Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 4ο)

Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν με προορισμό την πρωταγωνίστρια του τουρισμού, την εκπληκτική Σαντορίνη. Το προφέρεις και γεμίζει το στόμα σου. Όχι, το Θήρα δε μ'αρέσει.

Καθώς το καράβι, μετά από ένα άνετο ταξίδι 3 ωρών περίπου, πλησιάζει τη Σαντορίνη, αρχίζουν τα βαθιά, γεμάτα θαυμασμό επιφωνήματα γι' αυτό τον τεράστιο μαύρο βράχο που η κορυφή του και λίγο τα πλαϊνά είναι κάτασπρα απ' τα νησιώτικα σπίτια. Έχοντας υπόψη σου και την ιστορία του τόπου είναι να μη θαυμάζεις; Σε πολλά σημεία τα σπίτια φαίνονται σαν να κρέμονται απ΄τον ουρανό. Το "σκηνικό" μοιάζει απίστευτο. Καμιά σχέση με ότι έχεις δει σε φωτογραφίες ως τώρα.

DSCN3967

Κατεβαίνοντας στο λιμάνι, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σε ανεβάζουν στα Φηρά και από εκεί μπορείς να συνεχίσεις κατά που τραβάει η ψυχή σου. Τραβήξαμε νότια προς Φηροστεφάνι

DSCN4021

όπου είχαμε κανονίσει από πριν για κατάλυμα σε ξενοδοχείο γιατί, το πλήθος των τουριστών σε κάνει να ψάχνεις και να μη βρίσκεις δωμάτιο. Πέρασαν οι εποχές που θα μπορούσαμε να την περάσουμε "σπαρτιάτικα". Λίγη ξεκούραση και απόγευμα πια, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Οία για να θαυμάσουμε κι εμείς το ξακουστό ηλιοβασίλεμα. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου, κρεμασμένοι κυριολεκτικά σαν σταφύλια στα μπαλκόνια περιμένουν υπομονετικά να βασιλέψει ο ήλιος και όταν αυτό συμβαίνει πέφτει, άκουσον-άκουσον, απίθανο χειροκρότημα! Πολύ όμορφες σκηνές και στιγμές, θέλεις δε θέλεις, γίνεσαι ρομαντικός.

DSCN4035

DSCN4048

DSCN4046

DSCN4055

DSCN4057

Οι γάμοι στη Σαντορίνη είναι καθημερινό φαινόμενο,

DSCN4039

τα κρουαζερόπλοια πάνε κι έρχονται, αράζουν και κατεβάζουν τον κόσμο με τις βάρκες και τα καταστήματα τους περιμένουν.

DSCN4007

DSCN3853

DSCN4043

Εδώ δείχνει να μη γνωρίζουν τι θα πει οικονομική κρίση. Καταπληκτικά καταστήματα με κοσμήματα και ρούχα, αν θες ψωνίζεις, αν θες τα κοιτάς από μακριά... Το τελεφερίκ στην Καλντέρα που "ανταγωνίζεται" τα... "κριθαροκίνητα ταξί"

DSCN3881

DSCN3880

DSCN3882

δε σταματά να ανεβοκατεβάζει κόσμο.

DSCN3859

Η προκυμαία κάτω είναι η αφετηρία των πλοιαρίων που σε πάνε στην Καμένη, δηλαδή στον κεντρικό κρατήρα του ηφαιστείου.

DSCN3994

Τα πλοιάρια πηγαινοέρχονται διαρκώς, στην Καμένη δε, γίνεται κυριολεκτικά "προσκύνημα". Πολύς κόσμος... άγριο και κατάμαυρο το τοπίο. Ευτυχώς φυσάει γιατί η ζέστη είναι φοβερή μέσα στη μαυρίλα και τη σκόνη.

DSCN3896

DSCN3905

DSCN3933

DSCN3934

DSCN3935

Η βόλτα αυτή συνήθως κλείνει με μπάνιο στα θερμά νερά, κάτι που μοιάζει με το προσκύνημα των Ινδών στο Γάγγη ποταμό.

DSCN3981

Η επιστροφή στην Καλντέρα όπως και το κατέβασμα μπορεί να γίνει και με τα πόδια ή με τα "4x4", αλλά οι μύγες και οι μυρωδιές απ' τις "εξατμίσεις" τους δεν υποφέρονται, όπως και τα ατέλειωτα σκαλοπάτια.

Πανέμορφη η Καλντέρα. Δρομάκια στενά γεμάτα ζωή σε καλούν να τα περπατήσεις,

DSCN3855 

ενώ ο κεντρικός δρόμος που τη χωρίζει κατά μήκος, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις απ΄τη μια μεριά τη θάλασσα, την Καμένη, τη Θηρασιά απέναντι και απ΄την άλλη τα καταστήματα και τα μπαράκια. Μπορείς και από δω άνετα να απολαύσεις το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Το βραδάκι, οι βόλτες ατελείωτες, όπως ατελείωτη είναι η Σαντορίνη. Κόσμος, κόσμος, κόσμος, πολύς λαός, ελληνικά ακούς σπανίως.

Για μπάνιο προτιμήσαμε την παραλία στο Καμάρι. Και εδώ με 1,6 ευρώ το ΚΤΕΛ σε πάει όπου θέλεις.

DSCN4012

DSCN4013

Και κάπως έτσι όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν. Μετά από 9 μέρες αιγαιοπελαγίτικης περιπλάνησης, μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και παίρνεις το καράβι για Πειραιά αυτή τη φορά. Να και μια μικρή μακρινή γεύση από Ίο.

DSCN4070

DSCN4076

DSCN4074

DSCN4080

Πέρασες καλά; Το ευχαριστήθηκες; Κλείσε ραντεβού με το Αιγαίο για επόμενη εξόρμηση του χρόνου. Να μη σας πω ότι προλαβαίνετε και φέτος όσοι έχετε χρόνο και διάθεση. Οι τιμές είναι παντού χαμηλότερες στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, ο κόσμος λιγότερος, η περιποίηση περισσότερη και όποιος τολμηρός... προλαβαίνει!

Εμείς; Ναι, καλά περάσαμε, όμορφα, άξιζε το ταξίδι. Ευχόμαστε να 'μαστε καλά και του χρόνου και ποιος ξέρει... μπορεί να πάρουμε την απόφαση γι ακόμα μια βόλτα στο Αιγαίο. Να μη δούμε και τα μικρότερα κυκλαδονήσια;

Ακολουθήστε όσοι δεν το 'χετε κάνει, χωρίς έγνοιες για αυτοκίνητο. Με τα Μ.Μ.Μ. πας παντού και αφήστε που στα καράβια η μεταφορά οχήματος κοστίζει αρκετά.

Το δικό μας ταξίδι είναι μια ανάμνηση υπέροχη. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Οι εντυπώσεις συνολικά είναι πολύ καλές και αυτές τις εντυπώσεις προσπάθησα να μοιραστώ μαζί σας και να σας ταξιδέψω...

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
28.02.2013
Και οι άνδρες ντυμένοι σε επίπεδα

Τα ρούχα σε επίπεδα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Και είναι άκρως κατάλληλα για τις χειμωνιάτικες μέρες που έχουμε ανάγκη από πολλά ζεστά ρούχα για να προστατευόμαστε από το κρύο. Ωστόσο, είναι εξίσου καλή επιλογή για τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, καθώς ξεκινούν με χαμηλές θερμοκρασίες που όσο μεσημεριάζει ανεβαίνουν και όσο βραδιάζει ξαναπέφτουν...

Περισσότερα...
05.01.2014
Τα Ραγκουτσάρια στην Καστοριά

Καρναβάλια μέσα στον Ιανουάριο; Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Μασκαρέματα; Γλέντι και χορός;

Και όλα αυτά μέσα σε ένα τριήμερο ξεφάντωμα σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, την Καστοριά!

Περισσότερα...
14.10.2012

Λαχταριστό αφράτο κέικ... το σπίτι να μυρίσει

Λαχταριστό αφράτο κέικ... το σπίτι να μυρίσει

Κυριακή πρωί σήμερα με πολλή βροχή και μουντό καιρό… Ευκαιρία για πρωινό καφέ στο σπίτι με φίλους! Ας κάνουμε ένα αφράτο, λαχταριστό κέικ, το κέικ της μαμάς!

Περισσότερα...
14.10.2012

La Valse D’Amelie

La Valse D’Amelie

Πώς γίνεται μια μελωδία να γεννά τόσα συναισθήματα ταυτόχρονα: Νοσταλγία, τρυφερότητα, λύπη και χαρά μαζι...

Περισσότερα...
22.12.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Μπορεί να έμειναν λίγες μόλις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και να μην έχετε στολίσει είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για να ετοιμάσετε ολόκληρο δέντρο είτε γιατί απλώς βαριέστε. Όπως και να έχει σας έχουμε δύο προτάσεις, πολύ απλές, πολύ εύκολες, πολύ γρήγορες, πολύ οικονομικές για να στολίσετε και εσείς το σπίτι σας έστω και την τελευταία στιγμή.

Περισσότερα...
16.01.2017

Καλημέρα άσπρη μέρα!

Καλημέρα άσπρη μέρα!

Άλλη σκόπευα να είναι η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς (και την καθυστέρησα λίγο) αλλά όταν σηκώθηκα με τις πρώτες πρωινές φωνές των παιδιών - πριν χαράξει - αντίκρυσα και πάλι ένα λευκό τοπίο.. Και μου άρεσε πιο πολύ από ποτέ.

Περισσότερα...
24.03.2014

Disconnect

Disconnect

Μια ταινία που έγραψε ο Andrew Stern και σκηνοθέτησε ο Henry Alex Rubin. Προβλήθηκε σε 2 κινηματογραφικά Φεστιβάλ το 2012 (Τορόντο και Βενετία) και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013. Οι βαθμολογίες των χρηστών στη γνωστή ιστοσελίδα IMDB.com της δίνουν έναν κολακευτικό μέσο όρο 7,6 στα 10.

Μια "αληθινή" ταινία που στάθηκε αφορμή για σκέψη και συζήτηση. Mια ταινία που αξίζει να δείτε.

Περισσότερα...
05.06.2013
Τι να φορέσω;

Φτάνοντας η ώρα εκείνη που έχουμε πια γυρίσει σπίτι, ακούμε ατμοσφαιρική μουσική, χαλαρώνουμε, σκεφτόμαστε τις στιγμές της ημέρας που οδεύει πια προς το τέλος της και τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας και μέσα σ' όλα, έχουμε να ετοιμάσουμε και τα ρούχα... Τι θα φορέσουμε αύριο;

Περισσότερα...
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
31.03.2016

Ανοιξιάτικα στεφάνια (και όχι μόνο) για χρώμα και ζωντάνια

Ανοιξιάτικα στεφάνια (και όχι μόνο) για χρώμα και ζωντάνια

Για την άνοιξη και για το Πάσχα που έρχεται. Για ανανέωση, για χρώμα, για ζωντάνια... Για αξιοποίηση υλικών που ήδη έχουμε. Για έμπνευση. Ένα DIY project για τις προσεχείς μέρες.

Ανοιξιάτικα στεφάνια! Με μπαμπού, με κορδέλες, με λουλούδια, με ψεύτικα αυγά, με μικρά διακοσμητικά. Με φελιζόλ ή ακόμα και με λάστιχο κήπου. Με ομπρέλες και με ψάθινα καπέλα.

Πάρτε ιδέες και περάστε από τη θεωρία στην πράξη!

Περισσότερα...
12.02.2014
Woodkid - I Love You

Ένα αγαπημένο κομμάτι με ένα κινηματογραφικό video clip.

Περισσότερα...
03.08.2013

Zaz - T'attends quoi

Zaz - T'attends quoi

Μουσικό διάλειμμα à la française με τη Zaz να αναρωτιέται "Τι περιμένουμε;".

Περισσότερα...
21.03.2013
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μέρες τώρα έρχονται στο μυαλό μου κάθε τόσο δυο τρεις στίχοι από ένα ποίημα που αγαπώ πολύ. Και όλο έλεγα ότι θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να το ξαναδιαβάσω και όλο το αμελούσα. Σήμερα, όμως, βλέποντας απ' το πρωί ότι η Ποίηση τιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο, μια που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, δεν μπόρεσα να το αναβάλω άλλο. Διάβασα τη "Μαρίνα των Βράχων" ξανά και αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Περισσότερα...
18.08.2013

Όταν ο ήλιος δύει στη Χίο

Όταν ο ήλιος δύει στη Χίο

Μετά την ανατολή του ηλίου στο Βροντάδο, σειρά έχει η δύση του με φόντο το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού γύρω στις 20.00 το απόγευμα.

Περισσότερα...
29.01.2013
Ο PacMan στον τοίχο

Πώς θα σας φαινόταν να έχετε στον τοίχο σας μια ζωγραφιά από ένα αγαπημένο παιχνίδι;

Περισσότερα...
07.08.2013

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και μια που μιλάμε για ψάρια σήμερα, να ένα φαγητό που δεν το ξέρουν πολλοί και που όταν το δοκιμάσουν, κυριολεκτικά γλείφουν τα δάχτυλά τους! Εξάλλου ψάρι χωρίς χέρι τρώγεται; Δεν τρώγεται!

Περισσότερα...
02.11.2013

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (ΙI)

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (ΙI)

Είστε έτοιμοι για μια δεύτερη βόλτα στο περίφημο Σαν Φρανσίσκο;

Περισσότερα...
12.03.2017

Νέο βιβλίο & Νέος Διαγωνισμός: Χάρτινες Μνήμες (ΕΛΗΞΕ)

Νέο βιβλίο & Νέος Διαγωνισμός: Χάρτινες Μνήμες (ΕΛΗΞΕ)

"Κορίτσι μου αυτά είναι βγαλμένα από τη ζωή". Τη θυμάμαι αυτή τη φράση να τη λέει η γιαγιά μου από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι. Και την έλεγε βλέποντας ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου με Νίκο Ξανθόπουλο, Βασιλάκη Καΐλα, Μάνο Κατράκη και λοιπούς πρωταγωνιστές της εποχής, σειρές του Νίκου Φώσκολου, ιστορίες σε εκπομπές της τηλεόρασης... Την κορόιδευα αυτή τη φράση και την περιγελούσα... Κι όμως...

Ακριβώς αυτή ήταν η ατάκα - σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τις Χάρτινες Μνήμες. Δικαίως.

Περισσότερα...
02.06.2014

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Η Άνδρος ήταν ο τόπος προορισμού στις περσινές μας διακοπές. Ο βασικός λόγος επιλογής του νησιού ήταν η κοντινή απόσταση από το πλησιέστερο σε μας λιμάνι της Ραφήνας. Περίπου 2 ώρες με το πλοίο. Ικανοποιητικός χρόνος δεδομένου ότι λόγω ειδικών συνθηκών το στομάχι μου δεν άντεχε πολλές δοκιμασίες.

Περισσότερα...
15.10.2012
Μικρές εκπλήξεις για τους ανθρώπους μας

Οι μικρές εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο των διαπροσωπικών μας σχέσεων... Είτε μιλάμε για τη σχέση με τους γονείς, τους φίλους ή το σύντροφό μας, μια έστω και μικρή έκπληξη μπορεί να δώσει λίγη χαρά τόσο σε αυτόν που την οργανώνει όσο και στον αποδέκτη της!

Περισσότερα...
01.06.2015

Με βότσαλα και πέτρες...

Με βότσαλα και πέτρες...

Όσο πάει και περισσότερες ιδέες - προκλήσεις εμφανίζονται μπροστά μου για τα diy projects μου.. Να 'χε η μέρα 30 ώρες πάλι δε θα μου έφταναν να κάνω όσα θέλω!

Για βότσαλα μιλήσαμε πολλές φορές, τα βάψαμε, τα στολίσαμε... Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα, να τα αξιοποιήσουμε περισσότερο και να φτιάξουμε δικά μας έργα τέχνης.

 

Περισσότερα...
17.07.2014

H Monika live στο Ηρώδειο

H Monika live στο Ηρώδειο

Την "γνώρισα" το 2008 και αμέσως μπήκε στη λίστα με τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Κάπου στις αρχές του 2009 είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πρώτη - αν δεν κάνω λάθος - solo συναυλία της στο Gagarin 205 και έκτοτε ακολουθώ την εξέλιξη της χαρισματικής Μonika.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, μόλις έμαθα για τη μοναδική για το 2014 live εμφάνισή της στο Hρώδειο (!), έσπευσα να προμηθευτώ το εισιτήριο μου.. και χθες είχα την τύχη να την απολαύσω να το διασκεδάζει με όλη της την ψυχή και να παρασύρει αντίστοιχα το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο, δίνοντάς του φτερά!

Περισσότερα...
13.12.2012

Beirut - A Candle's Fire

Beirut - A Candle's Fire

Ανάβουμε κεριά και χαλαρώνουμε με αυτό το υπέροχο τραγούδι των Beirut..

Περισσότερα...
29.04.2013
Τι να φορέσω;

Φέτος φοράμε ριγέ! Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα συνθήματα της άνοιξης σχετικά με τις στιλιστικές μας επιλογές.

Περισσότερα...