Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 4ο)

Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν με προορισμό την πρωταγωνίστρια του τουρισμού, την εκπληκτική Σαντορίνη. Το προφέρεις και γεμίζει το στόμα σου. Όχι, το Θήρα δε μ'αρέσει.

Καθώς το καράβι, μετά από ένα άνετο ταξίδι 3 ωρών περίπου, πλησιάζει τη Σαντορίνη, αρχίζουν τα βαθιά, γεμάτα θαυμασμό επιφωνήματα γι' αυτό τον τεράστιο μαύρο βράχο που η κορυφή του και λίγο τα πλαϊνά είναι κάτασπρα απ' τα νησιώτικα σπίτια. Έχοντας υπόψη σου και την ιστορία του τόπου είναι να μη θαυμάζεις; Σε πολλά σημεία τα σπίτια φαίνονται σαν να κρέμονται απ΄τον ουρανό. Το "σκηνικό" μοιάζει απίστευτο. Καμιά σχέση με ότι έχεις δει σε φωτογραφίες ως τώρα.

DSCN3967

Κατεβαίνοντας στο λιμάνι, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σε ανεβάζουν στα Φηρά και από εκεί μπορείς να συνεχίσεις κατά που τραβάει η ψυχή σου. Τραβήξαμε νότια προς Φηροστεφάνι

DSCN4021

όπου είχαμε κανονίσει από πριν για κατάλυμα σε ξενοδοχείο γιατί, το πλήθος των τουριστών σε κάνει να ψάχνεις και να μη βρίσκεις δωμάτιο. Πέρασαν οι εποχές που θα μπορούσαμε να την περάσουμε "σπαρτιάτικα". Λίγη ξεκούραση και απόγευμα πια, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Οία για να θαυμάσουμε κι εμείς το ξακουστό ηλιοβασίλεμα. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου, κρεμασμένοι κυριολεκτικά σαν σταφύλια στα μπαλκόνια περιμένουν υπομονετικά να βασιλέψει ο ήλιος και όταν αυτό συμβαίνει πέφτει, άκουσον-άκουσον, απίθανο χειροκρότημα! Πολύ όμορφες σκηνές και στιγμές, θέλεις δε θέλεις, γίνεσαι ρομαντικός.

DSCN4035

DSCN4048

DSCN4046

DSCN4055

DSCN4057

Οι γάμοι στη Σαντορίνη είναι καθημερινό φαινόμενο,

DSCN4039

τα κρουαζερόπλοια πάνε κι έρχονται, αράζουν και κατεβάζουν τον κόσμο με τις βάρκες και τα καταστήματα τους περιμένουν.

DSCN4007

DSCN3853

DSCN4043

Εδώ δείχνει να μη γνωρίζουν τι θα πει οικονομική κρίση. Καταπληκτικά καταστήματα με κοσμήματα και ρούχα, αν θες ψωνίζεις, αν θες τα κοιτάς από μακριά... Το τελεφερίκ στην Καλντέρα που "ανταγωνίζεται" τα... "κριθαροκίνητα ταξί"

DSCN3881

DSCN3880

DSCN3882

δε σταματά να ανεβοκατεβάζει κόσμο.

DSCN3859

Η προκυμαία κάτω είναι η αφετηρία των πλοιαρίων που σε πάνε στην Καμένη, δηλαδή στον κεντρικό κρατήρα του ηφαιστείου.

DSCN3994

Τα πλοιάρια πηγαινοέρχονται διαρκώς, στην Καμένη δε, γίνεται κυριολεκτικά "προσκύνημα". Πολύς κόσμος... άγριο και κατάμαυρο το τοπίο. Ευτυχώς φυσάει γιατί η ζέστη είναι φοβερή μέσα στη μαυρίλα και τη σκόνη.

DSCN3896

DSCN3905

DSCN3933

DSCN3934

DSCN3935

Η βόλτα αυτή συνήθως κλείνει με μπάνιο στα θερμά νερά, κάτι που μοιάζει με το προσκύνημα των Ινδών στο Γάγγη ποταμό.

DSCN3981

Η επιστροφή στην Καλντέρα όπως και το κατέβασμα μπορεί να γίνει και με τα πόδια ή με τα "4x4", αλλά οι μύγες και οι μυρωδιές απ' τις "εξατμίσεις" τους δεν υποφέρονται, όπως και τα ατέλειωτα σκαλοπάτια.

Πανέμορφη η Καλντέρα. Δρομάκια στενά γεμάτα ζωή σε καλούν να τα περπατήσεις,

DSCN3855 

ενώ ο κεντρικός δρόμος που τη χωρίζει κατά μήκος, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις απ΄τη μια μεριά τη θάλασσα, την Καμένη, τη Θηρασιά απέναντι και απ΄την άλλη τα καταστήματα και τα μπαράκια. Μπορείς και από δω άνετα να απολαύσεις το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Το βραδάκι, οι βόλτες ατελείωτες, όπως ατελείωτη είναι η Σαντορίνη. Κόσμος, κόσμος, κόσμος, πολύς λαός, ελληνικά ακούς σπανίως.

Για μπάνιο προτιμήσαμε την παραλία στο Καμάρι. Και εδώ με 1,6 ευρώ το ΚΤΕΛ σε πάει όπου θέλεις.

DSCN4012

DSCN4013

Και κάπως έτσι όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν. Μετά από 9 μέρες αιγαιοπελαγίτικης περιπλάνησης, μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και παίρνεις το καράβι για Πειραιά αυτή τη φορά. Να και μια μικρή μακρινή γεύση από Ίο.

DSCN4070

DSCN4076

DSCN4074

DSCN4080

Πέρασες καλά; Το ευχαριστήθηκες; Κλείσε ραντεβού με το Αιγαίο για επόμενη εξόρμηση του χρόνου. Να μη σας πω ότι προλαβαίνετε και φέτος όσοι έχετε χρόνο και διάθεση. Οι τιμές είναι παντού χαμηλότερες στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, ο κόσμος λιγότερος, η περιποίηση περισσότερη και όποιος τολμηρός... προλαβαίνει!

Εμείς; Ναι, καλά περάσαμε, όμορφα, άξιζε το ταξίδι. Ευχόμαστε να 'μαστε καλά και του χρόνου και ποιος ξέρει... μπορεί να πάρουμε την απόφαση γι ακόμα μια βόλτα στο Αιγαίο. Να μη δούμε και τα μικρότερα κυκλαδονήσια;

Ακολουθήστε όσοι δεν το 'χετε κάνει, χωρίς έγνοιες για αυτοκίνητο. Με τα Μ.Μ.Μ. πας παντού και αφήστε που στα καράβια η μεταφορά οχήματος κοστίζει αρκετά.

Το δικό μας ταξίδι είναι μια ανάμνηση υπέροχη. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Οι εντυπώσεις συνολικά είναι πολύ καλές και αυτές τις εντυπώσεις προσπάθησα να μοιραστώ μαζί σας και να σας ταξιδέψω...

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
08.02.2015

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Πλησιάζει και φέτος η ημέρα της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ και ήδη έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα, να κάνουμε προβλέψεις και να σβήνουμε από τη λίστα μας τις ταινίες που πρέπει να δούμε για να έχουμε άποψη πριν τη μεγάλη βραδιά. 

Περισσότερα...
17.11.2014

Όταν η θεά του έρωτα ερωτεύεται

Όταν η θεά του έρωτα ερωτεύεται

Είναι ένα ηλιόλουστο πρωινό στην κορυφή του Ολύμπου. Ανάμεσα από την ομίχλη, κάτω χαμηλά, γυαλίζει που και που η θάλασσα και η Αφροδίτη παίρνει το πρωινό της, το αγαπημένο της smoothie αμβροσίας. Αυτή τη στιγμή φοράει μόνο το καινούριο της μπλε παρεό-χιτώνα, λατρεύει το χάδι του ήλιου στο γυμνό κορμί της. Έχει κάνει ήδη την τρομερή αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της και αισθάνεται λίγο έξω από τα νερά της. Η Ήρα την κοίταζε αποδοκιμαστικά, η Αθήνα της είπε ότι είναι ρηχή και φέρεται σαν κοινή θνητή, ο Άρης μουρμούριζε "γυναίκες μα το Δία δε θα τις καταλάβω ποτέ..", ενώ ο Δίας πέταξε 30 κεραυνούς από τα νεύρα του. Ετοιμάζεται για το πρώτο της ραντεβού, είναι τρομερά αγχωμένη, έχουν περάσει κάτι αιώνες από την τελευταία φορά και δεν ξέρει τι να φορέσει από πάνω. Θέλει ν' αποτινάξει αυτό το αρχαϊκό στυλ με το οποίο την έχουν ταυτίσει αλλά ταυτόχρονα να μην γίνει και fashion victim. Θέλει να αναδείξει το αρχέγονο σεξαπίλ της, αλλά να μην δείξει και πρόστυχη. Δύσκολο να είσαι η θεά του έρωτα και να ερωτεύεσαι...

Περισσότερα...
09.05.2014
The Handsome Family - Far From Any Road

Η καλύτερη ώρα της εβδομάδας είναι εδώ! Ώρα λοιπόν για χαλάρωση με ένα κομμάτι που αγαπήσαμε κεραυνοβόλα 10,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Περισσότερα...
14.12.2012

Πρόταση για το σαββατοκύριακο

Πρόταση για το σαββατοκύριακο

Μια και τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όσοι έχετε την τύχη να είστε κοντά σε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα, μη χάσετε την ευκαιρία για μια εκδρομή.

Περισσότερα...
13.01.2013
Hope vs. Fear

H δύναμη της ελπίδας!

Περισσότερα...
15.12.2015
Γιώργος Γελαράκης - Καλημέρα

Μια μουσική καλημέρα θα πούμε σήμερα για να ξεκινήσει η μέρα μας με θετική διάθεση.

Το τραγούδι που ακούμε είναι η νέα δουλειά του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Γιώργου Γελαράκη. Ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να απολαύσουμε το κομμάτι.

Περισσότερα...
22.04.2013
Today's tip

Ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα.. 13 και σήμερα;.. και φτάνουμε στο Πάσχα! Πώς περνάει έτσι ο καιρός; 

Περισσότερα...
04.04.2015

Λαμπάδες maresei

Λαμπάδες maresei

Όπως ήδη αναφέραμε, φέτος ήταν η πρώτη φορά που τα κορίτσια του maresei.gr αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνες μας τις λαμπάδες για τα πνευματικά μας παιδιά αλλά και για αγαπημένους φίλους!

Μας αρέσει πολύ να δημιουργούμε άλλωστε και μετά την εμπειρία των βαπτιστικών πακέτων, η δημιουργία των χειροποίητων λαμπάδων ήταν σχεδόν δεδομένη. Δεν χρειάστηκε 2η σκέψη. Προμηθευτήκαμε τα κεριά και κάποια συμπληρωματικά υλικά και λάβαμε δράση.

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει την πρώτη maresei λαμπάδα για τη βαπτιστήρα μιας φίλης μας. Σειρά σήμερα έχουν οι λαμπάδες που δημιουργήθηκαν για ένα ζευγάρι φίλων μας. Στόχος μας, πέρα από το να τους χαρίσουμε χαμόγελα, ήταν να τους θυμίσουμε το γαμήλιο ταξίδι τους στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη. Είχαμε άλλωστε τα υλικά από τη δημιουργία της λαμπάδας που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη ροκ μικρή κυρία που ακούει στο όνομα Μαργαρίτα.

Περισσότερα...
11.01.2013
Ένα πρωτότυπο bar

Κάποτε ήταν μόδα στα σπίτια να υπάρχει bar σε μια γωνία του σαλονιού. Κατά την άποψή μας, καλώς η τάση αυτή ξεπεράστηκε. Πολύς χώρος χαμένος και τελικά κάθε πόσο αφήνουμε τους άνετους καναπέδες στο σπίτι για να καθίσουμε σε σκαμπό;

Περισσότερα...
25.10.2013

Open House 2013: Εντυπώσεις

Open House 2013: Εντυπώσεις

Το OPEN HOUSE THESSALONIKI άνοιξε για δεύτερη φορά τις πόρτες του...

Περισσότερα...
08.11.2016

Ριζότο άγριων μανιταριών

Ριζότο άγριων μανιταριών

Δημιουργώ και απολαμβάνω. Και φέρνω τη φύση στο τραπέζι μου. Από το δάσος στο πιάτο.

Κι όλα αυτά γιατί τα άγρια μανιταράκια δίνουν άλλο άρωμα και άλλη γεύση ακόμα και στο πιο απλό ριζότο.

Περισσότερα...
11.12.2016

Νέος διαγωνισμός για μια χειροποίητη φάτνη (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Νέος διαγωνισμός για μια χειροποίητη φάτνη (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Από παιδάκι είχα να βάλω φάτνη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι. Και μιλάμε για μια φάτνη που μπορεί να ήταν φτιαγμένη και από χαρτόνι. Από τότε δε μου πολυάρεσαν οι φάτνες. Προτιμούσα να έχω δώρα κάτω από το δέντρο αληθινά... ή καμιά φορά και ψεύτικα. Οι φάτνες μου φαινόταν πολύ υπερβολικές, πολύ φορτωμένες, πολύ αδιάφορες, πολύ "γιαγιαδίστικες".

Μέχρι που είδα αυτή τη φάτνη της Artmania. Διαφορετική και minimal, μου άρεσε πολύ! Άρεσε και στην κολώνα του σπιτιού μας ;)

Περισσότερα...
11.09.2013
Νύχτες Πρεμιέρας 2013

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα του 19ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Περισσότερα...
22.06.2014

Αθλητικό απόγευμα με τους Δρομείς Υγείας Γρεβενών

Αθλητικό απόγευμα με τους Δρομείς Υγείας Γρεβενών

Ένα καταπληκτικό αθλητικό απόγευμα στο πανέμορφο Καστράκι Γρεβενών, χθες 21 Ιουνίου 2014, "ταρακούνησε" θετικά μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τον αθλητισμό και τη φύση. Ο και με τη "βούλα" πλέον σύλλογος "Δρομείς Υγείας Γρεβενών" διοργάνωσε αθλητικές εκδηλώσεις ανωμάλου δρόμου στο χώρο του πανέμορφου δάσους, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Περισσότερα...
26.03.2014

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Υπάρχει μια διαδρομή στην Ελλάδα όπου ξεκινάς "απ΄τα ψηλά", ανάμεσα σε άγριες βουνοκορφές και καταλήγεις στα "χαμηλά" σε μια όμορφη παραλία με βαθιά, καταγάλανα νερά. Κατεβαίνεις απόκρημνες πλαγιές, διασχίζεις πλούσια δάση κι ακούς τρεχούμενο νερό να κελαρύζει στη μέση του πουθενά. Στέκεσαι σε σημεία με απίστευτη θέα. Ανοίγεις το βήμα σου σε άλλα για να αποφύγεις πέτρες που πέφτουν από ψηλά. Περνάς μέρη όπου ακούς φωνές θαυμασμού σχεδόν σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου. Φτάνεις σ' άλλα όπου πινακίδες σ' ενημερώνουν να κάνεις ησυχία για το φόβο κατολισθήσεων. Συναντάς ερειπωμένα χωριά, παλιά γεφύρια και ένα είδος ζώου μοναδικού, εξωτικού, τα ίχνη του οποίου χάνονται στα βάθη της ιστορίας.

Περισσότερα...
19.12.2013

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Η παρέα των Christmastreestas 2013 από τη Θεσσαλονίκη ξαναχτύπησε! Ο λόγος; Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Τέσσερις καλές νοικοκυρές διαθέσαμε τις δυνάμεις μας, τη φαντασία μας, το δημιουργικό μας ταλέντο και τον φούρνο μας και νιώσαμε λίγο σαν ζαχαροπλάστες και λίγο σαν μαθητές δημοτικού την ώρα των καλλιτεχνικών!

Περισσότερα...
14.03.2013
Keep Shelly in Athens - Our Own Dream

Το δικό μας όνειρο. Και το δικό τους όνειρο. Ταυτίζονται άραγε; Ποιοι είναι οι Keep Shelly in Athens;

Περισσότερα...
14.02.2013
The sun will rise again

Ακόμα και αν η μέρα σας σήμερα δεν πήγε τόσο καλά, όσο θα θέλατε, να θυμάστε ότι ...

Περισσότερα...
10.02.2013
Ένας πρωτότυπος πίνακας ανακοινώσεων

Ένας πίνακας ανακοινώσεων είτε από φελλό είτε μαγνητικός υπάρχει στα περισσότερα σπίτια (ή έστω στα περισσότερα σπίτια που έχω επισκεφτεί).

Περισσότερα...
19.01.2013

Ο Βασιλιάς (2002)

Ο Βασιλιάς (2002)

Μιλώντας αρκετά περί κινηματογράφου τον τελευταίο καιρό, ας αναφερθούμε και σε μια παλαιότερη ελληνική ταινία του Νίκου Γραμματικού.

Περισσότερα...
09.06.2014
Μαγειρέματα

Σπίτι μου - σπιτάκι μου... αυτό ήταν το moto αυτού του τριήμερου και η παραμονή στο σπίτι μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα για τα καλά. Άλλους για να μαγειρέψουμε και άλλους για να φάμε. Η προκοπή που μ' έπιασε ήταν μεγάλη και είπα να εκμεταλλευτώ τη δημιουργική μου διάθεση για κουζινομαγειρέματα (περιέργως) χωρίς πολλούς πειραματισμούς.

Και τι δεν είχε λοιπόν το μενού! Pancakes για πρωινό, παπουτσάκια για μεσημεριανό, σπιτικό τιραμισού για επιδόρπιο (κι ας μην το έκανα εγώ)... 

Περισσότερα...
04.01.2015

Γλυπτά από πάγο: Φωτογράφιση στην παγωμένη Καστοριά

Γλυπτά από πάγο: Φωτογράφιση στην παγωμένη Καστοριά

Κάθε φορά που βρίσκεσαι στην Καστοριά, καταλαβαίνεις γιατί αυτή η πόλη αποτελεί έναν από τους διαχρονικότερους τόπους προορισμού όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν είναι μόνο η λίμνη, τα παλιά αρχοντικά ή τα ραγκουτσάρια που τραβάνε τον κόσμο. Είναι τα διαφορετικά πρόσωπα της πόλης κάθε που αλλάζει η εποχή.

Όπως και αν είσαι όταν φτάσεις στην ακριτική πόλη, μια βόλτα πλάι στη λίμνη θα σε αναζωογονήσει. Το τοπίο θα ξεκουράσει το βλέμμα σου, θα το καθηλώσει και θα ελαφρύνει τις σκέψεις σου. Αν τύχει και έχεις μαζί σου φωτογραφική μηχανή, το "φιλμ" παίρνει φωτιά. Θέλεις να αποτυπώσεις όλη την ομορφιά της πόλης στις φωτογραφίες σου, βρίσκεις πολλά "μοντέλα" και δεν είσαι διατεθειμένος να χάσεις κανένα.

Είναι μαγική η Καστοριά κι ας είναι χιλιοφωτογραφημένη. Αν δεν έχει τύχει να βρεθείς εκεί, μη χάνεις άλλο χρόνο. Μια υπέροχη πόλη, πανέμορφη σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Περισσότερα...
28.11.2014

Christmastreestas 2014

Christmastreestas 2014

Το κίνημα των Christmastreestas ξαναχτυπά και σημάνει την έναρξη των "Christmastreestas Days 2014" by maresei.gr!

To πρώτο δέντρο της παρέας στολίστηκε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο ακολουθεί δυναμική συνέχεια...

Περισσότερα...