Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Δώρα - αφορμή για χειροτεχνίες

Τι δώρο θα κάνουμε στα παιδιά αυτές τις γιορτές; Μια καλή επιλογή είναι δωράκια που θα αποτελέσουν αφορμή για χειροτεχνίες για τους μικρούς μας φίλους.

Είτε έτοιμα παιχνίδια με χειροτεχνίες είτε παιχνίδια που θα ετοιμάσουμε εμείς.

Για παράδειγμα, μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο πατρόν, να τα εκτυπώσουμε σε χρωματιστές Α4 και να κόψουμε τα σχήματα των πατρόν, δημιουργώντας ζώα, σπίτια, σύννεφα, δέντρα και άλλα σχήματα. Αν θέλουμε πριν τα κόψουμε, μπορούμε να κολλήσουμε την Α4 πάνω σε λεπτό χαρτόνι και έτσι όταν κόψουμε το περίγραμμα του πατρόν, θα έχουμε πιο σκληρή βάση για χειροτεχνίες.

Στη συνέχεια μπορούμε να προμηθευτούμε αυτοκόλλητα, να τα τοποθετήσουμε όλα μαζί σε έναν όμορφο φάκελο και να δημιουργήσουμε το δικό μας σετ χειροτεχνίας για παιδιά μικρής ηλικίας.

Αντίστοιχα έτοιμα παιχνίδια του εμπορίου, όπως και αυτό της φωτογραφίας, προορίζονται για παιδιά από 18 μηνών.

handcrafting gifts 2

Αν οι παραλήπτες μας είναι πιο μεγάλα παιδιά, εκτός από αυτοκόλλητα, μπορούμε να γεμίσουμε τον φάκελο και με ψαλιδάκι, μπογιές, μαρκαδόρους, κόλλες στιγμής και μικρότερα πατρόν για να τα κολλήσουν πάνω στα μεγαλύτερα.

Αυτή είναι η πρώτη αντίστοιχη χειροτεχνία του μικρού μας Φίλιππου, που έφτιαξε σε ηλικία 21 μηνών και πλέον βρίσκεται κολλημένη στο τζάμι της μπαλκονόπορτας στο δωμάτιό του και τη δείχνει με μεγάλο καμάρι στους επισκέπτες του.

handcrafting gifts 6

Λόγω ημερών, μπορεί τα πατρόν που θα χρησιμοποιήσετε να έχουν ως θέμα τα Χριστούγεννα.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι οι δαχτυλομπογιές που κυκλοφορούν από γνωστές εταιρίες παιχνιδιών και επιτρέπουν στα παιδιά να βουτάνε τα χεράκια στα χρώματα και να δημιουργούν με τις παλάμες και τα δάχτυλα. Ο Φίλιππος το κάνει τελευταία και με το γιαούρτι... Δε φαντάζεστε τι χαρά παίρνω κάτι τέτοιες ώρες (γκρ...)!

Αν πάλι θέλετε να συμμετέχει όλη η οκογένεια, υπάρχει και η επιλογή καμβάς - χρώματα για οικογενειακά έργα, όπως αυτό.

Εμείς τα υλικά για το οικογενειακό μας αποτύπωμα τα πήραμε μόνοι μας αλλά μας άρεσαν πολύ! Νομίζω πως πολύ ευχαρίστως θα τα έκανα δώρο σε οικογένειες φίλων που ξέρω πως αγαπούν τα diy projects.

IMG 3742

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
09.05.2013

Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά

Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά

Εύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ πιάτο, νόστιμο και δροσερό... Να μη μας πέσει και βαρύ το φαγητό μετά την πασχαλινή υπερκατανάλωση κρεάτων. Έτσι δε θα σηκωθούμε από το τραπέζι με βαρύ στομάχι και θα έχουμε χώρο και για ένα παγωτάκι...

Περισσότερα...
07.04.2014

Το γκρι σακάκι

Το γκρι σακάκι

Πριν λίγες μέρες έκανα την πρώτη ανοιξιάτικη αγορά μου για φέτος. Σε μια εξόρμηση στην αγορά μετά από πολύ καιρό - δεν είχα βγει καθόλου εδώ και μήνες στην αγορά, οπότε στην πρόσφατη βόλτα μου η ανάγκη να ψωνίσω κάτι ήταν σχεδόν επιτακτική - αγόρασα ένα γκρι σακάκι. Φοριέται με τα πάντα, σκέφτηκα! Μου άρεσε, μου έστρωσε, το πήρα... Αλλά δεν το φόρεσα ακόμα.

Κι έτσι αφιέρωσα λίγο χρόνο χθες βράδυ και αναζήτησα στο Pinterest τρόπους να αξιοποιήσω το καινούριο μου απόκτημα. Κι επειδή ένα γκρι σακάκι (ή κάποιο άλλο εξίσου ουδέτερου χρώματος) υπάρχει σε πολλές γυναικείες ντουλάπες, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις εμφανίσεις που ξεχώρισα.

Περισσότερα...
28.10.2012
Eurythmics - Here comes the rain again

Το τραγούδι που κλασικά θυμόμαστε όταν ξαναρχίζουν οι βροχές!

Περισσότερα...
21.09.2012

Έργα για την Ειρήνη

Έργα για την Ειρήνη

Το 1981 ο ΟΗΕ στην προσπάθειά του να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης ανάμεσα στα έθνη καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Είκοσι χρόνια μετά, το 2001 η ημέρα αυτή καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε κάθε χρόνο τέτοια μέρα άνθρωποι και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο τιμούν την ειρήνη με δεκάδες θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Περισσότερα...
02.02.2014

Indila - Dernière Danse

Indila - Dernière Danse

Εσείς γνωρίζετε την Indila;

Περισσότερα...
19.10.2012

Triggerfinger - I Follow Rivers (ΙΙ)

Triggerfinger - I Follow Rivers (ΙΙ)

Ένα "πουλάκι" μας σφύριξε ότι υπάρχει και άλλη μια πολύ καλή διασκευή του έτσι κι αλλιώς υπέροχου τραγουδιού της Lykke Li από τους Triggerfinger..

Περισσότερα...
12.03.2014

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Αν και η άνοιξη τυπικά έφτασε πριν λίγες μέρες, ουσιαστικά μας κάνει κάπως τη δύσκολη και ο καιρός δε λέει να φτιάξει. Βέβαια παράπονο δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί ζήσαμε ανοιξιάτικες μέρες μέσα στους προηγούμενους χειμωνιάτικους μήνες αλλά ως γνωστόν, ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον καιρό... Όταν έχει ζέστη μέσα στο καταχείμωνο, το χαιρόμαστε μεν, παραδεχόμενοι δε ότι δεν είναι φυσιολογικό. Κι όταν έχει κρύο, βροχές και χιόνια, πάλι δυσανασχετούμε και λέμε άντε ν' ανοίξει ο καιρός.

Περισσότερα...
08.11.2012
Γλυκό απογευματινό κολατσιό! Nα μη μας πέσει και το...ζάχαρο

Απογευματινό κολατσιό! Ζεστό κακάο με τη συνοδεία του ωραιότερου σιμιγδαλένιου χαλβά που υπάρχει και λαχταριστών muffins μήλου! Τι λέτε; Θα μας κάνετε παρέα;

Περισσότερα...
24.01.2013
Προτάσεις για γλυκά γάμου (Μέρος 1ο)

Όσο ο χειμώνας κρατάει γερά, μπορεί οι γάμοι να μην είναι συχνό φαινόμενο αλλά πάντα μετά τις γιορτές ξεκινά η περίοδος της αναζήτησης ειδών γάμου. Μελλοντικές νύφες και κουμπάρες ξεκινούν τις έρευνες για νυφικό, στολισμό, μουσική κτλ κτλ... Είναι μακριά η λίστα...

Περισσότερα...
08.10.2012

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Σπιτικά τυρόψωμα εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα.

Περισσότερα...
28.09.2012

Πρωινό στο μπαλκόνι

Πρωινό στο μπαλκόνι

Σάββατο σήμερα.. Ευκαιρία για πρωινό στο μπαλκόνι, όσο ακόμα κρατάει ο καιρός.

Περισσότερα...
09.08.2014

Φωτογραφίζοντας... στην Κω

Φωτογραφίζοντας... στην Κω

Διακοπές χωρίς φωτογραφική να είναι η προέκταση του χεριού σου γίνεται; Σίγουρα όχι! Ειδικά όταν επισκέπτεσαι ένα πανέμορφο ελληνικό νησί, όπως η Κως... και δεν χορταίνεις να απαθανατίζεις στιγμές.

Ας πάρουμε μια μικρή φωτογραφική γεύση...

Περισσότερα...
12.07.2013

Eξωτικά Ιωάννινα

Eξωτικά Ιωάννινα

Τι λέτε για μια βόλτα στα Εξωτικά Ιωάννινα;

Περισσότερα...
06.08.2013
Σταύρος Σιόλας - Διόδια

Μερικές φορές ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, ακόμα και όταν ακούς αφηρημένα, γράφοντας, διαβάζοντας ή οδηγώντας, μπορείς να σε συγκινήσει τόσο. Είνη η μελωδία; Είναι η ερμηνεία; Είναι οι στίχοι; Είναι όλα μαζί;

Περισσότερα...
24.06.2014

Monika feat. Andrew Wyatt - Shake Your Hands

Monika feat. Andrew Wyatt - Shake Your Hands

Θέλετε να κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι παρέα με τη Μόνικα;

Περισσότερα...
01.11.2012

Αλλάζω μαλλιά… αλλάζω διάθεση!

Αλλάζω μαλλιά… αλλάζω διάθεση!

Μαύρα, καστανά ή ξανθά, βαμμένα ή φυσικά, ίσια ή σγουρά, τα μαλλιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας εμφάνισης (και της αντρικής φυσικά αλλά εδώ ας επικεντρωθούμε στις γυναίκες και σε επόμενο post θα μιλήσουμε και για τους άντρες). Για πολλές γυναίκες μια αλλαγή στα μαλλιά πηγάζει από την ανάγκη για ανανέωση και συνήθως συνεπάγεται βελτίωση της διάθεσης και της ψυχολογίας.

Περισσότερα...
20.01.2013
Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο

Το δικό μας σαββατοκύριακο είχε λίγο από όλα. Μαγείρεμα, φίλοι στο σπίτι, μια σύντομη βόλτα στην αγορά, μια μικρή εκδρομή... Το μόνο κακό είναι ότι πέρασε γρήγορα!

Περισσότερα...
19.11.2012

Metallica - Nothing else matters

Metallica - Nothing else matters

Aς χαλαρώσουμε ακούγοντας αυτό το υπέροχο τραγούδι των Μetallica κι ας θυμηθούμε τι πραγματικά έχει αξία για μας..

Περισσότερα...
08.05.2015

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Όταν μερικά από τα δεκάδες γυάλινα βάζα σου, δε φιλοξενούν άλλο πια νιφάδες βρώμης και βότανα, αλλά απεναντίας... περιέχουν αυτά τα υπέροχα λουλούδια, πώς μπορείς να αντισταθείς στην ανάγκη σου να τα φωτογραφίσεις; Είναι σαν να σου κλείνουν πονηρά το μάτι, σαν να σου χαμογελούν, ποζάροντας όλο νάζι στο φωτογραφικό σου φακό.

Περισσότερα...
24.02.2014

Αυτοσχεδιασμός στην κουζίνα: Συμβαίνει τώρα

Αυτοσχεδιασμός στην κουζίνα: Συμβαίνει τώρα

Σήμερα πεθυμήσαμε μια μακαρονάδα! Και μια που ο χρόνος είναι με το μέρος μας είναι ευκαιρία να πειραματιστούμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο.

Περισσότερα...
17.02.2013

Ξύλινες σκάλες στο στολισμό του γάμου

Ξύλινες σκάλες στο στολισμό του γάμου

Τις νέες χρήσεις μιας παλιάς ξύλινης σκάλας στη διακόσμηση του σπιτιού τις είδαμε πριν λίγες εβδομάδες. Οι εναλλακτικοί τρόποι χρήσης μιας σκάλας, όμως, δεν περιορίζονται μόνο εντός σπιτιού. Ακόμα και ο στολισμός του γάμου μπορεί να βασιστεί σε μια - δυο παλιές ξύλινες σκάλες. 

Περισσότερα...
24.01.2014

Δύο κανόνες ψυχολογίας για να γίνουμε καλύτεροι στο σκάκι και … στη ζωή

Δύο κανόνες ψυχολογίας για να γίνουμε καλύτεροι στο σκάκι και … στη ζωή

Το σκάκι μοιάζει με τη ζωή... και η ζωή μοιάζει με το σκάκι. 

Δυο απλοί ψυχολογικοί κανόνες που ισχύουν στο σκάκι, μπορούν να μας δείξουν πώς να γίνουμε καλύτεροι όχι μόνο στο παιχνίδι αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.

Περισσότερα...
25.02.2013
Tips για τη Δευτέρα

Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί από την Κυριακή το βράδυ μελαγχολούμε με τον επικείμενο ερχομό της Δευτέρας. Ίσως επειδή η Δευτέρα είναι η μέρα που...

Περισσότερα...