Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τα 2α γενέθλια του Φίλιππου

Και αισίως ο Φίλιππος έγινε 2 ετών! Πώς έγινε αυτό; Πότε έγινε; Πότε γεννήθηκε, πότε μεγάλωσε... Σαν τώρα θυμάμαι εκείνες τις πρώτες μέρες που τον είχαμε σπίτι και νομίζαμε πως ήταν οι μεγαλύτερες μέρες της ζωής μας. Μάλλον γιατί κρατούσαν σχεδόν 24 ώρες (χωρίς ύπνο).

Και τώρα έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα από τα δεύτερα γενέθλιά του και είμαστε μια εβδομάδα πιο κοντά στον ερχομό της μικρής πριγκίπισσας.

Όσο έχουμε ακόμα λίγη ησυχία, ελπίζω να βρίσκω χρόνο για μερικές αναρτήσεις. Μια από αυτές είναι φυσικά το πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου, το οποίο προετοίμασα με πολλή χαρά, αργά το βράδι τις περισσότερες μέρες με ένα μάτι ανοιχτό, ένα μάτι κλειστό. Παρόλο αυτό, όλα πήγαν πολύ καλά, με αποτέλεσμα η χαρά μου να είναι πλέον ακόμα μεγαλύτερη!

Ας ξεκινήσω με τη χειροποίητη γιρλάντα μας, γιατί από αυτήν ξεκίνησα και τις ετοιμασίες. Δε θέλαμε συγκεκριμένο θέμα στο πάρτι, μια που ακόμα δεν έχει αγαπημένο ήρωα. Μας αρέσουν τα χρώματα και γι' αυτό η γιρλάντα στηρίχθηκε σε μια αγαπημένη τριχρωμία και κρεμάστηκε με παραμανούλες στις κουρτίνες του χώρου που έγινε το πάρτι.

birthday party 7

Συνεχίζω με τα δωράκια, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο θέμα στο οποίο καταλήξαμε όταν σχεδιάζαμε το πάρτι. Τα δωράκια μας ήταν μικρά καμβαδάκια για να ζωγραφίσουν οι μελλοντικοίι καλλιτέχνες. Και χαίρομαι γιατί πήρα feedback ότι πολλά από τα καμβαδάκια ζωγραφίστηκαν αμέσως μετά το πάρτι. 

Καμβαδάκια με πριγκιπισσούλες και πειρατές και άλλα με ελέφαντες και λιοντάρια, από αυτά που έχουν τα βασικά χρώματα στο πίσω μέρος τους, καθώς και μικρά σακουλάκια με μπαλόνια και λιχουδιά, συσκευάστηκαν όλα μαζί σε μια πιο μεγάλη χαρτοσακούλα με σπάγκο και γαλάζια κορδέλα. Αποτέλεσαν μέρος της διακόσμησης στο πάρτι και (ευτυχώς που το θυμήθηκα) μοιράστηκαν στους μικρούς καλεσμένους όταν έφευγαν από το πάρτι.

birthday party

birthday party 0582

Το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας του πάρτι, που είχε επιλεγεί εξαρχής αλλά οριστικοποιήθηκε μετά τα δωράκια ήταν ο χώρος. Το φουαγιέ ενός ξενοδοχείου της περιοχής μας έδωσε την άνεση που θέλαμε για να μην είμαστε στριμωγμένοι αλλά παράλληλα να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, χαλαρά και όμορφα, να έχουμε άπλετο φυσικό φως (καθώς το πάρτι έγινε στις 11:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής) και υπέροχη θέα.

birthday party 10

birthday party 12

birthday party 14

Στα συν του χώρου φυσικά ήταν ο εξαιρετικός αλμυρός μπουφές με νόστιμη πίτσα, κροκέτες τυριού, κεφτεδάκια, φρέσκιες τηγανιτές πατάτες, τυροπιτάκια, καφέδες και χυμούς, η καθαριότητα και η άψογη φιλοξενία.

birthday party 15

birthday party 3013

birthday party 11

Βοήθησε βέβαια και η προνοητικότητά μας, να ετοιμάσουμε ένα τραπέζι δραστηριοτήτων για τα παιδιά, με πλαστελίνες, αυτοκινητάκια, κουζινικά, μαρκαδόρους, μπογιές, κηρομπογιές και εκτυπωμένα σχέδια (free printable) για να απασχοληθούν οι μικροί καλεσμένοι δημιουργικά. Το τραπέζι ή καλύτερα τα τραπέζια στήθηκαν στο κέντρο του χώρου πάνω σε χαλί για να μπορούν τα παιδιά να κάθονται στα ζεστά.

birthday party 8

Η επόμενη φωτογραφία τραβήχτηκε στο τέλος του πάρτι. Φαίνεται άλλωστε!

birthday party 3027 2

Για να επιστρέψουμε όμως στον μπουφέ, είχαμε ετοιμάσει και εμείς αρκετές λιχουδιές για τους γλυκατζήδες. Αν και το ξενοδοχείο προσέφερε και κέικ εκτός από τα αλμυρά εδέσματα, ήθελα και εγώ να προσφέρω το σοκολατένιο κέικ στους προσκεκλημένους μας. Αλλά εκτός από αυτό, ο μπουφές είχε και την περσινή μας μηλόπιτα (αφού αρέσει, τι να κάνουμε!), αστεράτα cupcakes με γλάσο λεμονιού, πολύχρωμα τρουφάκια, σοκολατάκια με καρύδα και το απίστευτο banoffee της Εύης! Για τα σοκολατάκια και το banoffee πρέπει να σας δώσω συνταγή, καθώς κέρδισαν πολύ καλές κριτικές!

birthday party 2

birthday party 6

birthday party 3

birthday party 13

birthday party 0464

Α! Είχε και ζαχαρωτά ο μπουφές που αν και προσωπικά δεν τα συμπαθώ καθόλου, είπα να τα τολμήσω περισσότερο για διακόσμηση και χρώμα. Είδα, ωστόσο, ότι κάποια παιδιά τα προτιμούν σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα εδέσματα.

birthday party 4

birthday party 5

Και βέβαια έστω και την τελευταία στιγμή, μαμά και νονά ετοίμασαν και καρτελάκια με το μενού.

birthday party 9

Καρτελάκια ευχαριστήρια τοποθετήθηκαν και στις αυτοσχέδιες θήκες για τις χαρτοπετσέτες, στα τραπέζια που καθόταν οι καλεσμένοι.

birthday party 0751

Και νομίζω ότι κάπως έτσι είχαμε όλα όσα ήταν απαραίτητα για το πρώτο οργανωμένο πάρτι μας, για να χαρεί ο Φίλιππος και τα άλλα παιδιά, να χαρεί και η μαμά που της αρέσει να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, να χαρεί και ο μπαμπάς που χάρηκαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας... Και δε σας είπα ότι ο μπαμπάς ήταν και dj! Τα παιδιά ζήτησαν Καμήλα και καμήλα τους βάλαμε. Χόρεψαν στο ρυθμό των Mazoo and the Zoo, χτύπησαν παλαμάκια κ.λπ. κ.λπ. και κάπως έτσι το πάρτι στέφθηκε (νομίζω και ελπίζω) με επιτυχία.

Για την τούρτα, επιλέξαμε μια απλή lila pause χωρίς ζαχαρόπαστα και πολλή σαντιγύ, μια που κανένας μας δεν την πολυτρώει και δε θέλαμε κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο. Ακόμα κι έτσι όμως εκτός από φρεσκότατη ήταν και πολύ εμφανίσιμη με τα μπαλόνια και τα αστέρια της.

birthday party 0678

Όλα καλά λοιπόν και... άντε και του χλόνου που λέει και ο Φίλιππος!

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
12.07.2013

Eξωτικά Ιωάννινα

Eξωτικά Ιωάννινα

Τι λέτε για μια βόλτα στα Εξωτικά Ιωάννινα;

Περισσότερα...
30.01.2017

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

H Artmania ξαναχτυπά το 2017 με νέα κατασκευή και χαρίζει δώρο σε ένα τυχερό κορίτσι! Αυτή τη φορά εμπνεύστηκε έναν κουμπαρά, ένα πραγματικό piggy box, τη Ροζίτσα Γουρουνίτσα που μπορεί να κάνει παρέα σε όποιο κοριτσάκι θελήσει να την αποκτήσει.

Η Ροζίτσα Γουρουνίτσα είναι ξύλινη, χειροποίητη 100% και έγινε με πολλή αγάπη, πού αλλού; Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Artmania.

Περισσότερα...
24.11.2014

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 1ο)

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 1ο)

Δειλά δειλά, μετά τα τζιντζερομπισκότα, ξεκίνησα τις πρώτες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για φέτος. Ίσως είναι λίγο νωρίς αλλά ήθελα να δω τι διαφορετικό μπορώ να κάνω, να ετοιμάσω καρτούλες και μικρά διακοσμητικά στο πνεύμα των γιορτών αξιοποιώντας κορδέλες, χριστουγεννιάτικα στοιχεία και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Περισσότερα...
26.11.2012

Sea Wolf - Priscilla

Sea Wolf - Priscilla

Το κομμάτι που ξεχωρίσαμε από το νέο cd της μπάντας από την Καλιφόρνια, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012 με τίτλο Old World Romance.

Περισσότερα...
21.01.2013

Ειρήνη Σκυλακάκη - Wrong Direction

Ειρήνη Σκυλακάκη - Wrong Direction

Όπως είπαμε νωρίτερα για να είμαστε δημιουργικοί θα πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε τα λάθη. Άλλωστε μερικές φορές οι λάθος κατευθύνσεις είναι αυτές που μας οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό συνέβη και στην Ειρήνη Σκυλακάκη..

Περισσότερα...
16.10.2012
Το Μεγάλο Μυστικό

Από Το Μυστικό (The Secret) της Rhonda Byrne

Το Μεγάλο Μυστικό της Ζωής είναι ο νόμος της έλξης.

Περισσότερα...
11.01.2013

Michael Bublé - Come Fly With Me

Michael Bublé - Come Fly With Me

Ξημέρωσε Παρασκευή! Σε αντίθεση λοιπόν με το χθεσινοβραδινό κάπως πιο μελαγχολικό κλείσιμο, σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας με ανεβασμένη διάθεση! Ανοίγουμε τα "φτερά" μας και "πετάμε" ακολουθώντας την προτροπή του Michael Bublé..

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...
27.12.2012

Μια μικρή απόδραση

Μια μικρή απόδραση

Σας δώσαμε ήδη αρκετές ιδέες για δώρα που μπορείτε να ετοιμάσετε εσείς ή να προμηθευτείτε από τα εμπορικά καταστήματα και να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους. Σας θυμίζουμε επίσης ότι σημασία έχει και η εμφάνιση του δώρου, οπότε αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση μπορείτε να ετοιμάσετε και πρωτότυπες συσκευασίες, όπως αυτή που επίσης σας προτείναμε με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Περισσότερα...
24.01.2014

Δύο κανόνες ψυχολογίας για να γίνουμε καλύτεροι στο σκάκι και … στη ζωή

Δύο κανόνες ψυχολογίας για να γίνουμε καλύτεροι στο σκάκι και … στη ζωή

Το σκάκι μοιάζει με τη ζωή... και η ζωή μοιάζει με το σκάκι. 

Δυο απλοί ψυχολογικοί κανόνες που ισχύουν στο σκάκι, μπορούν να μας δείξουν πώς να γίνουμε καλύτεροι όχι μόνο στο παιχνίδι αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.

Περισσότερα...
29.12.2012

Τα μεγάλα παιδιά όμορφα φτιάχνουν...

Τα μεγάλα παιδιά όμορφα φτιάχνουν...

και περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Περισσότερα...
24.01.2013
Don't worry - Be happy

Είναι μια μεγάλη αλήθεια!

Περισσότερα...
30.01.2013

Μαρίζα Ρίζου - Γλυκό Πρωί

Μαρίζα Ρίζου - Γλυκό Πρωί

Ο πιο γλυκός τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας..

Περισσότερα...
25.11.2012

Mε Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Mε Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Τα Χριστούγεννα μ' αρέσουν πάρα πολύ! Είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Κάθε χρόνο τα περιμένω πως και πως και συνήθως στολίζω σχετικά νωρίς οοόλο το σπίτι. Πέρυσι βέβαια το παράκανα λίγο...

Περισσότερα...
10.08.2013
Ένα μπουκέτο αγριολούλουδα

Σάββατο σήμερα! Αγαπημένη μέρα ειδικά όταν βρισκόμαστε σχεδόν στην καρδιά του Αυγούστου! Πιο αγαπημένη για όσους βρίσκονται σε διακοπές αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς που είμαστε στο σπιτάκι μας...

Περισσότερα...
18.10.2012

Bob Marley - Don't worry be Happy

Bob Marley - Don't worry be Happy

Υπέροχο για την έναρξη της ημέρας μας!

Εξάλλου αν λάβουμε υπόψη και το Νόμο της Έλξης όσο ανησυχούμε και σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο έλκουμε και άλλες αρνητικές σκέψεις!

Περισσότερα...
20.01.2013
Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο

Το δικό μας σαββατοκύριακο είχε λίγο από όλα. Μαγείρεμα, φίλοι στο σπίτι, μια σύντομη βόλτα στην αγορά, μια μικρή εκδρομή... Το μόνο κακό είναι ότι πέρασε γρήγορα!

Περισσότερα...
03.09.2013

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω

Όπου και να γυρίσω, όπου και να κοιτάξω βλέπω νέα πράγματα που μου θυμίζουν τα παλιά. Με περιβάλλουν αντικείμενα βγαλμένα από εποχές παλιότερες αλλά με μια πινελιά του σύγχρονου και του μοντέρνου. 

Ρετρό ή ξαναζεσταμένο φαγητό;

Έλλειψη δημιουργικότητας ή εμμονή σε παλιές επιτυχημένες φόρμες;

Κόλπα του Marketing ή ρομαντισμός;

Περισσότερα...
06.08.2013

Τα αγαπημένα μου cookies

Τα αγαπημένα μου cookies

Τα cookies που έχω κολλήσει μαζί τους από την πρώτη φορά που τα δοκίμασα, που ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα, που τα κομματάκια ρευστής σοκολάτας μέσα τους δίνουν μια αίσθηση μοναδική...

Περισσότερα...
06.12.2012
Let the sunshine in

Mπορεί αυτές τις μέρες ο καιρός να μας τα χάλασε λιγάκι και να μην έχουμε δει τον ήλιο να λάμπει, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι παροδικό, μια και η χώρα μας έχει 300 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Οπότε η επανεμφάνιση του είναι απλά θέμα ημερών! Μέχρι τότε..

Περισσότερα...
01.06.2017

Θυσία - Οι δρόμοι της Καταιγίδας #1

Θυσία - Οι δρόμοι της Καταιγίδας #1

Η Θυσία είναι το το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που πραναγγέλλει η συγγραφέας Άννα Γαλανού και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Μας μεταφέρει στη μεταβυζαντινή εποχή, όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν απέραντη και η Κρήτη υπό τον ζυγό των Ενετών. Μια μυθοπλασία που κινείται σε ιστορικό πλαίσιο, προσφέρει μοναδική ατμόσφαιρα εποχής και εξυμνεί από τη μια πλευρά τον έρωτα που μετατρέπεται σε απέραντη "θυσιαστική" αγάπη και από την άλλη περιγράφει την ατμόσφαιρα της χρονικής περιόδου 1550-1570 με περιγραφές που σε κρατούν σε υπερδιέγερση και αγωνία για την εξέλιξη των γεγονότων και της υπόθεσης. 

Περισσότερα...
03.02.2013

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Μια εβδομάδα πριν η καλή και πολυτάλαντη φίλη μας, που είναι πια μόνιμη ανταποκρίτρια του maresei, με αφορμή τα γενέθλιά της οργάνωσε μια μικρή γιορτή στο σπίτι της, ετοίμασε πολλά νόστιμα εδέσματα για τους φίλους της (δηλαδή για μας) και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της και τις συνταγές της. Ας της ευχηθούμε για ακόμη μια φορά Χρόνια Πολλά και ας διαβάσουμε όσα μας έγραψε...

Περισσότερα...
04.10.2013
Milan Fashion Week SS 2014

Τι λέτε για μια στιλιστική βόλτα στους δρόμους του Μιλάνο;

Περισσότερα...
28.11.2014

Christmastreestas 2014

Christmastreestas 2014

Το κίνημα των Christmastreestas ξαναχτυπά και σημάνει την έναρξη των "Christmastreestas Days 2014" by maresei.gr!

To πρώτο δέντρο της παρέας στολίστηκε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο ακολουθεί δυναμική συνέχεια...

Περισσότερα...