Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

    Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

    Περισσότερα...
    Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
    bookquote
    Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
    1. Κατηγορίες
    2. Ετικέτες
    3. Δημοφιλή
    Ένα κέικ μα τι κέικ;
    Monday
    Κέικ χωρίς ζάχαρη
    Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
    Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
    Πατατούλες... σαν τηγανιτές
    Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
    Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

    Ημερολόγιο άρθρων

    « Απρίλιος 2015 »
    Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30      
    15.09.2013

    Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή Περιπλάνηση (Μέρος 3ο)

    Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή Περιπλάνηση (Μέρος 3ο)

    Μετά τη Σύρο αναχωρούμε για την άλλη αρχόντισσα, την Πάρο.

    Περισσότερα...
    03.07.2013

    Monika - Choral Love (Antigone)

    Monika - Choral Love (Antigone)

    Τι θα λέγατε να ακούσουμε παρέα ένα από τα κομμάτια που έχει γράψει η Μόνικα ως μουσική επένδυση της θεατρικής παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, που παρουσιάζεται στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη και μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου;

    Περισσότερα...
    25.01.2013

    Lana Del Rey - Video Games

    Lana Del Rey - Video Games

    Τα ομαδικά παιχνίδια όπως τα επιτραπέζια, τα χαρτιά και τα video games είναι μερικές ακόμη εναλλακτικές για αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά αν έχουμε παρέα στο σπίτι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα σχέδια για ένα ωραίο διήμερο ακούγοντας το "Video Games" της Lana Del Rey.

    Περισσότερα...
    17.08.2013

    Φουλ του χρώματος

    Φουλ του χρώματος

    Έχετε σκεφτεί να στρώσετε τραπέζι με ό,τι πιο χρωματιστό έχετε;

    Περισσότερα...
    08.09.2013

    Τι να φορέσω;

    Τι να φορέσω;

    Μπορεί η πρωινή δροσιά να είναι καθημερινό φαινόμενο τις τελευταίες μέρες αλλά τα ανοιχτόχρωμα ρούχα δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε ακόμα.

    Περισσότερα...
    05.06.2013

    Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η μέρα αυτή έχει ως στόχο να θυμίζει σε όλους μας την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε σχέση με την προστασία του.

    Περισσότερα...
    30.03.2013
    Το DIY project του σαββατοκύριακου

    Να μια ωραία ιδέα για ένα δημιουργικό σαββατοκύριακο. Εκτός από τις ποδηλατοβόλτες και τα καφεδάκια του σαββατοκύριακου, μπορούμε επιτέλους να αξιοποήσουμε το μηχανισμό του σπασμένου καθρέφτη, προσαρμόζοντας ένα πορτατίφ ή μία λάμπα και δημιουργώντας ένα μοναδικό χειροποίητο φωτιστικό για το κομοδίνο ή το γραφείο.

    Περισσότερα...
    30.11.2012

    Dean Martin - Papa loves mambo

    Dean Martin - Papa loves mambo

    Μια που για αρκετούς είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, ας ανέβουμε λίγο!

    Περισσότερα...
    20.05.2014

    Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

    Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

    "Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλώνουν, το 'να να ρίξει τη βροχή, τ' άλλο να ρίξει χιόνι", λέει το δημοτικό ποίημα-τραγούδι. Τον Όλυμπο ως "αρχηγό" τον επισκεφθήκαμε πολλές φορές και πάλι θα τον επισκεφθούμε. Τον Κίσσαβο όμως ως "αντίπαλο δέος" του Ολύμπου να τον αφήσουμε με το παράπονο; Είναι και εύκολη η "κατάκτησή" του, οπότε ήρθε κι αυτουνού η σειρά.

    Περισσότερα...
    02.10.2012
    Οι φελλοί μας..αλλιώς!

    Πολλές φορές η οπτική γωνία κάνει τη διαφορά πραγματικότητα!

    Περισσότερα...
    03.07.2013
    Αυτό που χρειαζόμαστε

    Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε κάθε φορά που ξυπνάτε;

    Να μερικές πιθανές σκέψεις:

    Περισσότερα...
    19.05.2015

    Run Greece Καστοριά 2015

    Run Greece Καστοριά 2015

    Είναι όμορφη, είναι μαγευτική, είναι γραφική, είναι ρομαντική, ενίοτε μελαγχολική, είναι... μια πόλη χάρμα οφθαλμών και να που έγινε και πολύχρωμη. Και θα σκεφτεί κανείς πως η Άνοιξη έφερε χρώμα στην πόλη με τα ανθισμένα λουλούδια της αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

    Περισσότερα...
    12.02.2013
    Project: Οργάνωση μπαλκονιού

    Η χθεσινή βόλτα στο super market της γειτονιάς ήταν αρκετή για να με ξεσηκώσει, να πάρουν τα μυαλά μου αέρα και να μπω σε ανοιξιάτικη διάθεση.

    Περισσότερα...
    27.06.2013
    Meet the world in Greece

    Στις 24 Ιουνίου 2013 έκανε την εμφάνισή της στο facebook μια νέα σελίδα που έχει ως στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας. Με σλόγκαν "Η Ελλάδα είναι περισσότερα από μια χώρα. Συναντήστε τον κόσμο στην Ελλάδα", συγκεντρώνει φωτογραφίες από το Google και από διάφορους φωτογράφους, οι οποίες συνδυάζονται με πολύ έξυπνο τρόπο σε concept του Άρη Καλογερόπουλου και αποτελούν την καλύτερη ίσως διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

    Περισσότερα...
    25.11.2012
    Κυριακή απόγευμα...

    Όπως ήδη σας είπαμε η απαραίτητη συντροφιά για τις βροχερές μέρες είναι μια κούπα τσάι και ένα καλό βιβλίο, ιδιαίτερα όταν είναι απόγευμα Κυριακής και χρειαζόμαστε λίγη χαλάρωση πριν αρχίσουν οι απαιτήσεις της νέας εβδομάδας.

    Περισσότερα...
    14.03.2014

    Η Φρανκφούρτη από ψηλά

    Η Φρανκφούρτη από ψηλά

    Η Φρανκφούρτη είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας και το σπουδαιότερο οικονομικό κέντρο της χώρας. Τη διαρρέει ο ποταμός Μάιν και όπως κάθε πόλη που "έχει νερό", έχει σημεία στις όχθες του πολύ όμορφα. Επιπλέον, διαθέτει ένα ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο αν και είναι γνωστή κυρίως για τους ουρανοξύστες της. Εκεί που περπατάς, κοιτάς ψηλά και τα κτίρια δεν έχουν τελειωμό...

    Περισσότερα...
    30.10.2015

    Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

    Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

    Για τις απανταχού μαμάδες που θηλάζουν τα μωράκια τους την Κυριακή 1 Νοεμβρίιου θα πραγματοποιηθεί ο 6ος πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός. Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στην πανελλήνια εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Η συγκεκριμένη εβδομάδα γιορτάζεται στη χώρα μας από 1 ως 7 Νοεμβρίου, ενώ παγκοσμίως τιμάται από 1 ως 7 Αυγούστου (World Breastfeeding Week). Κάθε ενδιαφερόμενη μανούλα μπορεί να αναζητήσει τη σχετική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή της.

    Περισσότερα...
    15.09.2014

    Η βάπτιση του Αχιλλέα

    Η βάπτιση του Αχιλλέα

    Αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαφτίσεων για την παρέα του maresei. Μετά από αρκετά χρόνια όπου επικρατούσαν οι γάμοι, φέτος έχουμε κυρίως βαφτίσεις για να μας θυμίζουν πως μεγαλώνουμε και ... νοικοκυρευόμαστε. Εμείς και οι φίλοι μας! Αποκτούμε παιδιά ή γινόμαστε πνευματικοί γονείς ή και τα δύο. Σημασία έχει πως μεγαλώνοντας, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και (στον ολοένα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο μας) να καταπιανόμαστε με όσα μας αρέσουν.

    Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, καταπιαστήκαμε με τις βαφτίσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν η βάφτιση του Αχιλλέα που απέκτησε και επίσημα το όνομά του στις 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της βάφτισης ήταν ασορτί με την εποχή: έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, βιβλία, βιβλιοθήκες, χάρακες, μολύβια, κασετίνες. Από όλα είχε η βάφτιση σε υπέροχα φωτεινά χρώματα.

    Περισσότερα...
    30.11.2014

    Μαγειρεύοντας Ινδικό "με τον Άκη"

    Μαγειρεύοντας Ινδικό "με τον Άκη"

    Πολύ θα ήθελα να το είχα ετοιμάσει παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη βέβαια... αλλά έστω και η πνευματική παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του ήταν αρκετή!

    Περισσότερα...
    23.06.2015

    Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

    Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

    Ήταν ένας καυτός Ιούλης όταν βρέθηκα για πρώτη και τελευταία δυστυχώς φορά στη Ζυρίχη. Σε έναν κατεξοχήν χειμερινό προορισμό δηλαδή όπου φαντάζεται κανείς χιόνια, Άλπεις, ζεστή σοκολάτα, ρολόγια, Χάιντι και τα συναφή. Πάντα έβρισκα συναρπαστικό το να βρεθείς σε ένα μέρος, στο οποίο έχει αποδοθεί μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, τη "λάθος" εποχή, για παράδειγμα στο Σαρακήνικο της Μήλου το χειμώνα, ή σε ένα χιονοδρομικό πχ. στη Βασιλίτσα το καλοκαίρι, είναι αυτή η γοητεία των αντιθέσεων. Δε φανταζόμουν όμως ποτέ ότι η Ζυρίχη θα με εκπλήξει έτσι.

    Περισσότερα...
    08.04.2013

    Χειροποίητες κατασκευές με βότσαλα

    Χειροποίητες κατασκευές με βότσαλα

    Πόσες φορές εκεί που βρίσκεστε σε μια υπέροχη παραλία, βρίσκετε βότσαλα με ιδιαίτερα σχήματα και χρώματα, με τέλειο πάχος, με τέλειο μέγεθος.. και τα μαζεύετε και τα παίρνετε στο σπίτι και λέτε ότι κάπου θα τα βάλετε, ότι θα τα χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του μπαλκονιού ή του κήπου.. και δυστυχώς πολλές φορές περνάει το καλοκαίρι και τα ξεχνάτε μέσα στην τσάντα θαλάσσης.. και όταν κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο τα εντοπίζετε, αντιλαμβάνεστε γιατί τόσο καιρό νιώθατε την τσάντα κάπως βαριά... 

    Περισσότερα...
    26.03.2013
    Ένας χάρτης στον τοίχο

    Ο χάρτης που καλύπτει έναν τοίχο του σπιτιού είναι μια ιδέα που μας αρέσει πολύ. Δίνει χρώμα στο χώρο, ιδέες για ταξίδια και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει αφορμή για άπειρες ώρες παιχνιδιού μαζί με τους φίλους μας. Βέβαια προϋποθέτει καλές γνώσεις γεωγραφίας ή έστω προθυμία για αύξηση των γνώσεων μας στο εν λόγω αντικείμενο.

    Περισσότερα...