Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Αυγό της Ξάνθης

Στο Αυγό της Ξάνθης

Η πόλη της Ξάνθης είναι γνωστή για πολλούς λόγους: για το καρναβάλι, την παλιά πόλη και τις γιορτές της, το μίγμα των πολιτισμών που συναντά κανείς εκεί... αλλά για όσους αγαπούν τη φύση, είναι γνωστή και για την περιοχή γύρω απ' αυτή. Όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά, αξίζει να περιπλανηθείς στα ορεινά. Πολλά τα βουνά και τα λαγκάδια, τα χωριά και τα γεφύρια.

Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση που έχεις, επιλέγεις διαδρομές.

Μια τέτοια σύντομη διαδρομή με αφετηρία το Εκκλησιαστικό Λύκειο, ξεκινάει από ένα όμορφο και ξεκάθαρο μονοπάτι μέσα στο πευκοδάσος, συνεχίζει σε πετρώδες έδαφος, καθαρό, ανοιχτό, που νωρίς σχετικά σου κάνει ορατό και το στόχο.

augo 1 of 10

augo 2 of 10

Ποιος είναι ο στόχος; Μα το Αυγό τη Ξάνθης. Ένας πανέμορφος λόφος που από την πόλη φαντάζει εντυπωσιακός. Κόσμος πάει κι έρχεται και ανεβαίνεις σχετικά εύκολα.

augo 5 of 10

Σε μία περίπου ώρα λοιπόν είσαι στο Αυγό και αγναντεύεις όσο επιτρέπει η υγρασία και το νέφος την πόλη, τη Βιστωνίδα και πιο μακριά τη Σαμοθράκη προς τα ανατολικά, τη Θάσο προς τα νότια και τις πιο ψηλές γύρω κορυφές βόρεια - βορειοδυτικά.

augo 6 of 10

augo 9 of 10

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει αρκετό κόσμο αυτή η κορυφή, μέχρι και περιβαλλοντική ομάδα σχολείου πετύχαμε αν και μέρα Σάββατο.

augo 7 of 10

Κάθεσαι λοιπόν, αγναντεύεις, αδειάζεις το μυαλό, γεμίζεις μπαταρίες, το ευχαριστιέσαι και μόλις νιώσεις έτοιμος, παίρνεις το δρόμο της επιστροφής. Η κατάβαση είναι πιο άνετη και σε 50' περίπου φτάνεις γεμάτος από ηρεμία, θέα, ξενοιασιά...

Οι μεγάλες ομορφιές και διαδρομές είναι πιο βόρεια, Λειβαδίτης, Τέμπη του Νέστου κ.α., οπότε δοθείσης ευκαιρίας, θα σας ταξιδέψουμε και προς τα εκεί.

Μ' αρέσει | 2012