Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Βόλτα στο Μύλο των Ξωτικών - 2013

Χριστούγεννα χωρίς επίσκεψη σε χριστουγεννιάτικο χωριό γίνεται; Δε γίνεται!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει φέτος στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Ανταποκριτές μας; Αγαπημένοι άνθρωποι που πήγαν, είδαν και μας ενημέρωσαν, στέλνοντάς μας και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.

Το ζεύγος Θ. & Α. λοιπόν βρέθηκε για πρώτη φοά σε ένα τέτοιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, σε ένα ολόκληρο χωριό στημένο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι εντυπώσεις όμορφες και κατά την άποψη και των δύο, ο Μύλος των Ξωτικών, όπως προφανώς κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, απευθύνεται κυρίως σε μικρά σχετικά παιδιά και τις οικογένειές τους. Για τα παιδιά ο τόπος αυτός είναι υπέροχος, μαγικός, με το που βρίσκονται εκεί ζουν το δικό τους παραμύθι! Ένα πολύ καλά στημένο σκηνικό, με παιχνίδια, χρώματα, μουσική... Έτσι δικαιολογούνται και τα δεκάδες εκδρομικά λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές την ημέρα που οι φίλοι μας βρέθηκαν εκεί.

Σύμφωνα πάλι με τη μικρή μας φίλη  Β., 8,5 ετών, που βρέθηκε στον Μύλο των Ξωτικών για 3η φορά σε μια εκδρομή της με το σχολείο, ο Μύλος φέτος είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά (έχει πάει και τις προηγούμενες δύο). Έχει τα πιο πολλά παιχνίδια... και παγοδρόμιο και εναέρια τύπου μπαλαρίνα και τραμπολίνο και καρουζέλ και .... και.... μου τα είπε όλα, ανέβηκε σχεδόν σε όλα και πέρασε αξέχαστα! Α και δε σας είπα... Έχει και πολύ νόστιμες κοτομπουκιές με τηγανιτές πατάτες. Ό,τι πρέπει για τα παιδιά! Βάφουν και τα πρόσωπα των επισκεπτών με πανέμορφα σχέδια, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά μου τα δήλωσε η μικρή Β., που ελπίζει να ξαναεπισκεφτεί τον Μύλο μέσα στις γιορτές.

Καλές οι περιγραφές λοιπόν αλλά μερικές φορές οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ας πάρουμε μια φωτογραφική γεύση από το τι γίνεται στο χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων.

milos xotikwn 2013-0

Μια γενική πινακίδα - χάρτης πληροφορεί τους επισκέπτες για όλα όσα πρόκειται να συναντήσουν.

milos xotikwn 2013-b

Μπαίνοντας στο χώρο του Μύλου, συναντάς το καρουζέλ μπροστά ακριβώς από το εργοστάσιο σοκολάτας με τις υπέροχες λιχουδιές.

milos xotikwn 2013-c

milos xotikwn 2013-d

Στο εργοστάσιο σοκολάτας οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν αρκετό χρόνο. Μάλλον είναι το αγαπημένο σημείιο του χωριού για μικρούς και μεγάλους.

milos xotikwn 2013-e

milos xotikwn 2013-f

Όπως σε κάθε οργανωμένο χωριό, έτσι και εδώ υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση.

milos xotikwn 2013-g

Στημένα ξύλινα μαγαζάκια πουλάνε διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη. 

milos xotikwn 2013-h

Πανύψηλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες τραβάνε το βλέμμα των επισκεπτών που συχνά σπεύδουν για φωτογραφίες στο πλάι τους. 

milos xotikwn 2013-i

Εννοείται ότι δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Άγιος Βασίλης από το χριστούγεννιάτικο χωριό. Ένα νησί και ένα σπίτι τουλάχιστον έχει στην κατοχή του.

milos xotikwn 2013-j

milos xotikwn 2013-k

Βρίσκεται εκεί και περιμένει τους επισκέπτες για φωτογραφίες και ευχές!

milos xotikwn 2013-m

milos xotikwn 2013-l

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν από το Ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Καλέ μου Άι-Βασίλη, ήμουν καλό παιδί... τι δώρο θα  μου φέρεις;

milos xotikwn 2013-n

Και πώς να φύγει κανείς από το χωριό χωρίς να ψωνίσει ένα αναμνηστικό;

milos xotikwn 2013-o

Να και μερικά από τα παιχνίδια που μου περιέγραφε η μικρή μου αγαπημένη.

milos xotikwn 2013-p

milos xotikwn 2013-q

milos xotikwn 2013-r

milos xotikwn 2013-s

Πανέμορφα φαίνονται όλα λοιπόν! Μας αρέσουν αυτές οι εκδηλώσεις. Όπου και αν συμβαίνουν, δίνουν μια διαφορετική νότα στις γιορτές και βοηθούν τον κόσμο να τις ζει πιο έντονα! 

Ελπίζουμε να βρούμε και άλλους ανταποκριτές και από άλλα χριστουγεννιάτικα χωριά. Στη Νάουσα, στη Δράμα, σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας... φίλοι μας περιμένουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις!

Καλά Χριστούγεννα!

ΥΓ. Θυμηθείτε και την περσινή μας βόλτα στον Μύλο των Ξωτικών, καθώς και τι άλλο μπορείτε να δείτε όταν βρεθείτε στα Τρίκαλα

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
13.06.2013

Νυχτερινός περίπατος στην πανέμορφη Πράγα

Νυχτερινός περίπατος στην πανέμορφη Πράγα

Πού θα θέλατε να βρίσκετε απόψε;

Εμείς ονειρευόμαστε έναν βραδινό περίπατο στην πανέμορφη Πράγα. Μόλις παραλάβαμε φωτογραφίες από τον ανταποκριτή μας εκεί και το μυαλό ταξιδεύει στην υπέροχη πόλη.

Περισσότερα...
19.11.2012
Στιλιστικές επιλογές για τις κρύες μέρες

Το κρύο μπορεί να άργησε αλλά πλέον μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και φέτος. Μπουφάν, παλτό και χοντρά πουλόβερ βρήκαν και πάλι τη θέση τους στη ντουλάπα μας. Ήρθε η ώρα να ντυθούμε ζεστά και φυσικά πάντα με άποψη!

Περισσότερα...
27.01.2013

Νάμα - Μια Κυριακή

Νάμα - Μια Κυριακή

Aς το απολαύσουμε κι ας έχουμε μια όμορφη Κυριακή..

Περισσότερα...
18.03.2013
Πολύχρωμη σαλάτα με ρεβύθια

Εξαιρετική επιλογή για σήμερα και όχι μόνο! Λαχανικά, όσπρια και φρούτα συνδυάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις!

Περισσότερα...
15.10.2012
Ένας ζωντανός πίνακας..

Καμιά φορά μπορεί να ακουμπάμε πράγματα που τυχαίνει να έχουμε στα χέρια μας σε μια τυχαία θέση. Κι έτσι τυχαία παρατηρούμε λίγο αργότερα πως το αποτέλεσμα δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο. Απεναντίας είναι σαν να προσπαθούσαμε να τα ταιριάξουμε για ώρα.

Περισσότερα...
29.12.2012

Τα μεγάλα παιδιά όμορφα φτιάχνουν...

Τα μεγάλα παιδιά όμορφα φτιάχνουν...

και περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Περισσότερα...
28.01.2014

Στα 5 πρώτα το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στα 5 πρώτα το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης είχα την τύχη να βρεθώ πριν 6 περίπου μήνες. Δε σας κρύβω πως με εντυπωσίασε. Ο χώρος, το μενού, τα πιάτα ήταν πολύ καλά. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παραδέχτω πως και έχω φάει καλύτερο φαγητό και έχω βρεθεί σε πιο όμορφο χώρο με καλύτερο σέρβις. Ωστόσο, το σύνολο όσων προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο άφησε όλη την παρέα ιδιαίτερα ικανοποιημένη με μεγαλύτερο ατού βέβαια την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τους γύρω λόφους.

Περισσότερα...
20.01.2013

Πατατούλες... σαν τηγανιτές

Πατατούλες... σαν τηγανιτές

Μια φίλη μας είπε ότι δεν μπορεί να πετύχει τις σαν τηγανιτές πατάτες φούρνου που τόσο της αρέσουν...

Περισσότερα...
25.02.2013
Λουλούδια και φαντασία

Μπαλκόνια, λουλούδια, χρώματα και αρώματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την άνοιξη που έρχεται. Μπορεί βέβαια οι αλλεπάλληλες βροχές να μη συμβαδίζουν με τις ανοιξιάτικες σκέψεις μας αλλά εμείς εν αντιθέσει με τον καιρό ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να ανανεώσουν την εικόνα του μπαλκονιού ή της αυλής σας.

Περισσότερα...
26.04.2013

Iyeoka - Simply Falling

Iyeoka - Simply Falling

Η Iyeoka Okoawo ξεχωρίζει για την υπέροχη φωνή της και τις πολλαπλές ιδιότητες. Είναι Νιγηριανή - Αμερικανίδα, ποιήτρια, καλλιτέχνης, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια.. .Έχει υπάρξει και εκπαιδεύτρια στο TEDGlobal Fellow το 2010.

Περισσότερα...
16.11.2014
Σπιτικές μπάρες δημητριακών με βρώμη και μήλα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα θρεπτικό και νόστιμο σνακ!

Περισσότερα...
20.11.2012

Ben E. King - Stand by me

Ben E. King - Stand by me

Κλασικό και αγαπημένο!

Αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας! 

Περισσότερα...
24.06.2013
Barry White - Let The Music Play

Ας κλείσουμε το τριήμερο αφήνοντας τη μουσική να παίξει δυνατά και την υπέροχη μπάσα φωνή του Barry White να μας χαλαρώσει..

Περισσότερα...
02.08.2013
Διακόσμηση με καλοκαιρινή διάθεση

Έχουμε ξαναπεί ότι το όμορφο, άνετο και φιλόξενο σπίτι φαίνεται από την είσοδο του. Πράγματι η διαμόρφωση του χώρου αυτού αντικατοπτρίζει το ύφος και το στιλ του σπιτιού αλλά και την αύρα των κατοίκων του. Τι θα λέγατε λοιπόν με το άνοιγμα της εξώπορτας να μπαίνετε στο κλίμα του καλοκαιριού;

Περισσότερα...
23.09.2014

Race for the cure 2014

Race for the cure 2014

Μια δράση που αξίζει τη στήριξή μας! Όσοι βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και αύριο. Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτή την Κυριακή 28/09 στο Ζάππειο στις 10.00 π.μ. και είναι για καλό σκοπό!

Περισσότερα...
22.01.2013

Mandisa ft. TobyMac - Good Morning

Mandisa ft. TobyMac - Good Morning

Μια αισιόδοξη μουσική καλημέρα από τη Mandisa και τον TobyMac!

Περισσότερα...
26.11.2012
Μαύρο - Γκρι - Κόκκινο Βαθύ

Πολλά like στην τριχρωμία μαύρο - γκρι - βαθύ κόκκινο! Νομίζω πως θα είναι η αυριανή μου επιλογή για το γραφείο...

Περισσότερα...
23.03.2015

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2015: Στον Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2015: Στον Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου Καρδίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, το περασμένο Σάββατο είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα όπου οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας και πάσης φύσης φίλοι του δάσους από Καρδίτσα, Λάρισα και άλλες περιοχές της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου για να τιμήσουν τη μέρα.

Περισσότερα...
15.10.2012
Μικρές εκπλήξεις για τους ανθρώπους μας

Οι μικρές εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο των διαπροσωπικών μας σχέσεων... Είτε μιλάμε για τη σχέση με τους γονείς, τους φίλους ή το σύντροφό μας, μια έστω και μικρή έκπληξη μπορεί να δώσει λίγη χαρά τόσο σε αυτόν που την οργανώνει όσο και στον αποδέκτη της!

Περισσότερα...
21.03.2013

Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...

Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...

Είναι πλέον το αγαπημένο μου γλυκό.

Με μια προσπάθεια, έναν κόπο, και μάλιστα μικρό, φτιάχνουμε δύο υπέροχα γλυκά! Τόσο υπέροχα! Τόσο νόστιμα! Τόσο μεγάλοι πειρασμοί! Μπορώ να σας μιλάω ώρες γι αυτά τα γλυκά!

Περισσότερα...
06.01.2013

Lana Del Rey - Blue Jeans

Lana Del Rey - Blue Jeans

Mια και αναφερθήκαμε στις εναλλακτικές χρήσεις των blue jeans ας απολαύσουμε τη Lana Del Rey στο ομώνυμο κομμάτι..

Περισσότερα...
04.04.2013

Έμπνευση

Έμπνευση

Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι είναι αυτό που μου τραβάει την προσοχή στις φωτογραφίες που απεικονίζουν σπίτια, δωμάτια, τραπεζαρίες, κουζίνες μια σύνθεση από διακοσμητικά αντικείμενα, δυο βιβλία ακουμπισμένα σε ένα κομοδίνο.. Αναρωτιέμαι γιατί ενώ πολλές φωτογραφίες μοιάζουν, εγώ μπορώ να τις παρατηρώ για ώρα και να μη τις χορταίνω.. Και αναρωτιέμαι, γιατί πολλά από όσα βλέπω και μου αρέσουν, δεν ταιριάζουν ούτε στο στιλ μου ούτε στο στιλ του σπιτιού μου ούτε μπορούν να υλοποιηθούν στο δικό μου χώρο.

Περισσότερα...
16.10.2012
Το Μεγάλο Μυστικό

Από Το Μυστικό (The Secret) της Rhonda Byrne

Το Μεγάλο Μυστικό της Ζωής είναι ο νόμος της έλξης.

Περισσότερα...