Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη

Η διαδικασία των κουζινοπειραματισμών τελευταία έχει ως εξής: Η μεγάλη μου αδυναμία - μικρή μου ξαδέρφη διαλέγει, εγώ υπακούω και εκτελώ συνταγές και στη συνέχεια η μητέρα επανεκτελεί με δικές της εκδοχές, χωρίς ζάχαρη. Αυτή τη φορά πρόκειται για παραλλαγή των μπισκότων βρώμης με κομμάτια μαύρης σοκολάτας και cranberries.

Στην πρώτη εκτέλεση της συνταγής τα μπισκότα έγιναν ανάρπαστα, τα λάτρεψαν όλοι και φυσικα τελείωσαν πολύ γρήγορα. Φυσικό επακόλουθο ήταν η απόφαση της μεγάλης ζαχαροπλάστισσας μαμάς, που πλέον αποφεύγει τη ζάχαρη και ανακαλύπτει διαρκώς νέες συνταγές, να κάνει τη δική της παραλλαγή χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης.

Και επειδή το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή μαζί μας.

Δείτε τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε υγιεινά μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και μόνο με μέλι:

  • 2  αυγά
  • 200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1,5 φλ. βρώμη
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. σουπ. γάλα
  • 125 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια τριμμένα
  • 3 κουτ. σούπας cranberries
  • 2-3 κουτ. σούπας αμύγδαλα ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα ακόλουθα:

  • Χτυπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ
  • Προσθέτουμε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε τη σόδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε
  • Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ζύμη
  • Τώρα ρίχνουμε τη σοκολάτα, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάνε όλα τα υλικά παντού
  • Με δύο κουτάλια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. (Το σχήμα βγαίνει λίγο αφηρημένο)
  • Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά στους 200οC
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και εν συνεχεία κάνουμε επίθεση στα μπισκοτάκια

Καλή μας όρεξη! 

ΥΓ. Το σκούρο χρώμα στα μπισκοτάκια που τα δείχνει λίγο σαν κεφτεδάκια, οφείλεται στο αλεύρι ολικής. Όμως η γεύση τους είναι εξαιρετική! 

Μ' αρέσει | 2012