Το burger της Πέμπτης
Η Πέμπτη είναι πολύ ωραία μέρα! Ίσως είναι που νιώθεις ότι φτάνει η Παρασκευή, ίσως είναι που βγαίνεις το βράδυ και σκέφτεσαι ότι δεν πειράζει που θα ξυπνήσεις νωρίς το επόμενο πρωί... Παρασκευή θα ξημερώσει, θα κάνεις υπομονή μερικές ώρες και θα κοιμηθείς μετά... Ίσως είναι που σε πιάνει και εκείνη η διαβολεμένη όρεξη για κάτι γρήγορο και χορταστικό και λαχαριστό και ας μην είναι και σπιτικό ούτε υγιεινό και ... και ...
και δεν είναι προτιμότερο όταν μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά;
Σπιτικό μπιφτέκι με τη συνταγή της μαμάς, ψωμάκια στρόγγυλα από μαργαρίτα, μουστάρδα, κέτσαπ, τυρί με χαμηλά λιπαρά (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) και έτοιμο το burger! Προσθέτουμε αν έχουμε μαρούλι ή άλλη πράσινη σαλάτα και καμιά ροδέλα κρεμμύδι και το μεσημεριανό - απογευματινό - βραδινό είναι μπροστά μας, στο πιάτο μας και μας περιμένει να το κατασπαράξουμε!
Μόλις ψήσουμε τα μπιφτέκια καλά είναι να βάλουμε και μια φέτα τυρί από πάνω για να ζεσταθεί λίγο και να λιώσει, αν και μπορεί να μην έχουμε τόση υπομονή. Θέλουμε να φάμε εδώ και τώρα!
Ε κρίμα δεν είναι να το αφήσουμε παραπονεμένο; Ξεκινάμε λοιπόν! Καλή μας όρεξη!
ΥΓ. Αν προτιμήσετε τυρί cheddar θα έχετε άμεσα λιωμένο τυρί, αν όμως επιλέξετε άλλο κίτρινο τυρί, ειδικά αν έχει χαμηλά λιπαρά, θα δυσκολευτεί λίγο να λιώσει και να κολλήσει πάνω στο μπιφτέκι.