Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Μια στάση στο Μαλιακό;

Ταξιδεύεις στην ΠΑΘΕ και έφτασες κοντά στη Στυλίδα; Νιώθεις λίγο κουρασμένος και θέλεις ένα καφεδάκι να ξεκουραστείς και να συνεχίσεις το ταξίδι σου; Έχεις χρόνο στη διάθεσή σου και για μπάνιο;

Κάνε μια στάση στην παραλία των Ραχών λίγο πριν ή λίγο μετά τη Στυλίδα και δε θα χάσεις. Κατεβαίνοντας στην παραλία στην περιοχή της Σκάλας, βρίσκεσαι απέναντι ακριβώς απ' τα Καμένα Βούρλα και βρίσκεις ό,τι αγαπάει η ψυχή σου. Η παραλία των Ραχών, της Κουβέλας του Αχλαδιού και γιατί όχι, του Καραβόμυλου είναι "δική σου".

DSCN5427

DSCN5438

DSCN5440

DSCN5444

Μπορείς να κάνεις το μπάνιο ή τις βόλτες σου, να ετοιμάσεις τα καλάμια και να ψαρέψεις, να κάνεις surfing και κάθε άλλο θαλάσσιο άθλημα που θέλει τον άνεμο σύμμαχό του - το μόνιμο αεράκι που φυσάει στο Μαλιακό κόλπο βοηθάει σ' αυτό - να κάνεις κρουαζιέρα με τα ιστιοπλοϊκά που περιμένουν δεμένα και σε πάνε μέχρι και Σποράδες... Επιλογές υπάρχουν! Καφέ πίνεις κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα αλλά και για τους πεινασμένους, οι ταβέρνες έχουν απ' όλα, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

DSCN5338

DSCN5437

Έτσι και σουρουπώσει απόλαυσε τη δύση του ηλίου, ενώ καθώς πέφτει η νύχτα, τόσο η παραλία όσο και "οι απέναντι" σε κάνουν ρομαντικό.

DSCN5350

DSCN5360

Αν λοιπόν σου άρεσαν αυτά που βλέπεις και περνάς συχνά απ' τα μέρη αυτά, ξεκουράζεσαι και συνεχίζεις με άλλη διάθεση το ταξίδι σου, ενώ για τα επόμενα ταξίδια η περιοχή περνά στις "υποχρεωτικές" στάσεις.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
23.03.2013

Gloria Jones - Tainted Love

Gloria Jones - Tainted Love

Παρ' ότι δεν μας αρέσουν οι "μολυσμένες αγάπες", το συγκέκριμένο κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα "κλασικά και αγαπημένα" και πάντα καταφέρνει μας παρασύρει στο ρυθμό του!

Περισσότερα...
21.03.2014

To instagram του maresei.gr

To instagram του maresei.gr

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το maresei.gr απέκτησε οντότητα και στο instagram!

Aκολουθήστε μας στο http://instagram.com/maresei και πείτε μας ποιες φωτογραφίες ξεχωρίζετε.

Περισσότερα...
08.02.2013

AΒΒΑ - Dancing Queen

AΒΒΑ - Dancing Queen

Παρασκευή βράδυ και έχουμε διάθεση για χορό! Εσείς;

Περισσότερα...
04.06.2014

Δρόμοι Μανιταριού 2014 στη Λάβδα Γρεβενών

Δρόμοι Μανιταριού 2014 στη Λάβδα Γρεβενών

Εδώ και λίγα χρόνια στη χώρα μας υπάρχει ένα μουσείο διαφορετικό απ' τ' άλλα. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη φύση και σε είδη που μας προσφέρει απλόχερα, ένα μουσείο μανιταριών! Και πού αλλού θα μπορούσε να βρίσκεται αυτό το μουσείο, πέρα από την ευρύτερη περιοχή της Πόλης των Μανιταριών;

Στα ορεινά των Γρεβενών, λοιπόν, στο καταπράσινο χωριό που ακούει στο όνομα Λάβδα, τον Νοέμβριο του 2011 ιδρύθηκε Μουσείο Μανιταριών. Έκτοτε κάθε χρόνο, αρχές καλοκαιριού, διοργανώνονται εκδηλώσεις με θέμα τα Μανιτάρια. Φέτος οι "Δρόμοι του Μανιταριού" πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 30-31/5 και 1/6 και οδήγησαν στη Λάβδα μανιτραφόφιλους και εν γένει φυσιολάτρες.

Περισσότερα...
09.02.2015

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Μπορεί η πολλή αγκαλιά να κάνει ένα παιδί να κολλήσει πάνω σου; Μπορεί η συνεχής αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά να το κάνουν να ντρέπεται και να μη θέλει να πάει σε άλλα άτομα; Μπορεί να το κάνουν να μην προσπαθεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να διεκδικήσει κάτι που θέλει να πάρει; Ισχύει η άποψη των παλιότερων μανάδων, και νυν γιαγάδων, που έλεγαν ότι η πολλή αγκαλιά κάνει τα παιδιά κακομαθημένα; Και τι γίνεται με τα χέρια σου που όλη μέρα πονάνε, τη μέση σου που δεν αντέχει πια, τη στοίβα με τα ρούχα που περιμένουν ασιδέρωτα για μέρες, τα πιάτα στο νεροχύτη ή τα σκορπισμένα παιχνίδια στο πάτωμα;

Περισσότερα...
07.10.2015

Η στρόγγυλη τραπεζαρία που θα 'θελα να έχω

Η στρόγγυλη τραπεζαρία που θα 'θελα να έχω

Αυτό που εύκολα θα άλλαζα στο σπίτι μου είναι η τραπεζαρία. Δεν είναι πως δε μ' αρέσει η υπάρχουσα. Μ' αρέσει! Και μάλιστα πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και με τον χώρο. Ίσως γι αυτό θα την άλλαζα. Για να μην ταιριάζει τόσο. Για να είναι κάτι διαφορετικό!

Και αν την άλλαζα πιθανότατα αυτή τη φορά να επέλεγα στρόγγυλο τραπέζι. Γιατί όσο τις βλέπω τόσο πιο πολύ μ' αρέσουν οι στρόγγυλες τραπεζαρίες! Οι ροτόντες!

Περισσότερα...
06.12.2014

Μπορεί ένα τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση;

Μπορεί ένα τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση;

Φτάνουν άραγε έξι λεπτά για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα σε φάσεις που νιώθουμε πεσμένοι και η θετική διάθεση μας έχει εγκαταλείψει; Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ComRes και του BBC local radio φτάνουν, ειδικά αν ακούσουμε ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Περισσότερα...
23.09.2015

Σπίτι να χαζεύεις, ιδέες να αντιγράψεις

Σπίτι να χαζεύεις, ιδέες να αντιγράψεις

...πες μου όμως, πώς τακτοποιεί κανείς τον ψυχικό του κόσμο, πώς τα καταφέρνει να ισορροπεί μέσα στα χαρτάκια και τα προγράμματα όταν συναντά στο διάβα του σπίτια σαν αυτό;

Περισσότερα...
01.07.2014

Το wallpaper του Ιουλίου

Το wallpaper του Ιουλίου

Ο μήνας που κατεξοχήν ξεκινούν οι θερινές μας διακοπές είναι εδώ!

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον Ιούλιο με νέο wallpaper που εκφράζει την ταξιδιάρικη "διάθεση" μας και μας θυμίζει τις διακοπές μας το περασμένο καλοκαίρι στην Άνδρο.

Περισσότερα...
07.01.2013

Nouvelle Vague - Just can't get enough

Nouvelle Vague - Just can't get enough

Οι γιορτές ποτέ δεν είναι αρκετές.. H πρώτη μέρα στη δουλειά πέρασε, αλλά η αίσθηση αυτή παραμένει! Aς τη ντύσουμε λοιπόν μουσικά με τους Nouvelle Vague να μας τραγουδούν "Just can't get enough"..

Περισσότερα...
02.05.2013
Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά με χρωματιστές κλωστές

Το ρεπορτάζ σχετικά με το βασικό έθιμο της ημέρας συνεχίζεται! Μετά τα κατακόκκινα αυγά της κουμπάρας Κ., σειρά έχουν τα πολύχρωμα της μητέρας Μαρίας!

Περισσότερα...
13.09.2012

Αν όλα τα παιδιά της γης, του Γιάννη Ρίτσου

Αν όλα τα παιδιά της γης, του Γιάννη Ρίτσου

Αν όλα τα παιδιά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ' αγκάλιαζε θαρρώ.

Περισσότερα...
04.12.2014

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω"

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω"

Ο Διαγωνισμός "Μ' αρέσει να πλέκω" έληξε χθες και μετά από κλήρωση αναδείχθηκαν οι δύο τυχερές. 

Περισσότερα...
09.12.2013

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Φωτιστικό

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Φωτιστικό

Αν εν όψει των εορτών δε θέλετε να στολίσετε δέντρο ή έστω μόνο δέντρο, μια καλή ιδέα είναι να στολίσετε ένα άλλο κεντρικό σημείο του σαλονιού σας, όπως το φωτιστικό σας.

Ιδιαίτερα, αν διαθέτετε ένα φωτιστικό σιδερένιο ή γενικότερα μεταλλικό σε vintage ή country εκδοχή, σας έχουμε μια εξαιρετική πρόταση.

Περισσότερα...
22.05.2013
Τι να φορέσω σήμερα;

Μια εμφάνιση που αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά είναι η σημερινή μας στιλιστική πρόταση. Να λοιπόν τι μπορούμε να φορέσουμε για τις σημερινές μας βόλτες.

Περισσότερα...
04.03.2015

Φωτογραφίζοντας την Καβάλα

Φωτογραφίζοντας την Καβάλα

Καθαρά Δευτέρα πρωί και μετά τον ξέφρενο ρυθμό του ξανθιώτικου καρναβαλιού, εγκαταλείψαμε την υπέροχη Ξάνθη, όπου έβρεχε ασταμάτητα, με σκοπό να επιστρέψουμε στη βάση μας. Πώς όμως θα μπορούσαμε να περάσουμε έξω από την Καβάλα χωρίς έστω και μια σύντομη στάση;

Περισσότερα...
21.10.2012
Κατακόκκινα Τριαντάφυλλα

Και πώς να μη χαμογελάς πλατιά.. όταν βγαίνεις από το σπίτι σου και αντικρίζεις αυτή την εικόνα..

Περισσότερα...
26.04.2016

Ξυπνήστε!!! Μπήκε η Άνοιξη!!

Ξυπνήστε!!! Μπήκε η Άνοιξη!!

Και ξυπνάς ένα πρωί, όπως το προηγούμενο, αλλά όλα είναι αλλιώς. Ο ουρανός λάμπει, μια μυρωδιά φρέσκια και δροσερή έρχεται στη μύτη σου και σου προκαλεί χαμόγελο στα χείλη και καταλαβαίνεις ότι αυτό το πρωινό είναι που μπορείς να πιεις καφέ στην (απεριποίητη λόγω χειμώνα) βεράντα σου με κοντομάνικο.

Άνοιξη! Χρώμα, μυρωδιές, χαμόγελα, αισιοδοξία, κοντομάνικο, μπούκωμα και κυρίως λουλούδια και έρωτας είναι τα συστατικά της Άνοιξης! Αδιαμφισβήτητα έχει φτάσει και έχει μπει σε όλων το μυαλό. Ξελογιάστρα! Να μη δουλέψεις, να μη διαβάσεις, να μην κοιμηθείς. Να είσαι έξω μόνο. Να μυρίζεις αυτή τη νέα αρχή που σηματοδοτεί. Να γεύεσαι την αισιοδοξία και να κοιτάς τη θάλασσα σαν να είναι η πρώτη φορά.

Περισσότερα...
16.02.2014
77 Bombay Street - Oko Town

Ρυθμικό και αισιόδοξο!

Περισσότερα...
22.07.2014

Ειρήνη Σκυλακάκη - Clock

Ειρήνη Σκυλακάκη - Clock

Έχετε διάθεση για μια ωραία και φρέσκια μπαλάντα; 

Η συγκεκριμένη μουσική πρόταση ήρθε στο inbox μας από την πιστή φίλη του maresei.gr, Μαρία Λ., και στάθηκε η αφορμή για ένα ακόμη αυθόρμητο χαμόγελο μέσα στην ημέρα!

Περισσότερα...
24.05.2017

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία, ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία. Τίτλοι τρανοί! Γι' αυτό και όταν έπιασα Τα Κυνηγόσκυλα στα χέρια μου, είχα την αίσθηση πως θα είναι μια καλή συντροφιά στις μοναχικές στιγμές μου. Την αίσθηση αυτή βοήθησε και η περιγραφή στο οπισθόφυλλο. Ξεκινάει δυναμικά. Σου μεταδίδει την ένταση, τη δράση, την αγωνία.

Περισσότερα...
04.07.2013

Παράλια Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

Παράλια Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

Λάρισα δε σημαίνει μόνο κάμπος. Σημαίνει και καταπληκτικές παραλίες, υπέροχα βουνά και λαγκάδια. Μεγάλο τμήμα του Ολύμπου, ο Κίσσαβος και το Μαυροβούνι είναι βουνά της Λάρισας. Όμως μια που οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ας "κολυμπήσουμε" στις όμορφες παραλίες.

Περισσότερα...
21.10.2012
Τι να φορέσω σήμερα;
Κάθε μέρα η ίδια σκέψη! Είτε από το βράδυ είτε πρωί πρωί το ερώτημα "Τι να φορέσω;" επαναλαμβάνεται!
Περισσότερα...
12.02.2015
Guts - Man Funk (feat. Leron Thomas)

Μέρα που είναι, ας ακούσουμε ένα κομμάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση, όσο ετοιμαζόμαστε για την καθιερωμένη Τσικνο-έξοδο.

Περισσότερα...