Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Christmastreestas 2014 III

    Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι απολαμβάνουμε τα σπίτια μας στολισμένα! Τι λέτε να δούμε παρέα και τα αποτελέσματα της 3ης αποστολής των Christmastreestas. 

    Περισσότερα...
    Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
    bookquote
    Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
    1. Κατηγορίες
    2. Ετικέτες
    3. Δημοφιλή
    Ένα κέικ μα τι κέικ;
    Monday
    Κέικ χωρίς ζάχαρη
    Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
    Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
    Πατατούλες... σαν τηγανιτές
    Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
    Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

    Ημερολόγιο άρθρων

    « Δεκέμβριος 2014 »
    Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    01.04.2015
    Καλωσήρθες Απρίλη

    Αγαπημένε μου Απρίλη,

    Περισσότερα...
    28.06.2013
    Μια βόλτα με το ποδήλατο;

    Και επειδή είπαμε ότι κάποιοι και κάποιες θα μείνουμε στην πόλη το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι αρκετά δροσερός και η πόλη σίγουρα πιο άδεια από τις καθημερινές, τι θα λέγατε να κάνουμε μια ποδηλατοβόλτα;

    Περισσότερα...
    01.03.2013
    Στο πέρασμα του χρόνου

    Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί. Έχουμε περπατήσει στους βασικούς της δρόμους, έχουμε διασχίσει τις πλατείες με τις καφετέριες και τις ταβέρνες, όπως την Πλατεία Άθωνος, την Πλατεία Ναυαρίνου, την Πλατεία Αριστοτέλους... Αλλά οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στον επικείμενο καφέ ή το φαγητό.

    Περισσότερα...
    09.12.2013

    Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Φωτιστικό

    Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Φωτιστικό

    Αν εν όψει των εορτών δε θέλετε να στολίσετε δέντρο ή έστω μόνο δέντρο, μια καλή ιδέα είναι να στολίσετε ένα άλλο κεντρικό σημείο του σαλονιού σας, όπως το φωτιστικό σας.

    Ιδιαίτερα, αν διαθέτετε ένα φωτιστικό σιδερένιο ή γενικότερα μεταλλικό σε vintage ή country εκδοχή, σας έχουμε μια εξαιρετική πρόταση.

    Περισσότερα...
    07.05.2013
    Αγόρια εν δράσει...

    Μαύρο χαρτόνι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες που σχηματίζουν το επιθυμητό μονόγραμμα, διορθωτικό ή άσπρη μπογιά και λεπτό πινέλο για τη διαχωριστική γραμμή - εδώ μπορεί να χρειαστεί η βοήθειά σας- κόλλα και αυτοκινητάκια και έτοιμη η επιτοίχια διακοσμητική πίστα. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο κεφαλάρι για το κρεβάτι του παιδιού σας ή πιο κατάλληλο διακοσμητικό για ένα αγορίστικο δωμάτιο;

    Περισσότερα...
    30.08.2013
    Η τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου

    Τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου. Είναι τόσο δύσκολο να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και να πούμε καλό φθινόπωρο. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να χαρούμε για ένα διάστημα ακόμα τις καλές θερμοκρασίες και να μπούμε σταδιακά σε φθινοπωρινή διάθεση.

    Περισσότερα...
    30.03.2013

    Μισιρλού έκπληξη

    Μισιρλού έκπληξη

    ή αλλιώς Misirlu Shake στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά! 

    Περισσότερα...
    22.11.2012
    Μεσημεριανό, βραδινό, σαντουιτσάκι να 'ναι κι όποτε να 'ναι

    Βάλτε φαντασία και κάντε τα πιο νόστιμα σάντουιτς!

    Περισσότερα...
    20.12.2014

    Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

    Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

    Την Ξανθίππη τη γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες. Ήταν η νικήτρια του ενός εκ των δύο αντιτύπων του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" και κουβέντα στην κουβέντα μάθαμε μερικά πράγματα γι αυτή ;)

    Απ' ότι φαίνεται δεν της αρέσει μόνο να πλέκει... Της αρέσει να δημιουργεί γενικώς. Μια ένδειξη της δημιουργικότητάς της είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε μόνη της και τα χάρισε στους φίλους της. Φωτογραφίες από αυτά τα στολίδια μας έδειξε, μας άρεσαν και με την άδειά της πάντα, τις μοιραζόμαστε μαζί σας για να πάρετε ιδέες για μικρά χειροποίητα δωράκια Χριστουγέννων.

    Περισσότερα...
    07.01.2015

    Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

    Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

    Όλο έλεγα πως θα φτιάξω σπιτικά burgers, αληθινά σπιτικά burgers και όλο έμενα στα λόγια... Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα... Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και ο καιρός περνούσε. Και λόγο στον λόγο, τα κατάφερα.

    Πριν λίγες μέρες ετοίμασα σπιτικά burgers και ήταν υπέροχα! Εξαιρετικά! Και αυτό ήταν καλό! Τουλάχιστον άξιζε η αναμονή! Ήταν τόσο πετυχημένα που φάγαμε πάρα πολύ. Ακόμα και η φίλη μου η λουίζα δυσκολεύτηκε να ανακουφίσει τα στομάχια μας. Και αυτό ήταν κακό.

    Η λύση είναι μία: Να τρώμε πιο συχνά για να μη μας φαίνονται τόσο λαχταριστά.

    Περισσότερα...
    09.04.2014

    Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

    Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

    Ένα απ' τα πολλά ξακουστά γεφύρια των Γρεβενών, μικρό μεν αλλά πανέμορφο και ξεχωριστής νοοτροπίας όσον αφορά στα υλικά κατασκευής του, είναι το πέτρινο γεφύρι της Αλατόπετρας ή Προσβόρου ή Γκαβού.

    Περισσότερα...
    02.04.2014

    Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

    Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

    Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα και πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Αναζητήστε τις.

    Περισσότερα...
    18.11.2014

    Φ for Φαντασία στην κουζίνα

    Φ for Φαντασία στην κουζίνα

    Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ευχαριστιέμαι να μπαίνω στην κουζίνα και να φτιάχνω πράγματα... Γλυκά, αλμυρά., ό,τι μου αρέσει να τρώω. Αυτός είναι και μόνος μου περιορισμός. Θέλω (και συνηθίζω) να φτιάχνω ό,τι μου αρέσει να τρώω. Κάποιος παραπονιέται γι αυτό :(

    Ειδικά όταν πρόκειται να υποδεχτώ φίλους και συγγενείς, ανθρώπους δικούς μου που δε με ενδιαφέρει να μείνω στους τύπους, θέλω να τους ευχαριστήσω, να τους χαρώ και να με χαρούν. Τότε έχω κάθε λόγο να μπω στην κουζίνα και να ετοιμάσω ό,τι κατεβάζει ο νους μου. Αυτό βέβαια εκτός από δημιουργικό είναι και κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν πετυχαίνουν πάντα τα πειράματα! 

    Περισσότερα...
    02.10.2013
    Κηροπήγιο σε φθινοπωρινή εκδοχή

    Όσο φθινοπωριάζει τόσο περισσότερες βραδιές θα περνάμε πλέον στο σπίτι υπό το φως των κεριών, βλέποντας ταινίες, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική και τσιμπολογώντας αγαπημένες λιχουδιές.

    Περισσότερα...
    03.05.2013

    Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

    Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

    Τη σχέση μας με τα λουκούμια την έχετε καταλάβει.. Η ιστορία τους μας συγκινεί και μπορείτε να τη διαβάσετε εν συντομία εδώ.. Μας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια του ελληνικού καφέ και μας ταξιδεύουν στην Ανατολή...

    Περισσότερα...
    03.12.2012
    Όσα φέρνει η... εποχή

    Μπανάνες, μήλα, ρόδια, μανταρίνια, κάστανα... δίνουν χρώμα στην κουζίνα και πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας!

    25.11.2012
    Κυριακή απόγευμα...

    Όπως ήδη σας είπαμε η απαραίτητη συντροφιά για τις βροχερές μέρες είναι μια κούπα τσάι και ένα καλό βιβλίο, ιδιαίτερα όταν είναι απόγευμα Κυριακής και χρειαζόμαστε λίγη χαλάρωση πριν αρχίσουν οι απαιτήσεις της νέας εβδομάδας.

    Περισσότερα...
    27.05.2014
    Lana Del Rey - Shades Of Cool

    Ολοκαίνουριο κομμάτι από τη μοναδική Lana Del Rey!

    Περισσότερα...
    02.03.2013
    Josh Kumra  ft. K Koke - Helicopters and Planes

    To κομμάτι που μου έχει κάνει εντύπωση την τελευταία εβδομάδα!

    Περισσότερα...
    23.09.2012

    Βογατσικού και Προξένου γωνία

    Βογατσικού και Προξένου γωνία

    Πολλές φορές έχω περάσει από αυτή τη γωνία, αλλά πρόσφατα θυμάμαι να παρατήρησα αυτό το κτίριο που δίνει χρώμα στη γειτονιά και σε ταξιδεύει κάποιες δεκαετίες πίσω.

    Περισσότερα...
    18.12.2012

    Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

    Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

    Τραγουδάκι σήμερα βάλαμε; Δε βάλαμε! Οπότε ας κλείσουμε μουσικά την ημέρα μας με τον Μichael Kiwanuka να μας ζητάει να του πούμε μια ιστορία..

    Περισσότερα...
    22.06.2014

    Αθλητικό απόγευμα με τους Δρομείς Υγείας Γρεβενών

    Αθλητικό απόγευμα με τους Δρομείς Υγείας Γρεβενών

    Ένα καταπληκτικό αθλητικό απόγευμα στο πανέμορφο Καστράκι Γρεβενών, χθες 21 Ιουνίου 2014, "ταρακούνησε" θετικά μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τον αθλητισμό και τη φύση. Ο και με τη "βούλα" πλέον σύλλογος "Δρομείς Υγείας Γρεβενών" διοργάνωσε αθλητικές εκδηλώσεις ανωμάλου δρόμου στο χώρο του πανέμορφου δάσους, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

    Περισσότερα...
    27.11.2012

    Nouvelle Vague - Dance with me

    Nouvelle Vague - Dance with me

    Τι ωραία μελωδία!

    "..Won't you dance with me
    In my world of fantasy
    Won't you dance with me
    Ritual fertility.."