Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ο παλιός μπουφές σε κεντρική θέση

Ένας παλιός μπουφές σαν αυτόν της φωτογραφίας υπάρχει σε πολλά σπίτια. Άλλοτε περιέχει κούπες, ποτήρια, τα καλά (μόνιμα κλεισμένα) σερβίτσια και άλλοτε χρησιμεύει ακόμα και για την αποθήκευση παπουτσιών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα κομμάτι που οι περισσότεροι έχουμε βαρεθεί αφού τον βλέπουμε σε ένα μέρος του πατρικού μας σπιτιού από τότε που ήμασταν παιδιά. Ήρθε η ώρα να τον "δούμε αλλιώς" και να στήσουμε τη διακόσμηση ενός δωματίου με επίκεντρο το συγκεκριμένο έπιπλο.

Η λύση είναι η εξής:

- Επιλέγουμε έναν συνδυασμό χρωμάτων που μας αρέσει και ταιριάζει με το χρώμα του επίπλου, πχ. αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

- Πάνω από τον μπουφέ, τοποθετούμε μεγάλα ράφια - μακριά όσο και το μήκος του επίπλου. Τα ράφια μπορούμε να τα βάψουμε σε μία από τις αποχρώσεις που επιλέξαμε. Είτε για εξοικονόμηση χρόνου είτε από άποψη μπορούμε να βάψουμε μόνο το μέρος του ραφιού που φαίνεται όταν στεκόμαστε μπροστά τους. 

- Τοποθετούμε βιβλία και αγαπημένα διακοσμητικά, ακόμα και παλιές συσκευές. Ένα παλιό ραδιόφωνο, ένα σίδερο, μία παλιά συσκευή τηλεφώνου, ιδανικά χρωματιστή, ταιριάζουν υπέροχα με το concept μας. Μια-δυο κορνίζες και παλιές αγαπημένες κούπες μπορούν να δώσουν έναν ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα στη σύνθεση.

- Προσθέτουμε ένα λαμπατέρ, που θα μπορούσε να φωτίζει για χρόνια το χωλ στο σπίτι της γιαγιάς και ένα σκαμπό, που θα μπορούσε να βρίσκεται πλάι στο μικρό έπιπλο που φιλοξενεί το τηλέφωνο, επίσης στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Τόσο το καπέλο του λαμπατέρ, όσο και το μαξιλάρι του σκαμπό μπορούν να ντυθούν με υφάσματα ταιριαστά με τα χρώματα που έχουμε επιλέξει.

- Κάτω από τον μπουφέ μπορούν να τοποθετηθούν παλιές δερμάτινες βαλίτσες, από αυτές που όλες οι μαμάδες - γιαγιάδες έχουν και πλέον δε χρησιμοποιούν. 

Και όταν όλα αυτά γίνουν πράξη και η σύνθεση στον τοίχο μας είναι σχεδόν έτοιμη, κάνουμε μερικά βήματα πίσω, βλέπουμε το αποτέλεσμα, κάνουμε - αν χρειάζεται, που τις περισσότερες φορές χρειάζεται - τις απαραίτητες αλλαγές σε βιβλία και διακοσμητικά, προσπαθώντας να δώσουμε περισσότερο χαρακτήρα και στιλ στο σπίτι μας... και τότε είναι όλα έτοιμα! Έχουμε τον παλιό μπουφέ σε νέα θέση και νέα χρήση!

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
19.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Πήραμε μια γεύση από τη στολισμένη Βουδαπέστη, να μην πάρουμε μια μικρή γεύση και από την Πράγα; Φέτος είναι οι δυο TOP προορισμοί των φίλων μας για τις ημέρες των γιορτών.

Περισσότερα...
20.09.2013

Με άρωμα λεβάντας

Με άρωμα λεβάντας

Μερικά κλαδάκια λεβάντας και δυο - τρία υφασμάτινα πουγκιά από μπομπονιέρες είναι αρκετά για να δημιουργήσουμε τα δικά μας αρωματικά και προστατευτικά για τα ρούχα και τις ντουλάπες μας.

Περισσότερα...
26.09.2013

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Όταν έχεις στο ψυγείο σου βαζάκια όλων των μεγεθών με σπιτική μαρμελάδα μανούλας από ροδάκινα που έχεις μαζέψει με τα χεράκια σου, είναι δυνατόν να μη γίνει η πάστα φλώρα το αγαπημένο σου γλυκό;

Περισσότερα...
12.10.2013

Lorde - Royals

Lorde - Royals

Εσείς γνωρίζετε τη Lorde;

Περισσότερα...
04.10.2015

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

και θυμάσαι τον ορισμό της Ευτυχίας, όπως τον εξέφρασε σύντομα, λιτά και απέριττα και τόσο μα τόσο περιεκτικά, ο αγαπημένος όλων, Θανάσης Βέγγος.

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τί είναι ευτυχία.
Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια.

Περισσότερα...
16.12.2014

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015"

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015"

Ο δεύτερος διαγωνισμός μας έληξε.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και αναδείχθηκαν οι δυο τυχερές νικήτριες που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015".

Περισσότερα...
28.01.2013
Για όσους αγαπούν το κρασί

Θυμάστε τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη; Είναι μια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στην οποία είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στις 22 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...
22.08.2016

DesignIsThis και Νέος Διαγωνισμός για τα πιο πρωτότυπα σκουλαρίκια (ΕΛΗΞΕ)

DesignIsThis και Νέος Διαγωνισμός για τα πιο πρωτότυπα σκουλαρίκια (ΕΛΗΞΕ)

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του κι εγώ είμαι πάλι εδώ... Λίγο μακριά από τη βάση μου ακόμα αλλά κοντά σε εσάς! Κι έχω να σας πω πολλά. Ξεκινάω ευθύς αμέσως με μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη.

Περισσότερα...
13.05.2016

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

 Τρεχαλίτσες που βλέπω ακόμα και στο σαλόνι, παρατημένες για μέρες και δε με ενοχλούν καθόλου. Και κάθε φορά που τις αντικρίζω θυμάμαι το άρθρο της Μαρίας για το "Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο". Γιατί αυτό είναι. Είναι παιχνίδια ποιοτικά, όμορφα που θα μπορούσαν να διοκοσμούν το ανάλαφρο σαλόνι μας!

Περισσότερα...
06.05.2014
Pharrell Williams - Happy

Ώρα για μουσική!

"..Clap along if you feel like that's what you wanna do.."

Περισσότερα...
12.03.2013

Μαριέττα Φαφούτη - Become the sun

Μαριέττα Φαφούτη - Become the sun

Η Μαριέττα Φαφούτη μας αρέσει πολύ. Τα τραγούδια της βγάζουν μια αισιοδοξία, μια αίσθηση θετικής ενέργειας, μια ανοιξιάτικη εικόνα.. Ακούς να τραγουδά και νομίζεις πως βρίσκεται σε ένα καταπράσινο λιβάδι.. Σκέφτεσαι ότι θα βρεθείς και εσύ εκεί και θα αρχίσεις να τρέχεις με τα χέρια ψηλά, ελεύθερα και με ένα πλατύ χαμόγελο..

Περισσότερα...
21.10.2012
Κατακόκκινα Τριαντάφυλλα

Και πώς να μη χαμογελάς πλατιά.. όταν βγαίνεις από το σπίτι σου και αντικρίζεις αυτή την εικόνα..

Περισσότερα...
03.09.2013

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω

Όπου και να γυρίσω, όπου και να κοιτάξω βλέπω νέα πράγματα που μου θυμίζουν τα παλιά. Με περιβάλλουν αντικείμενα βγαλμένα από εποχές παλιότερες αλλά με μια πινελιά του σύγχρονου και του μοντέρνου. 

Ρετρό ή ξαναζεσταμένο φαγητό;

Έλλειψη δημιουργικότητας ή εμμονή σε παλιές επιτυχημένες φόρμες;

Κόλπα του Marketing ή ρομαντισμός;

Περισσότερα...
12.09.2015

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι

Τι  κι αν το μπαλκόνι σου είναι μικρό; Τι κι αν δεν έχει πολύ χώρο; Ιδέες υπάρχουν! Κι αυτή μου άρεσε πολύ!

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι!

Αφού δε χωράει τραπέζι και καρέκλες και καναπέδες και χαλιά και όλα αυτά που βλέπουμε σε φωτογραφίες και ζηλεύουμε και νομίζουμε ότι όλα τα μπαλκόνια - εκτός από το δικό μας - μπορούν να γίνουν επίγειοι παράδεισοι... Ε λοιπόν, γιατί να μη δημιουργήσουμε ένα μπαρ στο μπαλκόνι;

Περισσότερα...
23.01.2013

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Θυμάστε τις προτάσεις μας για την εναλλακτική χρήση των κρεμαστρών στους τοίχους είτε με αφίσες, εικόνες και σκίτσα είτε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς;

Περισσότερα...
08.12.2012

Matisse - Lucky Day

Matisse - Lucky Day

Ένα από τα αγαπημένα νέα τραγούδια των Matisse, το οποίο περιλαμβάνεται και στο τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο "Paper Door" (2012). 

Aς το ακούσουμε κι ας ακολουθήσουμε την προτροπή τους..

Περισσότερα...
15.01.2013

Morcheeba - Wonders Never Cease

Morcheeba - Wonders Never Cease

Πράγματι! Οι αναζητήσεις ποτέ δε σταματούν.. αυτό άλλωστε είναι ένα από τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης!

Περισσότερα...
03.02.2013
Χρωματιστά Λουλούδια

Για μια Κυριακή γεμάτη χρώματα και χαμόγελα!

Περισσότερα...
24.05.2013

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Όταν έχεις τέτοια λεμόνια, απευθείας από το δέντρο του κυρίου Τ., από την παραγωγή στην κατανάλωση, χωρίς κέρωμα και με εκπληκτικό άρωμα, δεν μπορείς να μην το εκμεταλλευτείς... ακόμα και αν είναι να αθετήσεις (πάλι) την υπόσχεση στον εαυτό σου και στη... ζυγαριά σου για το κορμί που θες να χτίσεις μέχρι το καλοκαίρι...

Περισσότερα...
14.11.2012
Οι πρώτες μου χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Οι πρώτες μου χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι γεγονός και προορίζονται για δώρο σε μια φίλη που έχει σήμερα τα γενέθλιά της.

Περισσότερα...
26.02.2015

Λαχταριστά σπιτικά ψωμάκια

Λαχταριστά σπιτικά ψωμάκια

Φαίνονται λαχταριστά... και είναι! Νόστιμα και αφράτα ψωμάκια για mini burgers ή για σαντουιτσάκια που μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας ανά πάσα στιγμή στη δουλειά, στην αγορά, στο ταξίδι και φυσικά ό,τι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών σας στο σχολείο.

Περισσότερα...
22.12.2012

Δώρα Χριστουγέννων (Mέρος ΙΙ)

Δώρα Χριστουγέννων (Mέρος ΙΙ)

Το να χαρίζεις κάτι σε κάποιον που αγαπάς σου δίνει μεγάλη χαρά και η όλη διαδικασία της αναζήτησης και της επιλογής του κάθε δώρου ξεχωριστά είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους περισσότερους. Ωστόσο, μερικές φορές εξελίσσεται σε δύσκολη διαδικασία μια και μπορεί να μη ξέρεις τι να διαλέξεις για τον καθένα.

Περισσότερα...
19.11.2012
Στιλιστικές επιλογές για τις κρύες μέρες

Το κρύο μπορεί να άργησε αλλά πλέον μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και φέτος. Μπουφάν, παλτό και χοντρά πουλόβερ βρήκαν και πάλι τη θέση τους στη ντουλάπα μας. Ήρθε η ώρα να ντυθούμε ζεστά και φυσικά πάντα με άποψη!

Περισσότερα...