Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανά

Και μόνο από τον τίτλο θα μπορούσα να επιλέξω αυτό το βιβλίο. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι χωρίς όνειρα δε ζεις, κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή. Διαβάζοντας την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το προτιμήσω. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, μέρες που έρχονται, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού. Στην εξοχή για πρωινή ανάγνωση στη δροσιά κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ένα ήσυχο καφέ, στο κρεβάτι για ανάγνωση πριν τον ύπνο, στην παραλία. Παντού! 

Είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Παρόλο όμως που διαβάζεται εύκολα, θίγει ζητήματα πολύ σοβαρά.

Το μυθιστόρημα που μετράει σχεδόν έξι μήνες κυκλοφορίας και είναι έργο της ελληνίδας συγγραφέως Ιφιγένειας Τέκου, είμαι σίγουρη ότι έχει βρει φανατικούς θαυμαστές. Μπορεί να πραγματεύεται το δικαίωμα στο όνειρο και τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή αλλά νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι το ιστορικό πλαίσιο που κινείται. Μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών θίγονται ζητήματα που αποτελούν, δυστυχώς, χαρακτηριστικά της δυσκολότερης ίσως εποχής της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 

Δωσίλογοι, ισχυροί που έγιναν ισχυρότεροι συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, προδοσίες, βασανιστήρια αντιστασιακών, εβραίοι που δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά και αναγκάστηκαν ακόμα και να εγκαταλείψουν τα μωρά τους φεύγοντας για τα εφιαλτικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, παράνομες υιοθεσίες... Είναι μερικές από τις τραγικές καταστάσεις που σημάδεψαν τη χώρα κατά τη γερμανική κατοχή. Και είναι ζητήματα που έχουν στιγματίσει τις ζωές των ηρώων.

Σε αυτά προστίθενται η πάντα επίκαιρη ενδοοικογενειακή βία και έντονα συναισθήματα έρωτα, αγάπης, εγκατάλειψης, ελπίδας. Όλα μαζί συνθέτουν την πλοκή του βιβλίου που κερδίζει τον αναγνώστη από την αρχή. Ίσως καταλήγει λίγο προβλέψιμο αλλά επειδή ζεις όλες τις δυσκολίες μαζί με τους πρωταγωνιστές, το θες το happy end, την αποζητάς και εσύ τη δικαίωση τους.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

na oneireuto xana 2

Ένα αντίτυπο αυτού του βιβλίου μπορεί να γίνει δικό σας μέσα από τον νέο διαγωνισμό που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα.  Ο διαγωνισμός  ξεκινάει την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 23:59. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο κάτοικοι Ελλάδας.

Για να λάβετε μέρος πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

1. Comment (σχόλιο) στην ανάρτηση που αφορά στον διαγωνισμό στη σελίδα του maresei στο facebook.
2. Share (δημόσια κοινοποίηση) της παραπάνω ανάρτησης.
3. Like στη σελίδα του maresei στο facebook.
4. Like στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα (προαιρετικά).

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στο facebook, μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με θέμα "Διαγωνισμός για το βιβλίο Να ονειρευτώ ξανά". Διπλές συμμετοχές, και μέσω facebook και μέσω mail, δε θα ληφθούν υπόψη.

Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθεί ο νικητής, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  για να διευθετήσουμε την παραλαβή του δώρου.

Αν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κατάστημα των Εκδόσεων Διόπτρα που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Διαφορετικά, το βιβλίο θα σταλεί στον παραλήπτη με κούριερ με έξοδα των εκδόσεων Διόπτρα.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών από την ημέρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό.

Ρητώς αναφέρεται ότι το δώρο του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαγωνισμού: saveandwin.gr  και likekaikerdise.com

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Διόπτρα για την προσφορά ενός αντιτύπου του βιβλίου "Να ονειρευτώ ξανά" μέσω της σελίδας μας και αναμένω τις συμμετοχές σας.

Να περνάτε όμορφα και να διαβάζετε για να ταξιδεύει το μυαλό!

(Τελευταία ενημέρωση: 27/4/2017)

Ο διαγωνισμός έληξε και ένα αντίτυπο του βιβλίου "Να ονειρευτώ ξανά" θα βρει πλέον νέο σπίτι. Είχαμε 177 έγκυρες συμμετοχές, είτε με mail είτε μέσω facebook και η ηλεκτρονική κλήρωση ανέδειξε τον τυχερό.

results1

Αγαπητέ Αναστάσιε συγχαρητήρια! Να είσια πάντα τυχερός! Αναμένουμε τα στοιχεία σου για να διευθετήσουμε την παραλαβή του δώρου σου. 

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μας! Μείνετε συντονισμένοι! Έρχεται νέος διαγωνισμός και πολλές βιβλιοπροτάσεις!

Τα φιλιά μου,

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
02.03.2013
Josh Kumra  ft. K Koke - Helicopters and Planes

To κομμάτι που μου έχει κάνει εντύπωση την τελευταία εβδομάδα!

Περισσότερα...
01.08.2013

Το wallpaper του Αυγούστου μυρίζει θάλασσα και ξενοιασιά

Το wallpaper του Αυγούστου μυρίζει θάλασσα και ξενοιασιά

Επιτέλους Αύγουστος! Ο πιο καλοκαιρινός μήνας! Θάλασσα, παραλία, χαλάρωση, ξενοιασιά...

Περισσότερα...
23.07.2013
Summer Pasta

Τα φρέσκα μαύρα ντοματίνια, παραγωγής 2 καλών μας φίλων, αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία ενός άκρως καλοκαιρινού πιάτου.

Περισσότερα...
16.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Μια και νωρίτερα αναφερθήκαμε στο ζεστό ρόφημα από τη Βουδαπέστη, τι θα λέγατε για μια βραδινή Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας;

Περισσότερα...
11.10.2013

Ayo - Sunny

Ayo - Sunny

Παρασκευή σήμερα και ξεκινάμε την ημέρα μας με μια "ηλιόλουστη" διασκευή από τη μοναδική Ayo..

Περισσότερα...
05.10.2013
Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο

Συνδυάστε μερικά κλαδιά με τα origami έργα σας και δημιουργήστε χειροποίητα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να αναμείξετε διάφορα υλικά και χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Περισσότερα...
06.03.2015

London Fashion Week 2015

London Fashion Week 2015

Μια που ο καιρός είναι και πάλι βροχερός και θυμίζει Λονδίνο, ας δούμε παρέα τρεις από τις street style εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης εβδομάδας μόδας. Κοινό στοιχείο και των τριών είναι το πράσινο-χακί πανωφόρι. 

Περισσότερα...
04.11.2015

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Λατρεύω κάθε αφορμή για δημιουργικές δράσεις, ειδικά για τα παιδιά και ακόμα περισσότερο μ' αρέσει όταν οι αφορμές δίνονται απλόχερα στα παιδιά, πχ. στα παιδικά τους δωμάτια. Γι αυτό και μ' αρέσουν πολύ οι μαυροπίνακες. Και το έχω ξαναπεί...

Περισσότερα...
22.12.2014

Christmastreestas 2014 III

Christmastreestas 2014 III

Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι απολαμβάνουμε τα σπίτια μας στολισμένα! Τι λέτε να δούμε παρέα και τα αποτελέσματα της 3ης αποστολής των Christmastreestas. 

Περισσότερα...
31.03.2013

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

Αποχαιρετάμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης μουσικά με μια υπέροχη διασκευή!

Περισσότερα...
22.02.2013
Φρέσκες ...μπομπονιέρες

Μικρές πολύχρωμες ανθοδέσμες! Δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα για τις μπομπονιέρες του γάμου σας;

Περισσότερα...
05.03.2013

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

ή αλλιώς Μπατόν Σαλέ σε στρόγγυλη εκδοχή. Δεν μπορείς με τίποτα να φας μόνο ένα!

Περισσότερα...
15.02.2017

John Verdon: Η λίμνη των λύκων & Νέος διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

John Verdon: Η λίμνη των λύκων & Νέος διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου συνετέλεσε ώστε να σταματήσω την όποια ασχολία και να αφοσιωθώ στο διάβασμα.

Περισσότερα...
01.05.2013
Today's tip - Καλό μήνα!!!

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή μας Πρωτομαγιά, όποτε κι αν τελικά τη γιορτάζουμε...

Περισσότερα...
15.02.2013
Έκθεση για τη Θεσσαλονίκη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για τη Θεσσαλονίκη και την αρχιτεκτονική της ξεκινά σήμερα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 14 Απριλίου 2013. Θα τη βάλουμε στο πρόγραμμα του διμήνου; Πριν ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις στη Χαλκιδική...

Περισσότερα...
28.12.2013
Lynn Anderson - Rose Garden

Ένα από τα τραγούδια που αγαπώ να ακούω... "Rose Garden" από τη Lynn Anderson.

Περισσότερα...
28.11.2012
Αλλάξτε τους τοίχους σας

Και μια που από χθες μιλάμε για αλλαγές στους τοίχους του σπιτιού, βλέπουμε πως κορνίζες με διαφορετικό μέγεθος, πάχος και στιλ μπορούν να συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους και να δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη σύνθεση στον τοίχο, η οποία δίνει στιλ και προσωπικότητα σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Περισσότερα...
16.05.2013
Florence and The Machine - Over The Love

Με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα της ταινίας του Baz Luhrmann με τίτλο "The Great Gatsby" στη χώρα μας ας ακούσουμε παρέα ένα ακόμη κομμάτι από το soundtrack που τη συνοδεύει μουσικά. Μετά το "Young and Beautiful" της Lana Del Rey, σήμερα σας προτείνουμε το "Over the love" από την Florence Welch και την παρέα της.

Περισσότερα...
21.03.2013
Καιρός για σακάκι

Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα "τι να φορέσω" αναπάντητα ερωτήματα δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Πολλές φορές και οι άντρες αναρωτιούνται τι να φορέσουν, πώς να βγουν έξω, τι ρούχα και τι χρώματα να συνδυάσουν. Επιπλέον, αν κρίνουμε και από το ενδιαφέρον που δείχνετε για τις προηγούμενες αναρτήσεις μας που αφορούν προτάσεις για ανδρικές εμφανίσεις, τότε μάλλον σας απασχολεί το θέμα. 

Περισσότερα...
14.12.2014

Christmastreestas 2014 II

Christmastreestas 2014 II

Tο κίνημα των Christmastreestas ολοκλήρωσε και φέτος την αποστολή του! Και ενώ μετράμε 10 μέρες για τα Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να δούμε παρέα το δεύτερο δέντρο που στολίσαμε. Είστε έτοιμοι;

Περισσότερα...
10.06.2013

Madame Shou Shou

Madame Shou Shou

Εσείς μαγιό πήρατε φέτος; 

Περισσότερα...
21.12.2012

Monsieur Minimal feat. Marietta Fafouti - Party

Monsieur Minimal feat. Marietta Fafouti - Party

Σχεδόν πέρασε και η 21η του Δεκέμβρη, το τέλος του κόσμου δεν ήρθε ;-), οπότε μπορούμε πια να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα από τα καινούρια τραγούδια του Monsieur Minimal. Το Party είναι μια συνεργασία με τη Μαριέττα Φαφούτη και είναι ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισε άμεσα.

Περισσότερα...
28.03.2016
Woodkid - Iron

Ένα πολύ ωραίο κομμάτι με ένα εντυπωσιακό video clip θα μας βοηθήσει να συνέλθουμε από το τριήμερο που πέρασε και να ξαναμπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας.

Περισσότερα...
23.01.2013

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Θυμάστε τις προτάσεις μας για την εναλλακτική χρήση των κρεμαστρών στους τοίχους είτε με αφίσες, εικόνες και σκίτσα είτε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς;

Περισσότερα...