.. Και μόνο που είμαστε ενήλικες και κάπου στον κοντινό ή ευρύτερο κοινωνικό μας κύκλο έχουμε παιδιά, καλό είναι να μην εφησυχαζόμαστε σε ό,τι αφορά στη σεξουαλική βία και κακοποίηση των παιδιών. Όσο μακρινό κι αν μας φαίνεται, όσο κι αν πιστεύουμε ότι δε θα συμβεί ποτέ στο δικό μας παιδί κάτι τέτοιο, η επαγρύπνηση και η τακτική ενημέρωση σχετικά με το θέμα μπορεί να προλάβει καταστάσεις και να αποβεί σωτήρια. Γιατί να αφήνουμε στην τύχη τους πράγματα που μπορεί να σημαδέψουν για πάντα με τον χειρότερο τρόπο τη ζωή ενός παιδιού;

Περισσότερα...
07.02.2013

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Νέο χαρούμενο τραγούδι από τη Μαρία Παπαγεωργίου!

Περισσότερα...
06.05.2013
Εξόρμηση στη λίμνη Ζηρού

Αργίες σήμερα και αύριο για αρκετούς, ο καιρός προβλέπεται εξαιρετικός και δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε σπίτι.. Ακόμη και όσοι δεν πήγαμε κάποια εκδρομή αυτές τις μέρες και δεν είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μπάνια, η μέρα είναι ιδανική για μια κοντινή εξόρμηση στη φύση..για καφέ ή φαγητό ή απλά ένα περίπατο. Βρείτε την κοντινότερη λίμνη ή το πλησιέστερο ποτάμι ή βουνό και.. βγείτε να πιάσετε τον Μάη..

Περισσότερα...
01.09.2015

Maresei's summertime 2015

Maresei's summertime 2015

Καλοκαιρινές στιγμές, ξένοιαστες, με παρέα ή χωρίς, στη θάλασσα τον περισσότερο καιρό αλλά και με ένα πέρασμα από το βουνό... Γεμίσαμε μπαταρίες; Μάλλον ναι! Χαλαρώσαμε, ανανεωθήκαμε, προσπαθήσαμε να αφήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη δύσκολη επικαιρότητα του καλοκαιριού και το διαρκές κύμα ανησυχίας για το αύριο και... επιστρέψαμε! Στις καθημερινές μας ενασχολήσεις, στις δουλειές, στο σπίτι, στους φίλους μας, στην παρέα του maresei μας!

Περισσότερα...
01.08.2013

Το wallpaper του Αυγούστου μυρίζει θάλασσα και ξενοιασιά

Το wallpaper του Αυγούστου μυρίζει θάλασσα και ξενοιασιά

Επιτέλους Αύγουστος! Ο πιο καλοκαιρινός μήνας! Θάλασσα, παραλία, χαλάρωση, ξενοιασιά...

Περισσότερα...
06.11.2014
Hugo - 99 Problems

Γιατί μ'αρέσει ο ρυθμός του και με κάνει να χαμογελάω.

Περισσότερα...
27.07.2013
Για υγιεινά καλοκαιρινά snack με νιφάδες βρώμης και μέλι

Μπορεί να ψηνόμαστε από τη ζέστη άλλα μια που ξεμείναμε σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να ψήσουμε και τα αγαπημένα μπισκότα βρώμης. Έτσι θα εξασφαλίσουμε και υγιεινό κολατσιό κατά τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.

Περισσότερα...
23.06.2014

24 και κάτι ώρες στην Πάργα και στις πηγές του Αχέροντα

24 και κάτι ώρες στην Πάργα και στις πηγές του Αχέροντα

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μία μέρα; Χμ..για να δούμε..Να ξεκουραστείς, να μείνεις σπίτι, να κάνεις ότι θα έκανες ένα οποιοδήποτε άλλο Σαββατοκύριακο, αλλά ξέρεις κάτι; Μπορείς να ταξιδέψεις και αυτό είναι μάλλον το καλύτερο που έχεις να κάνεις! Αν έχεις διάθεση και καλή παρέα μέσα σ' αυτές τις λίγες ώρες μπορεί να χωρέσουν στιγμές-αποθέματα θετικής ενέργειας για μέρες! Με την αγαπημένη Εγνατία οδό από τα Γρεβενά και μετά από περίπου 2 ώρες απίστευτης διαδρομής βρεθήκαμε στην Πάργα. Δυσκολεύεσαι λίγο να πιστέψεις ότι θα ξεπροβάλει η θάλασσα μετά από τόσα βουνά κι όμως!

Περισσότερα...
03.11.2014

Αλάτι Ιμαλαΐων: Ο νέος μας ροζ φίλος

Αλάτι Ιμαλαΐων: Ο νέος μας ροζ φίλος

Μετά από το τελευταίο ταξίδι της στην Ξάνθη, η αγαπημένη μου μητέρα κατέφθασε στο σπίτι μας με ένα σωρό καλούδια. Λουκούμια, σακουλάκια με βότανα, άλλες τοπικές λιχουδιές και ένα γυάλινο βάζο ζωγραφισμένο στο χέρι από την ίδια βεβαίως βεβαίως που περιείχε κάτι ροζ στο εσωτερικό του. Τι να 'ναι;

"Αλάτι Ιμαλαΐων", μου είπε. "Τέρμα πια το απλό αλάτι, να χρησιμοποιείς αυτό που είναι πιο υγιεινό. Μέχρι και ο αδερφός σου το χρησιμοποιεί". Αυτό κι αν είναι κίνητρο!

Περισσότερα...
25.12.2013

Φάκελοι αλληλογραφίας σε νέα χρήση

Φάκελοι αλληλογραφίας σε νέα χρήση

Φέτος για τα δώρα μας επιλέξαμε χειροποίητες συσκευασίες με κύρια πρώτη ύλη απλούς φακέλους αλληλογραφίας.

Περισσότερα...
16.01.2013

Frank Sinatra - New York, New York

Frank Sinatra - New York, New York

Με αφορμή τη χθεσινή έκπληξη το μυαλό μας ακόμη ταξιδεύει στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται!

Περισσότερα...
01.03.2013
Morcheeba - Blood Like Lemonade

Για τους Morcheeba ξαναμιλήσαμε λίγο καιρό πριν, όταν ακούσαμε το "Wonders Never Cease", υπό τη σκέψη των αναζητήσεων που δε σταματούν ποτέ.

Περισσότερα...
18.09.2013
Γλυκό πρωινό με άρωμα φρούτων

Φρυγανιές, βούτυρο, μαρμελάδες κι ένα ποτήρι φρέσκο γάλα γιατί το πρωί χρειαζόμαστε ενέργεια.

Περισσότερα...
06.09.2014
Coldplay - A Sky Full Of Stars

Για να ξεκινήσουμε μουσικά και δυναμικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου!

Περισσότερα...
21.11.2012

Μικρά διαλείμματα με διηγήματα

Μικρά διαλείμματα με διηγήματα

Μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη που έκανα και μου άρεσε πάρα πολύ είναι η ιστοσελίδα ONE:STORY που φιλοξενεί διηγήματα νέων συγγραφέων.

Περισσότερα...