Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Η παρέα των Christmastreestas 2013 από τη Θεσσαλονίκη ξαναχτύπησε! Ο λόγος; Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Τέσσερις καλές νοικοκυρές διαθέσαμε τις δυνάμεις μας, τη φαντασία μας, το δημιουργικό μας ταλέντο και τον φούρνο μας και νιώσαμε λίγο σαν ζαχαροπλάστες και λίγο σαν μαθητές δημοτικού την ώρα των καλλιτεχνικών!

Τι κάναμε λοιπόν:

1. Συγκεντρώσαμε τα υλικά μας

- 500 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 75 γρ. λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

Η συνταγή είναι του κ. Στέλιου Παρλιάρου (ευχαριστούμε που υπάρχει!!!), μόνο που δεν θυμόμασταν την ακριβή εκτέλεσή της κι έτσι κινηθήκαμε με βάση τη λογική μας! Οπότε

1. Χτυπήσαμε στο μίξερ όλα τα υλικά σταδιακά. Αρχικά το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης, το αυγό, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Έπειτα προσθέσαμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα το κοσκινίζαμε. Όταν άρχισε να σκληραίνει η ζύμη μας, προσθέσαμε το γάλα και ολοκληρώσαμε το χτύπημα στο μίξερ.

2. Δουλέψαμε λίγο τη ζύμη στο χέρι, ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα

chr bisc 1

3. Την ανοίξαμε στον πάγκο μ' έναν πλάστη. Απλώθηκε πολύ εύκολα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα στον πλάστη και έγινε πολύ πολύ λεία.

chr bisc 2

4. Κατόπιν με τα κουπάτ μας φτιάξαμε ωραία σχεδιάκια και ψήσαμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

chr bisc 3

chr bisc 4

chr bisc 5

chr bisc 6

Σημείωση: Με τα κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε μας βγήκαν 42 μπισκότα

Τα παραπάνω έγιναν πολύ γρήγορα! Η διασκέδαση άρχισε όταν απλώσαμε στο τραπέζι όλα τα υλικά διακόσμησης και αρχίσαμε να ανακατεύουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής! Μέχρι και τα αγόρια της παρέας σηκώθηκαν από τον καναπέ!!!

Αρχικά φτιάξαμε λευκό γλάσο ανακατεύοντας σε μπολ 3 κουταλιές χλιαρό νερό με άχνη ζάχαρη. Η ποσότητα της άχνης είναι ανάλογη με το πόσο αραιό ή πυκνό θέλουμε να γίνει το γλάσο μας. Εμείς το φτιάξαμε σχετικά πυκνό για να κάθονται τα σχέδια πάνω στα μπισκότα.

chr bisc 7

Έπειτα μοιράσαμε το γλάσο σε μικρότερα μπολάκια και προσθέσαμε λίγες σταγόνες διαφορετικού χρώματος ζαχαροπλαστικής σε καθένα από αυτά. Έτσι έκτος από λευκό χρώμα είχαμε κόκκινο, σκούρο κόκκινο, πράσινο και κίτρινο.

chr bisc 8

chr bisc 9

Τέλος το σοκολατένιο γλάσο μας έγινε από κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί.

Λάβαμε θέσεις στο τραπέζι, πιάσαμε τα πινέλα σιλικόνης και στρωθήκαμε στη δουλειά! Τις σύριγγες - κορνέ γαρνιρίσματος αναπλήρωσαν οι οδοντογλυφίδες, καθώς με αυτές γίνονταν όλα τα σχέδια και τα περιγράμματα.

chr bisc 10

chr bisc 11

Οφείλω να ομολογήσω ότι οι φίλες μου με εξέπληξαν! Τι στολισμένα δεντράκια, τι ξωτικά με σκουφάκια και μποτούλες, τι χαμογελαστοί ginger men, τι σοκολατένιοι τάρανδοι... (μόλις έφαγα αυτόν με την πολύχρωμη τρούφα!) Και όλα αυτά με μια υπέροχη μυρωδιά κανέλας και γαρίφαλου σε όλο το σπίτι!

chr bisc 12

chr bisc 13 b

Αποφασίσαμε να φτιάχνουμε κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, μέχρι να γίνουμε μπισκοτοειδικοί!!!!

Και του χρόνου λοιπόν!

 
 
Μ' αρέσει | 2012