Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί
Οι πειραματισμοί συνεχίζονται...
αυτή τη φορά ακολουθώντας μια συνταγή από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου με τίτλο "Cupcakes". Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα δώρα που απέκτησα την πρωτοχρονιά και είναι γεμάτο με συνταγές για λαχταριστά cupcakes. Όπως καταλαβαίνετε έχει ήδη μπει στη λίστα με τα αγαπημένα μου!
Για τα cupcakes με γαλοπούλα και τυρί θα χρειαστείτε:
- 170 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. κάρι
- 210 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 120 γρ. τυρί τριμμένο (τύπου ένταμ)
- 4-5 φέτες γαλοπούλας
Για την εκτέλεση της συνταγής ακουλουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Ανάβετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα.
2. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για muffins ή βουτυρώνετε τις θήκες και τις αλευρώνετε.
3. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, κάρι, τυρί τριμμένο).
4. Προσθέτε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη μουστάρδα και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
5. Ψιλοκόβετε τις φέτες γαλοπούλας κα τις ρίχνετε στο μείγμα.
6. Το μοιράζετε στις θήκες.
7. Ψήνετε για 18-20 λεπτά.
Τα cupcakes είναι πολύ νόστιμα και τρώγονται καλύτερα μόλις κρυώσουν λίγο, έτσι ώστε να ξεκολλάνε πιο εύκολα από τις χάρτινες θήκες. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας! Προτιμήστε τα σίγουρα την επόμενη φορά που θα έχετε κόσμο στο σπίτι ή όταν θα ψάχνετε ιδέες για εδέσματα κατάληλα για μπουφέ.
Καλή σας επιτυχία!
Extra Tips - Αναφέρονται στο βιβλίο:
- Μπορείτε να σερβίρετε με ντοματίνια καρφιτσωμένα από πάνω με οδοντογλυφίδα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας, ομοίως και το τυρί.
- Μπορείτε να παραλείψετε το κάρι για να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη κτλ.
Extra Tips - Από τη δική μας εκτέλεση:
- Ντοματίνια δεν έβαλα, γιατί δυστυχώς δεν πρόλαβα ανοιχτό το μανάβικο χθες βράδυ...
- Χρησιμοποίησα μια μείξη τυριών με χαμηλά λιπαρά από την Ήπειρο και κεφαλογραβιέρα Γρεβενών.
- Αντί για κάρι έβαλα θυμάρι, δενδρολίβανο και ρίγανη, όλα από λίγο.
- Χρησιμοποίησα μουστάρδα μεσογειακή με ρίγανη και θυμάρι, που έδωσε εκπληκτικό άρωμα στα cupcakes.