Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυπνήστε!!! Μπήκε η Άνοιξη!!

Και ξυπνάς ένα πρωί, όπως το προηγούμενο, αλλά όλα είναι αλλιώς. Ο ουρανός λάμπει, μια μυρωδιά φρέσκια και δροσερή έρχεται στη μύτη σου και σου προκαλεί χαμόγελο στα χείλη και καταλαβαίνεις ότι αυτό το πρωινό είναι που μπορείς να πιεις καφέ στην (απεριποίητη λόγω χειμώνα) βεράντα σου με κοντομάνικο.

Άνοιξη! Χρώμα, μυρωδιές, χαμόγελα, αισιοδοξία, κοντομάνικο, μπούκωμα και κυρίως λουλούδια και έρωτας είναι τα συστατικά της Άνοιξης! Αδιαμφισβήτητα έχει φτάσει και έχει μπει σε όλων το μυαλό. Ξελογιάστρα! Να μη δουλέψεις, να μη διαβάσεις, να μην κοιμηθείς. Να είσαι έξω μόνο. Να μυρίζεις αυτή τη νέα αρχή που σηματοδοτεί. Να γεύεσαι την αισιοδοξία και να κοιτάς τη θάλασσα σαν να είναι η πρώτη φορά.

Όλα φαίνεται να γίνονται από την αρχή. Τα λουλούδια δειλά δειλά ανθίζουν. Τα ζώα αναπαράγονται. Οι άνθρωποι ερωτεύονται ξανά. Τι πιο όμορφο από το να φροντίζει η ίδια η φύση με τα δώρα της να αναγεννά τους ανθρώπους! Είναι σα να σταματά ο χρόνος. Σα να παγώνουν οι μέρες για να μην τελειώσει αυτή η ομορφιά.

Εντάξει, ίσως είμαι τρελή, γιατί θα μου πείτε «έρχεται το καλοκαίρι και δουλεύουμε και άλλοι θα πάνε διακοπές αλλά κάποιοι θα λιώσουν στις μεγαλουπόλεις και η ζέστη σε συνδυασμό με το καυσαέριο μόνο χαρά και όρεξη για ζευγάρωμα δεν προσφέρει και εκ του ασφαλούς μιλάς γιατί ή διακοπές κανόνισες ή σε κανένα ήσυχο χωριό θα τη βγάλεις και δεν φτάνουν όλα αυτά, δεν έχουμε και λεφτά».

Ναι, ναι, ναι.... Έχετε δίκιο. Αλλά! Μιζέρια... και στην βιασύνη σας να σκεφτείτε το παραπάνω χάσατε το νόημα. Είναι δύσκολη η καθημερινότητα και ειδικά στην Ελλάδα και κυρίως στην Ελλάδα του 2016. Όμως, γιατί να αφήσετε τα προβλήματα, που 365 μέρες το χρόνο σας εγγυώμαι ότι θα είναι εκεί, να σας χαλάσουν και αυτό το πρωινό; Κι αν δουλεύετε υπάρχει η λύση του Σαββάτου. Κι αν έχετε παιδιά που δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε παίξτε μαζί τους, και μην ηρεμείτε. Αφεθείτε στην αθωότητα τους και γίνεται ξανά παιδιά, γιατί μπορεί να πέρασε καιρός και αν το ξεχάσατε, όμως, αυτά εκτιμούν την Άνοιξη και όσα σας περιγράφω παραπάνω, και στο κάτω κάτω η καλύτερη ηρεμία είναι τα δυνατά γέλια των παιδιών. Αφήστε την ταχύτητά τους, την τρέλα τους και την ανεμελιά τους να σας παρασύρουν.

Αν αποφασίσετε ότι θα τα βλέπετε όλα χρωματιστά και όχι ασπρόμαυρα πια, κάθε εμπόδιο θα το προσπερνάτε και θα το μετατρέπετε σε διασκέδαση. Μην αφήνετε κανέναν να σας χαλάει τη διάθεση και να επαναφέρει το μυαλό και τη σκέψη σας στα δυσάρεστα. Ό,τι και να συμβαίνει η φύση μιλάει και λέει «αισιοδοξία, αγάπη και χαμόγελα». Και τη φύση καλό είναι να μην την παρακούτε. Γιατί η φύση ξέρει....

Αφήστε, λοιπόν το ζεστό καφέ, πάρτε έναν δροσερό, βάλτε ό,τι πιο χρωματιστό ρούχο έχετε, αφήστε την καλοκαιρινή δυνατή μουσική να παίζει και όπου και να είστε βρείτε κάποιον χώρο πράσινο ή μπλε και περπατήστε, μόνοι ή με τα παιδιά σας. Επιβάλλετε στον εαυτό σας να δημιουργήσετε ρυτίδες στα μαγουλά σας από το χαμόγελο που θα ζωγραφίσετε στο πρόσωπό σας όσο θα διαρκέσει η βόλτα. Και φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα κλείσετε το κινητό σας.

Κάντε το και επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι αυτή η δική σας νέα αρχή για τις όμορφες εποχές που θα ακολουθήσουν...

Κείμενο: Παυλίνα
Φωτογραφία

Μ' αρέσει | 2012