Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εξόρμηση στα ορεινά των Τρικάλων

Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη εποχή για εκδρομές και ταξίδια. Και μπορεί να μας τα χαλάει που και που ο καιρός, αλλά εμείς μόλις δούμε ήλιο και καλές για την εποχή θερμοκρασίες, δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και βουρ.. για περιπλανήσεις σε βουνά και σε λαγκάδια. Αυτή το φορά "πεταχτήκαμε" στα ορεινά των Τρικάλων, που εκτός από μανιταροεξορμήσεις προσφέρονται για επισκέψεις σε γεφύρια και όμορφα χωριά.

Κατευθυνθήκαμε, λοιπόν, προς την περιοχή της Πύλης και ψηλότερα με στόχο να επισκεφτούμε δύο πανέμορφα πέτρινα γεφύρια. Το πρώτο είναι το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας ή αλλιώς του Αγίου Βησσαρίωνα. Σε ένα θαυμάσιο χώρο όπου τα τεράστια πλατάνια και τα νερά που κατεβαίνουν από τις κορυφές του Κόζιακα κυριαρχούν, στέκεσαι και θαυμάζεις το περήφανο πέτρινο γεφύρι και την γύρω περιοχή.

DSCN6928

DSCN6926

DSCN6923

Μα πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει η φύση! Ώρες ώρες νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα παραμύθι!

DSCN6915

DSCN6933

Λίγο πιο ψηλά, ακολουθώντας το δρόμο προς Άρτα, παρεκκλίνεις στα εφτά περίπου χιλιόμετρα αριστερά και σε λίγο φτάνεις σε ένα άλλο μικρό, τοξωτό πανέμορφο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαριάς, που μαζί με τον μεγάλο αλλά και τον μικρό καταρράκτη, σχηματίζουν μια καταπληκτική και... θορυβώδη εικόνα που σου μένει αξέχαστη. Θαρρείς πως την "πλάτη" του γεφυριού σκεπάζει μια υδάτινη κουρτίνα.

DSCN6943

DSCN6946

DSCN6954

Και μετά τι; Ο ορεινός όγκος του Κόζιακα με τα πανέμορφα δάση και τα χιόνια που ακόμη "ντύνουν" τις κορυφές του, σε τραβούν προς τα πάνω για να απολαύσεις το τοπίο έστω και από μακριά. Στην Ελάτη, το Νεραϊδοχώρι, το Περτούλι και στα άλλα χωριά της περιοχής οι ομορφιές και οι... ψησταριές σε περιμένουν. Κάνεις τη βόλτα στα γρήγορα γιατί σε περιμένουν και άλλα γεφύρια.

DSCN6891

Το γεφύρι στη Σαρακίνα, ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα είναι ένα απ' αυτά. Πολύ μεγάλο, γεφυρώνει τον Πηνειό ποταμό στην περιοχή. Δείχνει ότι έγιναν πολλές παρεμβάσεις αλλά η περηφάνια του παραμένει.

DSCN6987

DSCN6981

Να και το μικρούλι αλλά όμορφα συντηρημένο πέτρινο γεφύρι του Ψύρρα στην περιοχή της Ασπροκκλησιάς Καλαμπάκας, στέκεται και αυτό καμαρωτό, θυμίζοντας άλλες εποχές και μας κρατάει ζεστούς για επόμενες πιο χορταστικές ορεινές περιπλανήσεις.

DSCN6998

DSCN6990

DSCN6995

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
28.05.2013
Morcheeba - Rome Wasn't Built In A Day

Ένα παλαιότερο μα πάντα αγαπημένο κομμάτι από τους Morcheeba..

Περισσότερα...
19.07.2013

Elvis Presley - Suspicious Minds

Elvis Presley - Suspicious Minds

Η αγαπημένη ώρα της εβδομάδας έφτασε! Το απόγευμα της Παρασκευής είναι εδώ και είναι η κατάλληλη στιγμή να το γιορτάσουμε με μουσική και συγκερκριμένα με ένα κλασικό και αγαπημένο κομμάτι από τον Elvis Presley.

Περισσότερα...
20.11.2012

All the invisible children

All the invisible children

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την ταινία All the invisible children. Επτά διαφορετικές ταινίες μικρού μήκους για τη ζωή επτά διαφορετικών παιδιών από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Περισσότερα...
02.04.2013

Μαμά θα μου διαβάσεις την καρδούλα;

Μαμά θα μου διαβάσεις την καρδούλα;

Τα παιδιά ρουφάνε και εναποθέτουν μέσα τους εικόνες, λέξεις, χάδια, αγκαλιές, μουσικές. Πλάθουν την προσωπικότητά τους με όλα τα ερεθίσματα που δέχονται αβίαστα. Η διαδικασία αυτή ξεκινά από την αρχή της ζωής τους και ολοκληρώνεται μέσα σε ένα πολύ σύντομο διάστημα..

Περισσότερα...
13.01.2013
Tailor Swift feat. The Civil Wars - Safe and Sound

Μια και σήμερα αναφερθήκαμε στην ταινία "The Hunger Games" και τα μηνύματά της, ας κλείσουμε το Σαββατοκύριακο μας με ένα τραγούδι από το αντίστοιχο soundtrack.

Περισσότερα...
27.12.2012

Monika - Make Me Fly

Monika - Make Me Fly

Ας κάνουμε ένα μουσικό διάλειμμα για να πάρουμε μια γεύση από τη νέα δουλειά της Monika, εν αναμονή του τρίτου της προσωπικού άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

Περισσότερα...
03.10.2014

Paolo Nutini - Iron Sky

Paolo Nutini - Iron Sky

Ένα πολύ ατμοσφαιρικό κομμάτι απόλυτα ταιριαστό με τη φθινοπωρινή μας διάθεση. Η μελωδία του και η υπέροχη φωνή του καλλιτέχνη σε ωθεί να κλείσεις τα μάτια και να ταξιδέψεις. 

Iron Sky! Αφιερώστε 6,5 περιπου λεπτά για να ακούσετε τον Paolo Nutini σε αυτό το εξαιρετικό τραγούδι.

Περισσότερα...
17.09.2013

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Γιατί κοιμόμαστε; Πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Στα ερωτήματα αυτά έψαχνε απαντήσεις ο φίλος μας ο Β., που επέλεξε να μοιραστεί αυτό το βίντεο μαζί μας.

Περισσότερα...
08.11.2012

Pancakes ολικής με μέλι, άχνη, μπανάνα και καρύδια

Pancakes ολικής με μέλι, άχνη, μπανάνα και καρύδια

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο post, αυτή είναι μια σούπερ επιλογή για ένα πλήρες πρωινό που σου δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα!

Περισσότερα...
15.12.2013

Τι να φορέσω;

Τι να φορέσω;

Αυτή είναι μια εμφάνιση που είδαμε και ξεχωρίσαμε στο αγαπημένο Pinterest.

Περισσότερα...
28.09.2013
Τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου

Καλημέρα & καλό μας σαββατοκύριακο!

Περισσότερα...
13.02.2013

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Μια που σήμερα μιλάμε για χρώματα και αρώματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στις πόλεις, ιδιαίτερα όταν μπαίνει η άνοιξη, αλλά δεν είναι ωραίο να έχουμε χρώμα και στο πιάτο μας;

Περισσότερα...
07.02.2013

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Νέο χαρούμενο τραγούδι από τη Μαρία Παπαγεωργίου!

Περισσότερα...
25.01.2013
Οι προτάσεις μας για το σαββατοκύριακο

Δυστυχώς όλες οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο καιρός δε θα μας κάνει τη χάρη αυτό το σαββατοκύριακο. Βροχές και χιόνια στα ορεινά ίσως μας κλείσουν σπίτι. Αλλά και έτσι να είναι, δε θα το βάλουμε κάτω. Είναι μια καλή ευκαιρία να το ρίξουμε σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, ταινίες και σίγουρα στο φαγητό...

Περισσότερα...
30.03.2013
Street art - Graffiti

Κάθε φορά που περπατάω στο δρόμο είτε βρίσκομαι σε μια γνώριμη πόλη, είτε περιπλανιέμαι σε κάποια για πρώτη φορά, ένα από τα πράγματα που μου τραβάνε την προσοχή είναι η τέχνη του δρόμου. Εκτός όμως από από τους καλλιτέχνες του δρόμου, τους οποίους αγαπώ και πάντα με συντροφεύουν ευχάριστα στις βόλτες μου, παρατηρώ και τα δεκάδες γκράφιτι που ανάλογα με το τι αναπαριστούν και με το πού βρίσκονται μπορούν να αλλάζουν εντελώς την εικόνα των δρόμων, των κτιρίων ή και ολόκληρης της πόλης, άλλοτε θετικά, άλλοτε αρνητικά.

Περισσότερα...
04.06.2014

Δρόμοι Μανιταριού 2014 στη Λάβδα Γρεβενών

Δρόμοι Μανιταριού 2014 στη Λάβδα Γρεβενών

Εδώ και λίγα χρόνια στη χώρα μας υπάρχει ένα μουσείο διαφορετικό απ' τ' άλλα. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη φύση και σε είδη που μας προσφέρει απλόχερα, ένα μουσείο μανιταριών! Και πού αλλού θα μπορούσε να βρίσκεται αυτό το μουσείο, πέρα από την ευρύτερη περιοχή της Πόλης των Μανιταριών;

Στα ορεινά των Γρεβενών, λοιπόν, στο καταπράσινο χωριό που ακούει στο όνομα Λάβδα, τον Νοέμβριο του 2011 ιδρύθηκε Μουσείο Μανιταριών. Έκτοτε κάθε χρόνο, αρχές καλοκαιριού, διοργανώνονται εκδηλώσεις με θέμα τα Μανιτάρια. Φέτος οι "Δρόμοι του Μανιταριού" πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 30-31/5 και 1/6 και οδήγησαν στη Λάβδα μανιτραφόφιλους και εν γένει φυσιολάτρες.

Περισσότερα...
10.05.2013

Το βιβλίο των ευχών

Το βιβλίο των ευχών

Οι ευχές είναι αναπόσταστο κομμάτι της ύπαρξής και της καθημερινότητάς μας... Είναι σημαντικό να προσδιορίζουμε τις ευχές μας και να παίρνουμε το σωστό δρόμο προς την επίτευξη τους. Θυμηθείτε και το Δωμάτιο των Ευχών στο TedxThessaloniki.

Περισσότερα...
05.01.2013
Ταινία υπό το φως των κεριών

Όσοι μείναμε σπίτι, ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί, ανάβουμε κεράκια, σβήνουμε τα φώτα και πατάμε το play για να ξεκινήσει η ταινία που έχουμε επιλέξει..

Περισσότερα...
17.04.2013
Ακόμα ένα πρωτότυπο κομοδίνο

Χθες δεν ήταν που είδαμε μερικές εναλλακτικές ιδέες για ένα κομοδίνο διαφορετικό με άποψη και στιλ; Σήμερα σας έχουμε άλλη μια ωραία ιδέα που συνδυάζεται και με την αξιοποίηση ξύλινων παλετών, στην οποία έχουμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό.

Περισσότερα...
29.01.2013

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Χαλαρώστε και αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει σε χιονισμένες βουνοπλαγιές, ακολουθώντας μας σε μια φωτογραφική βόλτα στο πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας...

Περισσότερα...
12.02.2015
Guts - Man Funk (feat. Leron Thomas)

Μέρα που είναι, ας ακούσουμε ένα κομμάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση, όσο ετοιμαζόμαστε για την καθιερωμένη Τσικνο-έξοδο.

Περισσότερα...
08.03.2016

Φωτογραφικό αφιέρωμα - Για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη

Φωτογραφικό αφιέρωμα - Για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη

Στον Αηλιά Πενταλόφου είχαμε ξαναπάει πριν μερικά χρόνια. Τέλος Άνοιξης ήταν τότε και η φύση στα ψηλά ήταν καταπράσινη, γεμάτη χρώματα και αρώματα...

Πριν λίγες μέρες το ανήσυχο πνεύμα μας και η εμμονή μας με τα βουνά και τα λαγκάδια, μας οδήγησε για άλλη μια φορά στον ίδιο προορισμό. Αρχές Άνοιξης τώρα, με φρέσκο χιόνι και φοβερή ηλιοφάνεια, η περιοχή μας επιφύλασσε εικόνες απείρου κάλλους. Όλα έλαμπαν!

Οι φωτογραφίες το μαρτυρούν από μόνες τους, αν και δεν κατορθώνουν να αποτυπώσουν την ομορφιά τοπίου.

Περισσότερα...