Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτογραφικό αφιέρωμα - Για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη

Φωτογραφικό αφιέρωμα - Για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη

Στον Αηλιά Πενταλόφου είχαμε ξαναπάει πριν μερικά χρόνια. Τέλος Άνοιξης ήταν τότε και η φύση στα ψηλά ήταν καταπράσινη, γεμάτη χρώματα και αρώματα...

Πριν λίγες μέρες το ανήσυχο πνεύμα μας και η εμμονή μας με τα βουνά και τα λαγκάδια, μας οδήγησε για άλλη μια φορά στον ίδιο προορισμό. Αρχές Άνοιξης τώρα, με φρέσκο χιόνι και φοβερή ηλιοφάνεια, η περιοχή μας επιφύλασσε εικόνες απείρου κάλλους. Όλα έλαμπαν!

Οι φωτογραφίες το μαρτυρούν από μόνες τους, αν και δεν κατορθώνουν να αποτυπώσουν την ομορφιά τοπίου.

Ξεκινώντας από την αρχή του μονοπατιού Ε6 στον δρόμο Πενταλόφου - Επταχωρίου, εξοπλισμένοι με αντιανεμικά για την προστασία από τον παγωμένο αέρα και μπατόν αρχίσαμε την ανάβαση απολαμβάνοντας τη διαδρομή.

ailias 29

ailias 1

ailias 2

ailias 7

ailias 10

ailias 9

Όταν η πρώτη σιδερένια σκάλα αρχίζει να φαίνεται, δυσκολεύει και η πορεία μας. Απότομη η ανηφόρα, μπόλικο το χιόνι που γλιστράει, δυνατός αέρας παγωμένος δυσκολεύουν την ανάβαση αλλά παράλληλα κάνουν πιο έντονη την πρόκληση και πιο ενδιαφέρουσα την εμπειρία. Φτάνοντας ακριβώς κάτω από τη σκάλα, ένα δέος σε πιάνει και πάλι. Αν δεν έχεις ξανανέβει, ο φόβος σε επισκέπτεται και οι αμφιβολίες επίσης, αλλά ξεκινώντας την ανάβαση, νιώθεις πόσο στέρεη είναι και προχωράς με σιγουριά.

ailias 12

ailias 1 3

Λίγο παραπάνω φτάνεις σε μια δεύτερη σκάλα. Ανεβαίνεις και πλέον βλέπεις το εκκλησάκι του Αηλιά και αγναντεύεις όλο το τοπίο τρυγύρω. Τα χιονισμένα δέντρα μοιάζουν με έργα προικισμένου ζωγράφου, ενώ οι χιονισμένες κορυφές των βουνών, κοντινών και μακρινών, συμπληρώνουν εξαιρετικά τον καμβά.

ailias 5

ailias 6

ailias 8

ailias 17

ailias 18

ailias 24

ailias 25

Ωστόσο, ο παγωμένος αέρας σου υπενθυμίζει πως δεν μπορείς να στέκεσαι για πολύ στην κορυφή, οπότε ξεκινάς την κατάβαση. Πολύ προσεχτικά στην αρχή γιατί όσο η ώρα περνάει το χιόνι μαλακώνει και γλιστράει και πιο χαλαρά στη συνέχεια, σε μια ώρα περίπου φτάνεις στην αφετηρία. Μια διαφορετική μέρα, μια βόλτα στο βουνό, μια απολαυστική εμπειρία που κλείνει με ένα ζεστό καφεδάκι στο Επταχώρι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

ailias 26

Για όλους όσοι πρόσφατα μάθατε το blog μας, και είστε λάτρεις των βουνών και των εξορμήσεων, εδώ μπορείτε να βρείτε μια σειρά από ορεινές περιπλανήσεις, οι περισσότερες  εκ των οποίων είναι εμπειρίες του δρομέα και κατακτητή των βουνών και των κορυφών της maresei-παρέας μας και του σχεδόν μόνιμου συνοδοιπόρου του που μας χαρίζει εξαιρετικές φωτογραφίες.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε και εσείς να μοιραστείτε μαζί μας αντίστοιχες εμπειρίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Μ' αρέσει | 2012