Τάρτα με πράσο και μανιτάρια
Τι καλό θια φτιάξουμε; Μια τάρτα μα τι τάρτα!
Η πολυτάλανταη φίλη σε δημιουργικό οίστρο μετά τη χθεσινή Croque Madame ετοίμασε και μια αλμυρή τάρτα από συνταγή της Μαρίας Μπεκατώρου.
Τα υλικά για την τάρτα:
4-5 πράσα
1 κονσέρβα μανιτάρια
3 αυγά
350 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά
1 φύλλο σφολιάτας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το λευκό μέρος των πράσων και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε κατσαρόλα.
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά. αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
3. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
5. Σε βουτυρωμένο σκεύος για τάρτες (με χαμηλά τοιχώματα) στρώνουμε τη σφολιάτα και βάζουμε πρώτα τα πράσα με τα μανιτάρια, ύστερα τα τυριά και τέλος περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στην κάτω αντίσταση και για άλλα 30-40 λεπτά στην πάνω - κάτω αντίσταση.
Δε φαίνεται πολύ δύσκολη... Αν σας αρέσουν τα πράσα και τα μανιτάρια βάλτε τα υλικά στη λίστα με τα ψώνια και την εκτέλεση της συνταγής στο μαγειρικό πρόγραμμα της εβδομάδας. Το θέμα είναι να πειραματιζόμαστε! Ακόμα και μια γευστική ανανέωση μπορεί να μας δίνει περισσότερη διάθεση και να αποτελεί έναν καλό λόγο συγκέντρωσης φίλων στο σπίτι! Καλό μας απόγευμα!
Kείμενο: Σίσσυ Κ. - Φωτογραφία: Κώστας Κ.