Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγειρέματα

Μαγειρέματα

Σπίτι μου - σπιτάκι μου... αυτό ήταν το moto αυτού του τριήμερου και η παραμονή στο σπίτι μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα για τα καλά. Άλλους για να μαγειρέψουμε και άλλους για να φάμε. Η προκοπή που μ' έπιασε ήταν μεγάλη και είπα να εκμεταλλευτώ τη δημιουργική μου διάθεση για κουζινομαγειρέματα (περιέργως) χωρίς πολλούς πειραματισμούς.

Και τι δεν είχε λοιπόν το μενού! Pancakes για πρωινό, παπουτσάκια για μεσημεριανό, σπιτικό τιραμισού για επιδόρπιο (κι ας μην το έκανα εγώ)... 

Τη συνταγή για τα pancakes την ξέρουμε με λευκό αλεύρι και με αλεύρι ολικής άλεσης. Λίγο γαλατάκι παραπάνω πρόσθεσα (να γίνει λίγο πιο νερουλός ο χυλός για να απλώνεται καλύτερα στο τηγάνι και λίγη μαργαρίνη για να μην κολλάνε καθόλου). Α! έβαλα και μια βανίλια για έξτρα άρωμα.

pancakes

pancakes1

Για τα παπουτσάκια σε αντίθεση με άλλες φορές αποφάσισα να μην αυτοσχεδιάσω και να ακολουθήσω την "ασφαλή" οδό εκτελώντας τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και το φαγητάκι μας έγινε πολύ νόστιμο!

papoutsaki1

Φυσικά δεν μπορούσα να μην απαθανατίσω το γλυκό, προς τιμή της αγαπημένης μας γειτόνισσας που το έφτιαξε για μας με πολύ μεράκι και ακόμα περισσότερη αγάπη! Ευχαριστούμε πολύ!

tiramisou

Μ' αρέσει | 2012