Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Το γραφείο κάτω από τη σκάλα

Σπίτια σε επίπεδα.. Σπίτια διώροφα.. Εσωτερική σκάλα.. Γοητευτικά χαρακτηριστικά για κάθε σπίτι. Κρεβατοκάμαρες πάνω, σαλόνι - κουζίνα κάτω, εσωτερική σκάλα και ο τοίχος πλάι της γεμάτος οικογενειακές φωτογραφίες.., ό,τι και να σκεφτώ μ' αρέσει. Τώρα για το αν είναι βολικά ή όχι αυτά τα σπίτια, τι να πω; Όσοι τα έχουν συχνά διαμαρτύρονται ότι αυτό το πάνω-κάτω όλη μέρα, συχνά τους κουράζει. Προσωπικά μ' αρέσουν τα διώροφα σπίτια αλλά φαντάζομαι ότι όσο τα χρόνια περνούν και τα πόδια μπορεί να βαραίνουν, ίσως να μην είναι τόσο ευχάριστο το "ανέβα - κατέβα".

Εφόσον τα έχουμε όμως, καλό είναι να τα χαιρόμαστε και να εκμεταλλευόμαστε κάθε γωνιά τους. Για πολλούς, για παράδειγμα, ο χώρος της σκάλας είναι κάπως χαμένος. Ωστόσο, με σωστό σχεδιασμό μπορεί να αξιοποιηθεί. Κάποιες λύσεις γι αυτόν τον σκοπό έχουμε δει, όταν σας προτείναμε να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού, αξιοποιώντας την περιοχή της σκάλας.

Σήμερα θα δούμε μερικές ακόμα ιδέες για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο κάτω από τη σκάλα για να φτιάξουμε ένα μικρό ή μεγάλο γραφείο στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς όταν μιλάμε για καθημερινά συνηθισμένα σπίτια, ο χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός. Επομένως, όσο πιο εφευρετικοί φανούμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να χωρέσουμε στα διαθέσιμα τετραγωνικά.

- Μια επιλογή λοιπόν είναι να στήσουμε το γραφείο μας στον ανοιχτό χώρο κάτω από τη σκάλα. Ένα γραφείο, μια συρταριέρα και μια - δυο καρέκλες, ανάλαγα με τις απαιτήσεις μας, μπορούν να συνθέσουν ένα πρακτικό γραφείο στο σπίτι, εξυπηρετώντας τις καθημερινές μας ανάγκες για χαλάρωση, σερφάρισμα ή ακόμα και δουλειά από το σπίτι.

home office under the stairs 1

Φωτογραφία: Pinterest

- Εναλλακτικά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και ράφια πάνω από το γραφείο. Μάλιστα αν θέλουμε, για ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να επενδύσουμε τον τοίχο με ξύλο. Ειδικά όταν και η σκάλα είναι ξύλινη και ανοιχτόχρωμη, τότε το αποτέλεσμα είναι μια ενιαία εικόνα πολύ φωτεινή.

home office under the stairs 2

Φωτογραφία: Pinterest

- Αν ο χώρος μας είναι ενιαίος με το σαλόνι, τότε μπορούμε να δώσουμε μια πιο σύγχρονη και επίσημη εικόνα στο γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να εστιάσουμε σε μια πιο ιδιαίτερη καρέκλα.

home office under the stairs 3 a

Φωτογραφία: Pinterest

- Αν έχουμε και περισσότερα τετραγωνικά στη διάθεσή μας και ο χώρος μας είναι ενιαίος με το σαλόνι, μπορούμε ακόμα και να διαμορφώσουμε έναν οργανωμένο χώρο εργασίας αν δουλεύουμε από το σπίτι. Μια πιο "γεμάτη" επιφάνεια και μια κατάλληλη καρέκλα στα χρώματα των υπόλοιπων επίπλων, μερικές κορνίζες, μια μικρή ή μεγάλη ραφιέρα στον τοίχο, μπορούν να συνθέσουν έναν πλήρες χώρο εργασίας χωρίς να φαίνονται παράταιρα σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι.

home office under the stairs 3

 Φωτογραφία: Pinterest

- Αν ο χώρος είναι πολύ μικρός, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πολύ μικρό γραφείο και μια καρέκλα, περισσότερο ως κονσόλα, παρά σαν πάγκο εργασίας. Επιπλέον, βάζοντας φωτογραφίες, post cards, αγαπημένα μηνύματα και ρητά στον τοίχο, προσθέτουμε χρώμα και το προσωπικό μας στιλ, διαμορφώντας μια πολύ όμορφη γωνιά. Σε αυτήν την περίπτωση και για να μην αφήνουμε συνέχεια σημάδια στον τοίχο, μπορούμε να τον επενδύσουμε με ένα στρώμα φελλό, όμοιο με αυτόν που περιέχουν οι συνηθισμένοι πίνακες ανακοινώσεων. Επίσης και σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι την προσοχή να τραβάει η καρέκλα, οπότε η επιλογή μιας καρέκλας σε έντονο χρώμα μπορεί να αναδείξει περισσότερο τη γωνιά μας.

home office under the stairs 4

Φωτογραφία: Pinterest

home office under the stairs 4 a

Φωτογραφία: Pinterest

- Ένας ακόμα τρόπος για να δώσουμε πιο ιδιαίτερο και νεανικό στιλ στον χώρο αυτό, είναι να κολλήσουμε μια ταπετσαρία στον τοίχο και να επιλέξουμε έπιπλα (γραφείο, καρέκλα) και διακοσμητικά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Σε αυτήν την περίπτωση όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η σύνθεση τόσο πιο φωτεινό και ανάλαφρο θα είναι το αποτέλεσμα.

 home office under the stairs 5

Φωτογραφία: Pinterest

- Σε περίπτωση που το σπίτι μας είναι πιο κλασικό ή θυμίζει περισσότερο εξοχική κατοικία, μπορούμε να επιλέξουμε ένα πιο κλασικό χρώμα ξύλου και να κινηθούμε σε πιο "μαμαδίστικες" επιλογές.

home office under the stairs 6

Φωτογραφία: Pinterest

home office under the stairs 7

Φωτογραφία: Pinterest

- Τέλος, αν κάτω από τη σκάλα σχηματίζεται ένα μικρό δωμάτιο, που δε χρειάζεται να κάνουμε αποθήκη, κι αν δεν πάσχουμε από κλειστοφοβία, μπορούμε να έχουμε ένα γραφείο, που όποτε θέλουμε οι πόρτες του κλείνουν. Έτσι δε μας ενδιαφέρει αν είναι ή όχι τακτοποιημένο κάθε φορά που κάποιος μας επισκέπτεται, ενώ παράλληλα είναι πιο εύκολο να εξασφαλίζουμε την ησυχία μας όταν έχουμε δουλειά αλλά δεν είμαστε μόνοι στο σπίτι.

home office under the stairs 8

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
12.02.2013

Νατάσσα Μποφίλιου - Οι μέρες του φωτός

Νατάσσα Μποφίλιου - Οι μέρες του φωτός

Για τη Νατάσα Μποφίλιου ξαναμιλήσαμε μόλις πριν λίγες μέρες, όταν μιλώντας στην καρδιά ακούσαμε το πολύ τρυφερό τραγούδι "Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει".

Περισσότερα...
13.04.2013

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Όταν ο ήλιος κάνει τη χάρη στους κατοίκους των Ιωαννίνων και νικάει τα σύννεφα και τη βροχή, τότε αυτοί προς ένδειξη ευγνωμοσύνης ξεχύνονται στους δρόμους.

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...
02.02.2013

Rufus Wainwright - The One You Love

Rufus Wainwright - The One You Love

Κάθε φορά που το ακούω είναι σαν να το ακούω για πρώτη φορά..

Περισσότερα...
23.03.2015

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2015: Στον Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2015: Στον Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου Καρδίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, το περασμένο Σάββατο είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα όπου οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας και πάσης φύσης φίλοι του δάσους από Καρδίτσα, Λάρισα και άλλες περιοχές της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου για να τιμήσουν τη μέρα.

Περισσότερα...
01.05.2013
Κατασκευές για τα παιδιά

Τώρα που βρισκόμαστε στις ημέρες του Πάσχα και τα παιδιά έχουν διακοπές από το σχολείο και τις λοιπές υποχρεώσεις είναι η τέλεια ευκαιρία να τους βάλουμε στη διαδικασία των κατασκευών με σκοπό να ομορφύνουν το δωμάτιό τους, βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα και καλλιεργώντας τη δημιουργικότητά τους.

Περισσότερα...
24.04.2014

Echo Train - Fire

Echo Train - Fire

Nέο αγαπημένο κομμάτι από δύο εκπροσώπους της αγγλόφωνης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Περισσότερα...
26.02.2013

Biagio Antonacci - Sognami

Biagio Antonacci - Sognami

Μετά τη στιλιστική βόλτα μας στους δρόμους του Μιλάνο, συνεχίζουμε μελωδικά και ιταλικά..

Περισσότερα...
07.02.2013

Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Χωρίς ζάχαρη για όσους δεν αγαπούν τις πολύ γλυκές λιχουδιές ή για λόγους υγείας πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη.

Περισσότερα...
01.01.2013

Καλή Χρονιά!

Καλή Χρονιά!

Στην υγειά μας και Καλή Χρονιά!!

Περισσότερα...
20.11.2015

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε για άλλη μια χρονιά τις Εκδόσεις Μύρτος μαζί μας! Και μάλιστα για άλλη μια φορά έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στο πλέξιμο!

Και πώς θα γίνει αυτό;

Περισσότερα...
14.01.2013

Χρυσές Σφαίρες 2013

Χρυσές Σφαίρες 2013

Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος του κινηματογράφου βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας, μια και μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες..

Περισσότερα...
27.12.2014

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Κάθε Δεκέμβριο οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θέτουμε νέους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, θα προσπαθήσουμε και όντως θα επιτύχουμε τα όνειρα μας. Πώς μπορούμε όντως όμως να οδηγηθούμε στην επιτυχία;

Περισσότερα...
23.04.2013

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Μπορεί τώρα να φαίνεται περίεργο αλλά κάποτε η συλλογή χαρτοπετσετών ήταν παιδική συνήθεια για μεγάλη μερίδα κοριτσιών. Μέσα σε αυτή τη μερίδα ήμουν και εγώ! Εκτός από χαρτοπετσέτες μαζεύαμε αλληλογραφίες, τα αγόρια μάζευαν στρατιωτάκια, όλοι μαζί μαζεύαμε αυτοκόλλητα χαρτάκια με τα σήματα αθλητικών ομάδων ή με τα πρόσωπα αγαπημένων αθλητών ή ακόμα και με φιγούρες παιδικών ηρώων... Αυτές οι συλλογές υπάρχουν ακόμα στο παιδικό μου γραφείο για να θυμίζουν την παιδική αθωότητα, τα παιδικά πάρτι, από τα οποία συγκεντρώναμε και τις περισσότερες χαρτοπετσέτες, τότε που τα πάρτι γινόταν στο σπίτι και όχι σε παιδότοπους.

Περισσότερα...
04.01.2014

Koop - Come to Me

Koop - Come to Me

Ωρα για μουσικό διάλειμμα με διάθεση για χορό!

Περισσότερα...
27.03.2014

Chinawoman - Nothing to Talk About

Chinawoman - Nothing to Talk About

Ένα νέο κομμάτι που δύσκολα περνά απαρατήρητο..

Περισσότερα...
20.04.2013
Today's tip

Οι φίλοι μας λένε πως κάθε κάθε εβδομάδα αναζητούν στο διαδίκτυο όμορφες φωτογραφίες και ευχές για καλό σαββατοκύριακο.. Ίσως επειδή νιώθουν την ανάγκη να δουν και οι ίδιοι ένα ευχάριστο μήνυμα, λίγες θετικές σκέψεις, ίσως επειδή θέλουν να αναρτήσουν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που να αποπνέει θετικά συναισθήματα;

Περισσότερα...
14.02.2015

Monophonics - Strange Love

Monophonics - Strange Love

Μέρα που είναι - αν και δεν είμαστε fun - ας ακούσουμε ένα κομμάτι για την αγάπη, έστω και την παράξενη!

Περισσότερα...
05.02.2013
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο ευτυχείς, όσο οι ίδιοι αποφασίσουν να είναι.

Αβραάμ Λίνκολν, 1809 – 1865, πολιτικός, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Περισσότερα...
15.12.2012

Christmastreestas IV

Christmastreestas IV

Να και το τέταρτο δέντρο που στολίστηκε στο πλαίσιο των Christmastreestas Days 2012..

Περισσότερα...
18.12.2012

Christmas scrabble

Christmas scrabble

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια βδομάδα μακριά! Τι καλά!

Περισσότερα...
17.12.2013

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνονται; Δεν γίνονται!

Έτσι, μετά τα μελομακάρονα της Σοφίας και τα κουλουράκια κανέλας, ήρθε η ώρα για τους κουραμπιέδες της μητέρας! Το είχα υποσχεθεί άλλωστε, έναν χρόνο πριν ότι φέτος θα είμαι δίπλα της κατά την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
09.05.2013

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

O Σπύρος Παλούκης μας παροτρύνει να βάλουμε λίγη από τη μαγεία των παραμυθιών στη ζωή μας και να φτιάξουμε το δικό μας δωμάτιο των ευχών.

Περισσότερα...