Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Οδοιπορικό στη Βάλια Κάλντα - Προς αναζήτηση της Gymnadenia frivaldii

Βάλια Κάλντα σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Είναι η Ζεστή Κοιλάδα του ομώνυμου Εθνικού Δρυμού, που περιλαμβάνεται πια στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Κάποτε έφτανε κανείς εκεί ακόμη και με συμβατικό αυτοκίνητο από αρκετές εισόδους. Τώρα μετά τις βροχές του φθινοπώρου του 2012, η μόνη ανοιχτή είσοδος είναι από τον επαρχιακό δρόμο Γρεβενών - Περιβολίου. Λίγο πριν το Περιβόλι, αφήνεις την άσφαλτο και στρίβεις αριστερά στο χωματόδρομο, ο οποίος αποτελεί πια το μόνο τρόπο πρόσβασης στο "έμπα" της κοιλάδας με όχημα. Η πινακίδα που δείχνει ευθεία - μέχρι συντηρήσεως των άλλων εισόδων του Δρυμού - παραπλανά... Μπαίνοντας λοπόν στο χωματόδρομο, τα ίχνη πρόσφατης παρέμβασης για καθαρισμό του δρόμου είναι φανερά και μετά από μια πολύ ευχάριστη διαδρομή, διασχίζοντας το όμορφο δάσος και τα αλπικά λιβάδια, φτάνεις στην κύρια είσοδο. Η διαδρομή είναι ακόμη πιο άνετη αν το όχημα είναι 4x4. Σε διαφορετική περίπτωση, δες τον καιρό και μη το διακινδυνεύεις. Οι συχνές και απότομες αλλαγές του καιρού μπορεί να οδηγήσουν σε πιθανή βροχή και η λάσπη να "αφήσει" το αυτοκίνητο κολλημένο σε κάποιο σημείο. 

DSCN1506

DSCN1507

DSCN1508

Όλες οι άλλες είσοδοι προς το Δρυμό είναι αποκλεισμένες από όγκους πέτρας, βράχων, κορμούς δένδρων και από νερά που όταν βρέχει κατεβαίνουν ορμητικά φέρνοντας μαζί τους κι άλλα βράχια, οπότε ο μόνος τρόπος να τα προσπεράσεις είναι πεζός και με μεγάλη δόση αυτοσχεδιασμού και περιπέτειας... Πάρτε μια γεύση!

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 2013 151

valiacalda 3 of 10

Να 'μαστε λοιπόν στην αρχή της κοιλάδας.

valiacalda 6 of 10

Ο δρόμος δεξιά πάει Αρκουδόρεμα και συνεχίζεις αν θέλεις στο δύσκολο μονοπάτι για δρακόλιμνες Φλέγκα.

valiacalda 2 of 10

Αριστερά το 4x4 μπορεί να κατέβει μέσα στην κοιλάδα, αλλά κι αυτό υποφέρει.

valiacalda 4 of 10

Μεγάλες πέτρες και νεροφαγιές δυσκολεύουν την κατάσταση γιατί όταν βρέχει ο δρόμος μετατρέπεται σε ποτάμι...

DSCN1555

Έτσι μετά από αρκετή "τραμπάλα" είσαι στην καρδιά της κοιλάδας. Το όμορφο δάσος που αποτελείται κυρίως από πεύκα, ρόμπολα και οξιές έχει κάτι παράξενο. Τα πεύκα και τα ρόμπολα είναι σε ψηλότερα σημεία απ' τις οξιές και συχνά δημιουργούν με τους κορμούς τους περίεργους σχηματισμούς, ίσως μοναδικό φαινόμενο.

valiacalda 7 of 10

valiacalda 8 of 10

Τα λιβάδια καταπράσινα και γεμάτα όμορφα αγριολούλουδα...

DSCN1539

DSCN1545

DSCN1546

DSCN1553

DSCN1557

Ανάλογα με την εποχή μπορεί ακόμα να υπάρχουν χιόνια σε κάποια σημεία, γεγονός που κάνει το τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό. Όλες οι εποχές σε μια εικόνα.

valiacalda 1 of 10

DSCN1517

DSCN1520

DSCN1521

Μετά από κάποιο σημείο ο δρόμος πάλι διακλαδίζεται όπως και ψηλά στην είσοδο. Δεξιά πάει στο Αρκουδόρεμα και στο μονοπάτι για Δρακόλιμνες Φλέγκα, δηλαδή ανταμώνει με αυτό που ξεκινάει από ψηλά. Από δω κάναμε μια σύντομη επίσκεψη στο Αρκουδόρεμα μέχρι τους μικρούς καταρράκτες και τη φυσική πισίνα και επιστρέψαμε στη διακλάδωση. Αν κάναμε μπάνιο; Μπα, το αφήσαμε για αργότερα. Το κατακαλόκαιρο και δεν αντέχεις τόσο κρύο νερό, τώρα είναι για ακόμα πιο τολμηρούς. Επιπλέον τα νερά είναι πολλά και κυλάνε ορμητικά, ενώ οι βράχοι παραμονεύουν...

valiacalda 9 of 10

valiacalda 10 of 10

valiacalda 1 of 1

Αριστερά ο ...δρόμος οδηγούσε προς τα χωριά Κρανιά και Μηλιά, δηλαδή σε άλλες δύο εισόδους στη Ζεστή Κοιλάδα και ψηλά ευθεία φαίνονται οι κορυφές του Μαυροβουνίου, όπου κάπου εκεί είναι και οι δρακόλιμνες Φλέγκα.

DSCN1589

Τώρα για πολύ λίγο ακόμη και δύσκολα πάει το 4x4 και μετά συνεχίζει το 2x2, δηλαδή ποδαράτα...

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 2013 068

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ 2013 071

Εδώ αντιλαμβάνεσαι απολύτως τις καταστροφές που προκάλεσαν οι προηγούμενες βροχές. Σε κάποια σημεία δυσκολεύεσαι να περάσεις ακόμη και με τα πόδια, χτίζεις γέφυρες με βράχια, με πεσμένους κορμούς, με ό,τι βρεις... αλλά το απολαμβάνεις... Δύσκολα θα αποκατασταθούν αυτές οι ζημιές.

DSCN1583

DSCN1585

DSCN1587

DSCN1603

Και θα αναρωτιέστε πού πάμε...; Η από δεκαετίας και βάλε πληροφορία έλεγε ότι "προχωρώντας στο δρόμο προς Μηλιά - Κρανιά με το Μαυροβούνι ψηλά και δεξιά σου, κάπου απέναντι από το μετεωρολογικό σταθμό που συναντάς,

DSCN1604

περνάς μια γέφυρα" - που δεν υπάρχει πια - "περνάς το ποτάμι απέναντι και προχωράς κατά μήκος του αντίστροφα, λίγο πιο ψηλά μέσα στο δάσος κι έχεις τώρα αριστερά σου το Μαυροβούνι, μέχρι να φτάσεις περίπου κάτω απ' τις δρακόλιμνες Φλέγκα και υπολογιστικά απέναντι από το μετεωρολογικό σταθμό". Πληροφορίες όχι απόλυτα σαφείς αλλά το στοιχείο - κλειδί ήταν ότι εκεί βρίσκεται ο "θησαυρός". Ευτυχώς συναντήσαμε έναν παλιό δρόμο ο οποίος χρησιμοποιούνταν μάλλον από υλοτόμους και μας βοήθησε πάρα πολύ, ώστε να φτάσουμε περίπου στο σημείο που υπολογίζαμε να βρούμε αυτό που ψάχναμε... Εδώ λειτουργώντας μάλλον ενστικτωδώς, διασχίσαμε πάλι σε τρία σημεία τον κομμένο από τα ρέματα που κατεβαίνουν από το Μαυροβούνι δρόμο, με τον καιρό να μας "πιέζει".

DSCN1612

DSCN1613

DSCN1614

Άρχισαν οι πρώτες ψιχάλες και ψηλά στις κορυφές του Μαυροβουνίου κάτι αστραπόβροντα άλλο πράμα. Τα πανέμορφα λουλούδια που συναντάμε στα λιβαδάκια, μας προκαλούν να τα απαθανατίσουμε, οπότε δεν μπορείς να τα αφήσεις παραπονεμένα αλλά μας καθυστερούν και ο καιρός αγριεύει...

DSCN1564

DSCN1569

DSCN1573

DSCN1578

DSCN1608

DSCN1610

DSCN1622

DSCN1619

DSCN1627

Τελικά μέσα σε πραγματικό χαλασμό από μπουμπουνητά, ανάμεσα σε βροντές και αστραπές, ευτυχώς ακόμη δε βρέχει, ακούγεται η φωνή του φίλου που προπορεύεται......"Νάτη!!!! τη βρήκαμε!!!!", λες και βρήκε το θησαυρό... τι βρήκε; Την όμορφη και σπάνια ορχιδέα Gymnadenia frivaldii που κάποιοι ειδικοί επέμεναν ότι υπάρχει μόνο στο Βίτσι. Ε όχι παλικάρια, νάτη στη Ζεστή Κοιλάδα, καμαρωτή, όσο θα μπορούσε να 'ναι λόγω του ότι είναι μικροκαμωμένη, περίπου κάτω απ΄τις δρακόλιμνες Φλέγκα. Μέσα σε νερά που κατεβαίνουν από ψηλά μας "χαμογελά", φωτογραφία, φωτογραφία... "Έτσι ακριβώς φανταζόμουνα το μέρος" λέει ο φίλος που είναι ο ειδικός επί των ορχιδέων, "σε τέτοια σημεία φυτρώνει". Μεγάλη η χαρά μας, να περπατάς στο απέραντο δάσος στο περίπου και να βρίσκεις τον "κρυμμένο θησαυρό".

DSCN1617

 

DSCN1618

DSCN1620

Gymnadenia frivaldii 19

Οι κεραυνοί που πέφτουν ψηλά στις κορυφές, τα αστραποκαμένα δέντρα που βλέπουμε τριγύρω στα ψηλότερα σημεία και η βροχή που αρχίζει πάλι μας γυρίζουν στην πραγματικότητα. Κοιτάζοντας τον ουρανό λέμε "δεν τη γλιτώνουμε"... Μαυρίλα, χαμός...

DSCN1626

DSCN1635

Η βροχή δεν είναι το πρόβλημα. Πρόβλημα είναι τα αστροπελέκια που όλο και πυκνώνουν και μόνη μας παρηγοριά είναι ότι εμείς είμαστε χαμηλά. Όμως πρέπει να φύγουμε από το επικίνδυνο σημείο όσο είναι καιρός. Μπορεί να γίνεις "σουβλάκι ξεροψημένο" στο άψε - σβήσε... Άσε που πιθανή απότομη καταιγίδα μπορεί να σε αποκλείσει για ώρες γιατί τα ποτάμια κατεβάζουν πολύ νερό, λάσπη, ξύλα από ψηλά και δεν μπορείς να τα διαβείς, εκτός κι αν... βουτήξεις ολόκληρος. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη. Μια χαλαρή βροχή μας συνόδευσε μέχρι το αυτοκίνητο. Τα ελαφρά αδιάβροχα έκαναν ακόμη μια φορά τη δουλειά τους. Τώρα στο αυτοκίνητο πια, με τη βροχή να δυναμώνει πάρα πολύ και να γεμίζει ο δρόμος ατέλειωτα βατραχάκια,

DSCN1505

ξεκινάμε για την επιστροφή απόλυτα ικανοποιημένοι από την "επιτυχία μας". Ιδιαίτερα δε ο "ειδικός" στις ορχιδέες που έχει πια τη δυνατότητα να εμπλουτίσει το αρχείο του με μια νέα σειρά φωτογραφιών με την καινούργια καταγραφή...

Μπορεί ο καιρός που μας τα χάλασε και πάλι, όπως σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιπλανήσεις φέτος, να "σου το βγάζει λίγο απ' τη μύτη" που λένε, αλλά ας είναι... Για μια ακόμη φορά ήταν όμορφα. Η αλπική ομορφιά του φυσικού τοπίου στη Βάλια Κάλντα είναι αξεπέραστη, οι εικόνες πολλές σαν ζωγραφιές και το περπάτημα στη φύση είναι όπως πάντα αναζωογονητικό, πηγή ενέργειας, καλής διάθεσης, δεκάδων θετικών σκέψεων... Αυτά είναι που μένουν άλλωστε... και αυτό το μοναδικό συναίσθημα της επαφής με τη φύση!

ΥΓ. Διαβάστε και τις παλαιότερες εμπειρίες μας σε βουνά και σε λαγκάδια... και γιατί όχι... μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
14.01.2013
Η ιδέα

Μια καλή ιδέα! Αυτό είναι το ζητούμενο, το επίκεντρο κάθε συζήτησης στις περισσότερες παρέες νέων ανθρώπων τα τελευταία 1-2 χρόνια. Όλοι ψάχνουμε μια πρωτότυπη ιδέα, μια ιδέα με προοπτική.

Περισσότερα...
24.06.2013
Monday

Η σημερινή Δευτέρα είναι από αυτές που μας αρέσουν, μια και για τους περισσότερους από μας ισοδυναμεί με περισσότερο ύπνο, καφεδάκι, ηλιοθεραπεία ή βόλτες στον ήλιο και περισσότερο χρόνο για ό,τι άλλο μας αρέσει.. πάντα με καλή παρέα!

Περισσότερα...
27.02.2013

Nikonn - Inside

Nikonn - Inside

Το Νίκο Μπιτζένη τον ακούσαμε λίγες μέρες πριν στο "Chemical", μετά από πρόταση ενός αγαπημένου προσώπου.

Περισσότερα...
01.04.2013
Καλώς ήρθες Απρίλη!

Νέα ημέρα, νέα εβδομάδα, νέος μήνας! Μια Δευτέρα ιδανική για νέα ξεκινήματα! Και τι ξεκινάμε; 

Περισσότερα...
20.04.2013
Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Καστοριά

Η εικόνα αυτού του υπέροχου ηλιοβασιλέματος στη μαγευτική Καστοριά θα μας συντροφεύει στις μετά τη δύση του ηλίου σαββατιάτικες δραστηριότητες.

Περισσότερα...
03.12.2014

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

Η περίοδος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα έλεγε κανείς πως είναι η περίοδος που κινούμαστε στο πνεύμα των εορτών. Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν, εμείς κουκουλωνόμαστε, μένουμε λίγο περισσότερο στο σπίτι, στολίζουμε, φτιάχνουμε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, τρώμε περισσότερο, βλέπουμε φίλους...

Και όμως... Αυτή είναι η μία όψη των χαρών της ζωής. Η άλλη έρχεται όταν αποχωριζόμαστε τον καναπέ, βγαίνουμε από το σπίτι, αθλούμαστε και συμμετέχουμε...

Έτσι λοιπόν, για τους απανταχού δρομείς, οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους και ειδικά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των αγώνων. Ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας και άλλοι μικρότεροι σε μήκος και φήμη αγώνες δρόμου σε άσφαλτο ή σε βουνό διοργανώνονται αυτήν την περίοδο και προσελκύουν αμέτρητους λάτρεις του τρεξίματος.

Περισσότερα...
13.11.2012
Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.

Νίκος Καζαντζάκης (1883 - 1957)

25.04.2013

Αγαπημένη ιδέα για τα μαλλιά

Αγαπημένη ιδέα για τα μαλλιά

Αυτή η κορδέλα - φουλάρι στα μαλλιά δημιουργεί ένα από τα αγαπημένα μας hairstyles!

Περισσότερα...
05.03.2013

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

ή αλλιώς Μπατόν Σαλέ σε στρόγγυλη εκδοχή. Δεν μπορείς με τίποτα να φας μόνο ένα!

Περισσότερα...
04.05.2017

Εκπληκτικό κοτόπουλο με λαχανικά julienne, τζίντζερ, μέλι, ουίσκι και soya

Εκπληκτικό κοτόπουλο με λαχανικά julienne, τζίντζερ, μέλι, ουίσκι και soya

Ναι ουίσκι σωστά διαβάσατε. Ιρλανικό, σκωτσέζικο, αμερικάνικο, δεν έχει σημασία το αφήνω σε εσάς αλλά λίγο ουισκάκι στο σβήσιμο είναι ένα από τα μυστικά αυτής της συνταγής. Επειδή μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πιείτε ένα σφηνάκι και πριν το φαγητό μην το κάνετε θα σας εξηγήσω γιατί.

Περισσότερα...
06.04.2013

Οι πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς!!!

Οι πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς!!!

Σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνο έναν. Σίγουρα δε χρειάζεται να περιμένεις να βρεθείς σε ταβέρνα για να φας κολοκυθοκεφτέδες! Σίγουρα είναι ο ιδανικός τσιπουρο-ουζο-μεζές. Σίγουρα είναι εξαιρετικό ορεκτικό... κάπως έτσι το τρώμε εμείς σχεδόν μια φορά την εβδομάδα. Σίγουρα αν τους φτιάξετε μία φορά, θα τους ξαναφτιάξετε και άλλες.. πολλές..

Περισσότερα...
08.12.2012

Matisse - Lucky Day

Matisse - Lucky Day

Ένα από τα αγαπημένα νέα τραγούδια των Matisse, το οποίο περιλαμβάνεται και στο τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο "Paper Door" (2012). 

Aς το ακούσουμε κι ας ακολουθήσουμε την προτροπή τους..

Περισσότερα...
23.10.2013
Olly Murs - Dear Darlin'

Μ'αρέσει ο τίτλος του εν λόγω κομματιού!

Περισσότερα...
05.01.2016

Επιτέλους άσπρη μέρα

Επιτέλους άσπρη μέρα

Το 2016 μπήκε φωτεινά και είδαμε κιόλας άσπρες μέρες!

Περισσότερα...
11.03.2013

Οι μαυροπίνακες και πάλι κοντά μας!

Οι μαυροπίνακες και πάλι κοντά μας!

Ο πρώτος μου μαυροπίνακας ήταν σε ένα από κλασικά αριθμητήρια που είχα ως παιδί. Πορτοκαλί αριθμητήριο με ένα μικρό μαυροπίνακα από κάτω. Έτσι το θυμάμαι τουλάχιστον και μάλλον αναφέροντας αυτή την ανάμνηση, μαρτυρώ και την ηλικία μου :) Αλλά το θυμάμαι με νοσταλγία.

Περισσότερα...
30.11.2013
TEDx Athens 2013

Ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Μέρα πρώτη.

Περισσότερα...
09.05.2014
The Handsome Family - Far From Any Road

Η καλύτερη ώρα της εβδομάδας είναι εδώ! Ώρα λοιπόν για χαλάρωση με ένα κομμάτι που αγαπήσαμε κεραυνοβόλα 10,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Περισσότερα...
22.04.2017

Πασχαλινές εικόνες από τον δικό μας Παράδεισο

Πασχαλινές εικόνες από τον δικό μας Παράδεισο

Η πασχαλινή μας απόδραση ολοκληρώθηκε αισίως και φέτος. Κλασικός κι αγαπημένος τόπος προορισμού, η εξωτική Βελίκα στα παράλια της Λάρισας. Το σπιτάκι μας, η αυλή μας, η θέα μας, η παραλία μας, ο παράδεισός μας.

Λίγο πριν αρχίσουμε την αναπόληση στις στιγμές του περσινού καλοκαιριού (έρχεται σύντομα σειρά αναρτήσεων από τις περσινές ταξιδιωτικές εμπειρίες στον Αργοσαρωνικό), θέλω να αποτυπώσω, να μην ξεχάσω, να μην αφήσω να χαθούν οι στιγμές του φετινού Πάσχα. Ο Φίλιππος 3 ετών και 3 μηνών, η Μάγδα 14 μηνών έδωσαν άλλο χρώμα στις διακοπές μας και έκαναν μοναδικό το τελευταίο Πάσχα που σε αυτή την αυλή έπαιξαν μόνο δύο παιδιά... και δύο σκυλιά σχεδόν αδέσποτα, σχεδόν της γειτονιάς... Δύο σκυλιά που αγαπάμε οικογενειακώς. Νονός του θηλυκού είναι ο Φίλιππος! Και το όνομα αυτής, Κωνσταντίνα! Μόνο λαμπάδα που δεν της πήραμε!

Περισσότερα...
25.10.2013

Open House 2013: Εντυπώσεις

Open House 2013: Εντυπώσεις

Το OPEN HOUSE THESSALONIKI άνοιξε για δεύτερη φορά τις πόρτες του...

Περισσότερα...
29.11.2012

Dalida - Histoire d’un amour (1957)

Dalida - Histoire d’un amour (1957)

Βράδιασε... Για άλλους ήρθε η ώρα για τον ημερήσιο απολογισμό, για άλλους η ώρα για χαλάρωση, για άλλους η ώρα της προετοιμασίας για το αυριανό φαγητό ή για άλλες δουλειές του σπιτιού.

Περισσότερα...
07.10.2014

Όταν ο γαμπρός συνάντησε τη νύφη...

Όταν ο γαμπρός συνάντησε τη νύφη...

Αν έπρεπε να δώσω έναν τίτλο στο σαββατοκύριακο που πέρασε, αυτός θα είχε να κάνει σίγουρα με τη λέξη γάμος. Δύο γάμοι σερί, δυο υπέροχες βραδιές, χορός, ένα μεγάλο reunion φίλων και συμφοιτητών... Δυο μέρες που πέρασαν γρήγορα και όμορφα!

Οι νεόνυμφοι γεμάτοι κέφι και χαρά κέρδισαν τις εντυπώσεις! Να ζήσετε παιδιά και να γεράσετε μαζί!

Περισσότερα...
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...
21.01.2013

Je Ne Veux Pas Travailler

Je Ne Veux Pas Travailler

Το Σαββατοκύριακο όσο γεμάτο κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετό και έτσι πολύ συχνά τη Δευτέρα το πρωί σιγοτραγουδάμε στο ρυθμό του κομματιού "Sympatique" των Pink Martini..

Περισσότερα...
18.12.2012

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Μέρες τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για δώρα Χριστουγέννων για τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Και προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα. Φέτος βέβαια ο προϋπολογισμός όλων μας είναι κάπως περιορισμένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει...

Περισσότερα...