Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και λαχανικά

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και λαχανικά

Θέλεις να κάνεις ομελέτα για πολλά άτομα και δε χωράει στο τηγάνι; Να μην χρειαστεί να την αναποδογυρίσεις με ότι ρίσκο αυτό εμπεριέχει; Η λύση είναι μία, ομελέτα φούρνου. Πολύ πιο νόστιμη, ωραία πλούσια υφή τύπου σουφλέ, και πάντα πετυχημένη.

Στο πρώτο brunch που κάναμε στο σπίτι (κι όμως είχαμε και στο χωριό μας brunch, το γνωστό μπρουτζαλ'σμένο ψωμί με τυρί, κεμπάπ και άλλα) ένα από τα εδέσματα ήταν μια πλούσια ομελέτα φούρνου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, τα απλώνουμε στο ελαφρώς βουτυρωμένο πυρεξ/ταψί και περιχύνουμε με τα αυγά. Νομίζω το μυστικό της νοστιμιάς είναι τα πολλά λαχανικά (ειδικά το κρεμμύδι) και η ελάχιστη σάλτσα ντομάτας με το τριμμένο τυρί στα αυγά. Μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το αλλαντικό και να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά, ή να προσθέσετε και πατάτες που έχουν μείνει ενδεχομένως από κάποιο φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στην ομελέτα για 6 άτομα βάλαμε:

- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 5 μικρά φρέσκα μανιτάρια
- 6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- Αλάτι & πιπέρι

Για το μείγμα αυγών

- 8 φρέσκα αυγά
- 150g τριμμένο κασέρι / ή φέτα
- Ελάχιστη σάλτσα ντομάτας

1. omelette preparation

2.sotarisma

3.setup

4.setup

ΥΓ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος η ομελέτα θα γίνει λίγο Βεζούβιος, don't worry είναι τα αυγά που έχουν αυτές τις τάσεις, ξεφουσκώνει μετά. Τρώγεται ζεστή αλλά και την επόμενη μέρα είναι τέλεια ακόμη και κρύα για πρωινό!

5intheoven

omelettelikevolcano

Δημιουργός και φωτογράφος: Νίκη Χ.

Μ' αρέσει | 2012