Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πασχαλινές Κάρτες - DIY

Πασχαλινές Κάρτες - DIY

Η δεκάλεπτη πλοήγηση στο διαδίκτυο, λίγο πριν πει την καληνύχτα του το laptop μια από τις προηγούμενες νύχτες, ήταν η αφορμή γι' αυτή την κατασκευή. Τη μια νύχτα είδα την ιδέα, το επόμενο απόγευμα κάτσαμε με τον Φίλιππο και τη Μάγδα να χειροτεχνήσουμε... Ο Φίλιππος έκοβε, η Μάγδα καθόταν πάνω στο τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαμε ως πάγκο εργασίας και εντάξει... μας ενοχλούσε λίγο. Αλλά παρά τις κάπως αντίξοες συνθήκες, το φτιάξαμε το έγο μας!

Η ιδέα προήλθε από το βίντεο της πάντα δημιουργικής Ροδής που μπορείτε να δείτε εδώ.

Εμείς αν και είχαμε πολλές κορδέλες, είπαμε να χρησιμοποιήσουμε τα origami papers που προσφάτως προμηθεύτηκα από γνωστό πολυ-supermarket με εβδομαδιαίες προσφορές. Ήταν πιο χρωματιστά και πιο πασχαλιάτικα, που λέει και ο Φίλιππος.

Για δυο κάρτες λοιπόν χρησιμοποίησα

- 4 λευκά χαρτόνια Α4
- 6-7 φύλλα origami
- ψαλίδι
- κόλλα στιγμής σε stick

Αρχικά δίπλωσα τα δύο χαρτόνια στη μέση. Έτσι ώστε να σχηματίζεται μια κενή λευκή κάρτα. 

Σε κάθε ένα από αυτά, στο μισό του μέρος, ζωγράφισα ένα αυγό και το έκοψα. Πρέπει να λείπει ένα αυγό από το κάθε μισό χαρτόνι. Αν σας μπερδεύω δείτε τη φωτογραφία παρακάτω. Κι αν πάλι κάτι δεν καταλάβετε δείτε το βίντεο, θα σας κατατοπίσει πλήρως. Εκεί βέβαια το κόψιμο γίνεται με μεγάλη ακρίβεια, εγώ δυσκολεύτηκα λιγάκι.

Δίπλωσα και άλλα δύο χαρτόνια στη μέση. Και ζωγράφισα στο μπροστινό μέρος του καθένα ένα αυγό, όμοιο σε μέγεθος με αυτό που είχα κόψει νωρίτερα. 

easter wish cards 1 2

Έκοψα λεπτές λωρίδες από τα πολύχρωμα φύλλα μου.

easter wish cards 3 2

easter wish cards 5

Κόλλησα τις λωρίδες στο ζωγραφισμένο αυγό. Μόλις το κάλυψα όλο, κόλλησα από πάνω του το άλλο χαρτόνι με την τρύπα σε σχήμα αυγού. Αυτό είναι ουσιαστικά το εξώφυλλο της κάρτας. Κόλλησα και τα δύο χαρτόνια στο οπισθόφυλλο. 

easter wish cards 8

easter wish cards 7

Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και για τη δεύτερη κάρτα.

Και έτσι έχουμε πλέον δύο πασχαλινές κάρτες για να συνοδεύσουν δύο από τα γιορτινά μας δώρα.

Ο Φίλιππος χάρηκε πολύ. Και παρόλο που δεν μπορεί να σμμετέχει τόσο ενεργά και ουσιαστικά στη δημιουργία του έργου, μου αρκεί και νομίζω πως του αρκεί που καθόμαστε μισή ή μια ώρα μαζί, συγκεντρωμένοι στο αντικείμενό μας.

Πάντως τον βλέπω ότι την αγάπη μου για τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές την έχει πάρει. Eίναι γονιδιακό; Είναι επειδή με βλέπει και καθόμαστε μαζί για τα ...έργα μας; Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει που συγκεντρώνεται για κάποια ώρα σε ένα συγκεκριμένο έργο. Και μου αρέσει που πυκνά - συχνά μαθαίνει να επαναχρησιμοποιεί αντικείμενα που διαφορετικά θα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Το επόμενο κοινό μας έργο ενόψει του Πάσχα είναι να βάψουμε με κηρομπογιές τα αυγά πριν τα βουτήξει η γιαγιά μας στην κόκκινη βαφή. Για να δούμε πώς θα τα πάμε... 

Καλημέρα και καλή Μεγάλη εβδομάδα,

Βασιλική

 
 
Μ' αρέσει | 2012