Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους πλησιάζει το πολυπόθητο τριήμερο. Πάρτι, εκδηλώσεις, παρέλαση, ξέφρενος χορός, οικογενειακές στιγμές... όλα θα χωρέσουν μέσα στο προσεχές τριήμερο.

Σας έχουμε μερικές προτάσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά ή για εμπνευσμένες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους οπαδούς του Καρναβαλιού. Δείτε ιδέες και αναλάβετε δράση ακόμα και για κατασκευές της τελευταίας στιγμής!

Μια σύνθεση για τον αιωρούμενο καρνάβαλο, εύκολη στην κατασκευή αρκεί να έχουμε χρωματιστά χαρτόνια, μολύβι για να κάνουμε τα σχέδια, ψαλίδι για να τα κόψουμε και πετονιά για να κρεμάσουμε. Για να στερεώσουμε την πετονιά στο χαρτόνι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε συρραπτικό ή να κάνουμε μικρές τρυπούλες πχ. με ένα βελόνι.

Ο καρνάβαλός μας μπορεί να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο ή να υποδεχεται τους φίλους στην είσοδο του σπιτιού τις ημέρες των Αποκριών.

carnival craft 1
Φωτογραφία: Pinterest

Πιάτα μιας χρήσης σε νέα ... χρήση! Πολύ ωραία ιδέα και εύκολη στην υλοποίηση! Να πώς μπορώ να αξιοποιήσω μερικά χάρτινα πιάτα που μένουν σε αχρηστία στο ντουλάπι μου εδώ και χρόνια. Για τη διακόσμησή τους χρειαζόμαστε μαρκαδόρους, κλωστές, κουμπιά, κόλλα, ψαλίδι για να κόψουμε τα μάτια και ό,τι άλλο θεωρούμε πως μπορεί να στολίζει έναν καρνάβαλο.

Τα πιάτια αυτά εκτός από μάσκες που μπορούν να γίνουν αν στερεώσουμε ένα λαστιχάκι στα δύο άκρα τους με συρραπτικό, μπορούν να αποτελέσουν και την αποκριάτικη διακόσμηση σε έναν τοίχο στο σπίτι μας ή σε μια σχολική αίθουσα.

carnival craft 2
Φωτογραφία: Pinterest

carnival craft 2b
Φωτογραφία: Pinterest

Διάφορα αποκριάτικα αξεσουάρ από χαρτόνι σε έντονα χρώματα και σχέδια μπορούν να διακοσμήσουν έναν χώρο, το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο, το χολ ή την αίσθουσα στο σχολείο αλλά μπορούν επίσης να γίνουν και το αξεσουάρ των καλεσμένων σε ένα πάρτι ή μια φιλική μάζωξη ενηλίκων κατά την περίοδο του καρναβαλιού. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσουν πολύ γέλιο και θα αποτέλεσουν την αφορμή για πολλές πολλές φωτογραφίες.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές έχει καθιερωθεί σε παιδικά πάρτι γενεθλίων να μοιράζει δωράκια η οικοδέσποινα μαμά στους μικρούς καλεσμένους, οπότε τέτοιες κατασκευές θα μπορούσαν να αποτελούν τα αναμνηστικά δώρα από το πάρτι, εφόσον αυτό συμπίπτει με την ευρύτερη περίοδο των Αποκριών.

Χρωματιστά χαρτόνια, κορδέλες, κουμπιά, ψαλίδι και κόλλα είναι τα απαραίτητα εργαλεία για τις χειροτεχνίες, ενώ ως ραβδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξυλάκια για σουβλάκια, για παγωτό ή αυτά τα απαίσια ξυλάκια που μας έβαζε ο παιδίατρος στο στόμα για να δει μήπως είναι ερεθισμένος ο λαιμός.

carnival craft 3
Φωτογραφία: Pinterest

carnival craft 3b
Φωτογραφία: Pinterest

carnival craft 5
Φωτογραφία: Pinterest

Να και ένας μικρός οδηγός για να φτιάξετε μια πολύχρωμη μάσκα όπως αυτή της φωτογραφίας. Και με καμπύλες, όχι επίπεδη!

carnival craft 4
Φωτογραφία: Pinterest

Κύρια Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
09.09.2014
The Big Nose Attack - Yeah! (That Girl)

Ώρα για μουσικό διάλειμμα με ένα blues/rock δίδυμο που ανακάλυψα πρόσφατα και πολύ μου αρέσει!

Περισσότερα...
10.01.2016

Χειροποίητο ψωμί με ανάμικτα άλευρα

Χειροποίητο ψωμί με ανάμικτα άλευρα

Νόστιμο και τραγανό, φρέσκο και ευωδιαστό! Ψωμάκι που αγαπάμε και συχνά το προτιμάμε...

Περισσότερα...
31.03.2013
Διακοσμήστε το σπίτι σας στην εξοχή ή σαν να είναι στην εξοχή

Αν σας άρεσαν οι προτάσεις με τα πολλά κάδρα στον τοίχο, με τις διαφορετικές σε μέγεθος και χρώμα κορνίζες... Για θυμηθείτε τες:

Περισσότερα...
10.04.2013
Side Effects

 Οι Side Effects τραγουδούν Caro Emerald... και μας αρέσουν, όπως μας αρέσει κάθε νέα αξιόλογη προσπάθεια.

Περισσότερα...
05.06.2014

Μια στάση στο Μαλιακό;

Μια στάση στο Μαλιακό;

Ταξιδεύεις στην ΠΑΘΕ και έφτασες κοντά στη Στυλίδα; Νιώθεις λίγο κουρασμένος και θέλεις ένα καφεδάκι να ξεκουραστείς και να συνεχίσεις το ταξίδι σου; Έχεις χρόνο στη διάθεσή σου και για μπάνιο;

Περισσότερα...
08.05.2014

Ρολά γεμιστά με μαρμελάδα και μπισκότο

Ρολά γεμιστά με μαρμελάδα και μπισκότο

Καμιά φορά τα αυτοσχέδια εδέσματα είναι τα καλύτερα! Και όταν έχεις δυο πιτσιρίκια στο σπίτι που ψάχνουν κάθε τόσο για κάτι γλυκό, τι καλύτερο για σπιτικές λιχουδιές με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας; 

Περισσότερα...
09.04.2015

Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

Το ραντεβού είχε δοθεί. Την Κυριακή των Βαΐων θα ετοιμάζαμε Πασχαλινά Κουλουράκια! 

Μετά την επιτυχία των Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων οι fans μας ανυπομονούσαν για μια νέα δημιουργία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν τους απογοητεύσαμε. Το αντίθετο μάλιστα. Τα κουλουράκια μας τείνουν προς εξαφάνιση.

Περισσότερα...
28.01.2014

Στα 5 πρώτα το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στα 5 πρώτα το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης είχα την τύχη να βρεθώ πριν 6 περίπου μήνες. Δε σας κρύβω πως με εντυπωσίασε. Ο χώρος, το μενού, τα πιάτα ήταν πολύ καλά. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παραδέχτω πως και έχω φάει καλύτερο φαγητό και έχω βρεθεί σε πιο όμορφο χώρο με καλύτερο σέρβις. Ωστόσο, το σύνολο όσων προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο άφησε όλη την παρέα ιδιαίτερα ικανοποιημένη με μεγαλύτερο ατού βέβαια την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τους γύρω λόφους.

Περισσότερα...
18.01.2015

Οι πλεχτές δημιουργίες της Καλλιόπης

Οι πλεχτές δημιουργίες της Καλλιόπης

Η φίλη Καλλιόπη ξαναχτυπά για άλλη μια φορά με χειροποίητες δημιουργίες. Αυτή τη φορά άφησε κατά μέρους τα κοσμήματα και έπιασε το ...πλέξιμο! Και ναι, ήθελε να κερδίσει το βιβλίο "Μ' αρέσει να πλέκω" που κληρώσαμε στο τέλος του έτους αλλά δε στάθηκε αρκετά τυχερή. Αυτό φυσικά δεν αποτέλεσε λόγο για να απαρνηθεί το νέο της χόμπι.

Η ενασχόλησή της με το πλέξιμο μετράει περίπου έναν χρόνο και έχει δώσει μεγάλη χαρά τόσο στην ίδια όσο και στην κόρη της που μπορεί πλέον να φοράει κάθε μέρα και άλλο γιακά, κασκόλ ή σκούφο. Εξάλλου είναι γνωστό σε όσους τις γνωρίζουν, πως τα αξεσουάρ είναι το φετίχ μάνας και κόρης.

Περισσότερα...
11.04.2016

Λαχταριστά ψωμάκια γεμιστά με τυριά

Λαχταριστά ψωμάκια γεμιστά με τυριά

Ψωμάκια νόστιμα κι αφράτα, μαλακά τυροπιτάκια, τρώνε όλα τα παιδάκια...

Τρώει και ο Φίλιππος, τρώει και ο Κωνσταντίνος που ομολογουμένως δεν είναι τα πιο φαγανά παιδιά!

Περισσότερα...
25.06.2013
Τι να φορέσω σήμερα;

To look που θέλω να υιοθετήσω για τη σημερινή απογευματινή μου βόλτα!

Περισσότερα...
08.07.2013

Nouvelle Vague - Ever Fallen In Love

Nouvelle Vague - Ever Fallen In Love

Αγαπημένο κομμάτι από τους Nouvelle Vague.

Περισσότερα...
29.06.2013

Τα μανταλάκια αλλιώς

Τα μανταλάκια αλλιώς

Όλα έτοιμα για το γάμο σας; Ιδέες και προτάσεις ως τώρα σας έχουμε παρουσιάσει... Αλλά τελειώνουν τα ωραία; Δεν τελειώνουν ποτέ!

Περισσότερα...
27.03.2013

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην Άφυτο

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην Άφυτο

Είναι κάποιες φορές που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο ωραιότερο μέρος του κόσμου. Ότι είσαι τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Αισθάνεσαι απέραντη γαλήνη, ηρεμία, νιώθεις πως το μυαλό αδειάζει, πως οι μπαταρίες σου γεμίζουν. Ξέρεις τότε ότι έχεις κάνει τη σωστή απόδραση, το διάλειμμα από την καθημερινότητα που σε γεμίζει με δύναμη για να αντιμετωπίζεις με υπομονή και αισιοδοξία το άγχος και τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Περισσότερα...
08.05.2015

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Όταν μερικά από τα δεκάδες γυάλινα βάζα σου, δε φιλοξενούν άλλο πια νιφάδες βρώμης και βότανα, αλλά απεναντίας... περιέχουν αυτά τα υπέροχα λουλούδια, πώς μπορείς να αντισταθείς στην ανάγκη σου να τα φωτογραφίσεις; Είναι σαν να σου κλείνουν πονηρά το μάτι, σαν να σου χαμογελούν, ποζάροντας όλο νάζι στο φωτογραφικό σου φακό.

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...
06.02.2013

Tortillas με κοτόπουλο και λαχανικά

Tortillas με κοτόπουλο και λαχανικά

Μετά τα cupcakes βανίλιας και τα cupcakes hotdog, ήρθε η ώρα και για τη συνταγή των ξακουστών πλέον - στην παρέα μας -  tortillas που μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία δε θα μπορούσα να μην τις ξαναφτιάξω...

Περισσότερα...
06.10.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Μπούρινο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Μπούρινο

Μια πολύ ωραία ορεινή περιπλάνηση είναι η κατάκτηση της κορυφής του Μπούρινου. Ένα μαγευτικό βουνό που όσο σκαρφαλώνεις, τόσο ομορφαίνει... Είχαμε τη χαρά να το επισκεφτούμε την περασμένη άνοιξη.

Περισσότερα...
17.05.2013

Moby - Slipping Away

Moby - Slipping Away

Ένα μοναδικό κομμάτι από τον υπέροχο μουσικό Moby και το άλμπουμ «Hotel» που κυκλοφόρησε το 2005. Ένα ελπιδοφόρο τραγούδι που μας καλεί να «ξεφύγουμε» (''Slipping Away''), όπως επιτάσσει και ο τίτλος του τραγουδιού..

Περισσότερα...
02.04.2013
Shelf Styling

Μια πρωτότυπη ιδέα για το γέμισμα των ραφιών της επιτοίχιας βιβλιοθήκης σας. Αντί για βιβλία μπορείτε να τη γεμίσετε με καδράκια.

Περισσότερα...
06.04.2015

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Τι κι αν φέτος η άνοιξη μας κάνει τη δύσκολη; Τι κι αν οι βροχές δε λένε να μας ξεχάσουν; Είδαμε δυο μέρες με λίγο καλύτερο καιρό και μια που δεν μπορούσε να μας κρατήσει το σπίτι, αναζητήσαμε μια διαδρομή, μια ορεινή περιπλάνηση, μια κορυφή βουνού, να πάρουμε τη δόση μας... Και κάπως έτσι τέλος Μαρτίου του '15 ανεβήκαμε για άλλη μια φορά στον Μπούρινο.

Περισσότερα...
12.01.2013
Change quote

Κι όπως πετυχημένα έλεγε ο Σπύρος Σούλης στην αντίστοιχη εκπομπή του "Αν δε σου αρέσει κάτι.. Άλλαξέ το!"

Περισσότερα...