Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Πασχαλινά Κουλουράκια

Το ραντεβού είχε δοθεί. Την Κυριακή των Βαΐων θα ετοιμάζαμε Πασχαλινά Κουλουράκια! 

Μετά την επιτυχία των Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων οι fans μας ανυπομονούσαν για μια νέα δημιουργία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν τους απογοητεύσαμε. Το αντίθετο μάλιστα. Τα κουλουράκια μας τείνουν προς εξαφάνιση.

Η συνταγή ανήκει στον Στέλιο Παρλιάρο και η επιλογή της έγινε έναν χρόνο νωρίτερα, όταν η Χρύσα και ο Χάρης δοκίμασαν τα Πασχαλινά Κουλουράκια που ετοίμασε η Αρετή ακολουθώντας την. 

Ενώσαμε λοιπόν τις δυνάμεις μας σαν τρεις σωματοφύλακες, το διασκεδάσαμε και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες. Στο πλάσιμο μάλιστα δεν μείναμε στο κλασικό σχήμα, δοκιμάσαμε διάφορα σχέδια για να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα τα Πασχαλινά Κουλουράκια μας.

Ακολουθεί η συνταγή και εικόνες από την εκτέλεση της για να σας παροτρύνουμε να την επιχειρήσετε και εσείς. Σηκωθείτε λοιπόν από τον καναπέ, προμηθευτείτε τα υλικά, καλέστε τους φίλους σας, ακολουθείστε τις οδηγίες του Στέλιου Παρλιάρου και δεν θα χάσετε!

Άλλωστε είναι μια πολύ ωραία επιλογή αυτές τις μέρες να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα βάζο γεμάτο με λαχταριστά κουλουράκια φτιαγμένο από εσάς και επιμελημένο με τα χεράκια σας.

Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θα περιμένουμε το Πάσχα του 2016 για να τα ξαναφτιάξουμε! Η διαδικασία θα επαναληφθεί σε ανύποπτο χρόνο.

Υλικά:

  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό για το αυγούλωμα

Εκτέλεση:

1. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και αν θέλουμε προσθέτουμε ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή ένα λεμόνι.

easter cookies9

2. Tα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, αυγά, μπέικιν, άχνη).

easter cookies7

3. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.

easter cookies5

4. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

easter cookies4

5. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.

easter cookies0

6. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.

easter cookies6

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC.

easter cookies3

8. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

easter cookies2

easter cookies8

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήσουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
  • Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

easter cookies

 

Καλή επιτυχία και να περάστε όμορφα αυτές τις μέρες!

 

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
29.04.2013
Τι να φορέσω;

Φέτος φοράμε ριγέ! Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα συνθήματα της άνοιξης σχετικά με τις στιλιστικές μας επιλογές.

Περισσότερα...
02.09.2012
Σταφύλια από τον κήπο σου...

Γευστική έκπληξη για τους συναδέλφους στο γραφείο! 

Περισσότερα...
03.05.2013

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Τη σχέση μας με τα λουκούμια την έχετε καταλάβει.. Η ιστορία τους μας συγκινεί και μπορείτε να τη διαβάσετε εν συντομία εδώ.. Μας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια του ελληνικού καφέ και μας ταξιδεύουν στην Ανατολή...

Περισσότερα...
02.12.2013

Γαλατοψωμάκια: Ετοιμάστε τα τώρα!

Γαλατοψωμάκια: Ετοιμάστε τα τώρα!

Τι καλό θα ετοιμάσουμε απόψε; Η απάντηση είναι η εξής: Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα ψωμάκια που έχουν μια διακριτική γλυκιά γεύση και θυμίζουν τα αγαπημένα θεσσαλικά σιμίτια των παιδικών μου χρόνων. 

Περισσότερα...
25.11.2012

Louis Armstrong - C'est si bon

Louis Armstrong - C'est si bon

Καλό μας βράδυ με jazz διάθεση!

19.12.2013

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Η παρέα των Christmastreestas 2013 από τη Θεσσαλονίκη ξαναχτύπησε! Ο λόγος; Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Τέσσερις καλές νοικοκυρές διαθέσαμε τις δυνάμεις μας, τη φαντασία μας, το δημιουργικό μας ταλέντο και τον φούρνο μας και νιώσαμε λίγο σαν ζαχαροπλάστες και λίγο σαν μαθητές δημοτικού την ώρα των καλλιτεχνικών!

Περισσότερα...
11.09.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα

Με έμφαση στο περιτύλιγμα

Ένα δώρο μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, ακριβό ή φθηνό αποκτά περισσότερο χαρακτήρα όταν μπαίνει και το προσωπικό στοιχείο, έστω στο περιτύλιγμα. 

Περισσότερα...
13.11.2012
Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.

Νίκος Καζαντζάκης (1883 - 1957)

05.10.2014

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Μήπως τελικά το μαγείρεμα των άγριων μανιταριών είναι αντρική υπόθεση; Η διάσημη πλέον σάλτσα μανιταριών του οικογενειακού μας μανιταροσυλλέκτη αποτελεί πρόκληση και μυεί άλλον έναν άντρα στην κουζίνα. Η δική του εκτέλεση οδηγεί σε μια πιο πικάντικη αίσθηση που για τους άμαθους - σαν και μένα - στα καυτερά είναι δυναμίτης!

Περισσότερα...
27.04.2013

Parov Stelar Trio - La Calatrava

Parov Stelar Trio - La Calatrava

Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι που ξεχωρίσαμε από το τελευταίο άλμπουμ του Parov Stelar, μετά την επισήμανση του φίλου μας βεβαίως...

Περισσότερα...
15.05.2013

Όρλιακας - Πορτίτσα: Γνωρίζοντας τα ορεινά των Γρεβενών

Όρλιακας - Πορτίτσα: Γνωρίζοντας τα ορεινά των Γρεβενών

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ακόμα ένα βουνό... και ένα φαράγγι...

Περισσότερα...
08.11.2012
Στιλ είναι να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη σου καίγεται καρφί.

Gore Vidal, 1925-2012, Αμερικανός συγγραφέας

02.02.2013

Stevie Wonder - My Cherie Amour

Stevie Wonder - My Cherie Amour

Σας είπα ότι η μουσική επένδυση της ταινίας "Οδηγός Αισιοδοξίας" μου άρεσε πολύ..

Περισσότερα...
22.11.2012
Στιλιστική πρόταση

Στιλιστική πρόταση: Παίζουμε με τριχρωμίες, ένα χρώμα έντονο και ένα πιο διακριτικό, κρατώντας ως βάση ένα ουδέτερο χρώμα, όπως το μαύρο. Η εμφάνιση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη.

Περισσότερα...
04.10.2015

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

και θυμάσαι τον ορισμό της Ευτυχίας, όπως τον εξέφρασε σύντομα, λιτά και απέριττα και τόσο μα τόσο περιεκτικά, ο αγαπημένος όλων, Θανάσης Βέγγος.

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τί είναι ευτυχία.
Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια.

Περισσότερα...
03.02.2013
Χρωματιστά Λουλούδια

Για μια Κυριακή γεμάτη χρώματα και χαμόγελα!

Περισσότερα...
28.07.2013
Ψάρια στη σχάρα και άλλοι καλοκαιρινοί μεζέδες: Αγαπημένο γεύμα

Ένα από τα πιο γευστικά και πιο αγαπημένα γεύματα του καλοκαιριού από τότε που άρχισα να εκτιμώ την αξία των ψαριών είναι τα ψάρια είτε τηγανητά είτε στο φούρνο είτε ψημένα στη σχάρα. Ιδιαίτερα όταν ο ψήστης είναι καλός και όταν εκτός από ψήστης είναι και ψαράς και τα ψάρια είναι φρεσκότατα, τότε τι να πω... Δεν υπάρχουν λόγια.

Περισσότερα...
05.04.2013

Food Styling

Food Styling

Να ένας ωραίος τρόπος να σερβίρετε τις λιχουδιές όταν έχετε κόσμο. Τα ξύλινα πιάτα ή πλατό ή δίσκοι κοπής ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν εναλλακτικές πιατέλες σερβιρίσματος όχι μόνο σε μπυραρίες και wine bars αλλά και στο σπίτι.

Περισσότερα...
25.10.2014
15 πράγματα που δείχνουν ότι είμαστε συναισθηματκά ώριμοι

Πόσο εύκολο είναι να καθορίσει κανείς τους παράγοντες που επηρεάζουν το κατά πόσο αισθανόμαστε επιτυχημένοι, πλήρεις ή ευτυχισμένοι; Πόσες φορές συζητάμε με φίλους ή σκεφτόμαστε σε φάσεις περισυλλογής και προσωπικών αναζητήσεων τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία, αν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε, τι μπορεί να μας προσφέρει περισσότερη χαρά... Σκέψεις χωρίς τελειωμό.

Το άρθρο που συνάντησα τυχαία στο laspas.gr δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική σε αυτούς τους προβληματισμούς. Κρατάω κάποια στοιχεία που μου έμειναν και προσθέτω τη δική μου προσέγγιση στα πράγματα. Ας μπούμε σε σκέψεις.

Περισσότερα...
01.05.2015

Μόνο λουλούδια

Μόνο λουλούδια

Η άνοιξη άργησε τουλάχιστον ένα μήνα αλλά πλέον ήρθε για τα καλά! Κι έτσι φτάσαμε στον Μάιο.

Τι άλλο να σκεφτώ; Λουλούδια και μόνο λουλούδια.

Περισσότερα...
25.03.2013

Nym - Et moi

Nym - Et moi

To ακούμε όλο και περισσότερο τελευταία και πολύ μας αρέσει. Πρόκειται για τη διασκευή του "Que je sois un ange" της Νάνας Μούσχουρη από τον Καναδό μουσικό Nym. 

Περισσότερα...
06.06.2013
Koop - Summer Sun

Πέμπτη σήμερα και ξεκινάμε την ημέρα μας με chill out διάθεση με ένα κομμάτι αφιερωμένο στον καλοκαιρινό ήλιο..

Περισσότερα...
20.05.2013
Today’s tip - How to have a nice day

Πώς να έχετε μια όμορφη μέρα...

Περισσότερα...
27.09.2012
Με σήμα κατατεθέν το φιόγκο & την ανοιχτή πλάτη

Με σήμα κατατεθέν το φιόγκο & την ανοιχτή πλάτη

Πρόσφατα ανακάλυψα το συγκεκριμένο ελληνικό brand και χάρηκα πολύ που πρόκειται για την προσπάθεια μιας ομάδας νέων κοριτσιών με επικεφαλή τη σχεδιάστρια Ελίνα Κορδαλή.

Περισσότερα...