Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Never Give Up!

Αναπτύσσοντας σκέψεις για τη δημιουργικότητα, το φόβο μας να μη κάνουμε λάθη και αποτύχουμε και την απόφαση να επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, ας παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντεο από το TedxAthens 2012. 

Ομιλητής στο βίντεο είναι ο Lars Rasmussen, δημιουργός των Google Maps και η ιστορία του πραγματικά αξίζει να διαδοθεί!

Για το TED σας έχουμε ξαναμιλήσει , είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Στο πλαίσιο του TED και της κεντρικής του ιδέας δημιουργήθηκαν τα TEDx events, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης να επεκτείνει τη δράση και τον αντίκτυπο του TED σε περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικές ομάδες και επιτροπές να διοργανώσουν το δικό τους μικρού μεγέθους συνέδριο. Πρόκειται για εκδηλώσεις που οργανώνονται ανεξάρτητα και αποσκοπούν στο να δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να έρχεται σε επικοινωνία μέσω μιας εμπειρίας αντίστοιχης με το TED σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου εμπνευσμένοι και πετυχημένοι άνθρωποι από διάφορους χώρους (επιχειρήσεις, αθλητισμό, τέχνη, πανεπιστημιακή κοινότητα κ.α.) συμμετέχουν εθελοντικά, μιλώντας στους συμμετέχοντες, δίνοντας έμπνευση και προσφέροντας την αφορμή για σκέψη και συζητήσεις. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Στην Αθήνα το πρώτο TEDx event διοργανώθηκε το 2009 και στη Θεσσαλονίκη ένα χρόνο αργότερα.

Προσωπικά παρακολούθησα το τρίτο TedxAthens στις 3 Δεκεμβρίου 2011 με θέμα "Τhe Art of Disruption", την Τέχνη της Ανατροπής, δηλαδή των ενεργειών ή των θέσεων που έχουν σαν σκοπό να φύγουν από τα συνηθισμένα, να κλονίσουν τη σταθερά και να δημιουργήσουν κάτι νέο ή κάτι διαφορετικό. Πριν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση παρακολουθούσα συχνά ομιλίες του ΤΕD διαδικτυακά και πάντα αναρωτιόμουν πώς είναι να είσαι μέλος του κοινού. Οπότε μόλις βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία δεν έχασα χρόνο και δήλωσα συμμετοχή. Συνολικά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την εμπειρία. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε 4 ενότητες στις οποίες εκτός από ομιλίες υπήρχαν και μουσικά διαλείμματα. Διήρκησε πολλές ώρες βέβαια αλλά αν έχεις παρέα η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις. Πολλές ιδέες, πολλοί άνθρωποι με διάθεση για καινοτομία και δημιουργικότητα και ορισμένες συγκλονιστικές ομιλίες. 

Και επειδή στην Ελλάδα πέρα από ιδέες έχουμε ανάγκη κυρίως από πράξεις, το θέμα του τέταρτου συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2012 ήταν "The Ones Who Do", δηλαδή "Αυτοί που πράττουν", φιλοξενώντας ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την ανάγκη για δράση και δημιουργία. Είχα κανονίσει να παρευρεθώ και σε αυτό αλλά τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερα. Βέβαια ευτυχώς η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του TEDxAthens οπότε ακόμη κι αν δεν είσαι εκεί με τη φυσική σου παρουσία  μπορείς να πάρεις μια γεύση από τη διοργάνωση σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, στη συνέχεια αναρτώνται στην ίδια ιστοσελίδα και όχι μόνο μεμονωμένα τα βίντεο όλων των ομιλιών και έτσι όλοι μπορούμε να τα δούμε όποια στιγμή επιθυμούμε. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να σας προτείνουμε ομιλίες που ξεχωρίζουμε, αλλά σας συνιστούμε να κάνετε και τη δική σας αναζήτηση. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας και το οποίο ίσως σας εμπνεύσει να κάνετε τις ιδέες σας πράξεις!

Ο Lars Rasmussen και η ομάδα του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπων που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους και παρά τις αποτυχίες και τις λάθος κατευθύνσεις στις οποίες βρέθηκαν δεν το έβαλαν κάτω, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και τελικά οδηγήθηκαν στην επιτυχία. Δείτε το βίντεο της ομιλίας του και "Never give up".

Υ.γ. Αν θελήσετε να παρευρεθείτε σε κάποιο από τα ΤEDx του 2013 φροντίστε να κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα γιατί το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι θέσεις περιορισμένες. Εμείς φέτος θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε αυτό που θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη! Φυσικά, θα σας κρατάμε ενήμερους για όποιες εξελίξεις.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
04.03.2015

Φωτογραφίζοντας την Καβάλα

Φωτογραφίζοντας την Καβάλα

Καθαρά Δευτέρα πρωί και μετά τον ξέφρενο ρυθμό του ξανθιώτικου καρναβαλιού, εγκαταλείψαμε την υπέροχη Ξάνθη, όπου έβρεχε ασταμάτητα, με σκοπό να επιστρέψουμε στη βάση μας. Πώς όμως θα μπορούσαμε να περάσουμε έξω από την Καβάλα χωρίς έστω και μια σύντομη στάση;

Περισσότερα...
22.08.2014

Προς αναζήτηση της καλύτερης στάσης για ύπνο

Προς αναζήτηση της καλύτερης στάσης για ύπνο

Κι αναζητά την καλύτερη στάση για ύπνο... και διαβάζει για το πώς μπορούμε να κοιμόμαστε καλύτερα... Μα γιατί; Μήπως (νομίζει ότι) δεν κοιμάται καλά;

Τις μέρες που περάσαμε παρέα πάντως αυτό το καλοκαίρι δε διαπιστώσαμε να έχει τέτοιο πρόβλημα. Έπεφτε στο κρεβάτι, διάβαζε για 3 μετρημένα λεπτά και απευθείας παραδιδόταν σε ύπνο βαθύ. Λίγα λεπτά αργότερα ο ήχος του ροχαλητού του διαπερνούσε τα αυτιά μας κι ας μας χώριζε ένας τοίχος και δυο κλειστές πόρτες. Ακόμα και μέσα στη μέρα κοιμόταν όποτε ήθελε. Τάχα ξάπλωνε για δέκα λεπτά και μπορεί να περνούσαν ώρες. Λες και είχε τον ύπνο στο τσεπάκι...

Περισσότερα...
16.05.2013

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Θυμάστε ότι τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε; Είπαμε ότι μπορούμε να τις τρίψουμε, να τις βάψουμε και μετά τη μετάλλαξη να τις βάλουμε στην τραπεζαρία μας... Είπαμε επίσης ότι μπορούν να παίξουν και το ρόλο του κομοδίνου πλάι στο κρεβάτι ή να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι σε vintage εκδοχή.

Περισσότερα...
27.02.2013
Για τους λάτρεις της φωτογραφίας

Το Photo District News είναι ένα περιοδικό που απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους και φυσικά "κυκλοφορεί" και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ. Εκτός όμως από τα άρθρα που δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στήλη του "Η φωτογραφία της ημέρας".

Περισσότερα...
14.02.2014

Ας φανταστούμε...

Ας φανταστούμε...

Διπλή χαρά στο σπίτι μας σήμερα! Και όταν λέμε σπίτι εννοούμε το αγαπημένο μας στέκι, εδώ στο maresei! Οι λόγοι της χαράς μας είναι αφενός το ότι έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε άλλο ένα άρθρο της αγαπημένης μας φίλης Σίσσυς Κ. και αφετέρου ότι εδώ και λίγες μέρες είναι στον αέρα η ιστοσελίδα της. Η Ώρα του Παιδιού είναι ένα site αφιερωμένο στα παιδιά!

Aς γίνουμε λοιπόν για λίγο πάλι παιδιά, αφήνοντας τη Σίσσυ να μας μεταφέρει στον κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά.

Περισσότερα...
14.09.2015

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Την Artmania την καλωσορίσαμε στην παρέα μας στο τέλος Ιουνίου, μας φιλοξένησε με χαρά στο εργαστήριό της, μας επέτρεψε να διεισδύσουμε στον καλλιτεχνικό της κόσμο και σήμερα, δυόμιση περίπου μήνες μετά, είναι και πάλι εδώ στο maresei! Για άλλη μια φορά την επισκεφτήκαμε στον χώρο της, στο ανανεωμένο εργαστήριό της όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα καινούρια της ευχολόγια.

Περισσότερα...
06.03.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Γράμο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Γράμο

Λένε ότι η τρέλα πάει στα βουνά... λέτε; Μπα, στους ανθρώπους πάει και παίρνουν με την πρώτη ευκαιρία τα βουνά. Γιατί όμως; Γιατί τους aresei. Και επειδή και μένα maresei, θέλω να μοιραστώ τη χαρά της ανάβασης, των ήχων αλλά και της ησυχίας του βουνού ή γενικότερα της εξοχής, το πνεύμα της ομάδας, του ψιλολαχανιάσματος, αλλά και την αίσθηση της "κατάκτησης" όταν φτάνεις στο τέρμα. Αυτό θα γίνει μέσα από μια σειρά τέτοιων εξορμήσεων στα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, αρχίζοντας από τον Γράμο.

Περισσότερα...
13.11.2012

Χειροποίητη τυρόπιτα: Αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις

Χειροποίητη τυρόπιτα: Αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις

Η πρώτη μου απόπειρα για τη δική μου τυρόπιτα! Με έτοιμο φύλλο εννοείται!

Τουλάχιστον από εικόνα δεν πάει και πίσω ε;

Περισσότερα...
31.10.2013

OneRepublic - Good Life

OneRepublic - Good Life

Mια μουσική καλημέρα για μια όμορφη μέρα και μια καλή ζωή!

Περισσότερα...
05.03.2014

Αλμυρές πλεξούδες με αλεύρι ολικής άλεσης

Αλμυρές πλεξούδες με αλεύρι ολικής άλεσης

Να σου η μητέρα χθες το απόγευμα, σκάει μύτη με ένα πιάτο γεμάτο αλμυρές πλεξούδες! Έτσι μου τις ονόμασε, έτσι σας τις παρουσιάζω.

Περισσότερα...
10.02.2015

Sam Smith - Stay With Me

Sam Smith - Stay With Me

Σύμφωνα με όλους ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών 57ων Grammy Awards, κερδίζοντας στις 4 από τις 6 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιος. Ο λόγος για τον νεαρό Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Sam Smith.

Περισσότερα...
28.02.2013

Ξανά-σκέψου την Αθήνα

Ξανά-σκέψου την Αθήνα

Χθες το μεσημέρι παρακολουθήσαμε με έντονο ενδιαφέρον την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού "Re-think Ahens" - "Ξανά-σκέψου την Αθήνα" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αποτελέσματα που φαίνεται να δίνουν ένα νέο όραμα και μια νέα διάσταση στην πρωτεύουσα.

Περισσότερα...
27.06.2013
Meet the world in Greece

Στις 24 Ιουνίου 2013 έκανε την εμφάνισή της στο facebook μια νέα σελίδα που έχει ως στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας. Με σλόγκαν "Η Ελλάδα είναι περισσότερα από μια χώρα. Συναντήστε τον κόσμο στην Ελλάδα", συγκεντρώνει φωτογραφίες από το Google και από διάφορους φωτογράφους, οι οποίες συνδυάζονται με πολύ έξυπνο τρόπο σε concept του Άρη Καλογερόπουλου και αποτελούν την καλύτερη ίσως διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Περισσότερα...
18.12.2012

Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

Τραγουδάκι σήμερα βάλαμε; Δε βάλαμε! Οπότε ας κλείσουμε μουσικά την ημέρα μας με τον Μichael Kiwanuka να μας ζητάει να του πούμε μια ιστορία..

Περισσότερα...
27.10.2016

Η μπισκοτότουρτα σε νέα εκτέλεση

Η μπισκοτότουρτα σε νέα εκτέλεση

Αν και προοριζόταν πάλι για γενέθλια αυτή τη φορά η μπισκοτότουρτα δεν έγινε τούρτα υπερπαραγωγή. Σπιτική, χειροποίητη, νόστιμη, με μπανάνα αντί για φράουλες, τιμήθηκε δεόντως από τους "δοκιμαστές".

Και είναι γεγονός ότι εκτός από νόστιμη είναι πολύ γρήγορη, πολύ εύκολη, πολύ οικονομική. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Περισσότερα...
11.05.2014

Η γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και γιορτάζουν οι μανούλες όλου του κόσμου. Στην παρέα μας φέτος έχουμε άλλη μια μανούλα: Εμένα! Ψέμα; Πότε μεγάλωσα εγώ για να 'χω και παιδί... Περίεργο! Το συναίσθημα, η εμπειρία, η αίσθηση του να είσαι μαμά...

Περισσότερα...
13.04.2013
Νίκος Πορτοκάλογλου - Ίσως

Τόσο καιρό το ακούω στο ραδιόφωνο και κάθε φορά κάνω την ίδια σκέψη. Ποιο τραγούδι είναι; Πολύ μ' αρέσει! Και κάθε φορά δεν το συγκρατώ για να το ψάξω. Μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...
17.03.2014
Το παιδικό τραγούδι

Όλο αυτόν τον καιρό που πετυχαίνω αυτό το κομμάτι στο ραδιόφωνο, το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Ένα κομμάτι διαφορετικό που μου άρεσε εξαρχής, έτσι αφηρημένα όπως το άκουγα χωρίς να προσέξω τι ακριβώς έλεγε ή ποιοι είναι καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Μέχρι πριν λίγες μέρες που επιτέλους αναρωτήθηκα ποια είναι αυτή η φωνή που με συνεπαίρνει... Πρόσεξα μερικούς στίχους και με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα περί τίνος πρόκειται.

Περισσότερα...
10.01.2014

Μια υπέροχη αλμυρή πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Μια υπέροχη αλμυρή πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Από τη μια maresei-μαμά στην άλλη πέρασε αυτή η συνταγή, εξελίχτηκε και νάτη! Σήμερα περνάει στο μαγειρικό τεφτέρι όλων μας και μένει να μπούμε στην κουζίνα να φτιάξουμε μια υπέροχη πίτα με κοτόπουλο και πράσο!

Περισσότερα...
13.06.2013
Τρεις εμφανίσεις για τις βόλτες στην πόλη

Τρεις ενδυματολογικές προτάσεις από την Alyson Haley για τις ηλιόλουστες βόλτες μας στην πόλη..

Περισσότερα...
10.06.2014

Ιδέες για το παιδικό πάρτι

Ιδέες για το παιδικό πάρτι

Πόσα πάρτι έχουμε κάνει σαν παιδιά με γλυκά της μαμάς, τούρτα στην αρχή της μαμάς και αργότερα του ζαχαροπλαστείου για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα (ένας μύθος που καταρρίπτεται πλέον από την Αγγελική), γαβάθες με πατατάκια, με ποπ κορν, με μπισκοτάκια, με αναψυκτικά και άλλες πολλές λιχουδιές... με Γαρμπή και Ευριδίκη, με Δάντη, Καλλίρη και Ρακιντζή και άλλους πολλούς της ένδοξης εποχής τους... 

και πόσα πάρτι έχουμε ακόμα να περάσουμε από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά, την πλευρά των μαμάδων που κάνουν ένα σωρό ετοιμασίες με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους μεγάλους και ακόμα περισσότερο τους μικρούς καλεσμένους.

Περισσότερα...
16.04.2013

Μαγειρεύοντας

Μαγειρεύοντας

πολύχρωμα με πράσινες και κόκκινες πιπεριές..

Περισσότερα...
14.03.2015

Baby Alpaca - Wild Child

Baby Alpaca - Wild Child

Για να ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακο μας με μουσική!

Περισσότερα...