Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Είναι κάποια πρωινά που ξυπνάς και όλα μοιάζουν λίγο διαφορετικά. Σαν κάποιος να ανακάτεψε το σύμπαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι κάποιες μέρες που μπορεί να βρίσκονται στην καρδιά ενός χειμώνα αλλά κουβαλάνε μέσα τους την άνοιξη. Έτσι απλά σε μια στιγμή αλλάζει η ατμόσφαιρα, γλυκαίνει και σου γαργαλάει την ψυχή. Όσο κι αν κάποιοι ενοχλητικοί επιμένουν ότι είμαστε ακόμα στο Φεβρουάριο, ή κάποιοι πιο ρεαλιστές ότι η εξήγηση είναι απλή και λέγεται «νοτιάς», την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε άνοιξη, ξεκάθαρα. Αυτή η γλυκιά, δροσερή αίσθηση που μας μεθάει. Και εμένα αυτός ο αέρας της άνοιξης με ξεσηκώνει, μου χαρίζει ενέργεια, έμπνευση και πηγαία χαρά και κυρίως μου απαγορεύει να μείνω σε κλειστό χώρο.

Απλά δε γίνεται. Θέλω να ξεχυθώ και να μη μαζευτώ ποτέ ξανά. Θέλω να κάνω όλα όσα μπορεί ποτέ να σκέφτηκα και δεν έκανα. Η άνοιξη μας, μπορεί να μην είχε εξόρμηση στη φύση, βουνό, θάλασσα, λουλούδια κτλ, αλλά την φέραμε - ή μάλλον μας έφερε- στην πόλη, όπου δημιουργήθηκε για λίγες ώρες ένας ανοιξιάτικος υπέροχος μικρόκοσμος. Την κυριακάτικη άνοιξη την περάσαμε αράζοντας στην νέα προβλήτα του λιμανιού, με τα μπουφάν δίπλα μας να περιττεύουν, αγναντεύοντας τη θάλασσα, τους επίδοξους φωτογράφους που μας χάρισαν ένα κάδρο τους , τους πιτσιρικάδες με τα ποδήλατα, τις μαμάδες με τα μωράκια και ένα καράβι πειρατικό που βάζω στοίχημα ότι για μια στιγμή είδα τον Jack Sparrow επάνω του.

Αυτή ήταν η πρώτη άνοιξη της χρονιάς και νομίζω ότι έρχονται πολλές ακόμα! Keep your soul wide open.

ΥΓ Αυτό είναι ένα αγαπημένο τραγούδι που πρωτοάκουσα σε μια συναυλία, μια ιδιαίτερη άνοιξη και από τότε το έχω ταυτίσει μαζί της, ήταν αυτή του 2011

spring4

spring3

spring6

spring7

spring5

weird spring

Κείμενο - Φωτογραφίες - Μουσική Επιλογή: Νίκη Χ.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
23.01.2013
Something good in every day

Πράγματι! Καλημέρα και όπως έχουμε ξαναπεί..

Περισσότερα...
17.03.2013

Gipsy Kings - Bamboleo

Gipsy Kings - Bamboleo

Έφτασε η Κυριακή των Αποκριών και βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη των μεγάλων αποκριάτικων παρελάσεων σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 

Περισσότερα...
02.01.2013

I Was Made For Loving You Baby

I Was Made For Loving You Baby

Δεύτερη ημέρα του νέου έτους και μία ακόμα ημέρα άδειας! Ας ξεκινήσει όμορφα με μια πολύ καλή διασκευή ενός γνωστού και αγαπημένου τραγουδιού. 

Περισσότερα...
15.01.2013
Creativity can solve almost any problem. The creative act, the defeat of habbit by originality, overcomes everything.

George Lois, 1931-, Αμερικανός σκηνοθέτης, σχεδιαστής και συγγραφέας (γιος Ελλήνων μεταναστών)

24.03.2013

Περπατώντας στο Λονδίνο - Μια ευχάριστη έκπληξη

Περπατώντας στο Λονδίνο - Μια ευχάριστη έκπληξη

Περπατώντας στους δρόμους και τα πάρκα του Λονδίνου συναντάει κανείς πολλές εκπλήξεις. Αλλά ποιά μπορεί να είναι πιο ευχάριστη από ένα σκιουράκι που απολαμβάνει με τόση λαχτάρα το φαγητό του;

Περισσότερα...
22.07.2014

Ειρήνη Σκυλακάκη - Clock

Ειρήνη Σκυλακάκη - Clock

Έχετε διάθεση για μια ωραία και φρέσκια μπαλάντα; 

Η συγκεκριμένη μουσική πρόταση ήρθε στο inbox μας από την πιστή φίλη του maresei.gr, Μαρία Λ., και στάθηκε η αφορμή για ένα ακόμη αυθόρμητο χαμόγελο μέσα στην ημέρα!

Περισσότερα...
21.03.2013
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μέρες τώρα έρχονται στο μυαλό μου κάθε τόσο δυο τρεις στίχοι από ένα ποίημα που αγαπώ πολύ. Και όλο έλεγα ότι θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να το ξαναδιαβάσω και όλο το αμελούσα. Σήμερα, όμως, βλέποντας απ' το πρωί ότι η Ποίηση τιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο, μια που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, δεν μπόρεσα να το αναβάλω άλλο. Διάβασα τη "Μαρίνα των Βράχων" ξανά και αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Περισσότερα...
03.05.2014

Smoothie με φράουλες και βρώμη

Smoothie με φράουλες και βρώμη

Μία εναλλακτική και υγιεινή επιλογή για πρωινό αποτελεί το smoothie με φράουλες και βρώμη, το οποίο είναι θρεπτικότατο και σπάει τη μονοτονία του κλασικού πρωινού γεύματος, ενώ ενδείκνυται και για detoxing. Εξάλλου σε αυτό το πνεύμα κινούμαστε μετά τις αμαρτωλές μέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...
30.04.2013

Summertime

Summertime

H μέρα το απαιτεί και ο καιρός το επιτρέπει να απολαύσουμε δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Jazz να μας τραγουδούν summertime..

Περισσότερα...
18.05.2013
Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Καλημέρα! Σαββατιάτικη, χαλαρή, θετική! Τι έχει σήμερα το πρόγραμμά σας; Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο πιο κοντινό μουσείο μια που τα μουσεία σήμερα έχουν την τιμητική τους και... έχουν και ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα...
09.04.2016

Show me love!!! ❤❤

Show me love!!! ❤❤

Όπως σας είχα πει σε αυτή την ανάρτηση έχω ένα θέμα με τη μουσική. Με τις μελωδίες, τους ήχους και τα χρώματα που όλα αυτά τα ακούσματα μου φέρνουν στο μυαλό. Σήμερα, λοιπόν, θα σας βάλω να ακούσετε ένα ξένο τραγούδι ενός από τους μεγαλυτερους dj στον κόσμο, του Robin Schulz, που μαζί με τον Richard Judge έβαλαν σκοπό να με τρελάνουν και να με κάνουν να μην βάλω κανένα άλλο τραγούδι εκτός από αυτό στην καλοκαιρινή μου playlist.

Περισσότερα...
06.05.2016

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Καλησπέρα σας! Χρόνια πολλά και καλά και Χριστός Ανέστη!

Επανερχόμαστε στη διαδικτυακή μας παρέα μετά από ένα διάλεμμα αρκετών ημερών που μας χάρισε ξεκούραση, χαλάρωση, λίγο παραπάνω ύπνο, καθαρό αέρα, θέα στη θάλασσα, ήχους τζιτζικιών και κελαηδίσματα πουλιών. Ομολογώ ότι ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν οικογενειακώς. Οι μεγάλοι για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, ο Φίλιππος για να εκτονώσει όλη του την ενέργεια παίζοντας με τις ώρες στην αυλή και η μπέμπα για να έχει πάντα μια διαθέσιμη αγκαλιά να απαλύνει το κλάμα της.

Περισσότερα...
29.05.2013
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013

Αυτό το Σάββατο εκτός από το καλοκαίρι ξεκινάει και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου! Το θέατρο, η μουσική, ο χορός και τα εικαστικά έχουν την τιμητική τους και μας επιφυλάσσουν αρκετά ενδιαφέρουσες πολιτιστικές βραδιές.

Περισσότερα...
29.11.2012
Μια oreo-τουρτα!

Αυτό το κομμάτι τούρτα δείχνει το πιο νόστιμο γλυκό που θα μπορούσα να σκεφτώ αυτή την ώρα. Μια τούρτα φτιαγμένη με μπισκότα oreo. Πού μπορώ να βρω άραγε;

Περισσότερα...
12.06.2013
Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Summer Wine

Ας απολαύσουμε σήμερα ένα πολύ παλιό, πολύ γνωστό κι αγαπημένο τραγούδι, άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι.

Περισσότερα...
17.11.2013

Ορεινή περιπλάνηση στα Πιέρια Όρη μέσω Βελβεντού

Ορεινή περιπλάνηση στα Πιέρια Όρη μέσω Βελβεντού

Ο Βελβεντός (ή Βελβεντό) γνωστός για τα καταπληκτικά του φρούτα, τις μαρμελάδες, το απέραντο πράσινο αλλά και για τα ιστορικά, πολιτιστικά - παραδοσιακά και άλλα στοιχεία, αποτελεί τη βάση για ορεινές περιπλανήσεις στα όμορφα Πιέρια Όρη.

Περισσότερα...
18.10.2015

Η πρώτη του απόπειρα με πλαστελίνες

Η πρώτη του απόπειρα με πλαστελίνες

Λίγο ο καιρός που χάλασε και μας έκλεισε σπίτι, λίγο που μας έπιασε προκοπή, λίγο που είπαμε να πιάσουν τόπο ο καμβάς και τα χρώματα που πήραμε σχεδόν δυο μήνες πριν, ένα από τα προηγούμενα απογεύματα αποφασίσαμε να εκτονώσουμε την καταπιεσμένη μας δημιουργικότητα. Και έτσι ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τον οικογενειακό μας καμβά!

Περισσότερα...
06.11.2013

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Αυτή τη φορά η περιήγησή μας στο Σαν Φρανσίσκο μας φέρνει στο ξακουστό του πάρκο και στην Ακαδημία Επιστημών.

Ας πάρουμε μια γεύση...

Περισσότερα...
16.10.2013

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Kλείνουμε τα μάτια, πατάμε play και έτσι απλά ο πολυτάλαντος Μoby μας παρασύρει σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι.. και μια υπέροχη ζωή..

Περισσότερα...
06.07.2014

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Εσείς γνωρίζετε τους "Daphne and the Fuzz"; Αν όχι, ελάτε να τους γνωρίσουμε παρέα φτιάχνοντας παράλληλα μια τάρτα με φράουλες!

Περισσότερα...
16.11.2012

The Cure - Friday I'm In Love

The Cure - Friday I'm In Love

We love Fridays! Μας αρέσουν οι Παρασκευές!

Ξυπνάμε με άλλη διάθεση και περιμένουμε το Σαββατοκύριακο...

12.06.2013
Η αξία του βιβλίου

Τι αξία έχει ένα βιβλίο;

Περισσότερα...
19.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Πήραμε μια γεύση από τη στολισμένη Βουδαπέστη, να μην πάρουμε μια μικρή γεύση και από την Πράγα; Φέτος είναι οι δυο TOP προορισμοί των φίλων μας για τις ημέρες των γιορτών.

Περισσότερα...
13.04.2013

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Όταν ο ήλιος κάνει τη χάρη στους κατοίκους των Ιωαννίνων και νικάει τα σύννεφα και τη βροχή, τότε αυτοί προς ένδειξη ευγνωμοσύνης ξεχύνονται στους δρόμους.

Περισσότερα...