Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τα καραβάκια αλλιώς

Ως παιδιά κάνατε καραβάκια;

Ίσως ήταν ένα από τα πρώτα έργα τέχνης που κάναμε με χαρτί ή που μας τα έκαναν οι μεγάλοι και κοιτούσαμε με το στόμα ανοιχτό!

Και πώς θυμήθηκα τα καραβάκια; Έγινε πριν λίγες μέρες, όταν μέσα σε ένα εστιατόριο με χάρτινα σουπλά, τρεις ενήλικες (ναι, κι όμως ενήλικες) προσπαθούσαμε να θυμηθούμε πώς να κάνουμε καραβάκια. Ο άντρας της παρέας μας έδειξε τον τρόπο. Μάλλον είχε κάνει πιο πολλά καραβάκια ως παιδί και θυμήθηκε πιο εύκολα την τεχνική. Ευτυχώς οι γύρω δε μας κοιτούσαν περίεργα... Διαφορετικά μπορεί να τους χαρίζαμε ένα από τα καραβάκια μας!

Πάντως επιστρέφοντας σπίτι και σερφάροντας στο pinterest είδα αυτή τη φωτογραφία που μου κίνησε την περιέργεια και με έβαλε σε σκέψεις! Πόσο όμορφα φαίνονται αυτά τα κρεμασμένα χάρτινα καράβια; Πόσο χρώμα μπορούν να δώσουν σε ένα δωμάτιο; Κυρίως σε ένα παιδικό δωμάτιο; Και πόσο δημιουργικό μπορεί να είναι για τα παιδιά να ετοιμάσουν μόνα τους αυτό το στολίδι για το δωμάτιό τους; Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τις παλιές τους ζωγραφιές για να δημιουργήσουν το πολύχρωμο έργο τέχνης. Ίσως χρειαστούν λίγη καθοδήγηση για το κορδόνι ή την κλωστή ή την πετονιά ή το σπάγγο ή όποιο άλλο υλικό επιλεχθεί για το κρέμασμα. Αλλά γι αυτό θα είστε και εσείς εκεί! Για να τους παρέχετε τις πολύτιμες γνώσεις σας! Δοκιμάστε το!

ΥΓ. Θυμηθείτε και άλλα έργα τέχνης με χαρτί.

Φωτογραφία: pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
18.02.2013

Τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε...

Τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε...

Τις βάφουμε σε διάφορα χρώματα, βάζουμε μαξιλαράκια και δημιουργούμε μια μοναδική τραπεζαρία, πρωτότυπη και με στιλ.

Περισσότερα...
01.12.2012
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Περισσότερα...
29.01.2013

Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί

Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί

Οι πειραματισμοί συνεχίζονται... 

Περισσότερα...
07.03.2013
Προσοχή στη λεπτομέρεια με αποκριάτικη διάθεση

Για να μένουμε στο πνεύμα των ημερών και για να μην εστιάζουμε μόνο στις δικές μας μεταμφιέσεις, ας πάρουμε μερικές ιδέες και για την αποκριάτικη "φορεσιά" του σπιτιού μας. Αυτές οι δέκα περίπου μέρες των αποκριών είναι μια ευκαιρία να σπάσουμε τη ρουτίνα στο χώρο μας με μικρές πινελιές καρναβαλιού.

Περισσότερα...
12.02.2013
Project: Οργάνωση μπαλκονιού

Η χθεσινή βόλτα στο super market της γειτονιάς ήταν αρκετή για να με ξεσηκώσει, να πάρουν τα μυαλά μου αέρα και να μπω σε ανοιξιάτικη διάθεση.

Περισσότερα...
07.05.2013
Whatever is unhappy, is immoral.

William Morris, 1834-1986, Άγγλος καλλιτέχνης, συγγραφέας και πολιτικός

21.01.2016

Δεν έγινε ο κόσμος για να 'μαστε μόνοι

Δεν έγινε ο κόσμος για να 'μαστε μόνοι

Ακούς ραδιόφωνο και η φωνή είναι γνώριμη... αλλά το κομμάτι όχι. Ακούς δεύτερη γνωστή φωνή.

Δυο αγαπημένοι ερμηνευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους. Αυτό που ακούς σ' αρέσει και ψάχνεις να δεις τι είναι.

Περισσότερα...
19.01.2014

Vampire Weekend - Step

Vampire Weekend - Step

Ένα μουσικό "βήμα" πριν κλείσει το Σαββατοκύριακο μας.

Περισσότερα...
21.04.2013
Parov Stelar Trio - The Invisible Girl

Για τον Parov Stelar ξαναμιλήσαμε πριν μερικούς μήνες. Αυτή τη φορά ακούμε ένα πολύ καινούριο μουσικό κομμάτι, που έφτασε κι αυτό στο inbox μας από έναν πολύ καλό μας φίλο.. 

Περισσότερα...
28.05.2014

Cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ & βανίλια

Cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ & βανίλια

Γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού η φαντασία με πήγε... και προέκυψαν αυτά τα "όσο και αν φάω, δεν τα βαριέμαι" cupcakes. Ίσως φταίει που ενώ είναι εντελώς σοκολατένια έχουν ένα διακριτικό άρωμα βανίλιας, εμπλουτισμένο με τη γεύση του καφέ. Υπέροχα!

Περισσότερα...
29.03.2013
The Rascals - A Beautiful Morning

Τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και αισιόδοξα;

Περισσότερα...
05.12.2012
Το Νήμα

Μετά το χθεσινό post για τη Θεσσαλονίκη και την επιλογή της από το National Geographic ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς του 2013, συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό το βιβλίο "Το Νήμα" της Victoria Hislop.

Περισσότερα...
09.10.2013
H μαύρη μάξι φούστα

Η μαύρη μάξι φούστα προτιμήθηκε από τις φίλες της μόδας για τις εμφανίσεις τους στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Περισσότερα...
21.10.2014

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Και μετά το Σκλήθρο, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Σκήτη. Ως προς τη σειρά επίσκεψης των δύο χωριών, δεν τίθεται θέμα προτίμησης. Η επιλογή έγινε βάσει του πιο εύκολου δρομολογίου για την επιστροφή στη βάση μας.

Πάμε και μια βόλτα στη Σκήτη λοιπόν...

Περισσότερα...
02.10.2012
Οι φελλοί μας..αλλιώς!

Πολλές φορές η οπτική γωνία κάνει τη διαφορά πραγματικότητα!

Περισσότερα...
12.09.2013
Στην κουζίνα..

Σε αυτήν την κουζίνα μας αρέσουν πολύ:

Περισσότερα...
17.10.2012

Somewhere over the rainbow & What a wonderful world

Somewhere over the rainbow & What a wonderful world

Mια ωραία διασκευή από Israel "IZ" Kamakawiwoʻole που συνδυάζει αρμονικά δύο μοναδικά τραγούδια.

Πραγματικά σε χαλαρώνει και παράλληλα σε ταξιδεύει..

23.11.2012

Βelle & Sebastian - I want the world to stop

Βelle & Sebastian - I want the world to stop

Κι επειδή είναι Παρασκευή απόγευμα και θέλουμε να παγώσει ο χρόνος και να σταματήσει να γυρίζει ο κόσμος... ας απολαύσουμε τους Βelle & Sebastian.

30.01.2013

Oινογευσία vs. Καθήκον

Oινογευσία vs. Καθήκον

Τις εντυπώσεις μας για τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης σας τις μεταφέραμε. Τι θα λέγατε να πάρουμε μια γεύση και από την εκδήλωση της Αθήνας;

Ανταποκριτής μας αυτή τη φορά ένας φίλος του κρασιού και δικός μας βεβαίως βεβαίως..

Περισσότερα...
13.02.2013
Ένα πολύχρωμο ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη

Επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και για να μη μένουμε μόνο στη λεκτική περιγραφή, ας πάμε ένα σύντομο φωτογραφικό ταξίδι στα ανθισμένα λουλούδια του Στρασβούργου και του Μονάχου.

Περισσότερα...
27.02.2013

Cupcakes βανίλιας με μπισκότα oreo

Cupcakes βανίλιας με μπισκότα oreo

Χθες βράδυ με έπιασε μια υπογλυκαιμία, μια τρομερή διάθεση για γλυκό και λαχταρούσα να σηκωθώ το πρωί και να βρω ένα νόστιμο πρωινό. Ένα, ή τουλάχιστον ένα, cupcake ήταν η τέλεια επιλογή και παράλληλα ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Ψάχνοντας διαθέσιμες συνταγές στα βιβλία μου, εντόπισα αυτή που βόλευε βάσει των υλικών που είχα στην κουζίνα και του χρόνου που απαιτούσε για την εκτέλεσή της. Το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατα cupcakes βανίλιας με σοκολατένια μπισκότα oreo! Δεν ακούγεται άσχημα, ε; Και πιστέψτε με, δεν είναι!  

Περισσότερα...
09.11.2012

Jason Mraz - Life is Wonderful

Jason Mraz - Life is Wonderful

Γνωστό κι αγαπημένο! Η ζωή είναι υπέροχη και είναι και πολύ μικρή για να μην τη ζούμε όπως μας αρέσει!

Περισσότερα...
14.07.2016

Φυσική προστασία από τους καλοκαιρινούς μας "φίλους"

Φυσική προστασία από τους καλοκαιρινούς μας "φίλους"

"Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά... προσπάθησε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι στο δωμάτιο".
- Δαλάι Λάμα

Περισσότερα...
27.07.2014

Με θέα το Αιγαίο - Λαϊκός αγώνας δρόμου στα παράλια Λάρισας

Με θέα το Αιγαίο - Λαϊκός αγώνας δρόμου στα παράλια Λάρισας

Στο πλαίσιο των τριήμερων καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο "Με θέα το Αιγαίο", που διοργανώνονται για ακόμα μία χρονιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 διεξήχθη λαϊκός αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων στην παραλία Αγιοκάμπου - Σωτηρίτσας - Βελίκας.

Περισσότερα...