Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα.

Αύριο ο ουρανός ια είναι διαφορετικός, αγάπη μου. Περίμενε και θα δεις.

Αισιόδοξο μήνυμα, γεμάτο θετική σκέψη και προσμονή. Προσμονή για ένα καλύτερο αύριο, για ένα φωτεινό μέλλον, που ίσως τώρα δε φαντάζεσαι καν ότι μπορεί να υπάρξει.

Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου; Μπορεί άραγε μια λίστα επιθυμιών και στόχων που είχες στα 14 σου έτη να σε κάνει να κυνηγήσεις μια νέα ζωή, να αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου και να ανατρέψεις όσα έχεις χτίσει μέχρι τώρα, στα 34 σου;

Πραγματικά αναρωτιέμαι... Θα ήθελα να βρω ξαφνικά μπροστά μου μια λίστα με τα όνειρα που είχα στα 14; Θα τολμούσα να τα κυνηγήσω πλέον; Θα ήμουν ικανοποιημένη με τη ζωή που έχω σήμερα; Με τις επιλογές της εφηβικής και κυρίως της ενήλικης ζωής μου; Θα είχα τα κότσια να ανατρέψω όσα έχω καταφέρει, όσα θεωρώ λίγο πολύ δεδομένα, να βγω από τη βολή μου και να ξαναρχίσω - αν χρειαστεί - από την αρχή με σκοπό να έρθω πιο κοντά στο παιδί που κρύβω μέσα μου;

Είναι σκέψεις που αναπόφευκτα μου ήρθαν στο μυαλό, όταν διάβασα το εκπληκτικό βιβλίο της Lori Nelson Spielman. Μια ιστορία πολύ διαφορετική, με καθηλωτική πλοκή, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Μια ιστορία που θες δε θες, θα σε φέρει αντιμέτωπο με τα παιδικά σου όνειρα. Μια ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε μας στιγμή, κάθε λεπτό της ζωής μας! Μια ιστορία που δείχνει ότι η χαρά της ζωής κρύβεται στα πιο απρόσμενα μέρη! Κι εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι θα γίνει παρακάτω, εκεί έρχονται μικρές ανατροπές και σε κάνουν να μην ξεκολλάς.

Το αγάπησα αυτό το βιβλίο. Σηκωνόμουν κάθε πρωί πολύ νωρίς, πριν τα πρώτα παιδικά "νιαουρίσματα", για να προλάβω να απολαύσω την ανάγνωση με την ησυχία μου. Να μη μείνω πίσω στις εξελίξεις στη ζωή της Μπρετ Μπολίνγκερ, της πρωταγωνίστριας. Να γίνομαι κοινωνός των προβληματισμών της, των επιλογών και των αποφάσεών της.

Καταλαβαίνω γιατί όποιος πιάνει το βιβλίο στα χέρια του, ενθουσιάζεται και δεν μπορεί να το αφήσει. Κι εγώ τέτοια αναγνώστρια ήμουν. Φανατική!

tomorrowisanewday 1 of 2

Το βιβλίο "Αύριο είναι μια κανούρια μέρα" της Lori Neslon Spielman κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη συγγραφέα καθώς και την περιγραφή στο οπισθόφυλλο εδώ.

Και επειδή πιστεύω ότι και εσείς θα το λατρέψετε το βιβλίο, θα ακολουθήσει σύντομα διαγωνισμός για ενα αντίτυπο. Μείνετε συντονισμένοι!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
04.03.2016

Προς αναζήτηση του χιονιού - Εξόρμηση στις Μπάλτσες 2016

Προς αναζήτηση του χιονιού - Εξόρμηση στις Μπάλτσες 2016

Σήμερα επιστρέφουμε από τη νοητή μας βόλτα στο Μιλάνο της Ιταλίας και μένουμε Ελλάδα... Αρκεί να μη μένουμε στο σπίτι :)

"Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ", έτσι δε λένε; Αντιστοίχως λοιπόν, αφού φέτος τα χιόνα δεν ήρθαν σε εμάς, ή έστω ήρθαν με το σταγονόμετρο, πήγαμε εμείς στα χιόνια.

Περισσότερα...
15.10.2012
Think twice

Πόσες φορές τυχαίνει στην καθημερινότητά μας να εκνευριζόμαστε με κάτι που συμβαίνει ή κάτι που μαθαίνουμε τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις προσωπικές μας συναναστροφές...

Περισσότερα...
31.12.2012

Η Βασιλόπιτα

Η Βασιλόπιτα

Έτοιμη η βασιλόπιτα! Φέτος είπα τουλάχιστον γι αυτό το γλυκό, να κάνω μία παύση με τους πειραματισμούς και να κάνω την κλασική συνταγή της μαμάς, που τόσα χρόνια ξέρουμε και αγαπάμε!

Περισσότερα...
29.06.2016

Τα παλιά μου πέδιλα έγιναν καινούρια!!! - DIY

Τα παλιά μου πέδιλα έγιναν καινούρια!!! - DIY

Εμένα γενικά οι ικανότητές μου στη χειροτεχνία δεν είναι οι καλύτερες! («τα χέρια μου δεν πιάνουν»). Ωστόσο, η καταναλωτική μου μανία σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι παλιά μου πέδιλα που δεν μου αρέσουν και την άδεια μου τσέπη με ανάγκασαν να δοκιμαστώ. Για πρώτη φορά νομίζω τα πήγα πολύ καλά!

Περισσότερα...
29.01.2013

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Χαλαρώστε και αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει σε χιονισμένες βουνοπλαγιές, ακολουθώντας μας σε μια φωτογραφική βόλτα στο πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας...

Περισσότερα...
07.07.2016

Ουρανόεσσα

Ουρανόεσσα

Το βιβλίο για μένα είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί κάποιος να μου χαρίσει. Είναι ρίσκο, βέβαια, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι είδος βιβλίων αρέσουν και απολαμβάνει ένας βιβλιοφάγος. Ο αγαπημένος μου καθηγητής στάθηκε πολύ τυχερός!

Περισσότερα...
11.08.2013
To στιλ της Olivia

Η Olivia Palermo κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε της εμφάνιση.

Περισσότερα...
09.10.2013
H μαύρη μάξι φούστα

Η μαύρη μάξι φούστα προτιμήθηκε από τις φίλες της μόδας για τις εμφανίσεις τους στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Περισσότερα...
15.03.2013

Περπατώντας στο Covent Garden

Περπατώντας στο Covent Garden

Μετά τη βόλτα μας στο Notting Hill, ήρθε η ώρα να περπατήσουμε παρέα και στο Covent Garden, την περιοχή που ξεχώρισα στο Λονδίνο.

Περισσότερα...
01.12.2012

Minor Project - In colors

Minor Project - In colors

Ας αυξήσουμε την ένταση για να το απολαύσουμε και ας ακολουθήσουμε την προτροπή των Minor Project:

"..I want you cool,
I want you to live your life in colors.."

Περισσότερα...
14.11.2014
Λουίζα αγάπη μου

Πόσο σε ευχαριστώ που κάθε φορά που παρασύρομαι και γεμίζω το στομάχι μου παραπάνω από όσο αντέχει, έρχεσαι στο νου μου εσύ... σε πίνω και διώχνεις μακριά το φούσκωμα και τη δυσπεψία... Ελπίζω να μη μου λείψεις ποτέ!

Περισσότερα...
16.03.2015

Λεπτομέρειες οργάνωσης της κουζίνας

Λεπτομέρειες οργάνωσης της κουζίνας

Όταν κλήθηκα να επιλέξω το σχέδιο της κουζίνας στο σπίτι, το βασικό μου μέλημα ήταν να εξασφαλίσω όσο το δυνατό περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και μπορώ να πω ότι θυσίασα εν μέρει ομορφιά και design στο βωμό της λειτουργικότητας και της πρακτικότητας. Ήθελα να μη χρειάζεται να έχω πιάτα, ποτήρια και λοιπά κουζινικά στα κλειστά ντουλάπια της βιβλιοθήκης - σύνθετου στο σαλόνι (για κρυσταλλιέρα ούτε λόγος), ήθελα να μην στριμώχνω τα μικροαντικείμενα στα ντουλάπια της κουζίνας, ήθελα να έχω όσο το δυνατό περισσότερη άνεση στην μετρίου μεγέθους κουζίνα μου.

Και τι κατάφερα;

Περισσότερα...
28.12.2012
Ένα πρωτότυπο φωτιστικό

Μετά το χειροποίητο πορτατίφ στο κομοδίνο των φίλων μας, ας δούμε και ένα διαφορετικό φωτιστικό οροφής φτιαγμένο από μπουκάλια κρασιού.

Περισσότερα...
05.09.2013

Τα καραβάκια αλλιώς

Τα καραβάκια αλλιώς

Ως παιδιά κάνατε καραβάκια;

Ίσως ήταν ένα από τα πρώτα έργα τέχνης που κάναμε με χαρτί ή που μας τα έκαναν οι μεγάλοι και κοιτούσαμε με το στόμα ανοιχτό!

Περισσότερα...
04.05.2013

Yann Tiersen - A Secret Place

Yann Tiersen - A Secret Place

Αγαπημένο κομμάτι του Yann Tiersen με την ιδιαίτερη φωνή του frontman των "Tindersticks", Stuart A. Staples.

Περισσότερα...
23.09.2012

Βογατσικού και Προξένου γωνία

Βογατσικού και Προξένου γωνία

Πολλές φορές έχω περάσει από αυτή τη γωνία, αλλά πρόσφατα θυμάμαι να παρατήρησα αυτό το κτίριο που δίνει χρώμα στη γειτονιά και σε ταξιδεύει κάποιες δεκαετίες πίσω.

Περισσότερα...
14.04.2013
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μετακόμιση Τώρα

Πολλοί φίλοι μετακομίζουν τελευταία.. Βγάζει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το καινούριο τραγούδι "Μετακόμιση τώρα"... Τι γίνεται;

Περισσότερα...
14.12.2013

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη - Q&A

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη - Q&A

Αρκετοί φίλοι του maresei.gr αποφάσισαν να περάσουν τις επερχόμενες γιορτές στη Βουδαπέστη.

Το εν λόγω άρθρο λοιπόν είναι αφιερωμένο στον Θοδωρή που ετοιμάζεται για Χριστουγεννιάτικες βόλτες στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με τη γυναίκα του, τη Φρόσω που θα υποδεχτεί εκεί το 2014 παρέα με τις φίλες της και στον νεαρό Παναγιώτη που σχεδιάζει road trip με τους φίλους του στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Περισσότερα...
28.12.2012
Holiday Sweaters

Μια πρόταση για τις εορταστικές μας εμφανίσεις..

Περισσότερα...
25.04.2014

Ένας rock γάμος

Ένας rock γάμος

Το Πάσχα πέρασε και η εποχή των γάμων ξεκινά και πάλι. Μελλοντικά ζευγάρια και κυρίως μέλλουσες νυφούλες αναζητούν το ύφος του γάμου, το νυφικό, τον ιδανικό στολισμό, εκκλησία και αίθουσα... Μια μεγάλη λίστα, με την οποία έχουμε κατά καιρούς ασχοληθεί σε ποικίλα posts με θέμα το γάμo, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σήμερα σας έχουμε μια ακόμα πολύ όμορφη πρόταση για έναν rock γάμο, όπως τον αργάνωσε ένα αγαπημένο φιλικό μας ζευγάρι.

Περισσότερα...
09.10.2012

Julio Iglesias - La Mer

Julio Iglesias - La Mer

Άλλο ένα παλιό μα πάντα αγαπημένο τραγούδι! Eξαιρετικό δεν είναι; 

Περισσότερα...
22.03.2014
James Blunt - Heart to Heart

Πολύ χαιρόμαστε κάθε φορά που λαμβάνουμε μηνύματα από εσάς με σχόλια και προτάσεις. Αυτό συνέβη και όταν πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα μήνυμα από μια σχετικά νέα φίλη του maresei.gr, τη Μαρία Λ., με την εν λόγω μουσική πρόταση. 

Περισσότερα...