Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Απολογισμός του περσινού μας advent calendar

    Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που στο σπίτι μας μπήκε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Δωράκια, πραγματάκια που αγοράσαμε και άλλα που είχαμε, απαραίτητα για κατασκευές και δραστηριότητες μπήκαν σε χαρτοσακουλάκια ή τυλίχτηκαν όμορφα και όλα μαζί κρεμάστηκαν στο γιορτινό μας ημερολόγιο.

    Περισσότερα...
    Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
    bookquote
    Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
    1. Κατηγορίες
    2. Ετικέτες
    3. Δημοφιλή
    Ένα κέικ μα τι κέικ;
    Monday
    Κέικ χωρίς ζάχαρη
    Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
    Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
    Πατατούλες... σαν τηγανιτές
    Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
    Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

    Ημερολόγιο άρθρων

    « Νοέμβριος 2017 »
    Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30      
    12.10.2013
    Στα χρώματα του φθινοπώρου

    Και μια που μιλήσαμε για τη φθινοπωρινή ποδηλατοβόλτα στην εξοχή, ας δούμε και μια άκρως φθινοπωρινή στιλιστική πρόταση για τις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη.

    Περισσότερα...
    23.11.2012

    Μην ξεχάσετε το Open House!

    Μην ξεχάσετε το Open House!

    Παρασκευή μεσημέρι... λίγες ώρες πριν το πολυπόθητο σαββατοκύριακο!

    Όπως σας έχουμε πει σε προηγούμενο post, αν είστε στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια από τις γειτονικές πόλεις μην ξεχάσετε το Open House Thessaloniki.

    Περισσότερα...
    25.11.2014

    Διαγωνισμός: Μ' αρέσει να Πλέκω

    Διαγωνισμός: Μ' αρέσει να Πλέκω

    Με το θέμα "ελεύθερος χρόνος" πώς τα πάτε; Αν έπρεπε να γράψετε μια έκθεση με θέμα "Τι μ' αρέσει να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου" τι θα γράφατε;

    Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι το έχουμε ρίξει σε χόμπι που είχαμε για χρόνια ξεχάσει ή αφήσει στα χέρια των γιαγιάδων μας. Mεταξύ αυτών, το πλέξιμο! Mήπως πλέκετε; Δεν ξέρετε; Ήρθε η ώρα να μάθετε ή αν ήδη ξέρετε, μπορείτε να εξασκήσετε ακόμα περισσότερο το χόμπι σας. Εμείς είμαστε εδώ για σας! 

    Το maresei.gr και οι εκδόσεις Μύρτος χαρίζουν δύο αντίτυπα του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" σε δύο τυχερούς/ές επισκέπτες/ριες της σελίδας μας.

    Περισσότερα...
    17.02.2013

    Γιώργος Ρους - Λένε

    Γιώργος Ρους - Λένε

    Αν και σήμερα μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο το "Ένα χειμωνιάτικο πρωί" από την εξαιρετική φωνή της Ελένης Βιτάλη, εμείς ας αψηφήσουμε τον καιρό και ας απολαύσουμε ένα χρωματιστό πρωινό, ακούγοντας την ιδιαίτερη φωνή του Γιώργου Ρους να μας τραγουδάει ένα κομμάτι που αγαπήσαμε πολύ και έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε.

    Περισσότερα...
    21.01.2013

    Je Ne Veux Pas Travailler

    Je Ne Veux Pas Travailler

    Το Σαββατοκύριακο όσο γεμάτο κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετό και έτσι πολύ συχνά τη Δευτέρα το πρωί σιγοτραγουδάμε στο ρυθμό του κομματιού "Sympatique" των Pink Martini..

    Περισσότερα...
    19.10.2012

    Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 2ο)

    Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 2ο)

    Και μετά τα muffins μήλου φτιάχνουμε υπέροχα, λαχταριστά σοκολατένια σουφλέ!

    Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!

    Περισσότερα...
    21.01.2015

    Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

    Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

    Eσείς πόσες αγκαλιές χαρίσατε σήμερα;

    Περισσότερα...
    15.12.2012
    Πρωινό στο κρεβάτι

    Σήμερα ξεκινάμε τη μέρα μας με πρωινό στο κρεβάτι..

    Περισσότερα...
    20.12.2014

    Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

    Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

    Την Ξανθίππη τη γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες. Ήταν η νικήτρια του ενός εκ των δύο αντιτύπων του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" και κουβέντα στην κουβέντα μάθαμε μερικά πράγματα γι αυτή ;)

    Απ' ότι φαίνεται δεν της αρέσει μόνο να πλέκει... Της αρέσει να δημιουργεί γενικώς. Μια ένδειξη της δημιουργικότητάς της είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε μόνη της και τα χάρισε στους φίλους της. Φωτογραφίες από αυτά τα στολίδια μας έδειξε, μας άρεσαν και με την άδειά της πάντα, τις μοιραζόμαστε μαζί σας για να πάρετε ιδέες για μικρά χειροποίητα δωράκια Χριστουγέννων.

    Περισσότερα...
    13.02.2014

    New York Fashion Week 2014

    New York Fashion Week 2014

    Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που οι απανταχού φίλοι της μόδας έχουν τα βλέμματα στραμμένα στις εκδηλώσεις για τις τάσεις και τις προτάσεις των σχεδιαστών για την επόμενη σεζόν (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015) που διενεργούνται στο πλαίσιο των εβδομάδων μόδας. Η πρώτη εξ αυτών, αυτή της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.

    Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις εμφανίσεις τεσσάρων αγαπημένων fashion & style icons στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

    Περισσότερα...
    18.07.2016

    Ο τοίχος μου!

    Ο τοίχος μου!

    Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη και δουλειά σημαίνει δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις. Μοναξιά, ζέστη, φωτογραφίες σε όλα τα social media με ζευγαράκια να λιάζονται (ναι! ζηλεύω!), ελάχιστες εξορμήσεις στη θάλασσα, ελάχιστες έξοδοι, μακριά από την οικογένεια. Για άλλους μπορεί να ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, εμένα διάφοροι παράμετροι δε μου το επιτρέπουν στον βαθμό που θα ήθελα. Στην προσπάθειά μου, λοιπόν, να γεμίσω τον χρόνο μου, πέρα από αγγλικά και λογοτεχνικά βιβλία που διαβάζω, ασχολούμαι και με τη νέα διακόσμηση του σπιτιού μου.

    Μη σκέφτεστε έπιπλα, διακοσμήσεις, μετακομίσεις! No money, no honey!

    Περισσότερα...
    27.02.2013
    Για τους λάτρεις της φωτογραφίας

    Το Photo District News είναι ένα περιοδικό που απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους και φυσικά "κυκλοφορεί" και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ. Εκτός όμως από τα άρθρα που δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στήλη του "Η φωτογραφία της ημέρας".

    Περισσότερα...
    07.05.2017

    Το Κόκκινο Δωμάτιο: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσετε

    Το Κόκκινο Δωμάτιο: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσετε

    Δεν πέρασε πάνω από μια ώρα που ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου. Περπατώντας πλέον πλάι στο ποτάμι, απολαμβάνω τους ήχους και τα χρώματα της άνοιξης και σκέφτομαι ακόμα την υποθεση.

    Περισσότερα...
    20.11.2015

    Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

    Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε για άλλη μια χρονιά τις Εκδόσεις Μύρτος μαζί μας! Και μάλιστα για άλλη μια φορά έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στο πλέξιμο!

    Και πώς θα γίνει αυτό;

    Περισσότερα...
    31.01.2013
    Προτάσεις για γλυκά γάμου (Μέρος 2ο)

    Χαρά, συγκίνηση, αμηχανία είναι μια περίεργη μείξη συναισθημάτων που νιώθω, όταν όλο και περισσότεροι φίλοι με ενημερώνουν για τις προσεχείς ημερομηνίες των γάμων τους. Η ατζέντα αρχίζει να γεμίζει με ευχάριστα γεγονότα και το καλοκαίρι αναμένεται γεμάτο με reunions συμφοιτητών και παλιών φίλων.

    Περισσότερα...
    23.12.2014

    Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

    Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

    Τη Δέσποινα την γνωρίσαμε μετά τον 2ο διαγωνισμό μας. Είναι μια από τις νικήτριες του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015". Συνομιλώντας μαζί της στο facebook, μάθαμε πως της αρέσει να "ποιεί με τα χέρια" και διαθέτει τα δικά της Χειρο-ποιήματα.

    Περισσότερα...
    17.01.2013
    Αδελφοί Μανάκια

    Τις τελευταίες μέρες μιλήσαμε για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, για τις Χρυσές Σφαίρες, σας προτείναμε ταινίες που μπορείτε να δείτε στο cinema και άλλες που μπορείτε να απολαύσετε χαλαρώνοντας στον καναπέ του σπιτού σας.

    Τι θα λέγατε να μάθουμε και μερικά στοιχεία για τη ζωή των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών στα Βαλκάνια;

    Περισσότερα...
    16.05.2013
    10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Για τους φίλους των βιβλίων στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, υπάρχει ένα καλό νέο! Σήμερα, 16 Μαΐου 2013, ξεκινά η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

    Περισσότερα...
    28.03.2013
    Δυο ιδέες σε μια υλοποίηση

    Ένα καθιστικό που συνδυάζει μερκές από τις ιδέες που μας αρέσουν πολύ. Αφενός ο αυτοσχέδιος καναπές που βασίζεται σε ξύλινες παλέτες και αφετέρου τα πολλά κάδρα στον τοίχο που συντελούν στη δημιουργία ενός χώρου με προσωπικότητα,  ιδανικό για χαλάρωση και υποδοχή φίλων.

    Περισσότερα...
    25.11.2012
    Παγκόσμια Ημέρα...

    25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

    20.04.2013
    Today's tip

    Οι φίλοι μας λένε πως κάθε κάθε εβδομάδα αναζητούν στο διαδίκτυο όμορφες φωτογραφίες και ευχές για καλό σαββατοκύριακο.. Ίσως επειδή νιώθουν την ανάγκη να δουν και οι ίδιοι ένα ευχάριστο μήνυμα, λίγες θετικές σκέψεις, ίσως επειδή θέλουν να αναρτήσουν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που να αποπνέει θετικά συναισθήματα;

    Περισσότερα...
    30.06.2014

    Περπατώ περπατώ εις τον ...δρόμο

    Περπατώ περπατώ εις τον ...δρόμο

    Οι τυχαίες συναντήσεις με πολλών ειδών χαριτωμένα ζωάκια είναι συχνό φαινόμενο αυτή την εποχή.

    Σκαντζόχοιροι, χελώνες, φιδάκια - αυτά τα τελευταία δεν τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα - αλεπούδες, απ' όλα έχει η φύση και οι συναντήσεις μαζί τους είναι σχεδόν σίγουρες όσο κινούμαστε σε επαρχιακούς δρόμους. Βέβαια μερικά από αυτά τα ζώα δεν είναι αρκετά τυχερά και συχνά βρίσκονται χτυπημένα στο δρόμο. 

    Περισσότερα...
    09.01.2013
    Το πιο νόστιμο κοκτέιλ

    Υπάρχουν cocktails, χυμοί και τόσα άλλα δροσερά ροφήματα. Αυτό όμως είναι σίγουρα το πιο νόστιμο και θρεπτικό μη αλκοολούχο cocktail φρούτων!

    Περισσότερα...
    07.05.2013

    Duran Duran - Ordinary World

    Duran Duran - Ordinary World

    Η σημερινή μουσική μας πρόταση είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο τραγούδι, ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως και μας αρέσει πολύ!

    Περισσότερα...