Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πείτε μηλοπιτάκια κι έφτασαν!

Πείτε μηλοπιτάκια κι έφτασαν!

Οι φίλοι μας ξέρουν ότι μας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές. Γι αυτό και όταν ανακαλύπτουν νέες ιδέες για κουζινοπειραματισμούς μας σκέφτονται.. Και όταν οι συνταγές τους οδηγούν σε ονειρεμένες γεύσεις μας στέλνουν ανταπόκριση! Μηλοπιτάκια λαχταριστά σε συνταγή του Βασίλη Καλλίδη και εκτέλεση πολυτάλαντης φίλης!

Μμμ..! Μίλα μου για μήλα!! Aυτό το αγαπημένο αμαρτωλό χειμωνιάτικο φρούτο κάνει υπέροχα γλυκά, σαλάτες, φαγητά, σάλτσες..κάνει τα πάντα και συμφέρει!! Τα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ (ναι ναι ψωμί του τοστ!) τα έφαγα στη Θεσσαλονίκη στο σπίτι μιας φίλης μαζί με γαλλικό καφέ και κουβεντούλα! Είναι πανεύκολα και λαχταριστά!

applepies4a

Θα χρειαστείτε:

  • 4-5 κόκκινα γλυκά μήλα
  • σταφίδες (προαιρετικά)
  • 8-10 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρες)
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε λιώσει την 1 κουταλιά βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε να μαλακώσουν αρκετά και να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά.

Εν τω μεταξύ με έναν πλάστη ανοίγουμε τις φέτες του τοστ σε λεπτά φύλλα σαν ζυμάρι. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα και βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγουμε σαν φλογέρα. Ραντίζουμε τα πιτάκια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανά. Εμένα μου πήρε περίπου 25 λεπτά.

Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα και κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι αυτό το τραγανό μηλοπιτάκι έγινε με απλό ψωμί και όχι με κάποια ιδιαίτερη ζύμη!!

Little tip: Χρησιμοποιήστε αγνό βουτυράκι αγελάδος για έξτρα γεύση!

Μ' αρέσει | 2012