Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατατούλες... σαν τηγανιτές

Πατατούλες... σαν τηγανιτές

Μια φίλη μας είπε ότι δεν μπορεί να πετύχει τις σαν τηγανιτές πατάτες φούρνου που τόσο της αρέσουν...

Γι αυτό και εμείς σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε τη δική μας συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου που δεν έχουν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από τις τηγανιτές και που κάθε τόσο μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Η συνταγή είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε:

- πατάτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- κάποιο μυρωδικό, όπως ρίγανη, δενδρολίβανο ή θυμάρι
- μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (προαιρετικά)
- μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια (λίγο πιο μεγάλα από ότι θα τα κόβατε αν τις τηγανίζατε).

2. Στρώνετε σε ένα μεγάλο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και αλείφετε λίγο λάδι με ένα πινέλο, πολύ λίγο ίσα ίσα για να ξεκολλάνε εύκολα μετά το ψήσιμο.

3. Τοποθετείτε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους - όχι κολλητά.

4. Σε ένα μπολ βάζετε λίγο ελαιόλαδο και αν θέλετε λίγη μουστάρδα και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια με το πινέλο αλείφετε απαλά τις πατάτες, να μη μείνει μεγάλη ποσότητα από το μείγμα πάνω σε κάθε πατάτα.

5. Ρίχνετε αλάτι, μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και όποιο άλλο αρωματικό θέλετε πάνω στις πατάτες.

6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά (πάνω - κάτω). Μετά το πρώτο μισάωρο παρακολουθείτε τις πατάτες και αν χρειαστεί τις γυρνάτε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 

7. Σερβίρετε όσο είναι ζεστές.

Καλή επιτυχία και μια που μεσημεριάζει, καλή σας όρεξη!

 

ΥΓ. Εμείς συνήθως προτιμάμε ως μυρωδικό το δενδρολίβανο ή το θυμάρι. 

 
 
Μ' αρέσει | 2012