Εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο
Τι καλό θα φάμε απόψε;
Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο με πολύ απλά υλικά και να την απολαύσουμε τόσο σήμερα για βραδινό όσο και αύριο το πρωί.
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο στρόγγυλο (Νο 32) ή τετράγωνο ταψί και τα παρακάτω υλικά:
- 2 αυγά
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. γάλα
- 4 κουτ. σούπ. γιαούρτι (προαιρετικά με 2% λιπαρά)
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
- 1 μέτριο κολοκυθάκι
- λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Αντί για κίτρινο τυρί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα.
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το τρίβουμε στον τρίφτη. Στη συνέχεια το αφήνουμε για μία περίπου ώρα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά του.
- Ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη φέτα και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε.
- Προκύπτει ένας χυλός τον οποίο ρίχνουμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε απλώσει χαρτί ψησίματος.
- Ρίχνουμε πάνω στο χυλό το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Και εν συνεχεία απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα διαφορετικό πρωινό!
Καλή μας όρεξη!