Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

AΒΒΑ - Dancing Queen

Παρασκευή βράδυ και έχουμε διάθεση για χορό! Εσείς;

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν την κατάλληλη ευκαιρία ακούγοντας το "Dancing Queen" των AΒΒΑ.

Το ποπ αυτό κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1975 και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1976 στο πλαίσιο του 4ου άλμπουμ τους με τίτλο "Arrival". Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα τραγούδια όλων των εποχών αλλά και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του τετραμελούς συγκροτήματος από τη Σουηδία. Έχει γραφτεί από τους Benny Andersson, Björn Ulvaeus και Stig Anderson και τα φωνητικά μοιράζονται οι Agnetha Fältskog και Anni-Frid Lyngstad.

Οι ABBA σχηματίστηκαν το 1972 και συνέχισαν την ενεργό τους δράση για 10 χρόνια, σημειώνοντας μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες της εποχής τους. Η πρώτη τους επιτυχία ήταν το 1974, όταν κέρδισαν την πρωτιά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι "Waterloo". Άλλα σημαντικά κομμάτια τους είναι τα "SOS", "Mamma mia", "Fernando" και "Dancing Queen".

Αν ετοιμάζεστε για βραδινή έξοδο, ανεβάστε την ένταση και προετοιμάστε από τώρα τις χορευτικές σας φιγούρες! Αν πάλι σκοπεύετε να μείνετε μέσα, απολαύστε το και γιατί όχι κάντε το σαλόνι σας disco. O χορός άλλωστε είναι μια από τις πιο ωραίες μορφές εκτόνωσης!

Σε κάθε περίπτωση, καλή διασκέδαση και φερθείτε στον εαυτό σας σαν να είναι η βασίλισσα ή ο βασιλιάς της βραδιάς. Σας αξίζει!

Στίχοι:

You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, diggin' the dancing queen

Friday night and the lights are low
Looking out for the place to go
Where they play the right music, getting in the swing
You come in to look for a king
Anybody could be that guy
Night is young and the music's high
With a bit of rock music, everything is fine
You're in the mood for a dance
And when you get the chance...

You are the dancing queen, young and sweet, only seventeen
Dancing queen, feel the beat from the tambourine
You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, diggin' the dancing queen

You're a teaser, you turn 'em on
Leave them burning and then you're gone
Looking out for another, anyone will do
You're in the mood for a dance
And when you get the chance...

You are the dancing queen, young and sweet, only seventeen
Dancing queen, feel the beat from the tambourine
You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, diggin' the dancing queen

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
25.07.2013

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Θυμάστε τις διάφορες επιλογές που είδαμε για εναλλακτικές γλάστρες και χρήση παλιών αντικειμένων για τη φιλοξενία των φυτών μας;

Περισσότερα...
12.06.2014

Εκατό Χρόνια Μοναξιά

Εκατό Χρόνια Μοναξιά

Καιρό τώρα ήθελα να διαβάσω το κλασικό μυθιστόρημα "Εκατό χρόνια μοναξιά" του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Το είχα μόνιμα στη λίστα με "τα επόμενα βιβλία που θέλω και πρέπει να διαβάσω". Μεγάλο βιβλίο, παγκόσμια φήμη, πολλές κριτικές, οι περισσότερες καλές, λίγες κακές... Ήθελα να έχω τη δική μου άποψη, διαβάζοντας ένα από τα κατά κοινή ομολογία πιο κλασικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Και το διάβασα πριν λίγο καιρό.

Περισσότερα...
05.01.2013

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Μπορεί ο Μύλος των Ξωτικών να είναι το βασικό αξιοθέατο των Τρικάλων κατά την περίοδο των γιορτών αλλά κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, ανακαλύψαμε πολλές ακόμα όμορφες γωνιές. 

Περισσότερα...
22.12.2014

Christmastreestas 2014 III

Christmastreestas 2014 III

Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι απολαμβάνουμε τα σπίτια μας στολισμένα! Τι λέτε να δούμε παρέα και τα αποτελέσματα της 3ης αποστολής των Christmastreestas. 

Περισσότερα...
30.12.2012
Σπέσιαλ πρωινό

Eίναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου, ας κακομάθουμε τον εαυτό μας με ένα περιποιημένο πρωινό. Μια σπέσιαλ ομελέτα είναι ό,τι πρέπει..

Περισσότερα...
15.11.2013

Τα παράξενα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο

Τα παράξενα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο

Παντού υπάρχουν πράγματα που μας εκπλήσσουν... 

Περισσότερα...
30.11.2013
TEDx Athens 2013

Ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Μέρα πρώτη.

Περισσότερα...
22.04.2015

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Έτσι είναι... Όταν παίρνουμε τα βουνά και βγαίνουμε στη φύση, παίρνει το μυαλό μας αέρα και θέλουμε να φέρουμε τη φύση στο σπίτι ή έστω στο μπαλκόνι μας. Και τώρα που απ' ότι φαίνεται ήρθε για τα καλά η Άνοιξη, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Για όσους το "θα φτιάξω το μπαλκόνι" είναι ακόμα στη λίστα με τα "to do", η ώρα έφτασε.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι μικρό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι στενό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας δεν έχει ωραία θέα, ακόμα και αν δε ζούμε σε μια γραφική γειτονιά, υπάρχει πάντα το περιθώριο να φτιάξουμε το δικό μας καταφύγιο που θα μας δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μέσα στη φύση.

Περισσότερα...
13.12.2012

Get Well Soon - Roland, I feel you

Get Well Soon - Roland, I feel you

Πολύ μ'αρέσει η μελωδία του.. πράγματι sweet melody.. όπως αναφέρεται κ στους στίχους..

Περισσότερα...
09.05.2013

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Πού να σε βρω

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Πού να σε βρω

Με σένα κάνω βήματα μπροστά
Αλλάζω θεωρία σε πολλά
Με σένα νιώθω ελευθερία να ανασάνω.
Δεν ξέρω πως μεγάλωσα αλλά
τα πράγματα τα θέλω πιο απλά.
Θέλω να σ' έχω, δε ζητάω παραπάνω

Περισσότερα...
21.06.2014
Tι να φορέσω;

Δυο casual εμφανίσεις για τις βόλτες μας αυτό το Σαββατοκύριακο..

Περισσότερα...
18.10.2012

Bob Marley - Don't worry be Happy

Bob Marley - Don't worry be Happy

Υπέροχο για την έναρξη της ημέρας μας!

Εξάλλου αν λάβουμε υπόψη και το Νόμο της Έλξης όσο ανησυχούμε και σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο έλκουμε και άλλες αρνητικές σκέψεις!

Περισσότερα...
01.02.2016

Τα παιδιά μαθαίνουν από τον τρόπο που ζουν

Τα παιδιά μαθαίνουν από τον τρόπο που ζουν

Ξεκινάμε τη μέρα, τον μήνα, την εβδομάδα με μια βασική υπενθύμιση. Πιο βασική δε γίνεται.

Αν έχεις παιδί ή πρόκειται να αποκτήσεις, προχώρα πιο κάτω. Κι αν πάλι δεν έχεις, να θυμάσαι, δεν είναι μόνο για παιδιά. Είναι για σένα, για μένα, για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, για τη ζωή σου. Τι ζωή θέλεις να ζεις;

Περισσότερα...
24.11.2013
Katerine Duska - One in a Million

Πολλά μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα! Η οποία σίγουρα είναι "One in a Million".

Περισσότερα...
03.05.2015

Mango Lassi

Mango Lassi

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η θερμοκρασία έχει ανέβει, οι τάσεις φυγής έχουν ενισχυθεί...

Τι λέτε λοιπόν για ένα δροσερό, υγιεινό και έθνικ ρόφημα; Έτσι για να δώσουμε στον εαυτό μας άλλη μια αφορμή για ένα έστω γευστικό ταξίδι!

Περισσότερα...
19.05.2014

Pesto κι έγινε..

Pesto κι έγινε..

Δύσκολη η πρώτη εργάσιμη μέρας της εβδομάδας και όταν γύρισα σπίτι δεν είχα ετοιμάσει κάτι για φαγητό.. 

Περισσότερα...
19.04.2013
Τι να φορέσω;

Έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής και αρχίζουν οι ερωτήσεις για τις στιλιστικές επιλογές του σαββατοκύριακου. Ο καιρός προβλέπεται καλός, οπότε οι βόλτες είναι δεδομένες. Έχουμε και πολλά παζάρια βιβλίου ανά την Ελλάδα, έχουμε και τα απαραίτητα ψώνια λίγο πριν το Πάσχα... Τι να φορέσω λοιπόν; Οι γυναίκες το σκεφτόμαστε από σήμερα, μπορεί να αλλάξουμε και μερικές απόψεις μέχρι αύριο, ενώ οι άντρες συνήθως ασχολούνται με το θέμα μόλις ξυπνήσουν. Εμείς πάντως θα αποπειραθούμε να δώσουμε απάντηση και στα δύο φύλα.

Περισσότερα...
22.09.2016

Η κοινωνία του “like”

Η κοινωνία του “like”

Είναι λίγες μέρες, τώρα, που αντιλαμβάνομαι πως έχουν αλλάξει πάρα πολλά στις ανθρώπινες σχέσεις. Πάρα πολλά με ένα πάτημα. «μου αρέσει», «τέλειο», «ουάου» και κάποιες άλλες αντιδράσεις θεωρούνται αρκετές για να ορίσει κανείς τι αισθάνονται οι γύρω του για αυτόν. Ο κόσμος του facebook δεν ενημερώνει μόνο για τις εξελίξεις, ούτε ικανοποιεί το «εγώ» των εγγεγραμμένων, στην ουσία ορίζει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που έχουν κάποιο προφίλ.

Περισσότερα...
11.12.2012
Let it snow!

Όσο περισσότερο χιόνι βλέπουμε, τόσο πιο δυναμικά μπαίνουμε στο κλίμα των Xριστουγέννων!

Καλό μας απόγευμα!

07.01.2015

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Όλο έλεγα πως θα φτιάξω σπιτικά burgers, αληθινά σπιτικά burgers και όλο έμενα στα λόγια... Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα... Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και ο καιρός περνούσε. Και λόγο στον λόγο, τα κατάφερα.

Πριν λίγες μέρες ετοίμασα σπιτικά burgers και ήταν υπέροχα! Εξαιρετικά! Και αυτό ήταν καλό! Τουλάχιστον άξιζε η αναμονή! Ήταν τόσο πετυχημένα που φάγαμε πάρα πολύ. Ακόμα και η φίλη μου η λουίζα δυσκολεύτηκε να ανακουφίσει τα στομάχια μας. Και αυτό ήταν κακό.

Η λύση είναι μία: Να τρώμε πιο συχνά για να μη μας φαίνονται τόσο λαχταριστά.

Περισσότερα...
21.05.2013
Κηροπήγια με έμπνευση

Τα γυάλινα βάζα που έχουμε στο σπίτι για την αποθήκευση των τροφών μπορούν να έχουν άλλη μία χρήση. Μπορούν να γίνουν και πολύ όμορφα κηροπήγια που θα μας κρατάνε συντροφιά τις καλοκαιρινές νύχτες στο μπαλκόνι ή την αυλή.

Περισσότερα...